Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Янлъш си. Единия от инсулт, а другите два от хронична белодробна недостатъчност. Приписаха го на грипа, за да не се изложат пред чужденците. В Италия по 500 на ден измислят, в Испания по 499, и наще измислиха трима, да не са капо

Не може в цяла Европа. Италия е по принцип податлива на фашизъм. Той там е измислен. Чисто исторически

А, може, може. Нали знаеш фенбойчетата на патрЕотите и как искаха едни дружинки искаха да организират преди да "пазят" реда (чели сме в едни книжки за едни човечета с кафеви ризи всички). Работата засега отива на изуй гащи. Пак да подчертая (важно е да го отбележа), че от време на време си се филмирам и дано е така и сега. А вярно ли е, че вирусна инфекция (каквато нали е това чудо) не се лекува?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 часа, DarkEdge написа:

За пътуващите из България - носете бланки за всяко КПП
тук

Ще ни стигнал ли горите, за да произведем хартията за тия служебни бележки за еднократно ползуване. Щото бая народ работи и като се направи една проста сметка всеки от работещите потребяващ по два броя, всеки ден...Май повече хартия ще бъде похабена, дори от ползваната за тоалетни нужди. Какво им имаше на безсрочните служебни бележки, та се отказаха от тях?

преди 1 час, DarkEdge написа:

Тоя пич, ако бяха приели оня закон за дезинформацията, трябваше да е първия осъден. 4000 починали от свинския грип? А журналистът как го подмина това. От къде са му данните?

https://swap.stanford.edu/20091002055558/http://www.flucount.org/

преди 1 минута, Мальчик Бананан написа:

ако бяха приели оня закон за дезинформацията

А дали е дезинформация или скрита навремето информация...

преди 5 минути, sliderum написа:

Ще ни стигнал ли горите, за да произведем хартията за тия служебни бележки за еднократно ползуване. Щото бая народ работи и като се направи една проста сметка всеки от работещите потребяващ по два броя, всеки ден...Май повече хартия ще бъде похабена, дори от ползваната за тоалетни нужди. Какво им имаше на безсрочните служебни бележки, та се отказаха от тях?

Лесни са за фалшифициране, а без да остават при полицаите после няма как да се установи измамата. А и нелегално работещите ще си имат проблеми.

преди 9 часа, petie1 написа:

А аз сетих една идея, начело на щаба да застанат хора способни да разработват алгоритми

Чудесно. Иди сега да обясниш на шапкарите какво е алгоритъм.

преди 14 минути, DarkEdge написа:

А дали е дезинформация или скрита навремето информация...

Ами не знам, но с подобно нещо мисля, че се всява паника. А и нали знаеш, че трябва официални данни? Както след години кой ще ти помни, че почти всички от починалите "от КОВИД" са били хора с проблеми? И на мен принципно не ми харесва, но така работи системата. И тя би трябвало да се прилага, както за мен и теб, така и за такива, като този професор. Отделно от това, явно беше афектиран от "онзи министър", дето му разбил екипа, по едно време обърка короната със свинския и въобще... КОментирам защото му изгледах цялото интервю и бях възмутен.

Иначе, мерките дават резултат вече. Не знам дали това е желания резултат, но резултат има!

преди 8 часа, A.com написа:

Аз като съм излъгал с второто изречение във въпросното твърдение си е за моя сметка.

Оправдан си!Мислех,че заглавието,което си сложил към линка е твърдение в новината,а то било твое хрумване.То и първото ти изречение не беше правилно:,,В Мадрид крематориумите не могат да насмогнат",което не е същото като ,,В Марид,АКО крематориумите не могат да насмогнат..." 

преди 15 минути, Shiniasu написа:

Лесни са за фалшифициране, а без да остават при полицаите после няма как да се установи измамата. А и нелегално работещите ще си имат проблеми.

Ти наистина ли смяташ че някой ще ги разглежда тия бележки? Изобщо, защо им разрешиха следене на телефони и квот се сетиш, след като ще трябва да ги затрупваме с бележки къде сме ходили?

Всеки малоумник почна да си изпробва гениалните хрумвания! Нека ти кажа едно гениално в Пловдив. На булевард Асеновградско шосе, КПП- то не е на изхода на града, а на около километър навътре в града. След това КПП, но все още на територията на град Пловдив, се намира бензиностанция, автосервиз, голям склад за строителни материали, база на Напоителни системи, голям магазин за резервни части за камиони, автоморга и стопанство. Сметни колко хора работят на тези места и трябва всеки ден да раздават хартишки на полицията, без реално да напускат града! И си представи една хипотетична ситуация, в която стане голям пожар примерно между Пловдив и Асеновград. Умишлен. Кои ще бъдат разследвани, привиквани и разпитвани в полицията? Ами тези които всяка сутрин са "напускали" града нали? Защо? Те НЕ СА напускали града!

преди 48 минути, Мальчик Бананан написа:

Тоя пич, ако бяха приели оня закон за дезинформацията, трябваше да е първия осъден. 4000 починали от свинския грип? А журналистът как го подмина това. От къде са му данните?

