Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Да си продадат Мерцедесите и Майбасите!!!

Ти пък.Това беше една шега от страна на Б.Б. Иначе, нали знаеш ,че неговите нареждания се изпълняват веднага! :biggrin:

преди 7 минути, sliderum написа:

Аз клипа го имам но навсякъде е забранен защото е "носител на авторски права" бля, бля. Световната мафия в действие!

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 10 минути, barbuncela написа:

Аз клипа го имам но навсякъде е забранен защото е "носител на авторски права" бля, бля. Световната мафия в действие!

Не е много далеч времето,  което държателя на авторските права може да ритне камбаната. Халал да са му приходите, които успее да събере дотогава.

преди 1 минута, sliderum написа:

Не е много далеч времето,  което държателя на авторските права може да ритне камбаната. Халал да са му приходите, които успее да събере дотогава.

Кви авторски права бе пич...

преди 18 минути, barbuncela написа:

Ти пък.Това беше една шега от страна на Б.Б.  :biggrin:

Народен човек... майтапчия. :)

преди 11 минути, _Belial_ написа:

Кви авторски права бе пич...

На ascanews, каквото и да е това. Държи канал в Ютюб на тия глупости. Ако гледаш клипа там, има бутони да го лайкваш, да се абонираш за тоя канал и т.н. които неща носят приходи. Ако го гледаш вградено, тия неща не се показват.

преди 27 минути, _ramus_ написа:

ма това винаги е било модерно. Отрицанието от този тип е инстинктивна реакция на защита, тясно обвързана с етап в развитието, наричан "тийн-бунт". Всички, които имат деца, дето са минали през тийн-периода си - са си така. Въпроса е, че при много това не се израства никога и си карат така цял живот.

не е модерно да се съгласиш и подкрепиш. Не си интересен, не правиш впечатление... Важното е, че "правителството"... е сякаш нещо отделно, в друга вселена. Като че държавата това е някакво извратено човече, дето е изконен враг на иначе 'усъмнителите"... Че в същото това правителство не си скъсват задника и няма ден и няма нощ, докато тук се плюнчат на игрите на осведомени и усъмнители и реват че "им отнемали демократичните права"... Щото ако някой от тия форумни и тематични герои се наложи да стигне до професура и да сложи пагон на генерал-майор... и да се стигне да дава пресконференции - си е "мисия импосибъл".

И най-важното - когато се носи отговорност за цял народ, и огромните безкрайни аспекти на обществения "живот" никой не го интересуват малките мишки, дето се изживяват на народни будители, спасители и усъмнители, с това че същото това правителство им били основните житейски врагове и демони, които им пречат на личното и вечно щастие. Като че ли някой им го е обещавал и те са се съгласили да са живи само и единствено при това условие.

Коментаторът Рамус!

Има една прослойка сред хората, които нито могат да играят футбол, нито да ръководят отбор. Огромното им его пък, не позволява да бъдат публика, а желанието им да имат нещо общо с футбола, е неистово и неконтролируемо. Те са футболните коментатори. Живеят в самозаблуда, че публиката има нужда от някой, който да и обяснява тази простичка игра, и вярват че с нещо допринасят. Всъщност са напълно безполезни дърдорковци, чието най- голямо постижение е да принудят публиката, да намали звука до край, за да не слуша дразнещо- идиотските тиради. Защото те разбират от футбол, колкото магаре от класическа музика.

Затова, който има възможност- на стадиона! На живо. Който може да играе, който не може да гледа. Оставете коментаторите по дупките им, наречени "коментаторски кабини" да си се надприказват и надлъгват, кой е по- голем разбирач. От тях няма да научите нищо за играта. Играта се научава когато си в нея. Било то и като публика. Коментатора е безобиден паразит, оставете го да си вегетира там. На живо, в играта, вие помагате на футбола да се справи с големите паразити, които искат и могат да го унищожат- корупцията и политиката.

преди 1 час, barbuncela написа:

Световната мафия

ъъъ - само да напомня, че "световна мафия" е понятие със съвсем друг смисъл. И е безсмислено в сериозен контекст. В несериозен... не ми е важно, но за други - явно е много важно.

