Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

току-що, Michigan111 написа:

Е аз пак да те питам, след като такива мерки се вземат в цял свят, какво очакваш да бъде при нас? В Румъния от утре затягат още повече, гърците също очакват по сериозно затягане.  И ако туризмът в Италия и Испания е много по развит от нашия,  то за Гърция знаеш какво представлява туристическия сектор за икономиката им, и пак вземат мерки.  

Не разбирам гледната точка,  твоята и на другите скептици, какво трябва да се направи,  да се отворят баровете, ресторантите,  дискотеките и животът да си продължа по старому ли? 

Хич не е в цял свят. Даже не е и в цяла Европа. Горе долу нацелваш отговорите иначе и ми е малко странно че не ги виждаш. Гърците имат основание за притеснения, както и турците впрочем, но румънците действат като нас- правят го защото почти всички го правят, а не защото има нужда.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 56 минути, miro20 написа:

Както пише и в твоята статия, поста е премахнат. :)

Цитат

The post has since been removed.

Друго нищо съществено не се потвърждава или отрича.

Така че.. да, информацията не е точно такава.:halloween10:

Вече  уточнихме какво са превозвали американците

не е премахнат там си е 

преди 1 час, _Belial_ написа:

вземеш че се посереш. 

Ето в такъв момент всеки един от нас който си е задавал въпроса що тези хора изкупиха тоалелетната хартия вече не си го задаваме:D

току-що, _Belial_ написа:

Хич не е в цял свят. Даже не е и в цяла Европа. Горе долу нацелваш отговорите иначе и ми е малко странно че не ги виждаш. Гърците имат основание за притеснения, както и турците впрочем, но румънците действат като нас- правят го защото почти всички го правят, а не защото има нужда.

Те привидно, всички го правят, това, което правят, понеже другите го правят. Какво е отдолу? Най-вероятно просто забавяне на това, което изглежда като неизбежно. Засега нещата спокойно и тихо отиват надолу. Оцелелите накрая ще завиждат на тея, които не са имали "шанса". Даже и това да е един перверзен стрес-тест (което не ми се вярва), ще следва и друг, и друг. И никой ли не се сеща, че това може би е нещо нетрадиционно? Между другото, вчера забелязах нещо много странно на интерактивната карта на "Джонс Хопкинс" (академичната институция е и един от организаторите на EVENT 201) - за около 15 минути смъртните случаи се увеличиха със седем.

преди 3 минути, FusE написа:

Ето в такъв момент всеки един от нас който си е задавал въпроса що тези хора изкупиха тоалелетната хартия вече не си го задаваме:D

Явно са били по- информирани каква храна си купуват.

преди 4 часа, Myanmar написа:

Трябва да се смеем на всичко, което не може да променим. И особено на смъртта. Ако смъртта дойде за мен, аз ще се изсмея в лицето ѝ и ще я наплюя, пред това да се насера от страх.

Въпрос на избор.

С изсмиване нищо не постигаш. По-скоро  тя трябва да ти се изсмее в лицето, има основание. Другото е живот в измислена реалност, която може да е по-приятна за обитаване, но какъв е смисълът от тази неестественост? Някаква форма на лудост.

преди 18 минути, _Belial_ написа:

Явно са били по- информирани каква храна си купуват.

щото ти си купуваш по качествена

преди 32 минути, Миро Асенов написа:

не е премахнат там си е 

Къде ? Ако е там и не е изтрит поста , що цитираш статия в която се говори че е изтрито ? Щото си фейкомет ли :)

С два месеца се отлага плащането на данъците за имоти и за МПС с 5% отстъпка

Цитат

С два месеца - до 30 юни се удължава срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и автомобили в София ще са с 5% отстъпка, ако се платят в пълен размер.

Удължаването на срока е предвидено в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Целта е да се избегнат опашките пред касите на районните данъчни служби, обясниха от Столичната община. Оттам напомнят, че най-удобният и безопасен начин за плащане е през общинския портал - https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf. За да се използва електронната услуга потребителите трябва да имат ПИН код, издаден от общината, или ПИК код от НАП или е-подпис.Заради извънредното положение пък общинското направление "Архитектура и градоустройство" пуска три нови електронни услуги. От 25 март по електронен път ще може да се заяви разрешение за строеж по одобрен инвестиционен проект, издадено от главния архитект на София, за строежи от 1, 2 и 3 категория.

От 30 март по електронен път ще може да се заяви разрешение за поставяне, издадено от главния архитект и заявяване и получаване на виза за проектиране.

