Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, Myanmar написа:

Щом са здрави, за тях там е безопасно.

Логично е до момента, в който не прихванат някоя скоросмъртница, щото са излезли. Но то си е риск, още от момента в който човек е заченат. Дали няма да го абортират.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 час, _Belial_ написа:

Няма да го превърнем, защото вече Е!

Всяко животно знае, че природата е една голяма тоалетна.

Едно куче изтичало до едно дърво и му казало:

- Добре, че те срещнах, щях да се напишкам.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Не е заради него. И ако не е повярвал на лъжите им, защо трябва да е виновен ?

Защото закона е за всички без изключение и се спазва от повярвали или не в него.

преди 4 минути, barbuncela написа:

Точно момента е избрал за пътуване....е...и то през Бергамо едно от огнищата на заразата...Понеже имал "много важна" работа... То от такива като него въведоха триста ограничения.

Имал е някаква работа. Отишъл да я свърши. Това става в момент, когато никъде няма карантина. Дори в Бергамо летището работи! И генерала още смяташе че това е най- обикновен грип.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Кафявата чума

Евала, ашкоулсун!

преди 1 час, FusE написа:

когато започнат да измират заболели пред болниците

Аул, Фюзето форсира люти клетви! А в началото уж не пълнеше гащите.

Кафявата чума не прощава...

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Не е заради него. И ако не е повярвал на лъжите им, защо трябва да е виновен ?

Българина е недисциплиниран! Каквито и да ги говорите! Не излизайте! Отива на разходка в центъра, организира запой , отива на Витоша, Сватба вдига, и т.н. И всеки крещи като Каролев например, че нема нищо подобно! Ограничават ни правата, за задължения не се говори! Бръкни дълбоко в джоба на българина заплаши го със затвор и нещата се оправят!

На мен ми е забавен следния феномен: Имаме човек с рак в последен стадий или пенсионер, който е наркоман от 60 години. Те заболяват от коронавирус и умират. Водят ги жертви на коронавирусът. Обаче те се водят и в статистиката за починали от рак и от наркотици. И какво се получава - три смъртни случая за един умрял човек.

Че то си е лека настинка. Какво да е. Да си видял болни наоколо ?

Не разваляй и ти седянката. Трай си!

преди 54 минути, miro20 написа:

Не знам какво се оплакваме, все пак само допреди няколко столетия средната продължителност на живот е била двойно по малка.

Хуманността е най-големия автогол, който човечеството си е вкарвало. От една страна смъртността от много болести рязко спада. От друга страна мършата се множи, дава поколение и човешкия вид става все по-податлив на болести, все по-слаб физически и не само. Естественият подбор е създал свръхразумът ни. Свръхразумът ни, обримчен с морал, ще прее@е естесвения подбор и ще ни обрече към вид съставен от инвалиди.

преди 45 минути, FusE написа:

Кое право ти отнеха, преди вируса  висеше във форума и сега също? Виж ако спрат нета тогава ще е проблем наистина. 

Моля?? Аз не съм спрял да ходя на работа присъствено. Говоря за правото на придвижване - това е фундаментално човешко право. Живея в областен град и не мога да ида при тези, при които искам, нито те при мен. За това, че ми отнемат правото на конфиденциалност и лично пространство, като си решиха сами, че имат право да ме подслушват, пряко не ме засяга, но е признак за липсваща демокрация в България. А това пряко ме засяга.

преди 44 минути, barbuncela написа:

Ами не съм лекар! А тукашните "специалисти" даже не ги и слушам!

Ами и аз не съм футболен селекционер, ама мога да преценя кога има дузпа и кога е засада.

преди 6 минути, FusE написа:

Защото закона е за всички без изключение и се спазва от повярвали или не в него.

Е па спазвам я бе. Работата и без тва секна заради тия мерки. Седя си дома и драскам у форума. Иначе кога ще ме видиш в работен ден да съм от сабахлен тука и да боря вируси.  :) Те ся бая хорица се кефят- охааа айляк! Ама само до няколко седмици, като удари калабалъка кота нула, тогава ще разберем кое е по- силно- глада или страха. Не че историята не изобилства от примери и доказателства, ама явно ни е слаба дисциплина или решихме да проверим лично. Ситуацията е доброволна засега и се крепи на съчувствието към възрастните хора, но като дойде глада, всякакви съчувствия се изпаряват... Тогава няма значение колко силно можеш да викаш и колко бързо да говориш, а колко силно можеш да хапеш и колко бързо да бягаш.

А как разбраха, че починалата от инсулт, е имала коронавирус ?

