Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, FusE написа:

когато започнат да измират заболели пред болниците

Ай посмали малко. И, каква е средната възраст на починалите от коронавирус ? Каква е средната продължителност на човешкия живот ?

Не ми отговаряй, въпросите са реторични. 

преди 3 минути, halek написа:

А.com миро ли е? :speak:

Не, той е нормален човек

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 13 часа, Michigan111 написа:

В Швеция в момента правят това, което ти твърдиш, че е правилно, не правят нищо и живота тече.  Само отбелязвам.  Но и като въведат и там сериозни мерки няма да забравя да ти напомня  ;)

Мисля, че за нея четох, дано не греша, но там разсъждават като всеки нормален вирусулог, което аз споделям. И изобщо не стоят със скръстени ръце. Възрастното население (значи РЕАЛНО рисковите групи, защото настоящите мерки са оправдани, АКО смъртността надхвърля 60-70%) е отделено и се полагат грижи за него. Останалите хора ходят на училище и на работа, и преживяват същото, като с всяка друга вирусна инфекция - мият си ръцете, не си плюят в мусурите, преболедува го, най-често на крака и това е.

В момента овцете в България доброволно влязоха в кошарите и повишиха идиоти с елементарни познания за манипулация като пастири, т.е. обожествиха ги както Пастира Господ бог. Тикнаха в ръцете им власт, нарушаваща Конституцията на Република България, законите на държавата (с мерки, които не могат да се оправдаят за наказание до 3 години лишаване от свобода) и след 2 месеца акане от стрес, със съсипана психика от денонощния тормоз, наречен "новини" за всеки заразен и умрял по света, ще излязат на бял свят и там... ще им се еб* майката! Защото до 2-3 години 99% от населението на планетата ще е минало този вирус, както стотиците други, които го минават.

преди 6 минути, FusE написа:

За кое е прав доктора? Вземи да изтрезнееш и виж какво се случва, вече заболелите са близо 500 000 в света, а това е само началото.

Значи сме обречени! Вади ракията от избата, да не отиде зян поне тя. :D

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Щото няма кой да прави на починалите от удар или инфаркт тестове за коронавирус

А другаде дали правят на мъртвите?

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Ай посмали малко. И, каква е средната възраст на починалите от коронавирус ? Каква е средната продължителност на човешкия живот ?

Какво да посмаля, колко е капацитета на нашите болници според теб и каква ще е картината при няколко хиляди заболели имащи нужда от болнично лечение и апаратна вентилация, хайде да мислим малко повече, шега хубаво, но в сличая аз не намирам нищо шегувито във всичко това и дали ще се разминем с минимални щети зависи от нас самите. Какво значение има на каква средна възраст са починалите какво го повтаряш все това, нима само тази година са решили всички възрастни да починат и коронавируса е само съвпадение със ситуацията? В минали години също е имало възрстни хора и в следващи години ще ги има, хайде да ми покажеш кога са умирали по 500 човека за вечер от един град и да спрем с писане на глупости. 

преди 1 минута, Мальчик Бананан написа:

А другаде дали правят на мъртвите?

А как разбраха, че починалата от инсулт, е имала коронавирус ?

Само питам. Ако генерала ме е излъгал, и аз те лъжа

преди 43 минути, A.com написа:

La Stampa: 80% российских поставок в Италию «бесполезны» для борьбы с COVID-19

Цитат

Итальянская пресса замечает также, что все специалисты, направленные из России в Италию, являются военными, сама операция находится в ведении министерства обороны России, а не министерства здравоохранения. Эти специалисты, отправившиеся из Рима в Бергамо, имеют высокие армейские звания: генералы, полковники, майоры. «Российские военные свободно передвигаются по территории Италии, в нескольких шагах от баз НАТО», — подчеркивает La Stampa. 

Разузнаването се възползва максимално от ситуацията. Неслучайно повечето фейкове и дезинформационна кампания идва от същите тези руски служби, на които някои патосно и бзмозъчно им се радват :) 

https://euvsdisinfo.eu/

преди 30 минути, _Belial_ написа:

Миро Трола да ни брани от фейкове! Пази Боже.