В момента електронно се изготвят административните актове, издавани от НАГ и всичките 24 районни администрации - става дума за разрешения за строеж, заповеди към разрешения за строеж, удостоверения за груб строеж, разрешения за поставяне, издадените от районите визи за проектиране. 

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/s-dva-meseca-se-otlaga-plashtaneto-na-danycite-za-imoti-i-za-mps-s-5-otstypka-2218355

преди 10 минути, Lumberman написа:

С изсмиване нищо не постигаш. По-скоро  тя трябва да ти се изсмее в лицето, има основание. Другото е живот в измислена реалност, която може да е по-приятна за обитаване, но какъв е смисълът от тази неестественост? Някаква форма на лудост.

Купувай си тоалетната хартия и не ми обяснявай как да гледам на живота. Аз съм реалист и от двама ни ще съм винаги последния оцелял.

О , Боже .. на какво попаднах .... :) 

Слез , събери си вересиите....  :help:

преди 41 минути, _Belial_ написа:

Напротив, много ясно ги виждам.  Винаги съм казвал, че държавата ни е кочина,  и мерките трябва да се вземат като за в кочина.  Е, като за в кочина са адекватни,  това ми е мисълта. Със сигурност знаеш, че баш на мен няма как да ми е приятно да живея сред кпп-та и ограничения, но сред народ с ниска култура такива са реалностите.  

А иначе, каквито са основанията за притеснение за гърците и турците, такива са и за нас и румънците.  Ако не се вземат мерки, вирусът ще плъзне масово сред народа и здравната система (Или каквото  останало от тея) рухва. Тя италианската се срина, че нашата ли няма. Ако сега отпуснат юздите у нас, ти е бедна фантазията какво ще бъде в края на Април. 

преди 5 часа, Myanmar написа:

Трябва да се смеем на всичко, което не може да променим. И особено на смъртта. Ако смъртта дойде за мен, аз ще се изсмея в лицето ѝ и ще я наплюя, пред това да се насера от страх.

Въпрос на избор.

....И Смъртта ще си го премести от единия крачол в другия.....:lol6:

....................................................

преди 20 минути, Мальчик Бананан написа:

Те привидно, всички го правят, това, което правят, понеже другите го правят. Какво е отдолу? Най-вероятно просто забавяне на това, което изглежда като неизбежно. Засега нещата спокойно и тихо отиват надолу. Оцелелите накрая ще завиждат на тея, които не са имали "шанса". Даже и това да е един перверзен стрес-тест (което не ми се вярва), ще следва и друг, и друг. И никой ли не се сеща, че това може би е нещо нетрадиционно? Между другото, вчера забелязах нещо много странно на интерактивната карта на "Джонс Хопкинс" (академичната институция е и един от организаторите на EVENT 201) - за около 15 минути смъртните случаи се увеличиха със седем.

Ами тука с лека ръка биват обвинявани тези, които са против мерките, че видиш ли не мислели за старите хора, че било безотговорно... Ама господа "отговорните" хич не искат да се замислят по колко начина именно мерките и медийната истерия спомагат за увеличаване на смъртността. Представи си един дядо с неговата и без това разклатена физика, какво му се случва когато страхът и масовата истерия, това непрестанно броене на трупове, срине и психиката му. И в следващия момент се окаже заразен. Значи освен че физиката му оказва слаба съпротива на заразата, вече и психиката му е на обречен. Той няма никаква воля за живот- предал се е. И на всичкото отгоре му казват да не ходи в болницата при първите симптоми, а чак когато работата съвсем се сговняса. Този човек освен че самия той се е предал, разбира че е предаден и от другите. Той не е идиот и знае, че при навременно лечение, шансовете му да прескочи трапа са една идея по- добри.

Да не говорим за случаите, когато си умират по домовете. Това се приписва на коронавирус, но аз не вярвам да се правят тестове на мъртъвци. Дори не съм сигурен, дали е възможно. А симптомите на вируса, могат да бъдат сбъркани с инфаркт например. Предвестниците на инфаркт са тежест и болки в гърдите, ЗАДУХ, гадене в стомаха... Тежкия стрес може да предизвика инфаркт при възрастни мъже, особено при диабетици. Трябва да се мисли. Хората трябваше отдавна да са се убедили, че фатмашките методи са неприложими в днешно време.

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

след 2 седмици, май ще има скок в статистиките

Напрежение в Бургас: 150 българи се прибраха от Лондон

Да, и след като си попълнят декларациите,  пътьом за карантината, ако минат през Кауфланд да напълнят количките и да кихнат по 2-3 пъти.... 

