Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 5 минути, barbuncela написа:

Мда...ние не знаем да се подчиним като ни кажат нещо, а почваме да разсъждаваме дали е правилно, или може и по друг начин, и да възразяваме...

Че ние кога не сме се подчинявали? Ние сме най- подчинените от подчинените!

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

току-що, barbuncela написа:

Ти май верно не си ходил войник! Верно ги дрънкаш!

Браво! 

току-що, barbuncela написа:

Аа, ако ти в момента си войник, тогава изпълнявай безпрекословно! Аз помислих, че си свободен човек с глава на раменете си.

преди 1 час, Myanmar написа:

Хуманността е най-големия автогол, който човечеството си е вкарвало. От една страна смъртността от много болести рязко спада. От друга страна мършата се множи, дава поколение и човешкия вид става все по-податлив на болести, все по-слаб физически и не само. Естественият подбор е създал свръхразумът ни. Свръхразумът ни, обримчен с морал, ще прее@е естесвения подбор и ще ни обрече към вид съставен от инвалиди.

Да, реално е така, но не мисля че е грешно.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

А още по рано 5 - 10 г.

Абе ние да не ядеме доматито с колците ?

Сарказма ти е неуместен.

Порови се в гугъл колко е била средната продължителност по ония времена.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току-що, _Belial_ написа:

Абе ще слушаш и ще мълчиш бе! Като говори щаба формиран от военен, зъболекар, коремен специалист, ще изпълняваш без да имаш мнение. Непослушна младеж, всички трябва да минете в казармата, а жените да ходят със забрадка!

преди 8 минути, Hristo52 написа:

Точно! Това е проблем на цялата нация, и за това сме до тука!

Мисля че имаш и решение за проблема на цялата нация, защо не го споделиш?:clown:

преди 9 минути, barbuncela написа:

Ще се отнася примерно за животът ми и тоя на семейството ми, военно положение, и ми казват че трябва да направя това или онова, и аз ще мисля кой ми го казва и защо.  :angry:

Ами ако този някой те прати ма място където може да те убият? Не нарочно, ами поради некомпетентност или неинформираност. А ти знаеш, че там може да умреш, какво ще направиш? Ще се подчиниш ли сляпо на авторитета или?

преди 2 минути, halek написа:

Ще се подчиниш ли на авторитета или?

Трябва да решиш веднага! Едва ли имаш време да обмисляш дълго! А обикновено които командва е избран и знае какво прави. Всичко друго е точно по български! "Ами ако"  "Е защо" "Не може така"

Отвратителния български навик да подставяш всичко под съмнение! И така нататък!

преди 3 минути, halek написа:

Ами ако този някой те прати ма място където може да те убият? Не нарочно, ами поради некомпетентност или неинформираност. А ти знаеш, че там може да умреш, какво ще направиш? Ще се подчиниш ли на авторитета или?

Можеш да обжалваш заповедта пред висшестоящ офицер, след като я изпълниш. Ако не те убият...

преди 5 минути, barbuncela написа:

Трябва да решиш веднага! Едва ли имаш време да обмисляш дълго! А обикновено които командва е избран и знае какво прави. Всичко друго е точно по български! "Ами ако"  "Е защо" "Не може така"

Отвратителния български навик да подставяш всичко под съмнение! И така нататък!

А ти не го ли правиш? Поставяш под съмнение моята компетентност и добронамереност, но не и тази на хора, които не са спирали да лъжат от 10 години насам. Не съм ли прав?

преди 51 минути, Hristo52 написа:

Имаш и задължения. Знаеш ли ги какви са ти? Ако имаш 18 години де.

Вероятно да троли из форума са задълженията :D

преди 1 час, FusE написа:

а не знам дали си гледал как ги респектираха службите из улиците като наруши някой карантината . 

Те службите респектират хората бре, не вируса.

Хората си го изкараха грипа поголовно, кой усетил, кой не усетил, щото е лека настинка, и стадния имунитет сработи.

Всичко около тоя вирус ми е много странно. Всички държави се затварят до 13 април.............. Странно.............Нали тогава е католическият Великден?  Може и да изпадам в параноя, знам ли, но ми е странно това единство около една дата................Защо, какво ще стане тогава? Наум ми идва историята за Антихриста, и за това, че някой чрез компютърни визуализации ще пресъздаде уж идването на Христос..............

