Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

пак те питам,

Малко ли ти беше почивката?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Тия па как се бъзикат. Безотговорни лигльовци!!!

90878705_1251157615275482_87892946043745

преди 6 минути, Hristo52 написа:

Ей, не ти омръзна да ръсиш глупости!

Това не са глупости! И вероятно е последния път, когато отговарям на трол като теб. Системата на военните се крепи върху заповеди и безпрекословно изпълнение, като всяко нарушение, пререкания и деликатно споделяне може да се третира като държавна измяна и да се накаже със затвор. Престани да се правиш на много знаещ, за годините си не си се научил дори да водиш нормален разговор. А аз определено нямам намерение да ти давам отчет откъде знам и как знам това, което ти не знаеш.

преди 22 минути, Myanmar написа:

Запек ме хваща като ви чета.

Компот от сини сливи може да помогне. 

сага гледам нашите не са си извадели поука и влаковете и автобусите между градовете продължават да вървят

преди 17 минути, barbuncela написа:

Дано...виж какво става в САЩ. И то за има няма една седмица...

И там също пренебрегнаха строгите мерки в началото и резултата е на лице. 

преди 17 минути, FusE написа:

Така прави и amam но казва че му ограничили правата вероятно с клавиатурна рестрикция .

То можеше и тва да стане. И тогава да е безопасно само ако пишеш оди за карантината, придружени от предложения за по- строги мерки.

преди 2 часа, FusE написа:

че те в кварталната кръчма разбират от вирослогия

що само в нея. И сред форума и темите - всички са светнати експерти. И не само вирусолози, ами и математиката и конспирологията им е направо като "генетично вградена дисциплина". Заговорите са ясни вече, обаче чакам вече доста време да се пръкнат и сценариите за извънземните гущери, сиви и... там още от безкрайните сценарии. Нещо се умълчаха за хаарпа - че тия застудявания - не може да са случайни, при такава "зима", сега баш... щото тва е свързано и с корона вируса, мрежите 5джи и излъчванията, микровълните от спътниците и кемтрейлса, дето сега с намалели самолети, сипят направо вируси - вместо да се занимават с некви отрови, наночастици и... тва-онова.

Липсват от картинката също и плоскоземците... щото вируса, бог, дето наказва, купола, липсата на гравитацията, слънцето и луната дето обикаляли отгоре на "осмица" и звездите - дето били само хологрфски проекции... Не се офлянквайте - всичко е нужно да се свърже в една обща лудост (каквато си е по принцип )

преди 9 минути, FusE написа:

Компот от сини сливи може да помогне. 

с какво - че при много  с това има "обратен ефект" и вместо кафеви полета, ще станат кафеви блата... :) И още  - "сини сливи"... това има няколко значения... :)

преди 3 минути, _Belial_ написа:

То можеше и тва да стане. И тогава да е безопасно само ако пишеш оди за карантината, придружени от предложения за по- строги мерки.

Ако говорим извън шегата, Китай се справиха със заразата с максимално малки щети не защото използваха меки евроатлантически мерки. 

преди 5 минути, Myanmar написа:

Това не са глупости! И вероятно е последния път, когато отговарям на трол като теб. Системата на военните се крепи върху заповеди и безпрекословно изпълнение, като всяко нарушение, пререкания и деликатно споделяне може да се третира като държавна измяна и да се накаже със затвор. Престани да се правиш на много знаещ, за годините си не си се научил дори да водиш нормален разговор. А аз определено нямам намерение да ти давам отчет откъде знам и как знам това, което ти не знаеш.

Всеки който е бил войник знае, че заповедта се изпълнява безпрекословно!. След това можеш да докладваш на по- висшестоящ, ако я намираш за неправомерна, неуставна или унизителна. Отказ да изпълниш заповед означава арест и военен съд. А в обявено извънредно положение- разстрел на място.

преди 5 минути, Myanmar написа:

Глупостите са твой приоритет. Това което казваш можеше да се случи в онова време, когато бях действащ офицер и се бях заклел в НРБ. която вече я няма. Сега не съм се кълнал в РБ. А държавна измяна е тежко престъпление и прочети точно какво третира. За неизпълнение на заповед, може да отнесеш карцер , при по тежко провинение ще те разжалват и изгонят! И престани с глупостите си "пререкания и деликатно споделяне може да се третира като държавна измяна и да се накаже със затвор." - световна глупост!

Казал съм ти, порасни първо, научи се да мислиш и тогава се включвай в мъжете, и мъжките разговори!

току-що, _Belial_ написа:

А в обявено извънредно положение- разстрел на място.

брей... Сериозна работа. Обаче има една подробност - ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ, не е еквивалент с ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ.

