Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Автоимунни и алергични реакции са различни неща. Автоимунната реакция е когато (най- просто казано) имунната система атакува сама себе си. Тоест изпраша имунен отговор към собствени антигени. Алергичната реакция е свръх реакция към чужд елемент- бактерии, гъбички... всевъзможни неща. Човека вече проявява свръхчувствителност към какво ли не. Пример за автоимунно заболяване е диабета.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 38 минути, Sleda написа:

Добър ден!

Дано да не ви отегчавам. Осми ден, наближава времето когато състоянието ми би трябвало да се влоши до пневмония. На шестия ден кашлицата спря, след това два дена с ужасно дразнеща хрема - Алергия, аз имам сенна хрема и знам какво е. Значи, вероятно е вярно това, че корона-вируса провокира автоиммунна реакция и смъртоносната пневмония е автоимунна - имунните клетки провокирани от вирусите унищожават белия дроб.

Затова и лекарства за артрит и малария помагат. Трябва да се прилагат медикаменти които подтискат имунната система, а не такива които усилват имунитета. Същото това лекарство препоръчано и дарено от Кирил Домусчиев, сега не ми се търси името му, се използва и за лупус.

Радвам се за теб, мила:*

Като каза за този Домусчиев, прочетох ,че дарил лекарства за 300 човека. Защо обаче никъде не прочитам,че с дарението вече се лекуват заболелите?

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Защо обаче никъде не прочитам,че с дарението вече се лекуват заболелите?

и за дарението на Пеевски 
ама много хубав въпрос

преди 44 минути, Sleda написа:

Значи, вероятно е вярно това, че корона-вируса провокира автоимунна реакция и смъртоносната пневмония е автоимунна - имунните клетки провокирани от вирусите унищожават белия дроб.

С какво успява да излъже имунната система?

С лекарства проба-грешка не бива.

И как се преборва организма с болестта без да разчита на имунната система? Не бяха ли лекарства като ибупрофен, чиято употреба бе порицана от французите, точно съсипали имунната реакция на някои пациенти?

преди 9 минути, Pifi Pedolino написа:

Опасни са тия които идват от преди 3000-4000 години останалите са безобидни.

те и Тут-Анкх-Амун така го набедиха, че убил с бактерии от мумията си  половината си откриватели :lol6:

преди 8 минути, Pifi Pedolino написа:

Опасни са тия които идват от преди 3000-4000 години останалите са безобидни.

Да бе. Знаеш ли само туберкулозата колко нови щамове има? Туберкулозата дето се считаше за победена още 60 те години на миналия век. Десетки хиляди умират всяка година от туберкулоза.

https://dnes.dir.bg/na-fokus/10-stapki-sreshtu-covid-19-i-rolyata-na-patogenetichnata-terapiya-dots-manev-pred-dir-bg

струва ми се че това е нещо сериозно, което представя някои интересни информации относно имунитета, както и възможностите и средствата за неговото повишаване.

Цитат

1. Лактоферинът/ЛФ/ е най-важната молекула изолирана от майчина коластра. Трябва да е с чистота над 85%. Доказано е от нас преди повече от 30-40 години, и че на нея се дължат важни защитните свойства.

Има следната характеристика: Тя е ненаситена с желязо респ. само 25% от рецепторите за желязо са заети. а останалите рецепторни места са свободни. Като свързва и отнема желязото, възпрепятства развитието на микроорганизмите, защото е важен растежен фактор за тях както и за туморните клетки.

хъх
това обяснява защо от всички заразени, пушачите са по-малко от процент
нещо като въглеродния окис, дека краде джелезото ...кът дрът сигън кът мен

Бих си купила тест за короната ако можеше без да влизам в болница. Но тук в щатите тръмпушка не е фен на тестовете. Тук не се тества както в Европа.

преди 15 минути, _ramus_ написа:

https://dnes.dir.bg/na-fokus/10-stapki-sreshtu-covid-19-i-rolyata-na-patogenetichnata-terapiya-dots-manev-pred-dir-bg

струва ми се че това е нещо сериозно, което представя някои интересни информации относно имунитета, както и възможностите и средствата за неговото повишаване.

напротив, пълна глупост е

преди 6 минути, Sleda написа:

Бих си купила тест за короната ако можеше без да влизам в болница. Но тук в щатите тръмпушка не е фен на тестовете. Тук не се тества както в Европа.

Oops. И какви са вариантите? И колко би струвало лечението ако се наложи?

Аз не бих разчитал на подтисната имунна система и някакви лекарства, които да я заменят. Няколко дни набивах яко чесън, ефективни микроорганизми и билки за белодробни проблеми. Но и ако човек насочи мислите си изцяло в посока, че е болен/заразен, накрая става "според вярата му".

Някои хора ги тестват. Слушах ей този мъж от Флорида:

преди 2 минути, Lumberman написа:

че е болен/заразен, накрая става "според вярата му".

стига глупости - ако си болен си болен, ако ще и милион пъти да изречеш че не се

преди 5 минути, Sleda написа:

Чухме се с приятели от Нидерландия, даже ни пратиха клип  как се унищожават цели контейнери с лалета, а това е повече от половината търговски  износ на страната.

Границите отворени , няма карантина, почти не ползват предпазни средства.

--------------------------

От форума  Лин  и Иво , май бяха там...  скоро писали ли са ?

Всъщност много благотворно на състоянието ми на осмия ден беше половин час или повече препичане на слънце гол до кръста. Дишането ми беше доста затруднено и тая терапия ме вдигна за остатъка от деня. Най-вероятно нямам covid-19, но витамин D бил важен показател и се добива от слънцето освен от някои храни.

