Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 18 минути, sliderum написа:

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19

Кога беше, припомнете ми! Миналата ли година боко подари няколко милиарда на краварите, за няколко все още виртуални,  дърти, може би летящи  корита, със сменена електроника? Миналата ли година, без обществена поръчка раздаде "излишъка" на бюджета, като милиард и половина от тоя "излишък"  на АПИ, за коя там беше магистрала, че не помня? А сега кво, да събираме капачки ли, отново?

ПС. Става и за другата тема и за тази също става, ще го копирам и там, да се чете.

Аз ся да питам кой направи болниците търговци ? По идея на кой министър от кое правителство? Много въпроси има с #КОЙ да не питам за потушените скандали преди избухването на епидемията. Къщи , мъщи , делавери , боклуци ... крадци и мошеници. Но в извънредно положение и то без парламент вече ... мдааа....

Почти военното положение на ГешеФт. Правата орязани , няма парламент , има щаб за действие , който изпълнява разпорежданията на правителството, КПП - та около областните центрове , военни щъкат или поне така казват ,че е ... това на какво намирисва а? А , забравих и това че полицията може да си следи всеки без санкция на съд и това не е само в извънредно положение ами си остава като опция завинаги. А честито.

Бах тоя Орешарски ева ма.ата на тая държава.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 16 минути, sliderum написа:

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19

Кога беше, припомнете ми! Миналата ли година боко подари няколко милиарда на краварите, за няколко все още виртуални,  дърти, може би летящи  корита, със сменена електроника? Миналата ли година, без обществена поръчка раздаде "излишъка" на бюджета, като милиард и половина от тоя "излишък"  на АПИ, за коя там беше магистрала, че не помня? А сега кво, да събираме капачки ли, отново?

ПС. Става и за другата тема и за тази също става, ще го копирам и там, да се чете.

Егати популистката подлост! Хората са натикани по домовете си, не работят, нямат идея кога пак ще работят, стискат си левчетата щото не се знае кога пак ще има постъпления в мизерното им бюджетче и хоп- дайте за медиците. С това настройват работещите едни срещу други, щото хората по къщите надали ще дадат много. А сега да видим, Боко като разправяше бизнесмените да си продадат колите, министрите какво ще си продадат за да платят на служителите си. Ще натискат отново народа...

Вече почват да се промъкват съобщения за починали заради коронавируса млади хора, в това число и такива, които не са имали други заболявания.

преди 1 минута, sliderum написа:

Вече почват да се промъкват съобщения за починали заради коронавируса млади хора, в това число и такива, които не са имали други заболявания.

Те тези съобщения си се промъкват от доста време, един от първите случаи беше на треньор по футбол за деца от Испания, на 21 години.

преди 28 минути, Родина написа:

"Св.Ана " спира да приема болни. Имало двама с коронавируса. Е , генерала да каже , какво правим с другите болни.За двама , затварят цяла болница.Малоумие.Заради две жертви , 7,000 000 милиона стоят изолирани.Евала на Бойко.Накрая ще се окаже , че умрелите от други болести са повече от тези с корона. Насила те спират да работиш, след това ти дава кредит. На година само от диария умират 2000 000 души в света. Да , дойде с мене оня с лампазите ,да го заведа в раковото. Да види с очите си човешка мъка. Ще ми говори той за камиони с трупове. Че , то те не са спирали , първи сме по смъртност. А, за икономика не ми се говори. Не може  с болна нация и с крадци и калинки и мисирки да имаш ,държава.

За това време само умрелите бебета са повече от жертвите на коронавирус.

преди 4 часа, FusE написа:

Няма вариант това да се случи, защото този който дава заповедтта носи пълната отговорност след това ако се случи нещо за което говориш. Ако си бил в казарма знаеш какъв е реда за получаване на заповед и как тя минава през някоко човека по чин докато се стигне до изпълняващия войник. Нима мислиш, ще зводния докато си пие ракията му идва идея да те прати на мисия с близкия изток на сутринта пътуаш в тази посока. 

...

Цитирам (със скобките и запетайките) дефиниция за термина заповед от Устав Вътрешна Служба (издание 1968 г.), който до средата на 90те години на 20ти ве все още беше в сила:

Цитат

Заповед е всяко нареждане, разпореждане (указание), от командир (началник), към подчинен.

Заповедта се изпълнява, безпрекословно, точно и в срок.

Та, взводния, докато си пие ракията, няма да те прати да на мисия в Близкия Изток. Но точно в това време, докато взводния си пие ракията и го няма, като нищо минава ефрейтора и ти заповядва да оближеш клекалото на тоалетната или да почистиш пода на спалното с кибритена клечка. След като си бил подложен на такова безсмислено уннижение, ходи се оплаквай, че си получил такава заповед.

