Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

_ramus_ пак изгря...

Аз имам една мисъл, която ми се върти: Предвид грандиозните мерки в България за изолиране от коронавируса, намалява ли разпространението и смъртността на грипа?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, Myanmar написа:

Аз имам една мисъл, която ми се върти: Предвид грандиозните мерки в България за изолиране от коронавируса, намалява ли разпространението и смъртността на грипа?

Интересен въпрос,  не знам отговора,  но грипа предполагам е изчезнал още първата седмица от извънредното положение. Нали всеки с такива симптоми го изолират,  а грипа заразява само като са на лице симптомите.  

В интерес на истината, от известно време (а може би от началото?) май го водят "вирус". И държат да не го наричат "грип". "Респираторен вирус"...

Като потърсих в Гошо ми излезе това...

Цитат

Може да звучи стряскащо, но вирусната инфекция не се лекува – здравият организъм сам ще се справи с нея. Междувременно, за да намалим дискомфорта, можем да облекчим симптомите ѝ: хрема, кашлица, температура с предписани от лекар подходящи медикаменти.

При вирусна респираторна инфекция, препоръчителен е домашния режим на лечение, повече сън, лека храна и прием на много течности.

преди 39 минути, Michigan111 написа:

Интересен въпрос,  не знам отговора,  но грипа предполагам е изчезнал още първата седмица от извънредното положение. Нали всеки с такива симптоми го изолират,  а грипа заразява само като са на лице симптомите.  

Проблема е че още преди първите симптоми заразения го препредава на здрави хора. Затова е труден за овладяване.

А аз сетих една идея, начело на щаба да застанат хора способни да разработват алгоритми

преди 2 часа, Мальчик Бананан написа:

Тоест, БНТ разпространява фалшива новина? Не съм учуден. Остава въпросът дали е нарочно или редакторът на емисията се е ровил в някакви фейкомети. Дано е второто.

Колко години затвор беше за фалшива новина за вируса? А ако Бойко нещо сгафи ще го опандизят ли?!

преди 28 минути, Myanmar написа:

Прииска ми се леко да перифразирам въпроса по най- просташкия начин... не че мога по друг . Абе за толко време как мое само трима умрели бе?! Вижте кво правят хората- по 200- 300 на ден! Кво я гледате матушката, те крият даннни за канализацията в сибир.

преди 3 минути, Lumberman написа:

Колко години затвор беше за фалшива новина за вируса? А ако Бойко нещо сгафи ще го опандизят ли?!

Гешев вече е готов с обвинението. Ще го размаже!!!

преди 12 минути, Lumberman написа:

Те го отмениха това, нали.

Аз пак се чудя: защо не дават числото на тестваните наред с другите статистики. Между другото, никъде не съм срещал версията за биотерористичен акт. А вие?

преди 27 минути, Pig написа:

Проблема е че още преди първите симптоми заразения го препредава на здрави хора. Затова е труден за овладяване.

Е това е за короната,  по рано въпроса беше за обикновения грип.

току-що, Michigan111 написа:

Е това е за короната,  по рано въпроса беше за обикновения грип.

Разбрал съм за короната. Сори

на 23.03.2020 г. в 23:29, _Belial_ написа:

Тоест, кзваш че си гей? Е, няма нищо срамно... човек е такъв какъвто е. Надявах се да отречеш, затова съм разочарован.

Тоест, казвам, че простотията не ходи по животните, ходи по хората.

преди 14 часа, Димитър 59 написа:

Голяма лъжа се получава,когато не се преведе вярно!.Като прочетох това на Испански,разбрах че няма нищо общо с това горното твърдение!Първо се казва ,,ако не смогнат" крематориумите.Второ: В Мадрид има един комерсиален център,с една зала за атракции,оборудвана с пързалки,сняг и други зимни развлечения,поддържана(охлаждана) изкуствено целогодишно. Та значи ако не смогнели кремоториумите,щели да използват тази зала,за да съхраняват телата(защото там се поддържа около 0 градуса,за да не им се топи снега,дори и през лятото).   ПП.  това го няма в Испанските новини.Някой бълва измишлотини,за да нажежава допълнително обстановката.

