Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 час, _Belial_ написа:

А междувременно в гнездото на евроатлантическите цености...

380 пипнаха COVID-19 след оргия в Белгия! Властите забраниха груповия секс 18+

https://blitz.bg/svyat/380-pipnakha-covid-19-sled-orgiya-v-belgiya-vlastite-zabranikha-grupoviya-seks-18_news734516.html?fbclid=IwAR2Wec9knA3cp8VfwkNFVjdXzJo4ZO9QvQU082ZnpWNg2IxZhDYo54efDZQ

Па добре, че е министър на здравеопазването, а не е диетолог! 

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 55 минути, Lumberman написа:

Може да е някоя веганка, която изглежда много по-стара за годините си? Иска ли ѝ лична карта? Може да не е разбрала за нарежданията. Или да е перде.

Греда - луканки и шунки са й любимите.

Има дъщеря на 50 та тя на колко да е

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

Греда - луканки и шунки са й любимите.

Има дъщеря на 50 та тя на колко да е

и аз така

веган съм

но тайничко си хапвам луканки и суджуци 

когато ми е скучно :shy11:

преди 1 минута, Миро Асенов написа:

и аз така

веган съм

но тайничко си хапвам луканки и суджуци 

когато ми е скучно :shy11:

еле кога си у карантина

:lol6:

ама не правиш нула на бакалията нали или

Милано от космоса преди и след карантината.

https://www.underluckystars.com/coronavirus-from-space?utm_source=reddit

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

еле кога си у карантина

:lol6:

ама не правиш нула на бакалията нали или

живея със стари хора  и избягвам да излизам

в бакалията пенсионерите изкупуват всичко понеже държавата им дава пенсии

и като отида е празна

и трябва да се редя на кауфланд

а и там се поизпразва.

преди 2 минути, Миро Асенов написа:

живея със стари хора  и избягвам да излизам

в бакалията пенсионерите изкупуват всичко понеже държавата им дава пенсии

и като отида е празна

и трябва да се редя на кауфланд

а и там се поизпразва.

съчувствия

заваля сняг, дано се кротнат

надали ама едвали

преди 3 часа, Lumberman написа:

Аз пък имам задух и тежест в гърдите от 9 дни вече. Много необичайно. Отпадналост, имах температура и голяма слабост и невъзможност да се храня на четвъртия ден. Като до осмия ден имаше влошаване на задуха и усещане като дълбоко простиване на дробовете. Но никаква кашлица, никакво главоболие и никаква температура. Странна работа! Запъхтяваш се, не можеш дълбоко да си поемеш въздух - никога не помня да съм имал такива симптоми. В крайна сметка на деветия ден бях една идея по-добре, но не е преминало. Най-вероятно не е корона, но що за животно е?! Обикновено боледуванията ми са 1-2 дена и то с главоболие и отпадналост.

Може да е някоя веганка, която изглежда много по-стара за годините си? Иска ли ѝ лична карта? Може да не е разбрала за нарежданията. Или да е перде.

Ако си имал температура, според мен, има вероятност да е корона-вирус. Ако може без да влизаш в болница да си купиш и направиш тест за корона-вирус, на твое място бих си го направила. Поне ще знаеш за себе си дали имаш имунитет.

преди 11 часа, darkterminal написа:

Щом на вирусните щамове им викаш щампове, си ми ясен на теб още колко ти трябва да осъзнаеш, че всеки вирус е "самомодифициращ" се... Не е нужно да го бутат в лаборатория за да може един вирус да мутира. И ще нещо, вирусите не се кръстосват, че SARS и MERS да прераснат в нов щам.

Ходи да си поиграеш още на конспирация и недей да караш вирусните щампове (хъхъхъхъ супер готин лаф) да се самопрерастват в самощамповащ се самовирус...

Казах за мен кое е най вероятно за изпускането на вируса.

Не, не съм "ти ясен" , след като не ти , а аз от самото начало ти говорех и цитирах че сингапурците бяха изолирали геном на вируса на един по късен етап, който е с по късо ДНК , т.е. АЗ ти обяснявах че може да се модифицира  БЕЗ НАМЕСА на лаборатория или човек.