Снощи четох в Уикипедия за коронавируса................ знам, че не и вярвате................ На мен пък ми се стори странно, че лекарят, открил тази "болест" е  офталмолог. Откога офталмолозите разбират от генетика, вирусология  и епидемиология? Също така ми направи впечатление листата с имената на жертвите на болестта.................. Първите, след Китай са иранците............мярнах имена на много ирански генерали и депутати, които едва ли са били в Китай и едва ли са консумирали прилепско..............

Така ми се иска повече да мислите, а не да вярвате на всичко, което ви каже западната пропаганда................

преди 20 минути, halek написа:

Ами ако този някой те прати ма място където може да те убият?

Смятам, че е обществена тайна, че българското правителство не са еталон за честност и загриженост за народа си. Редно е всеки гражданин на тази държава да гледа критично на действията на управниците, след като непрекъснато лъсват скандали как се продават интересите на хората и предава доверието им. Обаче ако това не е достатъчно, тоя театър трябваше да ги събуди. Амеее...

преди 43 минути, Myanmar написа:

offtopic:

Войни с бомби могат да бъдат водени само срещу страни, които не могат да отвърнат, да не говорим за ядрен ответен удар. В наши дни интересите на хората и тяхното богатство се предоставя доброволно със споразумения, спогодби, задължения към организации, мафия.

Не съвсем. ако един народ откаже да ти се подчини, руския например, ще използват бомби. Дори да наравят нещо на Путин, руснаците вече масово са срещу САЩ и са готови на всичко, за да не повторят мизерните 90 - те. Дори това да значи война!

преди 13 минути, _Belial_ написа:

Можеш да обжалваш заповедта пред висшестоящ офицер, след като я изпълниш. Ако не те убият...

Ако те убият имаш правото да ти признаят, че са сгрешили, а ти си бил прав.

преди 15 минути, barbuncela написа:

Отвратителния български навик да подставяш всичко под съмнение!

Даде определение за интелигентност, а я наричаш отвратителна.

Между другото не е далеч от идеите на Ленин

И той не я е долюбвал интелигенцията

преди 31 минути, _Belial_ написа:

:offtopic_s:

Съвсем обратното е, ние необичаме да се подчиняваме без значение от системата в която се живее, е Германците например до преди години бяха точни на часовник, но и те вече са си дали свободно почеши коня. Няма ли кой да създава условия за спазване на правилата няма как да бъдат спазвани същите. 

преди 19 минути, barbuncela написа:

Отвратителния български навик да подставяш всичко под съмнение!

Аз не съм забелязал такова нещо. Ти не живееше ли в чужбина? В България отвратителна черта е, че масово фактите не се подлагат на съмнение. И този форум е представителна извадка на обществото. Хората ВЯРВАТ на всичко, защото ги мързи да проверят или просто са глупави.

Това е консуматорското общество и не смятам, че само българското общество е заразено с тази болест. Бърза храна, бързи коли, бързи новини, никой не отделя време да провери, да разучи, да се съмнява.

преди 3 минути, FusE написа:

ние необичаме да се подчиняваме

Той не ти казва какво обичаме, а какви сме.

преди 31 минути, halek написа:

Ами ако този някой те прати ма място където може да те убият? Не нарочно, ами поради некомпетентност или неинформираност. А ти знаеш, че там може да умреш, какво ще направиш? Ще се подчиниш ли сляпо на авторитета или?

Няма вариант това да се случи, защото този който дава заповедтта носи пълната отговорност след това ако се случи нещо за което говориш. Ако си бил в казарма знаеш какъв е реда за получаване на заповед и как тя минава през някоко човека по чин докато се стигне до изпълняващия войник. Нима мислиш, ще зводния докато си пие ракията му идва идея да те прати на мисия с близкия изток на сутринта пътуаш в тази посока. 

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Те службите респектират хората бре, не вируса.

Тъй де тъй, но вируса нали е в хората дет са под карантина. 

преди 4 минути, FusE написа:

:offtopic_s:

Съвсем обратното е, ние необичаме да се подчиняваме без значение от системата в която се живее, е Германците например до преди години бяха точни на часовник, но и те вече са си дали свободно почеши коня. Няма ли кой да създава условия за спазване на правилата няма как да бъдат спазвани същите. 