Кръв пикаете че ви оборвам фейковете и глупостите :) 

преди 31 минути, Реджеп Иведик написа:

На кои лекари бре ? Човека е прав. Така е както казва. Грипа не се лекува. Грипа повтаря. Всички грипове. Не само корона вируса. Средната възраст на починалите в Италия е над 80 години. Ти не си ли проверил, каква е средната продължителност на живота в Италия ? Ако не си защо ? Нали си уж тука да ни браниш от фейкове.

Най юнашкия фейк проспиваш бре !

Аз не споря за възрастта и т.н. Целия ти пост показва че и ти не си чел статията за тези 14 %

Не мога да коментирам глупости, които не са свързани с това :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

С тест бре Ага, с тест PCR. 

преди 6 минути, FusE написа:

колко е капацитета на нашите болници според теб

Току що през България премина пандемия от грип Б, който е с по тежка клинична картина от коронавирус, и болниците издържаха.

Аз казах, мисля тука беше, сега на личните лекари даже няма опашки. Няма болни. При другите грипни епидемии, чакаш по сто часа докато ти дойде редът. Сега няма болни да чакат.

На очите си вярвай, не на генерала с лампазите. Той е сложен, за да проправи пътя на кафявата чума

La Stampa е най достоверния вестник - Berluscino Senatur :lol6: Смях в залата!!!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Току що през България премина пандемия от грип Б, който е с по тежка клинична картина от коронавирус, и болниците издържаха.

Аз казах, мисля тука беше, сега на личните лекари даже няма опашки. Няма болни. При другите грипни епидемии, чакаш по сто часа докато ти дойде редът. Сега няма болни да чакат.

На очите си вярвай, не на генерала с лампазите. Той е сложен, за да павира пътя на кафявата чума

Няма човек в държавата който да не разбира от вирусология ти не правиш изключение също. 

Не вярвай на никой и се пази от комунистите :D

преди 5 минути, miro20 написа:

Целия ти пост показва че и ти не си чел статията за тези 14 %

Няма смисъл. Вярвам. Защото знам, че при всички грипове има около 16 % вероятност да те повтори. Корона вирусът и по този параграф изостава средно статистически с два процента.

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Само питам. Ако генерала ме е излъгал, и аз те лъжа

90559154_10213416687051973_8758320060444

Няма лъжа, няма измама! Официално е.

преди 12 часа, miro20 написа:

Кажи го на тези 14% дето оздравели , пък след известно време пак се влошават и дават положителен на тест. 

Какво да им казвам? Статистиката сочи, че 99% от разболелите се вече си имат сериозна болест. Хора без здрава имунна система, пили, пушили по 80-90 години са си рискова група към всеки вирус, тук дали ще е корона или грип или нещо друго няма значение. За болните от СПИН грипът е една от най-опасните и летални болести.

И ти залитна в отбора на панировката, изък ти за акъла.

преди 53 минути, sliderum написа:

Хихи, значи всички българи(да приемем, че успеят някак да ги тестват набързо) които не са короновани, ги шутираме да бачкат.  Нищо че сред тях има процент инвалидизирани, нищо че има болни от някоя от другите 13456 вида болести. Щом не е с корона, шут и на полето.

преди 59 минути, _Belial_ написа:

Да ме прощаваш, ама тоя план ми прилича повече на предизборна кампания. Да се направи това, да се направи онова... и никаква идея как ще се направи. 100% тестване на българите! Уау, чудесно! Капацитета в момента е по 300 теста дневно. Чукваш калкулатора и виждаш, че 100% от седем милиона ще бъдат достигнати след 20 333 дни!!!! Това е малко над 55 години... Един човешки живот. Дори по някакъв чудодеен начин да ускорим десетократно скоростта на тестване, пак ще стане за 5- 6 години работата.

Виж кво Харвард, не те знам що за гений си, но аритметиката не ти е сила... Господ да ви е на помощ с такъв Харвард!

Аз споделих мнение, защото не съм специалист. Предполагам, че вие имате по-добър план - да го видим, моля.