Втората половината от "горното твърдение" е лъжа. Първата половина и тя потвърждаваш:

Цитат

Това е от същата статия(превода е автоматичен)

Цитат

В писмо, изпратено до министъра на здравеопазването Салвадор Ила, съветникът посочи, че положението на общинската служба е "особено тревожно" и заяви, че липсата на материали прави "невъзможно" общинският погребален салон да продължи да изпълнява функциите си обикновено в случаите от смъртни случаи от коронавирус. "Надявам се да сте наясно със сериозността, че тази седмица вече не можем да пристъпим към погребенията или кремациите на хора, станали жертви на Ковид", каза той. Обстоятелство, което той определи като "драматично" за близките и "травматично" за град Мадрид.

Ако търсиш само изявлението на министъра на здравеопазването излизат доста резултати. Ако покрай това изявление ЕлМундо са си дописали каквото им харесва си е за тяхна сметка. Аз като съм излъгал с второто изречение във въпросното твърдение си е за моя сметка.

Чета за нови заболели и хора под карантина. Продължавам обаче да не виждам новини,че лекарствата дарени от Домусчиев се използват вече за лечение и къде по-точно.

Не съществува ли обичай , дарителя да се интересува, или да му се дава отчет как се използва дарението му и какви  резултати  има от него ?

С интензитета на апокалиптичните новини,  които медиите поднасят на  хората излиза,че в скоро време на българина ще му трябва Ной, а не  генерала.

преди 10 часа, miro20 написа:

Къде ? Ако е там и не е изтрит поста , що цитираш статия в която се говори че е изтрито ? Щото си фейкомет ли :)

не е пост

не се говори че нещо е изтрито

а е статия на авторитетно UK издание.

преди 20 минути, valkiria1 написа:

Чета за нови заболели и хора под карантина. Продължавам обаче да не виждам новини,че лекарствата дарени от Домусчиев се използват вече за лечение и къде по-точно.

Не съществува ли обичай , дарителя да се интересува, или да му се дава отчет как се използва дарението му и какви  резултати  има от него ?

С интензитета на апокалиптичните новини,  които медиите поднасят на  хората излиза,че в скоро време на българина ще му трябва Ной, а не  генерала.

и домусчийчето нещо намирисва

кога се разболя

кога оздравя

преди 5 часа, _Belial_ написа:

Кво я гледате матушката, те крият даннни за канализацията в сибир.

Е.. само 30 млн живеят без канализация... не е кой знае колко тайна :)

https://novayagazeta.ru/articles/2020/03/09/84235-poushi-arhitekturnye-resheniya-ulichnyh-tualetov-v-rossii?print=true

преди 8 минути, Миро Асенов написа:

не е пост

не се говори че нещо е изтрито

а е статия на авторитетно UK издание.

Е значи сам не си четеш статията която цитираш.

Това откъде съм го взел/прочел а ? :) 

Цитат

The post has since been removed.

От твоята статия на авторитетното ЮК издание  :halloween10:

преди 1 минута, miro20 написа:

Е значи сам не си четеш статията която цитираш.

Това откъде съм го взел/прочел а ? :) 

Цитат

нямам идея

тролвал си в някое сайтче

и си си получил заслуженото

-The post has since been removed.

преди 6 минути, Миро Асенов написа:

нямам идея

тролвал си в някое сайтче

и си си получил заслуженото

-The post has since been removed.

Ти го цитира по назад.

Заповядай чети си сам какво си цитирал  :) 

Цитат

An image showing the aircraft filled with the tests on Monday was posted on social media alongside the caption: 'Got to be part of something special last night.'

The plane took off from Aviano Air Base Monday afternoon and touched down in Memphis, Tennessee with a person on board sharing online that they 'got to be part of something special last night'.

Showing the precious cargo stretched across the aircraft, the caption highlighted that 'these pallets right here are 500,000 covid-19 testing kits that the aircrew I was a part of' had responsibility for, according to the poster.

The US Air Force flew 500,000 coronavirus testing kits from Italy Monday and landed in Tennessee Tuesday. One of the crew shared an image online and captioned it: 'Got to be part of something special last night'
  •  

The US Air Force flew 500,000 coronavirus testing kits from Italy Monday and landed in Tennessee Tuesday. One of the crew shared an image online and captioned it: 'Got to be part of something special last night'

Виждаш ли как сам си получи заслуженото :)  сам се закопа.

А аз съвсем коректно ти обясних от по широката статия в  руската официална медия "Руска Информационна Агенция " т.е. ria.ru

за какво става въпрос, и че това не са тестове , а материали за които няма дефицит и не е забранен износа.

https://ria.ru/20200321/1568907205.html

Точка.  :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 7 минути, miro20 написа:

за какво става въпрос, и че това не са тестове , а материали за които няма дефицит и не е забранен износа.

