Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Като по учебник. 

Сега разбра ли защо съм фен на научната фантастика?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, Myanmar написа:

Боледувалите от този вирус вече имат антигени. Все едно антивирусната ти се е ъпдейтнала и вече знае, че този вирус е зловреден и не му дава да се размножава.

да но това значе че и уж непроболедувалите трябва да са го минали - нещо не е наред, не са били болни 90% от китайците

преди 2 минути, Myanmar написа:

Аз го създадох. Признавам си. Преди време правих преброяване на тъпанарите с лайкове на специфични постове. Сега отчитам броя страници, които може да генерира този булшет.

Еми то малко ли конспирации имаше даже в тази уж сериозна тема?

преди 3 минути, petie1 написа:

даже в тази уж сериозна тема?

малиииии - най-сериозната.... тема. Сериозни теми се списват от сериозни хора. Тук такива липсват по принцип.

От друга страна - е смешна, особено на моменти, и особено от определени списвачи... най-сериозните - ъф коурс :) .

преди 1 минута, _ramus_ написа:

малиииии - най-сериозната.... тема. Сериозни теми се списват от сериозни хора. Тук такива липсват по принцип.

От друга страна - е смешна, особено на моменти, и особено от определени списвачи... най-сериозните - ъф коурс :) .

Нали затова казах уж....

преди 11 минути, Без умствен капацитет написа:

да но това значе че и уж непроболедувалите трябва да са го минали - нещо не е наред, не са били болни 90% от китайците

Ти не се заразяваш от всеки. С прости думи, вероятно са ти нужни 20 контакта с болни хора за да се разболееш. Освен, ако не ти е гадже, и не правиш френски целувки. И когато ти днес си контактувал с 0,0014 болни, просто шанса е толкова нисък, че при 20 души, изложени на риск, може да няма и един заразен.

Ако контакта с болен те заразяваше автоматично, тогава всеки вирус щеше да се кара от 100% от населението на Земята.

Давам под наем. 10 лв. на час - не лае, не хапе, не дърпа синджира.

90750335_1471794786315248_7674888760160419840_n.jpg.766ec4a8822a2209510b01067e767e8f.jpg

То ако ставаше с криене...

90625028_2925194980835538_2848051122453610496_n.jpg.727437b3e156567ec46b8ef48e80f4a2.jpg

преди 32 минути, _Belial_ написа:

В Китай от 81 000 заразени има над 74 000 излекувани. Нали не вярваш че карантината ги е излекувала.

Съвсем не вярвам, че карантината ги е излекувала.  Целта на карантината е да спре разпространението. Но китайците взеха ли мерки? Взеха.  Ти нали не си мислиш,  че сме по умни или по информирани от тях? 

преди 36 минути, Myanmar написа:

Кая е тая песен, че май си слушал друго радио. 99% от хората, които ги броят за умрели от коронавирус са имал и друга болест. Ако коронавирус не съществуваше на планетата ни, техните 80-годишни старци щяха да продължават да умират от старост, но никой нямаше да ги ползва за политически дивиденти и занимавка на безмозъчни хора.

Да, ясно е, че вирусът е крайно опасен предимно за хора със съпътстващи заболявания.  Но нали се сещаш, че без мерки повечето хора ще се окажат без възможност за болнична помощ.  Дай да ги оставим да измрат по улиците,  така и така до няколко години са пътници. .. това ли трябва да е мотото на европейските общества в такава ситуация?  

преди 5 минути, Michigan111 написа:

Но китайците взеха ли мерки? Взеха. 

Стига вицове. Китайците преболедуваха и не остана кой да боледува. 70% са минали вируса, вие броите измежду приетите в болница, на които им е правен тест и смятате на тая основа, че едва ли не смъртността е 5%.

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Да, ясно е, че вирусът е крайно опасен предимно за хора със съпътстващи заболявания.

А коя болест не е опасна, когато някой на 85 години е тежко болен от друга болест?