Само питам. Ако генерала ме е излъгал, и аз те лъжа

Трябва да ти се доверя. А когато въведат полицията на мисълта, ще трябва да го повярвам и да бичувам всеки съмняващ се. И една малка приказка дошла от прасчовите скрижали.

Живели си три прасенца в къщичката. Всяка сутрин ходели на работа в свинефермата, вечер се забавлявали с приятели, живеели някак си. Изведнъж обаче почнало да се случва нещо с някои от по-големите прасета. Нашите прасенца не били глупавички. Те знаели за кръговрата на живота и всякакви такива неща.Знаели, че за всяко прасе все някога идва Коледа и знаели, че и за тях ще дойде. Или уж... знаели. Но знаели ли какво се задава.

Дошли свинарите и казали: Има страшна хала навън. Тези прасенца дето се разболяват и умират, тях страшна хала ги мори. Обикаля навън и бушува". Стойте си вкъщи, прасенца, ние ще ви кажем кога може пак да живеете нормално. Минавали дни, минавали седмици. Прасенцата почнали да огладняват и ожадняват. Не можели да разберат какво се случва. При мама-свинка не им давали да ходят и с другите прасенца да се веселят.

"А, чичо, чичо, докога така? Нали в свинефермата трябва да ходим. Искаме да си живеем, както преди".

"Потрайте още малко, мили прасенца. Още само няколко дни или седмици. Месец. Тя халата сама ще си отиде".

Зачакали, а това, за което свинаря разправял не си отивало. Имало ли го, нямало ли го, веш ли го? Па и смееш ли да подложиш на съмнение това, което казва свинаря? Ама че той нали винаги е прав. Не е прасенце, а свинар? Нима ще те лъже. Щяло да се случи чудо и както се появяла от само себе си, така и щяла да си отиде по чудо тая хала невъобразима. Положението на прасенцата ставало лошо. Навсякъде - по телевизия, радио, по прасешкия Интернет, за друго не говорили. Нямало вече забава и разтуха в живота им. Нямала я помията, в която се въргаляли радостно някога. Никаква радост нямало вече. Били забранили радостта с декрет. А имало сметки да се плащат също. Главичките вече ги болели прасенцата от всичко това. Мозъчетата им се размътвали и сякаш халата била влязла вече в малките им главички и бушувала със страшна сила. Започнали да се чудят: коя хала е по-страшна - тази отвън или тази в малките им главички, която напрягала всичките им гънки. Не спирали да ги облъчват със страхотии от прасешкия Интернет, от радиото и откъде ли не. Сметки се трупали, жълъдчетата свършвали, мозъчетата на прасенцата се надували и били толкова благодарни на свинаря, че ги пази от халата отвън. Тя щяла да мине от само себе си. Алгоритмите го казвали, не някой друг. Халата в главичките им... за нея щели да мислят, когато му дойде времето. А то минавало. Току се появявал свинаря по телето и има казвал: още седмичка-двенки, мили мои, месецче най-много. Дайте да видим сега, пък после ще го мислим, тя халата, ей го на - вижте как бушува навън. А нямало значение вече. Халата в главичките им ги била вече превзела, жълъди нямали, само радиото и прасешки интернет вървели. Свинарят бил така добър да им плати тока, за да могат да слушат какво е положението навън. Те залинявали с всеки един ден, докато една сутрин просто си отишли. Халата ги била отнесла. Коя от двете хали - тая в малките им главички или онази отвън, страшната и опасна? Има ли значение наистина?

преди 45 минути, FusE написа:

Не мисля да водя този спор

Ти не водиш спор. За спор са нужни аргументи. "На средна възраст над 80 години, при средна продължителност на живота в България - 71 години." Къде е спора?

Китай: Топлото време ограничава коронавируса

Цитат

китайски учени. Дори един градус нагоре в живачния стълб и 1% по-висока влажност значително намаляват разпространението на агресивния вирус.

Екипът учени е изследвал 100 града в Китай и над 40 носители на вируса в период 21-23 януари тази година.

Периодът е точно преди Китайските власти да предприемат строгите мерки срещу разпространението на COVID-19 и е позволил на изследователите да проучат поведението на вируса при нормални обстоятелства без човешка намеса.

В самото начало на пандемията разпространението на COVID-19 е било много по-мащабно в страни с ниски температури като Китай, Корея, Япония и Иран, отколкото в други, с по-високи температури и по-голяма влажност като Малайзия и Сингапур.

Ако учените са на прав път в своите изводи, пролетно-лятното затопляне в северното полукълбо ще помогне на Европа и САЩ по-бързо да се справят с пандемията.