Всяка принудителна мярка е предпоставка за корупция и беззакония. Принудата винаги поражда съпротива. Това не съм го измислил аз, това е природен закон.

преди 16 минути, Myanmar написа:

Смятам, че е обществена тайна, че българското правителство не са еталон за честност и загриженост за народа си. Редно е всеки гражданин на тази държава да гледа критично на действията на управниците, след като непрекъснато лъсват скандали как се продават интересите на хората и предава доверието им. Обаче ако това не е достатъчно, тоя театър трябваше да ги събуди. Амеее...

Факт, но също е факт че до сега не сме имали по- кадърно правителство от 90та на сам та склонен съм да им вярвам повече от на предишни управления. 

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Всяка принудителна мярка е предпоставка за корупция и беззакония. Принудата винаги поражда съпротива. Това не съм го измислил аз, това е природен закон.

Разбирам, но не и когато в залог е живота ти или този на близките ти, ето това трябва да бъде разбрано. 

преди 6 минути, FusE написа:

до сега не сме имали по- кадърно правителство от 90та на сам та склонен съм да им вярвам

Всеки си заслужава управниците.

Аз лично не деля правителствата като по-некадърни и най-кадърни. Щом проявява некадърност и не работи в интереса на народа си, то не е правителство, а организирана престъпност - "мафия" - най-често използваното нарицание за управлението в България.

Човек няма ли си едно-две наум, ето точно това са резултатите - изземване на гражданските права на основание театър. Не са луди, че ни ядат баницата, народа си я дава. И в темата даже омаловажаваха това, сякаш не са човешки права, ами си преотстъпил на някой обувките си.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/12-experts-question-covid-19-panic
Четете и разпространявайте! Мнението на 12 експерта. Ето част от едно от тях:

Цитат

…there is a very good example that we all forget: the swine flu in 2009. That was a virus that reached the world from Mexico and until today there is no vaccination against it. But what? At that time there was no Facebook or there maybe was but it was still in its infancy. The coronavirus, in contrast, is a virus with public relations.

Whoever thinks that governments end viruses is wrong.

– Interview in Globes, March 22nd 2020

Ето и друго:

Цитат

You also have to take into account that the Sars-CoV-2 deaths in Germany were exclusively old people. In Heinsberg, for example, a 78-year-old man with previous illnesses died of heart failure, and that without Sars-2 lung involvement. Since he was infected, he naturally appears in the Covid 19 statistics. But the question is whether he would not have died anyway, even without Sars-2.

– Interview in Frankfurter Allgemeine, 16th March 2020

И трето:

Цитат

problem of SARS-CoV-2 is probably overestimated, as 2.6 million people die of respiratory infections each year compared with less than 4000 deaths for SARS-CoV-2 at the time of writing

– “SARS-CoV-2: fear versus data”, International Journal of Antimicrobial Agents, 19th March 2020

Цитат

No such draconian measures were applied during the 2009 influenza pandemic, and they obviously cannot be applied every winter, which is all year round, as it is always winter somewhere. We cannot close down the whole world permanently.

Should it turn out that the epidemic wanes before long, there will be a queue of people wanting to take credit for this. And we can be damned sure draconian measures will be applied again next time. But remember the joke about tigers. “Why do you blow the horn?” “To keep the tigers away.” “But there are no tigers here.” “There you see!”

– “Corona: an epidemic of mass panic”, blog post on Deadly Medicines 21st March 2020

Който иска да ходи в концентрационен лагер, да си хваща шапката и с 200 да бяга. Да не ме тика и аз да ходя там. Овцете в обора, хората при хората.

преди 4 минути, Myanmar написа:

Всеки си заслужава управниците.

Аз лично не деля правителствата като по-некадърни и най-кадърни. Щом проявява некадърност и не работи в интереса на народа си, то не е правителство, а организирана престъпност - "мафия" - най-често използваното нарицание за управлението в България.

Човек няма ли си едно-две наум, ето точно това са резултатите - изземване на гражданските права на основание театър. Не са луди, че ни ядат баницата, народа си я дава. И в темата даже омаловажаваха това, сякаш не са човешки права, ами си преотстъпил на някой обувките си.

Скоро идват избори и ти се отдава шанса да промениш това, гласуваме за твоята партия и правиш само и единствено всичко в името на народа, но преди това ни запознай с това всичко как би се случило 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.