Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 4 минути, FusE написа:

Разбирам, но не и когато в залог е живота ти или този на близките ти, ето това трябва да бъде разбрано. 

Не си прав. Това е закон, от типа закони които не се променят с гласуване и си важи безусловно. НИе отдавна го престъпваме и какво последва? Масова корупция, масова престъпност, мафии управляват държави... Има по- висши закони от човешките.

преди 21 минути, FusE написа:

Факт, но също е факт че до сега не сме имали по- кадърно правителство от 90та на сам та склонен съм да им вярвам повече от на предишни управления.

Некадърно, се пише с "не" пред кадърно. Поправи се че ше те изкарат неграмотник.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Не си прав. Това е закон, от типа закони които не се променят с гласуване и си важи безусловно. НИе отдавна го престъпваме и какво последва? Масова корупция, масова престъпност, мафии управляват държави... Има по- висши закони от човешките.

Темата е обширна и ще наспамим тази здраво. Ако знаех как трябва да се случват нещата и как се управлява държава щях да стана политик, да някой казват че е същото като да управляваш фирмата си, ама мисля че не е така. Всеки иска ред, законност, справедливост и дисциплина, но когато това се прояви дори в най малки наченки се реве като карпатска мечка. В случая ние какво искаме, искаме да няма мерки, да се разболяваме на свобода и като се тегли чертата след месец-два да се види кой е оцелял. Представяш ли си подобна ситуация и как ще избледнее всичко което ни се е случвало до сега в годините на преход. Казват че изолацията е единствено решение, не го казват нашите политици, а всички в света, ако помисли малко човек е така, дори това важи и за грипа тип Б. Виждаме държавите в които погледнаха на проблема пренебрежително какво се случи за кратък период от време, а повярай след толкова смърт нищо няма да е същото когато приключи пандемията. 

преди 12 минути, Мальчик Бананан написа:

Интересен линк има под статията:

https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/

Цитат

80% of the deceased had suffered from two or more chronic diseases. 50% of the deceased had suffered from three or more chronic diseases. The chronic diseases include in particular cardiovascular problems, diabetes, respiratory problems and cancer.

Less than 1% of the deceased were healthy persons, i.e. persons without pre-existing chronic diseases. Only about 30% of the deceased are women.

преди 13 минути, FusE написа:

Скоро идват избори и ти се отдава шанса да промениш това, гласуваме за твоята партия и правиш само и единствено всичко в името на народа, но преди това ни запознай с това всичко как би се случило 

Аз не съм партия и не смятам, че съм подготвен за това. Казвам го, защото съм учил за това и съм отвъд разговорите в кръчмата. Основният проблем на България е, че тя вече е продадена. Българското правителство е мъпетшоу, което, докато кукловодите не гледат, си позволяват този театър, за да почешат егото си, че нещо могат да направят сами. Те ви плюят, вие си мислите, че вали - това е ситуацията днес.

преди 4 часа, Myanmar написа:

Мисля, че за нея четох, дано не греша, но там разсъждават като всеки нормален вирусулог, което аз споделям.

За това ти го написах.  Но когато и те осъзнаят, че са сгрешили и минат на режим,  няма да пропусна да ти го напомня ;)

преди 8 минути, Васкo написа:

Интересен линк има под статията:

https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/

"80% от починалите са страдали от две или повече хронични заболявания. 50% от починалите са страдали от три или повече хронични заболявания. Хроничните заболявания включват по-специално сърдечно-съдови проблеми, диабет, респираторни проблеми и рак."

А тука още пеят песента, че ще умреш пред болницата.

преди 7 минути, Michigan111 написа:

За това ти го написах.  Но когато и те осъзнаят, че са сгрешили и минат на режим,  няма да пропусна да ти го напомня ;)

Чакам този момент love.png

Днес си мислех за това. Какво ще пишат по същите медии след година за случая "кафява чума": Ще лъсне, че правителството е злоупотребило с власт, нарушило е Конституцията, която се е клело да спазва като върховен закон, съсипало е и без друго немощната българска икономика, злоупотребило е с доверието, което в управниците още вижда "ти майка, ти баща", ама... голяма работа. Да не е за първи път? И ще лъсне колко неадекватни и неефективни мерки са се вземали, както и че коронавирусът е обикновен респираторен вирус, даже по-безобиден от грипа (не че грипа е безопасен за гореизброените 80-годишни пенсионери с по 2-3 допълнителни болести). Обаче ще се появи и политик, който ще обясни, че ни се е разминало заради същите педер@@@ски изпълнения. И ще се намерят и такива, които да му ръкопляскат.