Aко не се беше появил тоя COVID-19, никога нямаше да разбера колко много доценти, академици, професори и т.н. има в страната ни. При това всички компетентни по тоя съвсем нов вирус. България ще пребъде, спокоен съм. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 23 минути, Без умствен капацитет написа:

Това го има не от днес. Това го има не само в Китай. Такива пазари многобройни в Азия. В Африка ядат също прилепи.

Самата супа от прилеп е традиционна Palau, не за Китай.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Палау?wprov=sfti1

преди 1 минута, acnekt написа:

Това го има не от днес. Това го има не само в Китай. 

да знам, Китай е голям и трябва някак да се изхранва

Ситуацията е почти същата в африканския свят

В Мадрид крематориумите не могат да насмогнат. Ще преправят ледена пързалка в още един крематориум.

Пак някакво сравнение между короната и сезонен грип:

90520281_889643861474984_894565805563104

преди 6 часа, _Belial_ написа:

Неофициално се говори че си гей. Вярно ли е?

Официално в Китай, един доктор(Ли), в края на 2019, предупредил, че в Ухан се "вихри" някаква нова зараза. Официално китайските власти забранили на същия доктор да приказва глупости и да плаши населението. Официално, според китайските власти, в Ухан, по същото време, не се е "вихрила" никаква нова зараза. И изведнъж неофициалното стана официално. А въпросният доктор, почина съвсем официално от същата, официално несъществуваща(по онова време) зараза.

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

да знам, Китай е голям и трябва някак да се изхранва

Ситуацията е почти същата в африканския свят

Прилепите не са популярни като храна в Китай. 
Прилепите като храна са популярни в Индонезия, Филипини, Сингапур и за Палау. Ядат ги и в Бангладеш и Пакистан.

Тъй че тези простотии за прилепа и за корона, не може да е вярно.

преди 2 минути, A.com написа:

Официално в Китай, един доктор(Ли), в края на 2019, предупредил, че в Ухан се "вихри" някаква нова зараза. Официално китайските власти забранили на същия доктор да приказва глупости и да плаши населението. Официално, според китайските власти, в Ухан, по същото време, не се е "вихрила" никаква нова зараза. И изведнъж неофициалното стана официално. А въпросният доктор, почина съвсем официално от същата, официално несъществуваща(по онова време) зараза.

Тоест, кзваш че си гей? Е, няма нищо срамно... човек е такъв какъвто е. Надявах се да отречеш, затова съм разочарован.

преди 42 минути, acnekt написа:

Прилепите не са популярни като храна в Китай. 
Прилепите като храна са популярни в Индонезия, Филипини, Сингапур и за Палау. Ядат ги и в Бангладеш и Пакистан.

Тъй че тези простотии за прилепа и за корона, не може да е вярно.

Mного са популярни даже прилепите

https://www.vesti.bg/lyubopitno/influensyr-ot-kitaj-zasne-kak-iade-supa-ot-prilepi-6105000

Това, което ми прави впечатление на мен, че хората са страшно неинформирани и дезинформирани за проблемът и как да се предпазват. Масово ги гледам ходят с маски, а не слагат ръкавици, което показва колко незапознати са, защото шансът да се заразиш чрез ръцете е много по-голям, тъй като бараш най-различни повърхности, които могат да са допирани и от носител и след като се барнеш по лицето вече си заразен. Колкото до маската, тя реално не може да ви предпази, тъй като вирусът е nano милиметри, а порите на маската (отворите, от които успявате да дишате) са милиметър. Другото, което е, че да се заразите по въздушно-капков път е възможно ако някой кихне във вас. Колко хора кихат / кашлят върху вас? Другият проблем е, че когато се изкупуват маските от здрави хора, то после няма за наистина нуждаещите са, болните за да не заразят другиго и хора, които имат близък достъп с много хора, които евентуално може да са носители - лекари и друг медицински персонал, шофьори и кондуктори в градския транспорт и продавачи в магазини, аптеки и т.н. Така че в пъти по-добре е носете ръкавици.

преди 4 часа, darkterminal написа:

Бракята македонци...

image.thumb.png.cb7121129b5f46dd813662e88cc0a053.png

Снимката може да ти се струва смешна, но е точно така, по-горе съм обяснил защо.

Друг голям проблем е, че хората не разбират колко заразен е вирусът. Коефициентът на зараза на обикновения грип е около 1.5 т.е 1 човек ще зарази 1 и малко средно, докато на COVID-19 е 2.3. Сега ще си кажете, че разликата не е много голяма и сте прави, но само ако не са заразени много хора, защото 5 човека ще заразят още 11, тези 11 ще заразят още 25, което не е толкова голям проблем, но сметнете ако 1000 човека заразят 2300, 2300 заразят още 5290, те 12 167, къде отива това число. Докато обикновения грип 5 човека ще заразят 7, 10 ще заразят 15. 1000 ще заразят 1500, те 2250, те ще заразят 3375, те 5062. И това е само накратко, сами може да прецените ако продължите пресмятанията. За това е желателно да спазвате 3 основни правила:
1) Носете ръкавици
2) Мийте си често ръцете
3) Изолирайте се, когато излизате спазвайте необходимата дистанция от поне 1.5м.

За финал нещо положително: Този вирус не е толкова смъртоносен. Също много хора може дори да не разберат, че са болни т.е да се чувстват добре или да го изкарат като обикновена настинка, но това крие и своите рискове.

Бъдете отговорни!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.