Ама като гледам какви професори вирусолози има тука... дето нито ме разбират какво говоря, представяйки мои думи като опровержение,  и дето плямпат глупости от вида  ..."щом няма следи от модифициране, значи не са променени вече съществуващи организми, значи китайците не са си играли с тях. " няма какво да ти обяснявам повече :) 

преди 8 часа, Lumberman написа:

Аз пък имам задух и тежест в гърдите от 9 дни вече. Много необичайно. Отпадналост, имах температура и голяма слабост и невъзможност да се храня на четвъртия ден. Като до осмия ден имаше влошаване на задуха и усещане като дълбоко простиване на дробовете. Но никаква кашлица, никакво главоболие и никаква температура. Странна работа! Запъхтяваш се, не можеш дълбоко да си поемеш въздух - никога не помня да съм имал такива симптоми. В крайна сметка на деветия ден бях една идея по-добре, но не е преминало. Най-вероятно не е корона, но що за животно е?! Обикновено боледуванията ми са 1-2 дена и то с главоболие и отпадналост.

Е то и аз имах някаква постоянна кашлица която минаваше с променлив успех, и това от февруари още. Този сезон доста се задържжаха и сезонни настинки, и кой знае дали не е короната....

Сега уж съм по добре.... Ама няма страшно.. внимавай да не ме изпревариш че кой ще ми пише надгробните ми надписи на гроба ?  :) 

Нали бе съчинявал поеми за мен и за гроба ми :) 

преди 10 часа, darkterminal написа:

Рекомбинацията не е кръстоска! Върни се да четеш!

Ммм, кръстоска си е и още как. Не е с мащаба на размножаването, но то при вирусите така или иначе няма полово размножаване, че да се  обменят ~50% от генетичният материал. Важното е, че има положение, при което е засечена обмяна на гени между вируси.

преди 10 часа, _Belial_ написа:

Русия изпрати в Италия три самолета с лекари и медицинска техника

http://www.bta.bg/bg/c/CV/id/2172938

И каква стана тя? Русия (врагът) помага, Китай помага... САЩ (съюзникът) е... възпрепятстван.

Въпрос на пропаганда.

Вече бях споменал, но в руските социални и др медии доста критикуват състоянието на своята си медицина /особенно в огромната провинция където все още има селища и без ток и без вода, без канализация/ и дали могат да се справят ... та реално при тях са доста зле нещата.

Там до оня ден бяха под 100 , сега последните данни за 367 заболели . https://www.rbc.ru/society/22/03/2020/5e775f139a7947bea39a1f30

Та, за обективност казано , руснаците не са единствени които помагат :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, miro20 написа:

Въпрос на пропаганда.

Вече бях споменал, но в руските социални и др медии доста критикуват състоянието на своята си медицина /особенно в огромната провинция където все още има селища и без ток и без вода, без канализация/ и дали могат да се справят ... та реално при тях са доста зле нещата.

Пропаганда е това което ти постна. Недоказуеми твърдения, на болен русофоб в туитър! Само ти не разбра, че туитър, фейсбук, инстаграм са социални мрежи, а не официални медии. Не че вярвам безрезервно на официалните медии, ама на махленски седянки хич. Италия има нужда от всякаква помощ разбира се, но най- голяма е нуждата от лекари и медицински персонал! Лекари вирусолози. Хора които знаят какво правят. Щото не само Италия, ами и цяла Европа се нагледа на безпрецедентни и безрезултатни мерки! В САЩ заразата се развива с темпове по- високи и от тези в Италия. В Русия има едва 200 заразени и то при масово тестване. И то при обща граница с Китай! И то при факта че първия заразен е открит още януари! Ти ако искаш си вярвай че просто крият данните, това няма да промени нищо.

преди 37 минути, miro20 написа:

Източник - фейсбук.