преди 3 минути, _Belial_ написа:

Всеки който е бил войник знае, че заповедта се изпълнява безпрекословно!. След това можеш да докладваш на по- висшестоящ, ако я намираш за неправомерна, неуставна или унизителна. Отказ да изпълниш заповед означава арест и военен съд. А в обявено извънредно положение- разстрел на място.

Това е начина за които не искат да спазват закона и с това не спазване застрашават живота на други хора. 

https://standartnews.com/svyat/biyat-s-prchki-za-nespazvane-na-karantinata-418863.html

преди 6 минути, FusE написа:

Ако говорим извън шегата, Китай се справиха със заразата с максимално малки щети не защото използваха меки евроатлантически мерки. 

Дефинирай "справиха се" след като всички вкупом се разболяха, вероятно в момента е прехвърлен прага от 70% болни или преболедували, и съответно няма новини, т.е. нови болни, а тежко болните от други болести и немощни пенсионери потеглиха по вечния си път.

преди 9 минути, _ramus_ написа:

брей... Сериозна работа. Обаче има една подробност - ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ, не е еквивалент с ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ.

Военно положение се въвежда за цивилните, не за военните, за да са наясно че вече са подвластни на военните закони. Военните са подвластни на военните закони през цялото време. Военно положение се въвежда в държавата, в армията то си е винаги военно. Там има степени на бойна готовност, степени на тревога... такива работи. Няма степени на военност.

преди 5 минути, FusE написа:

А в обявено извънредно положение- разстрел на място.

По време на война! Предателство пред лицето на врагът!  Разтрел!

Така съм чела...

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 9 минути, _Belial_ написа:

Самото извънредно положение НЕ Е ЗАКОННО, но за сметка на това се ползва за НЕЗАКОННО отнемане на човешки права.

Попитах, какво му е извънредното на извънредното положение, след като далеч по-страшни и смъртоносни неща не са заслужили да се задейства този механизъм. Смислен отговор никой не може да даде. Не и законен отговор.

https://www.dw.com/bg/заради-коронавирус-в-българия-ограничават-права-опасно-ли-е-това/a-52823868

току-що, Myanmar написа:

Дефинирай "справиха се" след като всички вкупом се разболяха, вероятно в момента е прехвърлен прага от 70% болни или преболедували, и съответно няма новини, т.е. нови болни, а тежко болните от други болести и немощни пенсионери потеглиха по вечния си път.

Според новините от там от няколко дни нямат нови заразени с коронавирус, които са с тази зараза са влизащи в страната, а не знам дали си гледал как ги респектираха службите из улиците като наруши някой карантината . 

https://nova.bg/news/view/2020/03/23/282355/90-от-заразените-с-коронавирус-в-китай-са-се-възстановили/

преди 2 минути, Myanmar написа:

Самото извънредно положение НЕ Е ЗАКОННО, но за сметка на това се ползва за НЕЗАКОННО отнемане на човешки права.

Попитах, какво му е извънредното на извънредното положение, след като далеч по-страшни и смъртоносни неща не са заслужили да се задейства този механизъм. Смислен отговор никой не може да даде. Не и законен отговор.

https://www.dw.com/bg/заради-коронавирус-в-българия-ограничават-права-опасно-ли-е-това/a-52823868

и в тази тема ще го сложа че май не го знаеш

Цитат

(3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.

преди 2 минути, FusE написа:

не знам дали си гледал как ги респектираха службите из улиците като наруши някой карантината

Китай е многомилиардна държава. Ако още не си научил, че комунистическия режим определя еднолично какво да се показва и какво не, значи живее в някаква химера. Това, което показаха, беше представителна изява, представление, показно. Бъди сигурен, че в по-голямата част на тази държава нещата са на самотек и в пълна мизерия. Там не само никой не прилага мерки, но и не им дреме за хората.

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

и в тази тема ще го сложа че май не го знаеш

Еми свиквай да нямаш права. То и американците временно правеха учения в България, а сега имат военни бази, които ни правят мишена във всеки геополитически конфликт от единия до другия край на света.

Направо си оправда никнейма.

преди 6 минути, FusE написа:

Според новините от там от няколко дни нямат нови заразени с коронавирус,

не е вярно https://www.worldometers.info/coronavirus/

преди 1 минута, Myanmar написа:

Китай е многомилиардна държава. Ако още не си научил, че комунистическия режим определя еднолично какво да се показва и какво не, значи живее в някаква химера. Това, което показаха, беше представителна изява, представление, показно. Бъди сигурен, че в по-голямата част на тази държава нещата са на самотек и в пълна мизерия. Там не само никой не прилага мерки, но и не им дреме за хората.

Не знам не мога да го твърдя не съм бил там не знам от първо лице какво е, казвам което чета, имам занижена фантазия за да измислям конспирации. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.