Иначе тука, у форума, ще си признаете, че съм бил прав, ама голяма работа. Това няма да ме зарадва. Аз ще съм тъжен, че живея сред слепци. Едноокият е цар сред слепци. Аз не искам да съм такъв цар, не искам...

версия

https://faktor.bg/bg/articles/rai

Цитат

В това видео на Маурицио Меникучи се разказва, че китайски учени са създали „белодробен супервирус от прилепи и мишки“ , за да го изследват. Журналистът предупреждава, че това крие огромна опасност, но кой да го чуе.

"Група китайски изследователи присажда  протеин, взет от прилепи, на вирус, който причинява Сарс, получен от мишки", създавайки "супервирус, който може да засегне хората" са казва във филма. Това се тълкува като възможно доказателство, че вирусът Sars-CoV-2 е създаден в лабораторията и след това се е изплъзнал от  контрола на китайските учени, пораждайки настоящата пандемия", ", коментират от corriere.it...

Според тази хипотеза група изследователи от Ухан го замислили като оръжие за биотероризъм.
Научната общност отрича дружно, че вирусът Sars-CoV-2, настоящият коронавирус, е създаден в лабораторията.

Съвпадък от 2015 г. :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, FusE написа:

Темата е обширна и ще наспамим тази здраво. Ако знаех как трябва да се случват нещата и как се управлява държава щях да стана политик, да някой казват че е същото като да управляваш фирмата си, ама мисля че не е така. Всеки иска ред, законност, справедливост и дисциплина, но когато това се прояви дори в най малки наченки се реве като карпатска мечка. В случая ние какво искаме, искаме да няма мерки, да се разболяваме на свобода и като се тегли чертата след месец-два да се види кой е оцелял. Представяш ли си подобна ситуация и как ще избледнее всичко което ни се е случвало до сега в годините на преход. Казват че изолацията е единствено решение, не го казват нашите политици, а всички в света, ако помисли малко човек е така, дори това важи и за грипа тип Б. Виждаме държавите в които погледнаха на проблема пренебрежително какво се случи за кратък период от време, а повярай след толкова смърт нищо няма да е същото когато приключи пандемията. 

Добре де, защо не искаш да чуеш, че смъртта е същата като миналата година и разликата е, че сега я показват по телевизията. Rude boy беше изнамерил данни за смъртните случаи в Италия за месец и сравнени с тези от тази година са само със 7 повече. Замислял ли си се защо когато показват статистика за броя заразени в световен мащаб, пишат цифрата 500 000, а не 0, 5 милиона? Какво е половин милион на фона на осем милиарда? Ми то има ли една хилядна бе, аре някой да сметне няма само аз да смятам и да ме наричат хейтър.

преди 11 минути, Michigan111 написа:

Айде още един ясновидец. Напълни се с ясновидци покрай тоя вирус.

преди 1 час, Myanmar написа:
преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

за сега, за днес са 67, едва ли всички са пришълци

Ако ми сметнеш колко процента са това от 1,386 милиарда ще ти кажа "браво".

Охоо, аз чакам още това.

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Добре де, защо не искаш да чуеш, че смъртта е същата като миналата година и разликата е, че сега я показват по телевизията. Rude boy беше изнамерил данни за смъртните случаи в Италия за месец и сравнени с тези от тази година са само със 7 повече. Замислял ли си се защо когато показват статистика за броя заразени в световен мащаб, пишат цифрата 500 000, а не 0, 5 милиона? Какво е половин милион на фона на осем милиарда? Ми то има ли една хилядна бе, аре някой да сметне няма само аз да смятам и да ме наричат хейтър.

Не съм гледал цифри, но не е коректно да се сравнява смъртността за цялата страна преди коронавирус и смъртността за един град по време на коронавирус. 

преди 15 минути, Myanmar написа:

Днес си мислех за това. Какво ще пишат по същите медии след година за случая "кафява чума": Ще лъсне, че правителството е злоупотребило с власт, нарушило е Конституцията, която се е клело да спазва като върховен закон, съсипало е и без друго немощната българска икономика, злоупотребило е с доверието, което в управниците още вижда "ти майка, ти баща", ама... голяма работа. Да не е за първи път? И ще лъсне колко неадекватни и неефективни мерки са се вземали, както и че коронавирусът е обикновен респираторен вирус, даже по-безобиден от грипа (не че грипа е безопасен за гореизброените 80-годишни пенсионери с по 2-3 допълнителни болести). Обаче ще се появи и политик, който ще обясни, че ни се е разминало заради същите педер@@@ски изпълнения. И ще се намерят и такива, които да му ръкопляскат.

