Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, miro20 написа:

За още по стари рицарски времена е още по зле като средната продължителност на живота е била дори 20-30 г. 

:)

A по времето на хан Аспарух, пет до десет години. Раждали са се направо на коня с меч в ръката. Момичетата директно бременни, че трябва да оцелява вида. :)

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Абе казват че е PCR, ама тия тестове са скъпички и много точнички. 95 % е точността на резултата. Та в тоя смисъл е доста странно как 2 теста на един и същ човек показват противоположни резултати. Прилича малко като да прилагат Елайза, а да казват че е PCR.

До тук което съм разбрал от изчетеното в началото ако е заразяването е нормално да даде отрицателна проба, макар че казват че бързите тестове дават най много грешки, а PCR са точни, но за сигурност ползват по две проби. Две проби се вземат и от излекувал се за да се провери дали е изчистен от вируса. 

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Вярно, че подполковник бяха фкарали в телевизора. Бях забравил. Ся си имаме геерал с лампази

Има развитие

А, има и още една разлика. Никой не излиза да каже, "Майтап бе Уили"

Сега няма кой да ги съди. Ку-Ку ги съдиха. Накрая ще си титулуват като спасители и ще искат да им платим за това, че ни ограбват и отнемат правата.

преди 4 минути, FusE написа:

именно от това усложнение умират възрастните

На средна възраст над 80 години, при средна продължителност на живота в България - 71 години.

Май пробваш дали кълва на бастун

Екстра! 

Депутатите да си седят вкъщи с пълна заплата!

Аз другия месец трябвало да си пусна платената отпуска! Мафия!

преди 2 минути, Myanmar написа:

Сега няма кой да ги съди. Ку-Ку ги съдиха. Накрая ще си титулуват като спасители и ще искат да им платим за това, че ни ограбват и отнемат правата.

Боядисват оградата в стил Том Сойер

преди 1 минута, Myanmar написа:

Кое право ти отнеха, преди вируса  висеше във форума и сега също? Виж ако спрат нета тогава ще е проблем наистина. 

преди 13 минути, AbraxasDao написа:

Аз споделих мнение, защото не съм специалист. Предполагам, че вие имате по-добър план - да го видим, моля.

Пък, ако ви е срам да ни удостоите с вашето експертно мнение, то значи че само си щракате по клавиатурата за здраве и хейтите всичко, без да кажете алтернатива.

Казах поне 5 алтернативи назад в темата. Многократно по- изпълними. Това че вие предпочитате да четете фантастика от Харвард, си е ваше право, но то не ви дава право да ме обявите за хейтър.

преди 2 часа, barbuncela написа:

Мнение нямаш ли си?

току-що, Myanmar написа:

Мнение нямаш ли си?

Ами не съм лекар! А тукашните "специалисти" даже не ги и слушам!

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

На средна възраст над 80 години, при средна продължителност на живота в България - 71 години.

Май пробваш дали кълва на бастун

Не мисля да водя този спор, не разбираш същината на проблема и пренебрегваш неговото решение като смяташ че създалите мерки за справяне с проблема не са на твоето интелектуално ниво. 

Ще подновим спора когато започнеш да защитаваш тезата си с цифри. 

преди 6 минути, FusE написа:

До тук което съм разбрал от изчетеното в началото ако е заразяването е нормално да даде отрицателна проба, макар че казват че бързите тестове дават най много грешки, а PCR са точни, но за сигурност ползват по две проби. Две проби се вземат и от излекувал се за да се провери дали е изчистен от вируса. 

Две проби взеха от оня варненец дето всички го наплюха, а той дори не беше се разболял още.

току-що, _Belial_ написа:

Две проби взеха от оня варненец дето всички го наплюха, а той дори не беше се разболял още.

Не съм проследил случая не мога да кажа нищо конкретно за него, казвам каквото съм научил от медиите за тестовете че се правят по два за да е сигурно. 

