Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 43 минути, Myanmar написа:

Дупиш се на голо на терасата, защото ректалният е най-прецизният начин да ти измерят температурата с дронове, и се радваш, че са толкова загрижени за теб haha.png

Само да кажа, ако някой не знае да не вземе да изпадне в паника. В ГЗ температурата е с около градус по- висока от тази в подмишницата, та ако ви покаже термометъра 38, тва значи че нямате температура.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 час, barbuncela написа:

Отвратителния български навик да подставяш всичко под съмнение! И така нататък!

Мдааа, отвратителния навик се придобива с времето, обусловен от безхаберието на институциите и държавата.
И аз разсъждавах така, докато същите тези:

1. като ми ограбиха жилището нищо не направиха; същите тези, които, 
  2. като ми откраднаха колата от паркинга пред блока, нищо не направиха;
  3. като защитих възрастните си родители от системен тормоз, нищо не направиха!
  4. ... И така нататък! 

Плащах си всички сметки, данъци и задължения своевремменно, спазвах всички правила, влагах максимума от себе си, като примерен гражданин и защо? За да получавам заплахи, когато си потърся правата по надлежен ред. И после що съм бунтар. Хич не ми е ни за сини, ни за червени, ни за бембени! 

Без съмнение се приема, когато има спечелено доверие!
Може па вашето да е спечелено?! Ваше право! Вярвайте! 

преди 41 минути, Реджеп Иведик написа:

Аукс пак изби рибата с бомба. Що не си го държите в техническите теми, да не ви излага тука

преди 46 минути, Myanmar написа:

И недей. Ще секне сеира в темата.

Не знам вие какви статистики четете и изобщо какво четете, но не мисля че трябва да се имате повече от СЗО, както и да приемате умиране на стотици хора в един град за нещо нормално. Казах че не съм видял цифрите които @RudeBoy е бил постнал тук, чета официални данни и такива когато са интересни ги споделям тук. 

преди 1 час, miro20 написа:

версия

https://faktor.bg/bg/articles/rai

Съвпадък от 2015 г. :) 

Естествено, че е създаден в лабораторията. Щом има и два щама и над 40 мутации.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/chovek-se-zarazi-ednovremenno-s-dva-shtama-na-koronavirusa-6107395

Човек се зарази едновременно с два щама на коронавируса 

преди 7 минути, FusE написа:

Казах че не съм видял цифрите които @RudeBoy е бил постнал тук

Данните са от този сайт - https://countrymeters.info/en/Italy#population_2019 . Просто сравних смъртността в Италия през 2019, с тази от началото на 202о-а досега. И намерих разлика, която не отговаря на смъртните случаи от короната.

Като гледам картата на разпространение :

Вирусът се явява Бич Божий ! Избива НЕправославни грешници....... Чудя се само нашите кога ще ги метне....:lol6:

преди 6 минути, RudeBoy написа:

Данните са от този сайт - https://countrymeters.info/en/Italy#population_2019 . Просто сравних смъртността в Италия през 2019, с тази от началото на 202о-а досега. И намерих разлика, която не отговаря на смъртните случаи от короната.

OK благодаря, статистиката показва отрицателен приръст но нищо повече, спора беше че хората си умирали там по принцип и без коронавирус по същия начин като брой. 

преди 25 минути, FusE написа:

чета официални данни и такива когато са интересни ги споделям тук

Проблемът е, че интересни за обществото са само драмите. Няма ли драма - няма сензация. А сензацията продава. Затова човека, който каза, че коронавирусът е обикновена вирусна инфекция след две седмици каза, че било нещо невиждано и нечувано, за да привлече аудиторията по спасяване реномето на държавата, че видиш ли нещо прави - с нашите пари, с нашите г@зове, обаче прави.

Аз не съм отрекъл, че този вирус е опасен. Казах, че има по-големи опасности, за които не се вземат такива мерки. А когато някой отмества мишената, не ми остава нищо друго освен да откривам задни мисли. И да се съмнявам, колкото и мръсно и невъзпитано да изглежда за някой. А доверието - то се печели, не се хвърля като камък в локва. Ако щабът от зъболекари и военни не е спечелил доверието ми, че знаят какво е вирус, това значи, че има проблем в тях, не в мен.

преди 29 минути, acnekt написа:

Не, не е естествено, че е създаден. Това са спекулации.

преди 10 минути, FusE написа:

хората си умирали там по принцип и без коронавирус по същия начин като брой

Сакън.

преди 15 минути, FusE написа:

OK благодаря, статистиката показва отрицателен приръст но нищо повече

От сайта:

Общо починали в Италия през 2019 г. - 579244 човека.

На ден - 579244 : 365 = 1587 (прибл.)

Починали в Италия през 2020 г. - 136304.

На ден - 136304 : 86 = 1585 (прибл.)

Починали тази година от коронавирус (до днес вкл.) - 8165.

На ден - 8165 : 86 = 95 (прибл.)

Е, защо тези 8165 смъртни случая не се усещат в статистиката?...