преди 41 минути, Без умствен капацитет написа:

почвам да си мисля че китайците нещо крият - с изолация вирус не се скапва а отлага

като се намали с изолация като се вдигнат забраните, малкото останали болни пак заразяват така масово

крият втората вълна на вируса или че са му намерели номера на китайката

Всичко може да е. На мен доста глупости ми се въртят из главата - например да е пуснат едновременно на две и повече места - Китай и Италия. Да речем. Като прочетох, че вирусна инфекция не се лекува, паднах. Явно медицинските ми познания не са много ок. Не се бях замислил, че не се лекува - лежане, чайчета и чакаш да развиеш антитела. Баси "лечението".

Една теория определено не приемам - тази на иранците - че е етническо биооръжие и как италианците и иранците имали сходна генетика и нали... Някак си не обяснява високия процент във Франция и Испания. Иначе пък задават горе-долу логичен въпрос: между Китай и Иран има няколко държави, в които няма здравна помощ и са пълни злета - що няма там? И аз бих ги попитал на свой ред: колко китайци посещават Афганистан? :lol6:

ИМАМЕ НОВИНА!

90523414_2975686855828587_3542674615572627456_o.thumb.jpg.49176f78fb0a69cf7336a83776b7b444.jpg

Първи случай на полицейски произвол! На Тити са му направили 12 теста за коронавирус само вчера.

преди 2 минути, Мальчик Бананан написа:

Не се бях замислил, че не се лекува - лежане, чайчета и чакаш да развиеш антитела. Баси "лечението".

Спрете да се паникьосвате. Защо да си съсипвате последните дни от живота??

преди 47 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз си помислих, че ги мразиш комунистите. Ти на чия страна си бре ?

И правилно си си помислил,  продължавам да ги мразя.  Но подобни мерки се вземат и в страни, в които комунизъм не е имало.  Казах го вчера на Радул, ще ти кажа и на теб, сред КППта и ограничения на мен няма как да ми е приятно да живея,  но в случая обстоятелствата го изискват,  колкото и да не ми е приятно и на мен.  

преди 3 минути, Myanmar написа:

Спрете да се паникьосвате. Защо да си съсипвате последните дни от живота??

Е, ти ме разби. "Последните дни". Определено не се паникьосах. :lol6:

преди 2 минути, Myanmar написа:

Стига вицове. Китайците преболедуваха и не остана кой да боледува. 

Да, а блокадите,  изолациите и експресните строежи на болници бяха за пред свободния свят.  Направо ти повярвах ;)

преди 7 минути, Michigan111 написа:

Да, а блокадите,  изолациите и експресните строежи на болници бяха за пред свободния свят.  Направо ти повярвах ;)

една бетонена плоча, трябва да съхне поне седмица за да има повечко товар на нея, на строежа до нас плоча на 3 дена е пазеха от палетите е тухли, качваха ги един по един

току-що, Без умствен капацитет написа:

една бетонена плоча, трябва да съхне поне седмица за да има повечко товар на нея, на строежа до нас плоча на 3 дена е пазеха от палетите е тухли, качваха ги един по един

Бетон и сандвич панели мисля използваха.  Но каквото и да ползваха - действаха бързо,  заради някакво си грипче.  

преди 33 минути, Michigan111 написа:

Да, ясно е, че вирусът е крайно опасен предимно за хора със съпътстващи заболявания.  Но нали се сещаш, че без мерки повечето хора ще се окажат без възможност за болнична помощ.  Дай да ги оставим да измрат по улиците,  така и така до няколко години са пътници. .. това ли трябва да е мотото на европейските общества в такава ситуация?  

Отписаха ги: Белгия оставя пенсионерите с COVID-19 да умрат по домовете си

току-що, Myanmar написа:

Вече всички се научиха правилно да си мият ръцете.

Темата на следващата пандемия ще са мигачите.

В Швеция в момента правят това, което ти твърдиш, че е правилно, не правят нищо и живота тече.  Само отбелязвам.  Но и като въведат и там сериозни мерки няма да забравя да ти напомня  ;)

току-що, ncl написа:

Блиц са малко жълта медия... не знам в Белгия дали е така наистина, но в Италия наистина приемаха в болниците избирателно, някои хора ги оставяха.  Сега май карат към Германия.  

преди 3 минути, Michigan111 написа:

В Швеция в момента правят това, което ти твърдиш, че е правилно, не правят нищо и живота тече.  Само отбелязвам.  Но и като въведат и там сериозни мерки няма да забравя да ти напомня  ;)

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.