Фейкомет :yanim:

преди 9 минути, Ma_ri написа:

:wub:

Много вирус , много нещо тук и всичкия все мутирал ! Нема цяр за него ! :lol6:

Все повече ми звучи невъзможна теорията за вектора на разпространение на това чудо - хората. Навсякъде е. Включително и на някакви баси забутаните места (гледайки картата на "Джонс Хопкинс"). Аргумент за теорията за хората може да бъде идеята за "шестте степени на разделение". Ама за някакви си по-малко от четири месеца. И това за парковете и "не излизайте навън". Социалната дистанция - ок, но не излизайте навън? Явление с библейски пропорции. Между другото за съжаление се оказах прав май, че това ВЕЧЕ е навсякъде без да имам какъвто и довод за това. Вероятно до две седмици хората, които ще са положителни на "това" ще минат милион. До месец - може би милиард (ако ползваме математиката - която някои учени казват, че няма общо с медицината и тея изчисления са... едно към кесим. Илън Мъск каза, че вероятността да те блъсне кола е по-голяма от това да те пипне "това" - каза го преди около две седмици - определено не е прав. Ако ставаше дума за нещо конвенционално, срещано преди - щеше да е прав). Не знам коя "гад" (бат' Бойко го каза, не аз) си прави ши...ан експеримент и какво иска да докаже, но става дума за маниак от библейска величина. Все още не съм изгледал обобщението на Event 201. Вярвам, че исканията на гадта ще станат ясни до края на годината.

преди 2 часа, _Belial_ написа:

В Русия има едва 200 заразени и то при масово тестване. И то при обща граница с Китай! И то при факта че първия заразен е открит още януари! Ти ако искаш си вярвай че просто крият данните, това няма да промени нищо.

367

А ето кой помага и на руснаците :

https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5e783c769a794700aa79a0dd?utm_source=fb_rbc&fbclid=IwAR1do_yBeZKOrNvQ7GPOTdlTWH4htth60fniMG_3GwrFZvPVl6eDylsJG7Q

преди 1 час, Ma_ri написа:

Да, това го бях цитирал по назад : https://www.pravda.ru/news/health/1481622-virus/

Учени , ко да ги прайш... изследват, наблюдават , жертват се за науката....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, Ma_ri написа:

А едни други учени доказали, че жените, които по-често практикуват френска любов са по-умни(от другите жени). :)

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Все повече ми звучи невъзможна теорията за вектора на разпространение на това чудо - хората. Навсякъде е. Включително и на някакви баси забутаните места (гледайки картата на "Джонс Хопкинс").

Защо се учудваш? Светът днес не е такъв, какъвто преди 30 години. Хората пътуват и посещават най-различни и забутани места. Първите два открити случая в България къде бяха - възрастни хора в някакво село.

преди 40 минути, _Belial_ написа:

90736596_1427349647444356_62395212554567

Трябва малко мъжка солидарност. За капризите на женския месец не е редно да се обвиянва който и да било мъж. :)

преди 12 минути, AbraxasDao написа:

Прочетох това интервю. Какво мислите за него?

Коронавирусът този новия, където го водят е с размер 125 нанометъра. Нано е 10 на минус 9. 

https://de.m.wikipedia.org/wiki/SARS-assoziiertes_Coronavirus

Има сферична форма и нещо като корона. Затова се казва корона. На латински език значи корона.

Някакъв собственик на магазини отказал да ги затвори, защото Господ казал на жена му, да не го прави.

Цитат

In her quiet prayer time this past week, the Lord put on Barbara’s heart three profound words to remind us that He’s in control. Guide, Guard, and Groom. We serve a God who will Guide us through this storm, who will Guard us as we travel to places never seen before, and who, as a result of this experience, will Groom us to be better than we could have ever thought possible before now.

PQpAl6d.jpg

Дани за свиснкия грип през 2009 година. 

В Италия от около 3 милиона заразени само 244 са починали(от свинския грип). А Ковидий XIX до тук колко италианци затри?

guwogautoao41.jpg?width=640&crop=smart&a

преди 21 минути, A.com написа:

Дани за свиснкия грип през 2009 година. 

В Италия от около 3 милиона заразени само 244 са починали(от свинския грип). А Ковидий XIX до тук колко италианци затри?

А дали "свинския грип" и "короната" не са тръгнали от Европа. Поне от статистиката със заразените така излиза. 

L74C5yc.png

f8DNDOh.png

Може и да греша. ;)

преди 35 минути, AbraxasDao написа:

А дали "свинския грип" и "короната" не са тръгнали от Европа. Поне от статистиката със заразените така излиза. 

L74C5yc.png

f8DNDOh.png

Може и да греша. ;)

Знам ли. Неофициално се говори, че в Китай заразените и починалите в следствие на коронавируса са в пъти повече от официално обявеното. Както знаеш подобни режими почти не си признават провалите в пълната им степен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.