Пък, ако ви е срам да ни удостоите с вашето експертно мнение, то значи че само си щракате по клавиатурата за здраве и хейтите всичко, без да кажете алтернатива.

Че то си е лека настинка. Какво да е. Да си видял болни наоколо ?

Лека, лека колко да е лека настинката която води до пневмония? 

преди 11 часа, Мальчик Бананан написа:

Казват "намаляват случаите" след карантина". А някой тества ли тези, които са под карантина. В смисъл, ако се тества по-малко, ще излиза, че намаляват случаите - да. Ако се тества масово - ще се увеличават. Или стой си вкъщи да се разбира, като "Мри си сам". И не съм видял обяснение.

В момента ситуацията е "мри си вкъщи, да не разболееш останалите".

Няма смисъл. Вярвам. Защото знам, че при всички грипове има около 16 % вероятност да те повтори. Корона вирусът и по този параграф изостава средно статистически с два процента.

Английските учени и лекари сигурно това не го знаят и затова са страшно учудени :) нали :)  

Както и да е.. нали искахте фейк.. ето един , пак от рашадезинформбюро относно прелитането на самолетите над Полша :

https://www.mk.ru/politics/2020/03/24/pushkov-raskritikoval-polshu-ne-propustivshuyu-il76-s-gumpomoshhyu-dlya-italii.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews

Цитат

сенатор Алексей Пушков, курирующий в Совете Федерации вопросы информационной политики: "Польша не пропустила российские самолёты с помощью для Италии через своё воздушное пространство. Это подлость на уровне государственной политики. Тем более, что помощь шла в страну-союзницу Польши по ЕС и НАТО. России ни в чём не следует отныне идти навстречу Польше. Ни в чём".

https://tsargrad.tv/articles/polsha-povtorila-oshibku-posle-kotoroj-ejo-ne-stalo_244342

Обаче...

https://www.rbc.ru/politics/24/03/2020/5e7a33269a79477076f1ca62

https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-polsha-rusiya-izlaga-che-ne-sme-pusnali-samoleti-s-humanitarna-pomosht-za-italiya

:)

преди 1 минута, FusE написа:

Лека, лека колко да е лека настинката която води до пневмония? 

И кого е довела до пневмония ? Хора със средна възраст много над средната продължителност на човешкия живот.

преди 5 часа, acnekt написа:

Следващата стъпка е тази. Електронни Гривни.

https://news.bg/crime/elektronnite-grivni-za-arestanti-vlizat-v-deystvie.html?amp=true

Тцъ - gps id - почти като на дом. любимците

преди 5 часа, Meri Meri написа:

Хубаво, вирус, зараза, карантина, мерки и тн., но някои неща не се връзват! Струва ми се, че този "парад" е тренировка за нещо по-грандиозно и трансформиращо?! 

Като се приемат закони, които противоречат на настоящето законодателство, изземват се човешки права и се нарушава Конституцията, мисля, че е неточно да се говори в бъдеще време.

Не знам какво се оплакваме, все пак само допреди няколко столетия средната продължителност на живот е била двойно по малка. Хората са мрели от дребни инфекции и счупвания, за големите чуми знаем ... .

За още по стари рицарски времена е още по зле като средната продължителност на живота е била дори 20-30 г. 

:)

преди 11 минути, FusE написа:

С тест бре Ага, с тест PCR. 

Абе казват че е PCR, ама тия тестове са скъпички и много точнички. 95 % е точността на резултата. Та в тоя смисъл е доста странно как 2 теста на един и същ човек показват противоположни резултати. Прилича малко като да прилагат Елайза, а да казват че е PCR.

И кого е довела до пневмония ? Хора със средна възраст много над средната продължителност на човешкия живот.

Чети повече новините и ще разбереш, всички които са в болница са с пневмония, усложнение от коронавируса именно от това усложнение умират възрастните, хора с хронични заболявания. Когато си зарявама главата в пясъка проблема не изчезва, това че си не информиран и разчиташ на своя си умствен капацитет се получава нещо като пипон синдрома който не вярва в никакви измервателни уреди и води спор. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.