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Ако не се вземат мерки, вирусът ще плъзне масово сред народа и здравната система

Верно, властта не спасява народонаселението, а крие, че не може да поддържа елементарни нива на здравно осигуряване в България. Не КПП, ами домашен арест ще последва, окопна война срещу невидим враг, паникстаи и доброволно самопогребване.

Всичко друго, но не и трезва преценка. И как да е трезва, още в началото никой не опроверга, че наливането с алкохол не може да те спаси, а само ти убива сетивата.

Нещо като омарите, на които им засилват печката полечка и плуват в марина от вино. Блажено, блажено, ама си отиват от тоя свят...

преди 4 минути, by_chechi написа:

Тя е неизбежна и дали ще си го мести някъде, нас не би трябвало да ни интересува.

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Тя е неизбежна и дали ще си го мести някъде, нас не би трябвало да ни интересува.

ехххххххххххх къде е Радев да каже на целия свят че това е излишно

bK_8R7sj?format=jpg&name=small

преди 5 минути, by_chechi написа:

Всички ще напуснем този свят. Просто някой ще го направят с наакани гащи. Страхливецът не прави нищо за себе си, а само си вреди. Страхливецът не умира веднъж, а безброй пъти. Аз избрах да не съм страхливец Ама се искат топки.

Шварценегер казва, че да те съжаляват е лесно, а да ти завиждат - за това трябва да работиш. Мога да го перифразирам - да се самосъжаляваш е лесно, да направиш нещо с живота си - за това трябва да работиш.

преди 16 минути, Без умствен капацитет написа:

ехххххххххххх къде е Радев да каже на целия свят че това е излишно

bK_8R7sj?format=jpg&name=small

Стига ме цитира па и ти бе. Не разбра ли че спрях да ти чета дивотиите.

преди 21 минути, Michigan111 написа:

Да, и след като си попълнят декларациите,  пътьом за карантината, ако минат през Кауфланд да напълнят количките и да кихнат по 2-3 пъти.... 

Ето ти още резултати от мерките в целия ЕС. Българи масово биват съкращавани от работа в чужбина. Много от тях губят с това и възможност за пребиваване. Не им остава нищо друго освен някакси да допълзят до България. Заразени или не, никой не знае. Никой няма да ги тества. Ще попълнят декларация и кой откъде е. Не внасяме ли зараза по този начин? Аз не казвам тези българи да не бъдат допускани в България. Казвам да бъдат допускани след като им бъде направен тест за вируса. Толкова отчайващо трудно ли е това при само 200 заразени? Нали сума ти народ направи мегадаренията, някакви си 200- 300 теста не струват милиони. Значи на нас хората може да ни се види сметката от тая карантина, а приемаме отвън само с декларация? Нали уж тва бил опасен вирус. Ето още един коз в моя полза- безотговорността на тези, които изискват отговорност от нас.

Практически, вместо ограничаване на заразата се случва разпространяването и.

преди 12 минути, _Belial_ написа:

Стига ме цитира па и ти бе. Не разбра ли че спрях да ти чета дивотиите.

ще цитирам който си искам, а и комунистически Китай бе наложел по строга карантина и вече е отмени - сигурно Радев е отишъл да наложе вето

преди 6 минути, Myanmar написа:

Верно, властта не спасява народонаселението, а крие, че не може да поддържа елементарни нива на здравно осигуряване в България.

Е то какво да крие нещо, което всички знаят.  Властите се доказаха като достатъчно некомпетентни като цяло.  Например,  още през Януари като плъзна вируса по света трябваше да им светне лампичката, че ще кацне и в България,  то на мен ми светна, на тях как не можа не знам... Производството на маски и запасяването с тях трябваше да започне още тогава. И не само те,  защитни облекла,  дезинфектанти. Можеше да се препоръча на народа в следващите 4-5 седмици да се позапасят с варива, макарони,  консерви,  вода, подправки, почистващи препарати и вездесъщата тоалетна хартия, за да не стават тези панаири пред магазините, на които станахме свидетели.  И като кацне вируса в България- всеки задължително с маска сред обществото, и нямаше да има паника.  

Но понеже живеем в кочина, и управляващите ни не са способни да мислят 2-3 месеца напред, са принудени да вземат мерки (които Радул правилно отбеляза, че са копирани), и това е правилното решение с оглед на ситуацията ни.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.