Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 48 минути, Мальчик Бананан написа:

Всичко може да е. На мен доста глупости ми се въртят из главата - например да е пуснат едновременно на две и повече места - Китай и Италия. Да речем. Като прочетох, че вирусна инфекция не се лекува, паднах. Явно медицинските ми познания не са много ок. Не се бях замислил, че не се лекува - лежане, чайчета и чакаш да развиеш антитела. Баси "лечението".

Вируса няма как да се лекува просто. Вирусите са вътреклетъчни организми. Те живеят и се размножават вътре в твоята клетка, а не като бактериите да я изяждат. Това за лекарствата е невидим противник. Евентуално някаква химиотерапия, дето пуца по клетките на откос- трепем наред па дано да са от лошите, би имала ефект. Ама я си представи ти старци по на 80 години, с няколко хронични болести, дали това няма да се същото все едно да го застреляш. И все пак! Човешката имунна система е много сериозна, много е трудна за подтискане и няма проблем да се справи с всякакви вируси. Ако нещо не и пречи.

Вирусите са мкроорганизми с много кратък живот. Това се компенсира с изключитено бързо размножаване. За размножаване обаче е необходим приемник, в чиято клетка да се случи. Ако короната наистина може да издържи седмица на самотек, значи че това не е вирус. Вирусите живеят до няколко часа без приемник.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 34 минути, _Belial_ написа:

Ако короната наистина може да издържи седмица на самотек, значи че това не е вирус. Вирусите живеят до няколко часа без приемник.

Е тя и короната до преди няколко дни живееше часове,  пък вчера се оказа,  че можела и 18 дни ... вероятно и повече.

преди 3 часа, Myanmar написа:

Боледувалите от този вирус вече имат антигени. Все едно антивирусната ти се е ъпдейтнала и вече знае, че този вирус е зловреден и не му дава да се размножава.

Кажи го на тези 14% дето оздравели , пък след известно време пак се влошават и дават положителен на тест.  Както цитирах ББС по назад.

преди 5 часа, Myanmar написа:

СПИН е болест, която може да съсипе здраво тяло. Какво общо има с този вирус, който здравите хора може и да не усетят, че са го преболедували?

И при този вирус човек умира най вече от усложнения на болести които е имал. т.е. удря се имунната система, останалото го довършват усложненията от това.

преди 3 часа, Michigan111 написа:

Друг е проблема с този вирус,  не знам защо не искате да го разберете.  Никой не знае какво следва след него, оставя ли последици за оганизма,  не оставя ли.  Само като се върнете назад във времето и видите какви мерки предприе Китай,  трябва да ви стане ясно, че не е обикновено вирусче, очевидно има нещо, което ни спестяват.  Заради едното грипче китайците такива блокади нямаше да налагат.  

Така е.

Аз затова първото което ме учуди бе драконовските мерки които взеха Китай, което ме наведе на мисълта че те мн добре знаеха какво са изпуснали  и с какво си имат работа.

Някои се заядоха на думите ми "китайците изпуснаха" и "са си играли с вируси в лаборатория" ... но дали това заяждане е същественото ?

:) 

И едно видео :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, miro20 написа:

Аз затова първото което ме учуди бе драконовските мерки които взеха Китай, което ме наведе на мисълта че те мн добре знаеха какво са изпуснали  и с какво си имат работа.

Освен, че са знаели какво плъзва,  отлично са знаели,  че не могат да го контролират, ако не изолират.  

А вече дали те са го създали,  или са го създали канадците, а китайците са го откраднали, или са го създали американците, вероятно никога няма да разберем.   

Дано поне света си вземе необходимата поука.

Така е.

Иначе не знам до колко е адекватна мярката в "матушката" за една седмица ваканция, по скоро е смешно , ако не бе толкова трагично ... но в Индия налагат 3 седмична тотална карантина със забрана за излизане от вкъщи

https://www.rbc.ru/society/24/03/2020/5e7a20319a794762db360fcf?utm_source=fb_rbc&fbclid=IwAR2_7tGOIz2-vvbBJYpFwRH9V0Me7Ym_TejAafBg2bh8puhvsgTLWuxRDbQ

Абе, къде е Лизи, аз пак да попитам:

https://www.novini.london/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/48904-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86-%D0%A3%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%BC-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%8F?fbclid=IwAR1Fpng_o-qzJEWQ_XdDvrkVuWAKIzw1ZYerx25jJdgt5l7IKssVFDNvQCY

Is it working? UK records 43 coronavirus deaths in past 24 hours compared to 87 yesterday... and new infections level out 

Казват "намаляват случаите" след карантина". А някой тества ли тези, които са под карантина. В смисъл, ако се тества по-малко, ще излиза, че намаляват случаите - да. Ако се тества масово - ще се увеличават. Или стой си вкъщи да се разбира, като "Мри си сам". И не съм видял обяснение.