Въпреки резултатите в новото проучване, световната научна мисъл все още е разделена по отношение на това доколкото топлото време може да "убие" COVID-19. Скептиците чертаят мрачни прогнози, че вирусът ще премине естествено като вълна по целия свят, без значение от влажност и температури.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/kitaj-toploto-vreme-ogranichava-koronavirusa-6107109

На средна възраст над 80 години, при средна продължителност на живота в България - 71 години.

Май пробваш дали кълва на бастун

некъф министър твърдеше, че средната продължителност на живот е 80 и поради тази причина се изисква стаж 40 г
викаше нещо такова -"на 20 започваш работа, на 60 се пенсионираш и 20 години земаш пенсия"
мисла че беше Нейков, ама не съм сигурен
начи, според мен, истината е чей някъде 60, а удобната статистика е 71

преди 20 минути, barbuncela написа:

Българина е недисциплиниран!

Не е до нация. Младите немци също мразят дисциплината. Просто имат много тежки финансови наказания, имат работеща полиция, която да ги прилага, и население от порти, което докладва всичко. Това е рецептата за реда - страх от наказание.

преди 15 минути, barbuncela написа:

Бръкни дълбоко в джоба на българина заплаши го със затвор и нещата се оправят!

Няма да свърши работа. У нас тия неща не минават.

преди 26 минути, Myanmar написа:

Кафявата чума не прощава...

Свърши ти тоалетната хартия ли? 

преди 20 минути, Myanmar написа:

Ами и аз не съм футболен селекционер, ама мога да преценя кога има дузпа и кога е засада.

О,ама и аз го мога това! Винаги преценявам в магазин, нещо дали ми трябва или не! А не съм продавач - консултант!

преди 3 минути, FusE написа:

Свърши ти тоалетната хартия ли? 

Запек ме хваща като ви чета.

преди 1 минута, barbuncela написа:

О,ама и аз го мога това! Винаги преценявам в магазин, нещо дали ми трябва или не! А не съм продавач - консултант!

Като изключим масовата истерия, с резултати недогонващи обичайният за нашите земи грип, не можеш ли да прецениш дали не се изсилиха началниците с извънредното положение?

Някой разбрали какво му е извънредното на това извънредно положение?

преди 2 минути, Myanmar написа:

Като изключим масовата истерия, с резултати недогонващи обичайният за нашите земи грип, не можеш ли да прецениш дали не се изсилиха началниците с извънредното положение?

Някой разбрали какво му е извънредното на това извънредно положение?

Трябва да предложим няколко човека от форума да отидат в щаба да помагат....много знаят, сега се търсят такива хора!

преди 13 минути, _Belial_ написа:

Е па спазвам я бе. Работата и без тва секна заради тия мерки. Седя си дома и драскам у форума. 

Така прави и amam но казва че му ограничили правата вероятно с клавиатурна рестрикция . 

преди 13 минути, _Belial_ написа:

Те ся бая хорица се кефят- охааа айляк! Ама само до няколко седмици, като удари калабалъка кота нула, тогава ще разберем кое е по- силно- глада или страха. Не че историята не изобилства от примери и доказателства, ама явно ни е слаба дисциплина или решихме да проверим лично. Ситуацията е доброволна засега и се крепи на съчувствието към възрастните хора, но като дойде глада, всякакви съчувствия се изпаряват... Тогава няма значение колко силно можеш да викаш и колко бързо да говориш, а колко силно можеш да хапеш и колко бързо да бягаш.

Лятото ще се стабилизира положението, няма да понесем апокалипстични виждания каквито някой рисуват, като винаги може да се промени сценария във времето разбира се. 

преди 2 минути, barbuncela написа:

Трябва да предложим няколко човека от форума да отидат в щаба да помагат....много знаят, сега се търсят такива хора!

В момента не се търсят хора, които много знаят. Търсят се хора, които изпълняват без разсъждават. Наричат ги военни.

преди 1 минута, FusE написа:

Лятото ще се стабилизира положението, няма да понесем апокалипстични виждания каквито някой рисуват, като винаги може да се промени сценария във времето разбира се. 

Дано...виж какво става в САЩ. И то за има няма една седмица...

преди 2 минути, barbuncela написа:

бр

пак те питам, ще дойдеш ли в нас да гледам как се дразни моята:D

преди 3 минути, FusE написа:

винаги може да се промени сценария във времето разбира се

Абе, с две думи, като барбунцела, си нямаш мнение, да не ти се налага да го защитаваш. Така никога няма да си прав, но и никога няма да сгрешиш.

преди 9 минути, Myanmar написа:

Търсят се хора, които изпълняват без разсъждават. Наричат ги военни

Ей, не ти омръзна да ръсиш глупости!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.