преди 4 минути, Myanmar написа:

Казах, че има по-големи опасности, за които не се вземат такива мерки

проблема в този вирус е че се разпространява по лесно и от грип

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

ГОЛЯМ ПРАЗ! Всички ще се разболеем от този вирус, както и от грип. И за онези с по две, три или повече болести, може да е фатално. Не, че тези с по две, три или повече болести ще се оправят, но със сигурност да прибавят трета, четвърта, пета или повече болест не е здравословно! До края на живота си ще се разболеем 5, а може би и 30 пъти от този вирус, така както се разболяваме и от други респираторни болести. Не е кеф, но ако човешкият вид не беше устойчив на вирусите, просто нямаше днес да има човешки вид.

преди 10 минути, RudeBoy написа:

Е още сме месец март. Даже не е минал. Третия месец  от годината.

преди 41 минути, acnekt написа:

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/chovek-se-zarazi-ednovremenno-s-dva-shtama-na-koronavirusa-6107395

Човек се зарази едновременно с два щама на коронавируса 

Е то затова се разминават анализите... кое е създадено в лаборатория, кое е минало 40 мутации.... върви доказвай коя мутация през какво е минала и дали е от лаборатория... Няма как

Колкото повече си играем с природата, гените  и вирусите, толкова по опасни стават те.

Изкуствения интелект отдавна ни бие на шах.... защо тук да е по различно ....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Мъпетите, по-известни като "Щабът", са сбирщина безполезни и безпомощни хора, които нямат лекарство и крият, че българското здравеопазване е в колапс и не може да приеме много болни наведнъж, и има представителна функция. Представителна, не лечебна, не спасителна.

Тяхната роля не е да спре болестта! Защото това е невъзможно! Тяхната задача е да развият във времето епидемията, за да има места в болниците за онези, които тази болест ще разболее.

преди 6 минути, Myanmar написа:

Аз не съм отрекъл, че този вирус е опасен. Казах, че има по-големи опасности, за които не се вземат такива мерки. 

Добре как ще вземеш мерки в офис с още 30 човека плюс теб, кат кихне един на  следващия ден всички са с корона. Ще ходиш със скафандър? Ще се изолираш на терасата? Ще се изолираш в тоалетната от където да рабитиш? Пак ще се повторя за пореден път, че това което се взема у нас като мерки е взето и в останалите държави в света където има коронавирус заразени, очевидно това е единствен работещ модел за момента и не разбирам ние на кое точно се противим, на вирува или на това че някой ни е казал да спазваме някакви правила? СЗО също казва че това е единствен начин за ограничаване на пандемията, тоест ние не откриваме топлата вода. 

преди 11 минути, RudeBoy написа:

От сайта:

На ден - 136304 : 86 = 1585 (прибл.)

Починали тази година от коронавирус (до днес вкл.) - 8165.

На ден - 8165 : 86 = 95 (прибл.)

Е, защо тези 8165 смъртни случая не се усещат в статистиката?...

Защото починалите са за година в цялата страна, а от коронавируса за два месеца от два града. 

преди 1 минута, FusE написа:

как ще вземеш мерки в офис с още 30 човека плюс теб, кат кихне един на  следващия ден всички са с корона

Човечеството се е обрекло на епидемии в мига, в който е създало общество. Трябва да се върнеш много, много назад във времето, до момента, в който нормалното ежедневие на хуманоиди не е било предпоставка за верижно заразяване.

Но страшният отговор в наши дни е - не можеш. Пълна изолация може да се извърши временно, но не и целогодишно. Хората имат социален живот, заедно се хранят, заедно учат и заедно се забавляват. Назад писах, отказа от секс ще заличи от света страшни болести, но ще заличи и човека.

преди 4 минути, miro20 написа:

Е още сме месец март. Даже не е минал. Третия месец  от годината.

Ами Миро, затова данните за 2020 г. ги деля на 86, а не на 365. Днес, 26-и март, е 86-ия ден от годината.

Знам, че стремежът ти е да си "чукча-писател", ама все пак гледай малко.

преди 7 минути, Myanmar написа:

ГОЛЯМ ПРАЗ! Всички ще се разболеем от този вирус, както и от грип.

само че е 10 пъти по опасен от грип

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

И дава повче усложнения от грипа. 

преди 1 минута, RudeBoy написа:

Ами Миро, затова данните за 2020 г. ги деля на 86, а не на 365. Днес, 26-и март, е 86-ия ден от годината.

Знам, че стремежът ти е да си "чукча-писател", ама все пак гледай малко.

Списък на страните по коефициент на смъртност

преди 20 минути, FusE написа:

това което се взема у нас като мерки е взето и в останалите държави в света

Не е така. В Швейцария ли беше, имат повече акъл. Изолират се само рисковите групи. Нито ти, нито аз ще останем в дома си до края на живота си. Когато излезеш навън ти пак си подложен на риск и евентуално ще се заразиш. Настоящите мерки не са за да не се заразят хората, а за да не се заразят едновременно. Изглежда не си даваш сметка за това и си мислиш, че като заспиш зимен сън, като се събудиш и вече няма да има грип, СПИН, коронавирус или някоя друга болест.

преди 1 минута, miro20 написа:

те сами ще се наложат санкциите, дори и там където ги няма

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

Ее, благодаря ти! Започнаха да ми липсват тези постове love.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.