току-що, _Belial_ написа:

Това добре, ама колко хора е възможно да е заразил? България -Италия - Испания, после София и с влак май до Варна! Ами...за плюене си беше...

току-що, Реджеп Иведик написа:

То си личи, че не осмисляш прочетеното. 

:offtopic_s:

Прави салатата, че некой вече на втора салата са в борбата с коронавируса. 

преди 21 минути, miro20 написа:

За още по стари рицарски времена е още по зле като средната продължителност на живота е била дори 20-30 г. 

А още по рано 5 - 10 г.

Абе ние да не ядеме доматито с колците ?

преди 21 минути, Myanmar написа:

Като се приемат закони, които противоречат на настоящето законодателство, изземват се човешки права и се нарушава Конституцията, мисля, че е неточно да се говори в бъдеще време.

Защото според мен, това е само началото. И е навсякъде, което е най-обезпокояващо. Айде де, да избягаме на по-хубаво място! Къде? 

Казано е: "Разделяй и владей!" Е разделят ни доста успешно.

преди 1 минута, barbuncela написа:

Това добре, ама колко хора е възможно да е заразил? България -Италия - Испания, после София и с влак май до Варна! Ами...за плюене си беше...

А какво друго да направи? Да се изпари? Телепорта още не е открит, а полетите до Испания са почти всички с прикачване в Бергамо. Питай Райън еър, що полетите до Англия са директни и струват 30 кинта, а до Испания не са и са в пъти по- скъпи.

преди 1 минута, Meri Meri написа:

Защото според мен, това е само началото. И е навсякъде, което е най-обезпокояващо. Айде де, да избягаме на по-хубаво място! Къде? 

Казано е: "Разделяй и владей!" Е разделят ни доста успешно.

Предния път като се срина Дау, с много по малко отсега, за малко да съборят Белия Дом. А сега, Тръмп се пъчи и спасява целокупния американски народ от коронавируса. Предния път, докато вземат решение да напечатат долари, бяха кавги, спорове, кандърми, а сега напечатаха от раз без никой да им птотиворечи, повече от два пъти по голямо количество долари.

преди 1 минута, _Belial_ написа:

А какво друго да направи? Да се изпари? Телепорта още не е открит, а полетите до Испания са почти всички с прикачване в Бергамо. Питай Райън еър, що полетите до Англия са директни и струват 30 кинта, а до Испания не са и са в пъти по- скъпи.

Точно момента е избрал за пътуване....е...и то през Бергамо едно от огнищата на заразата...Понеже имал "много важна" работа... То от такива като него въведоха триста ограничения.

преди 2 часа, A.com написа:

От сезония грип жертвите в Италия били повече(24 981 души за сезон 2016-2017 в Италия), но не съм чул през 2016-2017 на военните да им се налагало да извозват трупове в определени области на Италия, защото цивилните не смогвали.

Емии... GAME OVER. Мисля, че е време балона да се спука.

Коронавирусът е нов и заради това, че хората не са формирали имунитет срещу него следва първата вълна да е най-страшна. А щом нещо, към което имаме имунитет - грипа - се оказва по-страшен, останалото са празни приказки.

преди 1 минута, barbuncela написа:

То от такива като него въведоха триста ограничения.

Не е заради него. И ако не е повярвал на лъжите им, защо трябва да е виновен ?

преди 1 час, sliderum написа:

Хихи, значи всички българи(да приемем, че успеят някак да ги тестват набързо) които не са короновани, ги шутираме да бачкат.  Нищо че сред тях има процент инвалидизирани, нищо че има болни от някоя от другите 13456 вида болести. Щом не е с корона, шут и на полето.

Не е ли по-логично болните да си стоят на легло вкъщи, а всички здрави да излязат "на полето". Щом са здрави, за тях там е безопасно.

преди 1 минута, Myanmar написа:

а всички здрави да излязат

Те точно от здравите ги е страх да не излязат. Особено пък всички, тодос хунтос, и да им подирят сметка задето ги лъжат

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.