ТОЙ: Всичко между нас свърши!
ТЯ: Късаш с мен по Месинджър?
МВР: Е'гати изродът.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 9 часа, Мальчик Бананан написа:

що няма там?

Щото няма кой да прави на починалите от удар или инфаркт тестове за коронавирус

преди 1 час, DarkEdge написа:

Не е смешно

преди 1 час, DarkEdge написа:

Следващата стъпка е тази. Електронни Гривни.

https://news.bg/crime/elektronnite-grivni-za-arestanti-vlizat-v-deystvie.html?amp=true

Хубаво, вирус, зараза, карантина, мерки и тн., но някои неща не се връзват! Струва ми се, че този "парад" е тренировка за нещо по-грандиозно и трансформиращо?! 

преди 1 час, Meri Meri написа:

Хубаво, вирус, зараза, карантина, мерки и тн., но някои неща не се връзват! Струва ми се, че този "парад" е тренировка за нещо по-грандиозно и трансформиращо?! 

преди 14 часа, darkterminal написа:

Супер интересна карта! При подходящо мащабиране, се забелязва, че най-големите червени петна са в силно развитите държави. За Китай и САЩ, статистиките са разбити по провинции и градове, но това са две от най-поразените страни. По-неразвитите страни, дори в Африка, показват по-малък брой заразени... Интересна корелация. Ако статистиката е вярна де...

https://coronavirus.jhu.edu/map.html

Ади стига бе ! И в тази ли световна класация сме на последните места ?! :lol6:

преди 10 часа, Myanmar написа:

Разликата между ракията и лудостта е, че ракията е полезна в малки количества.

При това даже и да прекалиш , на другия ден изтрезняваш....:lol6:

преди 12 часа, petie1 написа:

А това май беше предречено в "1984"

Тъй , тъй -  "1984" = комунизъм ......Баси побърканите мозъци ! :lol6:

https://bg.wikipedia.org/wiki/1984_(книга)

преди 8 часа, miro20 написа:

Кажи го на тези 14% дето оздравели , пък след известно време пак се влошават и дават положителен на тест.  Както цитирах ББС по назад.

Нещо съвсем нормално е при част от пациентите да има втора вълна. Случва се много често при грип. Логично е и не е никакъв феномен! Затова болните, след като оздравеят трябва поне седмица две да са под наблюдение. Не щом е клинично здрав и айде на хорото. Няма такива филми. След оздравяване има период на възстановяване, в който почиваш и се пазиш! Защото борейки вируса организма ти е станал на мармалад и му трябва време да се възстанови. В това време той може да повтори вируса, или пък друг вирус да го тръшне. Това са елементарни неща, които всеки човек би трябвало да ги знае!!! Дори баба ми дето беше изкарала четвърто отделение, ги знаеше!

Не вируса, тъпотията в момента убива хората! Безкрайната, човешка тъпота...

преди 13 минути, by_chechi написа:

При това даже и да прекалиш , на другия ден изтрезняваш..

може би, но написаното в пияно състояние и с махмурлук - остава. И се смеят други на резилите. Смеят се докато омръзне театрото, щото няма алкохол без театро, което става като личния филм вече няма с какво да се овладее и... избива без задръжки.

За други ролята на алкохола се поема от истерията, изтрещяването, шубето, параноите... Не че не се чете. И игрите на празни приказки поне малко свалят напрежението, игрите на произволни линкове и колко коментари имат в основата си "никъде не видях", никъде не пише, не може ли да се правят други сметки...

нали всички сте велики бре, що са ви сметки, линкове - нали сте над нещата, вие мислите, смятате, четете и много знаете - повече знаете от осведомените и само ви лъжат. Отидете на село - няма карантина, няма час, няма КПП-та. Сигурно там няма и вируси, щото комунистите още не са дошли на власт там... :)

преди 14 минути, _ramus_ написа:

може би, но написаното в пияно състояние и с махмурлук - остава. И се смеят други на резилите. Смеят се докато омръзне театрото, щото няма алкохол без театро, щото личния филм вече няма с какво да се овладее и... избива без задръжки. За други ролята на алкохола се поема от истерията, изтрещяването, шубето, параноите...