Това го споменах в друга тема, реално хубави неща казва професора особенно за състоянието на медицината и че се изискват огромни ресурси които ние нямаме , само без тези засилени 4000. За мен няма смисъл от укриване или засилване на статистиката, нека да са били 5 000 , това не променя принципно много нещата.

Но пък го казва поне два пъти , което ми навява че не е случайна грешка на устата....

Предпазното облекло на здравните работници в Италия.

преди 1 час, Shiniasu написа:

Има-няма поне няколко години полицаите масово имат съвременни електронни устройства   с камери и OCR софтуер. Снимането на бележката, разчитането, проверката за валидност, е въпрос на 3-4 секунди общо и не е нещо което ще забави проверките.

преди 23 минути, miro20 написа:

Това го споменах в друга тема, реално хубави неща казва професора особенно за състоянието на медицината и че се изискват огромни ресурси които ние нямаме , само без тези засилени 4000. За мен няма смисъл от укриване или засилване на статистиката, нека да са били 5 000 , това не променя принципно много нещата.

Но пък го казва поне два пъти , което ми навява че не е случайна грешка на устата....

Цитирам официални данни.

преди 28 минути, miro20 написа:

Наистина, тоя съвет към МС за какво е ?

Не виждам нищо лошо в демократичните ценности. Комунизма мразя аз.

Не е чак толкова страшен грипа. Има време да се дискутира.

То всъщност не е по страшен от предишните, но данните се представят манипулативно с цел да се предизвика паника и оправдае световния социален експеримент на който сме свидетели

преди 16 часа, Myanmar написа:

Всички ще напуснем този свят. Просто някой ще го направят с наакани гащи. Страхливецът не прави нищо за себе си, а само си вреди. Страхливецът не умира веднъж, а безброй пъти. Аз избрах да не съм страхливец Ама се искат топки.

Шварценегер казва, че да те съжаляват е лесно, а да ти завиждат - за това трябва да работиш. Мога да го перифразирам - да се самосъжаляваш е лесно, да направиш нещо с живота си - за това трябва да работиш.

Не си разбрал поста . Смисълът е да се "дуеш" там където трябва......:nono:

преди 41 минути, Реджеп Иведик написа:

Не виждам нищо лошо в демократичните ценности. Комунизма мразя аз.

Не е чак толкова страшен грипа. Има време да се дискутира.

То всъщност не е по страшен от предишните, но данните се представят манипулативно с цел да се предизвика паника и оправдае световния социален експеримент на който сме свидетели

....Демокрацията  култивира общество от мърлячи  ....Без значение къде и кога.....Можеш да видиш примерно вируса , къде има най-широко разпространение в момента....Днес в цяла Русия има по-малко заразени от тези в Люксембург , а в Китай за две седмици му "свиха перките"..........

Тук и аз ще те префразирам : " Комунизма мразя аз.....В същност не е по страшен от другите.....":)

От сутринта по телевизията в Испанските новини,дават как в една болница изписват първия оздравял пациент от корона вируса.Докторите и медициският персонал  ръкопласкат.Всички се радват.Май постепенно ще започват да преминават на положителни новини.Вече дават че 3800 са оздравяли.При 40000 заразени до момента.

преди 40 минути, by_chechi написа:

....Демокрацията  култивира общество от мърлячи  ....Без значение къде и кога....

Oх ох ... А какво възпита социализма ? Поколение връзкари, угаждачи, подлизурковци, топачи , скатавки, крадци , мрънкачи все някой да дава, и какво ли още не :) 

Ако не си такъв нямаш шанс да просперираш в държавната кариера. Имаше и способни и можещи хора, които бяха изключение , потвърждаващо правилото.

Иначе някои "фабрики"  активно пренастроиха таргета в бълването на пропаганда и фейкнюз

https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-koronavirusat-aktivira-trolskata-armiya-na-putin-sreshtu-balgariya

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Цитирам официални данни.

Аз не споря с теб, опитах се да си обясня поведението на професора.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Икономиката нямала спиране. Има и още как. Пращат армията и озаптява обезумелите от алчност "бизнесмени", като прибира заграбеното от тях по време на чумата, а икономиката се рестартира, от даден момент, в който е записана(backup) преди спиралата.

преди 56 минути, sliderum написа:

Икономиката нямала спиране. Има и още как. Пращат армията и озаптява обезумелите от алчност "бизнесмени", като прибира заграбеното от тях по време на чумата, а икономиката се рестартира, от даден момент, в който е записана(backup) преди спиралата.

Успех ти желая да рестартираш спряла икономика. Както и да и направиш бекъп. Растартиране на икономика беше направено в България на 9 септември 1944 та година. Що годе позитивни резултати се видяха от това рестартиране чак след 35- 40 години. Нищо че на тогавашните "обезумели от алчност бизнесмени" им беше прибрано заграбеното. Само в приказките Робин Худ прибира заграбеното и го раздава на бедните.

преди 1 час, miro20 написа:

....Аз не споря с теб, опитах се да си обясня поведението на професора.

Ти ако наплюеш Заразата , тя горката ще се зарази и умре от тъпотия......:lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.