преди 30 минути, sliderum написа:

то имаше и слухове и видеа че заболяването върви бързо, че чак хората падат като вървят

Значи, ако няма техническа грешка, вече САЩ са на първо място по брой установени заразени. Другарите отвъд океана, си нямат Мутафчиев,.

Китай като че ли ни пречи да се борим с вируса

Испанският вестник El País съобщи, че микробиолозите са установили, че тестовете, които е закупила от китайска компания, наречена Bioeasy, могат да идентифицират правилно случаите на вируси само в 30%

преди 10 минути, sliderum написа:

Значи, ако няма техническа грешка, вече САЩ са на първо място по брой установени заразени. Другарите отвъд океана, си нямат Мутафчиев,.

ако се вземе по площ европа е с най много болни

преди 40 минути, darkterminal написа:

Но точно в това време, докато взводния си пие ракията и го няма, като нищо минава ефрейтора и ти заповядва да оближеш клекалото на тоалетната или да почистиш пода на спалното с кибритена клечка. След като си бил подложен на такова безсмислено уннижение, ходи се оплаквай, че си получил такава заповед.

Това е с повишен риск за здравето на ефрейтора заповед и на мен не ми се е случвало по време на служба подобно нещо . 

преди 21 минути, sliderum написа:

Минали са 80 000?

преди 7 минути, RudeBoy написа:

Мдааа ... :( 

Китай - 81285 заразени, САЩ - 81996, 13785 нови случая от днес.

Баси, как се правят 20 и отгоре хиляди проби за един ден?

п.п. Това да не са войниците дето се върнаха от Италия?

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

чакаха го другата седмица

Чел съм няколко човека, които предполагаха различни срокове, но не по-рано от тази събота, а имаше и такива които предполагаха чак другата седмица. Никой от тях не уцели. Аз не съм се и опитвал.

току-що, sliderum написа:

Чел съм няколко човека, които предполагаха различни срокове, но не по-рано от тази събота, а имаше и такива които предполагаха чак другата седмица. Никой от тях не уцели. Аз не съм се и опитвал.

другата седмица, бе казано от САЩ

преди 19 минути, FusE написа:

Това е с повишен риск за здравето на ефрейтора заповед и на мен не ми се е случвало по време на служба подобно нещо . 

На теб не ти се е случвало, ама на други хора им се е случвало... Всеки ден пристигаха по телефона по няколко такива... И това са само докладваните... Шото бая оставаха и недокладвани.... И току некой боец изперка и се застреля по време на караул или почва да стреля на поразия... А после се разбере, че е получавал изродски заповеди (дори и от офицери) и всичко това е покривано, докато не са му избили на боеца клапаните...

преди 15 минути, _Belial_ написа:

Минали са 80 000?

Даже стабилно! До вчера сутринта от всички потвърдено разболели се, починалите бяха около 1.27% днес се върти около 1.4% до 1.5%... Което, според мен за сега не е стряскащо...

Те така наказват нарушителите на карантината в Индия:

преди 6 минути, DarkEdge написа:

И тук имаме индийци, ама не съм видял така да ги наказват.

преди 4 минути, DarkEdge написа:

така може да се създаде открита рана и да влезе вируса ако не е влязъл в тялото - а ако е болен да изцапа тоягата с телесни течности и така да зарази здрав

преди 5 минути, sliderum написа:

И тук имаме индийци, ама не съм видял така да ги наказват.

Тука индийците ше почнат да наказват и никой няма да ги пипа, щото са на Боцко електората.

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Тука индийците ше почнат да наказват и никой няма да ги пипа, щото са на Боцко електората.

напротив, те живеят в бараки и имат проблеми с дишането - и затова ще ги вземат в болниците зза да ги лекуват, а ти ще се мъчишв вас, защото не си в болница да се лекуваш

току-що, Без умствен капацитет написа:

напротив, те живеят в бараки и имат проблеми с дишането - и затова ще ги вземат в болниците зза да ги лекуват, а ти ще предаваш богу духа в вас, защото не си в болница да се лекуваш

Те в каквото и да живеят, са с предимство в болниците. Даже и някои си живеят там.

току-що, _Belial_ написа:

Те в каквото и да живеят, са с предимство в болниците. Даже и някои си живеят там.

да ако изгонят теб, ще се каже че е правелно - а ако изгонят тях че нарушават нещо - ще кажат дискриминация

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.