Ха ! Ето го и топ експерта - съкън , да не закъднее с екстертизата . Собствената . Нямаш никакъв шанс да "изтрезнееш на другия ден".....и още 2-3ма тук.:lol6:

Първо изтрезней, че да почнеш да различаваш руските линкове и да ги запускаш пак тука. Тя кайсиева... ама като се чете - здрав махмурлук гони. Вероятно от прекаляването с дозата.

Здравата се ваксинират некои... значи. :) Ма го докарва на старание... с тая лопата, голям смях, ей.

Ей това е падението... на което иначе се смеем.  Така се "клатят отвътре" и параноиците ... и за тях няма махмурлук.

преди 44 минути, acnekt написа:

Вярно, че подполковник бяха фкарали в телевизора. Бях забравил. Ся си имаме геерал с лампази

Има развитие

А, има и още една разлика. Никой не излиза да каже, "Майтап бе Уили"

Не правете това у дома! 

Цитат

Най-малко 30 души са починали, а други 20 са приети за лечение в болници в Истанбул, след като са пили чист спирт (етанол) през последните две седмици, съобщи турският в. "Сабах".

По данни на властите в турския мегаполис, по-голямата част от починалите са граждани на Туркменистан. Освен че пиели етанол, те го втривали и в кожата си, като средство за защита срещу заразяване с коронавирус.

Приетите в болница са в критично състояние и лекарите правят всичко възможно да спасят животите им.

Проблемът с консумацията на чист спирт става все по-често срещан при пандемията от коронавирус. Според експертите, причина за това е неправилно възприетата информация за влиянието на разтвори на алкохолна основа върху заразата. В опита си да се предпазят, хората са пили етанол, без да разбират, че рискуват живота си.

В Иран най-малко 194 души са починали, а повече от 6 000 са се натровили от 6 март досега заради неправилна консумация на алкохол.

"Сабах" подчертава, че хората могат да консумират напитки, съдържащи до 50% алкохол. Консумацията на чист етанол може да доведе до алкохолно отравяне, което да има фатални последици.

https://dnes.dir.bg/svyat/30-pochinali-i-20-v-bolnitsa-v-istanbul-pili-chist-spirt-zaradi-covid-19

преди 9 минути, FusE написа:

Ум царува, ум робува, ум патки пасе!  То и тук от време на време се чува  "Пия ракия и няма страшно"  Изобщо всичко свързано с ракия, като средство за борба с вируса!

Някакъв типично български бабаитлък!

Нова дума вече става модерна в управляващата върхушка! Алгоритъм. Почваме да правим алгоритми!  :lol6: Боже, божее, да не чуем нещо!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 1 час, _Belial_ написа:

Нещо съвсем нормално е при част от пациентите да има втора вълна. Случва се много често при грип. Логично е и не е никакъв феномен! Затова болните, след като оздравеят трябва поне седмица две да са под наблюдение. Не щом е клинично здрав и айде на хорото. Няма такива филми. След оздравяване има период на възстановяване, в който почиваш и се пазиш! Защото борейки вируса организма ти е станал на мармалад и му трябва време да се възстанови. В това време той може да повтори вируса, или пък друг вирус да го тръшне. Това са елементарни неща, които всеки човек би трябвало да ги знае!!! Дори баба ми дето беше изкарала четвърто отделение, ги знаеше!

Не вируса, тъпотията в момента убива хората! Безкрайната, човешка тъпота...

Очевидно не си чел статията на ББС и мнението на лекарите.

Прав си за последното.... - Безкрайна човешка тъпота....  Но не от лекарите и статията....

Специалисти и професори тука само .... :) 

преди 41 минути, Реджеп Иведик написа:

"Пиянството на един народ"

Това са все пак  в Турция от Туркменистан :)  т.е. отчетливо руско влияние и "практики" с одеколон, боярйшник и т.н....  :) 

Не е за пръв път, едва ли за последен.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Трябваше им световна икономическа криза. Създадоха си световна икономическа криза. Перфектен сценарий.

Впряга се страха от смъртта у хората. Обявява се някоя заразна и лесно разпространяваща се болест за смъртоносна. Първите побягват с крясъци и останалите хукват с тях, защото никой не смее да проверява дали наистина ще умре.

Когато кукловодите преценят, че кризата достатъчно се е задълбочила, ще обявят вируса за преборен и цирка ще приключи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.