Точка.  :) 

не е така

грешиш.

не си разбрал

Междувременно , в Германия приемат пациенти от Италия

Цитат

Без шум и дивашка пропаганда, Германия изпрати 500 апарата за обдишване на Италия, милиони маски и приема за лечение болни от коронавирус от цяля Европа, вкл. от Италия.
Пропагандата на Московската кочина проглуши ушите на целия свят за самолетите, пратени от Путин с военни специалисти за Италия и докара средностатистическото московско зомби до делириум. В същото време обикновените руснаци измират като мухи в скапаните московски болници.

Чернобилски ценности, душевност, диващина и море от лъжи ... това е Московия.

А в самата матушка не е розово положението, ето мнение на обикновенните доктори

https://novayagazeta.ru/articles/2020/03/22/84447-net-rashodnikov-sredstv-zaschity-antiseptikov-respiratorov-personala?utm_source=fb&utm_medium=novaya&utm_campaign=esli-razvitie-epidemii-v-rossii-poydet-p

Цитат

— Привычка врать в рядах нашего чиновничества не оставляет шансов поверить, что наша страна — островок безмятежного спокойствия в море бушующей пандемии. Посмотрите на карту распространения инфекции, что у нас, что вокруг. Так не бывает. COVID-19 безусловно «прячется» медиками сознательно (начальство велело — тромб в легочной артерии у погибшей найден) или несознательно (не знаем никакого коронавируса, осложненных форм гриппа хватает) под «маской» с обобщающим названием — внебольничная пневмония.

Мы не готовы ни к чему. Нет расходников, средств защиты, антисептиков, аппаратуры, респираторов, газовых анализаторов, подготовленного персонала. Нет в нужном количестве людей, которые не растеряются, когда на них обрушится волна поступающих.

Чтобы убедиться в этом, журналистам достаточно сделать внеплановый визит не в витриночное учреждение, следуя за главврачом, на костюме которого едва сходится халат, а в обычную рабочую больницу.

Така че... едно е пропагандата.. друго е... реалността.

преди 6 минути, Миро Асенов написа:

не си разбрал

Разбрах две неща - не си четеш статиите които цитираш, и че сам не ги разбираш дори  с гугъл . :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Проблема не е във вируса, а в култура на "заразения човек".

Хипотетично: Колко от нас при положение, че се чувстваме болни не си стоим в къщи, а ходим на вън, а?! И друго, колко от нас не сме си взимали болничен, за да си свършим някаква лична работа, а?!

Основния проблем е, че в днешно време човек спекулира със здравето си.

Тези които по 14 часа на ден работят отслабват имунната си система, а тези които хойкат извън пределите на държавата носят нови непознати вируси и какви ли не още неща, които са нетипични за географския регион.

Извънредните мерки са, за да може здравеопазването ни да се справи, защото освен този "нов" вирус има и други боледуващи. Да, хората с хронични заболявания са най-рискови.

Именно в такива моменти се вижда до колко човек е дисциплиниран или не. Да, все ще се намерят хора които ще се паникьосат, и да, все ще се намерят други които ще подходят безхаберно. Дали си от тях, а?!

Нещата наистина са сериозни, но на друго ниво - морал! Както се вижда из цял свят въпросния е никакъв.

Да се спекулира с каквото и било в днешно време по отношение на сериозността е неморално, а да се клевети министър председателя ни е низост.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Шегата не е уместна!

преди 7 часа, _Belial_ написа:

Абе за толко време как мое само трима умрели бе?!

Янлъш си. Единия от инсулт, а другите два от хронична белодробна недостатъчност. Приписаха го на грипа, за да не се изложат пред чужденците. В Италия по 500 на ден измислят, в Испания по 499, и наще измислиха трима, да не са капо

преди 9 часа, Мальчик Бананан написа:

До няколко седмици може пред вас да има полицай

Не може в цяла Европа. Италия е по принцип податлива на фашизъм. Той там е измислен. Чисто исторически

преди 21 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Основния проблем е, че в днешно време човек спекулира със здравето си.

Това не би било проблем, ако спекулираше само със своето здраве. Но днешният човек няма проблем  да убие други хора за да си направи кефа, а как убива ли, като си развява заразеният задник където му скимне.

За пътуващите из България - носете бланки за всяко КПП
тук

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.