преди 10 минути, _Belial_ написа:

големите паразити, които искат и могат да го унищожат- корупцията и политиката.

не е трудно и да се слезне малко от сцената. Само вие сте сам пред монитора - ако забелязвате. Всичко останало се разиграва сред главата ви... и е само там.

И да ви напомня, че нямате си и най-малка представа за футболните коментатори - та повечето от тях са и спортни журналисти. Вероятно си спирате звука при футболен мач по телевизията, но ако го направите ще забележите сам че... е доста смешно.

Освен това - тия по стадионите... 'дето гледали' се изживяват и на коментатори, и на футболисти, и на съдии и на треньори - точно така, както се прави и сред темите и форумите. Глупостите които се ръсят тук нямат нищо общо - нито с "моженето", нито с 'искането" на някои да унищожават корупция или политика - защото не разбират и от двете. Доколкото Дон Кихот - разбира от вятърни мелници... но си ги фантазирал като "врагове", за да се изживее на защитник...

Народната митология предлага на всеки да изживява личните или колективните си фантазии. Само по себе си това е щит срещу ежедневния стрес сред битието и е налично навсякъде, където хората не могат да се справят с изборите, конфликтите и цената на ресурсите... Децата го правят по своя си начин - съвсем фантастично. Но по същия начин се прави и от доста списващи сред темата - съсем по детски, но с вживяване колко са велики, сериозни, колко от тях зависи в опит да си придадат значение, смисъл, цел... да си присвоят и каузи, като радетели на 'доброто'.

Ако всичко това беше налице и в реалния живот, "наистина" - нямаше да се плюнчат с фантазиите си по форуми и теми. Не е трудно да се схване разликата - разбира се нужно е да е налице поне средна интелигентност.

Рамус няма гледна точка, но пък има обяснение за всички гледни точки...

преди 38 минути, sliderum написа:

На ascanews, каквото и да е това. Държи канал в Ютюб на тия глупости. Ако гледаш клипа там, има бутони да го лайкваш, да се абонираш за тоя канал и т.н. които неща носят приходи. Ако го гледаш вградено, тия неща не се показват.

Мисълта ми беше, че "авторски права" е в кавички.

преди 2 часа, acnekt написа:

За сравнение с грип и коронавирус. Правете си вий сметките.

Грипен сезон всеки знае какво е. На северното полукълбо един грипен сезон трае около 40 каледарни седмици. От началото на Oктомври до 20ТАТА седмица на месец Mай. Средата на месец Mай.

Грипната вълна пък е до Aприл и е характерно с многобройни случаи.

https://www.tagesschau.de/inland/grippe-129.html

Грипната вълна в Германия за 2017/2018 е била най-смъртоносната от 30 години насам. Институтът Кох дава като данни около 25.000/25.100  човека са умрели от грипната вълна 2017 и 2018. 335 000 пък са били болните тогава.

За тази година в Германия досега. От Октомври 2019 досега Март 2020.

165.036 са регистрираните болни от грип, като 265 човека са починали.

https://interaktiv.morgenpost.de/grippe-monitor-deutschland/

От корона досега 27.03.2020,  09 часа случаите са в Германия  44.439 и 270 смъртни случаи. От края на Януари до сега Март.

https://interaktiv.morgenpost.de/corona-virus-karte-infektionen-deutschland-weltweit/

Аз се чудя все още защо ни правят на маймуни, но също така и защо народите, общностите са такива овСе и не мога да си отговоря. Дайте сега така, то ей го на де е края, вижда се. Ще дойде другия срок и ако е същото не, че ще е добре, ами да не стане по-зле. Защото трябва да си пълен малоумник, да им вярваш. И не говоря само за България, ГРОБ, БКП. Не, става дума за глобална ...кампания. На какво основание тези, които вярат безпрекословно на Годжи, зъболекаря, пожарникаря и всички други (не говоря за запада, те там са си отделна категория овСе) как - ей го те там, вече се види края. При положение, че официално никой не знае къде ще му излезе края. Между другото, често се споменава тук свинския грип, чертаят се паралели. Колко от хората тук знаят, че 11 години след появата му, за свинския грип ваксина няма? Колко знаят, че той е един от щамовете, които ни навестяват всяка година?

https://www.segabg.com/category-bulgaria/purva-zhertva-na-svinskiya-grip-za-sezona

Хайде да съберем 2 и 2 и да се опитаме на базата на факти, а не на предположение и на заравяне на главата в пясъка, да се опитаме да предвидим какво ще стане? На базата на това, което имаме за свинския грип, който също е коронавирус, какво излиза? Затворени за следващите години. Цяла Амазония няма да ни стигне за тоалетна хартия.