Иначе тука, у форума, ще си признаете, че съм бил прав, ама голяма работа. Това няма да ме зарадва. Аз ще съм тъжен, че живея сред слепци. Едноокият е цар сред слепци. Аз не искам да съм такъв цар, не искам...

Не го прави само нашето правителство. Почти всички са обхванати от внезапен и силно заразен синдром на идиотизъм. Може и друга да е работата, но там влизаме в сферата на теория на конспирациите. Продължавам да си налагам, че не е това.

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

вижте плана за загубите

sshot-2.png

Към силнозасегнатите сектори трябва да се добави производството на тоалетна хартия. Те са много приятно засегнати.

преди 1 час, barbuncela написа:

Трябва да решиш веднага! Едва ли имаш време да обмисляш дълго! А обикновено които командва е избран и знае какво прави. Всичко друго е точно по български! "Ами ако"  "Е защо" "Не може така"

Отвратителния български навик да подставяш всичко под съмнение! И така нататък!

Ама как така "ще решаваш веднага" ? Нали трябваше да се подчиняваш без да се съмняваш и така нататък?

А ако този дето е избран да командва е герберска калинка, дето няма представа какво прави :speak:

преди 1 минута, halek написа:

Ама как така "ще решаваш веднага" ? Нали трябваше да се подчиняваш без да се съмняваш и така нататък?

ама те решиха и има вето върху решението от президента

преди 4 минути, Myanmar написа:

"80% от починалите са страдали от две или повече хронични заболявания. 50% от починалите са страдали от три или повече хронични заболявания. Хроничните заболявания включват по-специално сърдечно-съдови проблеми, диабет, респираторни проблеми и рак."

А тука още пеят песента, че ще умреш пред болницата.

Благодаря,че го преведе за останалите :) 

Публикацията си заслужава четенето,доста трезво е погледнато на нещата.

Още една извадка от там,засягаща смъртта на двамата италиански пациенти под 40 г. възраст:

Цитат

Двамата починали под 40 години италианци (и двамата на 39 години) са боледували от рак и диабет с допълнителни усложнения. И в тези случаи точната причина за смъртта все още не е била ясна (т.е. дали от вируса или от техните съществуващи заболявания).

преди 1 минута, Мальчик Бананан написа:

Не го прави само нашето правителство. Почти всички са обхванати от внезапен и силно заразен синдром на идиотизъм.

Правителството е безпомощно и е длъжно да предприеме мерки: Каквото и да е, стига да се шуми по телевизора, че нещо правят. Празните надежди, обаче, са си престъпление срещу човечеството. Депутатите вземат заплатите си без да ходят на работа и без да работят. С обикновения човек е малко по-различно.

преди 7 минути, FusE написа:

Не съм гледал цифри, но не е коректно да се сравнява смъртността за цялата страна преди коронавирус и смъртността за един град по време на коронавирус. 

А трябва да се гледат цифрите, защо те са по- безпристрастни от апокалиптичните картини на празни градове с военни камиони по улиците.

преди 21 минути, Myanmar написа:

Какво ще пишат по същите медии след година за случая "кафява чума"

Мисля си, че ако се продължава с тези "ефективни" мерки, след година в България нито ще има медии, нито ще има за кого да пишат ... :( 

Защото в момента сме като щраусите - заровили сме си главите в пясъка, и чакаме с трепет опасността да премине, без да ни на ... такова отзад. 

преди 8 минути, halek написа:

А ако този дето е избран да командва е герберска калинка, дето няма представа какво прави :speak:

Дупиш се на голо на терасата, защото ректалният е най-прецизният начин да ти измерят температурата с дронове, и се радваш, че са толкова загрижени за теб haha.png

преди 6 минути, Myanmar написа:

И недей. Ще секне сеира в темата.

Аукс пак изби рибата с бомба. Що не си го държите в техническите теми, да не ви излага тука

преди 9 минути, Myanmar написа:

И недей. Ще секне сеира в темата.

Е тя картата е интерактивна,всеки може да види каква е смъртността в съотношение на милион от населението на дадена държава...

RVxqiV6.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.