P.S. Сори, има ваксина.

преди 7 минути, _Belial_ написа:

но пък има обяснение за всички гледни точки...

то пък голямата сложност - от какво възникват и как се реализират "гледните точки". И че всяка гледна точка е с проблем и е израз на задължителна самозаблуда...

Като че на никой не му е ясно на какво е израз явлението, което всички наричат "пристрастие". И че пристрастието е защитен механизъм, който се генерира заради личната полза в психичен план.

ПОЛЗА!!!! - винаги.

преди 5 минути, Мальчик Бананан написа:

Аз се чудя все още защо ни правят на маймуни

на какво основание, точно, ползвате множествено число? Вие откъде знаете точно "на какво се чудите"?

преди 5 минути, Мальчик Бананан написа:

Защото трябва да си пълен малоумник, да им вярваш.

:) Разбира се - вие вярвате само в умните, сериозните и правилните неща... И е важно да знаете всеки в какво вярвал и коя е "правилната вяра", в "правилните неща" - които естествено са "истината".

Разбира се - истината е написана сред пресата и новините. И то - правилните новини... Вероятно "маймуните" не ги четат... :)

преди 9 минути, _ramus_ написа:

ъъъ - само да напомня, че "световна мафия" е понятие със съвсем друг смисъл. И е безсмислено в сериозен контекст. В несериозен... не ми е важно, но за други - явно е много важно.

Е аман от вас тук няколко бе! Ама много на сериозно сте се взели! Напомняте, поучавате определяте, решавате кое е сериозно кое не! Кое е вярно кое не! Минавате за възпитани! Само че възпитания човек като го помолиш нещо той го прави, за разлика от невъзпитаните. Някой дето се вземат едва ли не за глас божи! Аман от "учители" в тоя форум. Поне вярно да бяхте станали нещо като можете, а не да висите тук и да се правите на велики! Някъде където ще ви оценят уменията!

преди 10 минути, _ramus_ написа:

то пък голямата сложност - от какво възникват и как се реализират "гледните точки". И че всяка гледна точка е с проблем и е израз на задължителна самозаблуда...

Като че на никой не му е ясно на какво е израз явлението, което всички наричат "пристрастие". И че пристрастието е защитен механизъм, който се генерира заради личната полза в психичен план.

ПОЛЗА!!!! - винаги.

на какво основание, точно, ползвате множествено число? Вие откъде знаете точно "на какво се чудите"?

:) Разбира се - вие вярвате само в умните, сериозните и правилните неща... И е важно да знаете всеки в какво вярвал и коя е "правилната вяра", в "правилните неща" - които естествено са "истината".

Разбира се - истината е написана сред пресата и новините. И то - правилните новини... Вероятно "маймуните" не ги четат... :)

Е, на кого да вярвам? Трябва да им вярвам и го правя. И спазвам това, което се препоръчва, макар и да се съмнявам. Ми и аз съм маймуна. Защото ми влияят тея неща. И в момента пиша за тях. Трябваше да посетя възрастен роднина, но не го направих, щото знам ли по влака дали няма да му занеса нещо. Значи им вярвам.

преди 4 минути, barbuncela написа:

Минавате за възпитани! Само че възпитания човек

Не знам за пред кого. А и има разлика между "сериозен" и "възпитан". Мен възпитанието не ме интересува и в него нямам никакви претенции.

Няма как да знаете какъв съм "станал", нито кой съм. И не е до учители или ученици. Може би просто ви е нужно да свалите напрежението. Ок. Народното говорене е с тази цел - само това написах по смисъл.

И може би не забелязахте - но призива "не се взимайте насериозно' е сходен с този, който вече написах и сам. Но дори и със същата фраза всеки си слага каквото на него му е изгодно.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Мен възпитанието не ме интересува и в него нямам никакви претенции.

Ами защото ти липсва!

преди 9 минути, Мальчик Бананан написа:

Е, на кого да вярвам? Трябва да им вярвам и го правя. И спазвам това, което се препоръчва, макар и да се съмнявам. Ми и аз съм маймуна. Защото ми влияят тея неща. И в момента пиша за тях. Трябваше да посетя възрастен роднина, но не го направих, щото знам ли по влака дали няма да му занеса нещо. Значи им вярвам.

Ами... не вярвайте - отидете при роднината, какво ви пречи?

Това всичко ставащо и говорещо се официално "да влияе" е целта му. И това не е в интерес на тоя или оня - а е във ваш, вкл и в интерес на живота на "роднината" ви.

преди 4 минути, barbuncela написа:

Ами защото ти липсва!

Може би. Не ме интертесува особено. Не мисля че това е основната ми "липса" в живота. :)

А и ако почнем тук да изреждаме на кого какво точно "липсва" мога да изброя доста неща... Въпроса е - че и да не ги изброявам те си личат, защото се изписват от всеки. Вкл. и от вас самата, от мен... Вие забелязвате доста избирателно, май. И доста "емоционално" обагрено. Така де - "парата" трябва да се изпуска, че да не гръмне чайника.

преди 6 минути, Мальчик Бананан написа:

Но подозирам нещо много сбъркано в цялата ситуация.

това е най-чистия пример.

Вие бяхте единствения който призна сам за себе си, че се 'филмирате' често. Поне един си признава. Въпроса е, че параноята е велика сила... защото действа тихо, незабележимо (за параноясялия) и отвътре.

Рационалните "подозрения" са просто допускания. Няма личен момент, нито има лично отношение или емоционална обагреност. Докато "подозренията'' за които споменавате... вече са друго нещо.

С това искам да обобщя, че колегите в темата няма как да се приемат на сериозно, по простата причина че са просто изплашени . И им личи. Затова са и игрите на 'подозрителност' и на "съмнение" които се разиграват - те са просто театър, за сваляне на тревожността и страхуването. И това не е никакво откритие, нито съм оригинален с нещо, защото е елементарно обобщение.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

мисля си... че вирусът на популизма е много по-заразен от ковид19.

Я! още един "учен" се появил. Тоя направо академик! 

Това фраза от началото на личната сценка ли е? Ако да - да се заредя с пуканки и да си сложа краката на столчето пред мен.

ТАман навреме, че тематичните клоуни вече поомръзнаха, време е за нов играч. Дано да не е стар сценария само, че от зацикляне и повторителност много бързо втръсва.

Такива като тебе колко ми минаха през ръцете...Имаше падни, стани, и им избивах всички бръмбари от главата философска!

Ама сега ви позволяват всичкооо... Големи претенции без покритие. Гола вода. Празнодумци, с още жълто около устата!

Я, още един старшинка. Таман, те са ми любимци. ( Ъплаузи) . Ако може на аватара и червен нос да си сложите. И много обичам предното салто - ако може също...

преди 2 часа, barbuncela написа:

Помогнете на министерството на здравеопазването, че нямат пари!

1 лев. Колко е да подариш! А онези 240 те в Народното събрание, с по 8000 лева заплата на месец? А, верно бе за тях не се отнасяше... Народът си мълчи, бистри политиката, вируси с корона или без корона , все тая. Значи всичко е на ред, никой не се оплаква. 

Имаме си Българската Коледа, защо не си направим и Български великден, за помощ на правителството дето няма пари...горкото...

Да помогнем хора! Колко е 1 лев, а и винаги може да вземете кредит нали? ;)

Screenshot_2027-110506.jpg.820014bb857a1db2219af8ee74170b57.jpg

Ами така се манипулират състрадателните хора.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Той е музикант, не е ходил казарма.

Това, че е дечко е ясно. Като му гледам темите дето пише. И му чета "философиите"  Пусто дърво...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.