Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 4 часа, darkterminal написа:

Ей това число от 80.5 години средна възраст на починалите хич не ми се връзва.

А толкова ли не можеш да предположиш че по важната причина е имунната система на човека ? Възрастта е косвен признак . Просто по възрастните като правило са с по слаба система, но нищо не изключва и млад човек да е със слаба имунна система.

Ето ти и извод защо и как.

преди 8 часа, A.com написа:

Днес се замислих, ако тоя коронавирус е изкуствено създаден и е пуснат нарочно(кнспирации всякакви) и ако е създаден и пунсат от китайците защо не го пуснаха в Хонг Конг.

Аз затова си мисля че е неволно изтърван.  Моменталната реакция на Китай показва че мн добре си знаят какво са изпуснали.

Да, умни хора и учени казват от друга страна че няма признаци за изкуствено модифициране, сглобяване и т.н. Но това не изключва китайските биолози /и, или воени/  да са си играли с истински , от природата, вируси, и в случая да е станал гаф.

преди 9 часа, Hristo52 написа:

Аз твой фен!? Верно не си добре. Глупостите ти се виждат за жалост когато чета форума без да се логвам.

Негов фен съм бил! Верно не е добре човека , и се е взел на сериозно! 

Не бе, не си ми фен. То се вижда :giggle1:

преди 9 часа, Hristo52 написа:

Колко лекарства хубави спряха, забраниха последните 30 години, за да им купуваме буклуците...Фармахим правеше хубави лекарства, всичко съсипаха, проклети да са...имахме прекрасни лекарства почти за всичко.

Не е точно за фармацевтиката, а за химическата промишленост в НРБ която поредица от няколко части,може да ти даде представя какво е било :) 

Предупреждавам - няма да ти е мн приятно

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 минути, дръндю написа:

аз още не съм болен, ама страх лозе пази
тъй де, така сме тия дето сме прекарали инфаркт и серозни последици от него

Начи по- полека с тоника, щот хинина е отрова все пак.

преди 16 минути, _Belial_ написа:

Пий тоник, в него има хинин.

С джин или без? 😎

преди 1 минута, miro20 написа:

А толкова ли не можеш да предположиш че по важната причина е имунната система на човека ? Възрастта е косвен признак . Просто по възрастните като правило са с по слаба система, но нищо не изключва и млад човек да е със слаба имунна система.

Ето ти и извод защо и как.

Един път и ти да напишеш нещо свястно. За съжаление има доста млади хора, чиито организми са по- зле и от тези на 80 годишни дядки.

преди 2 минути, DarkEdge написа:

С джин или без? 😎

Може да го разреди с джинче по тоя начин ще отвори кръвоносните съдове към сърцето да може по-добре да му циркулира кръвта.

преди 1 час, _Belial_ написа:

Я дай на български. За каква медиана говориш, когато тука имаме средно аритметично от 2003 човека. И къде е голямата разлика?

Ми това са различни статистически функции... Мода, Медиана и Средна Стойност... на английски са Mode, Median and Mean... И те дават различен резултат.

Тъ... В статията дадена от Мальчик Бананан четем:

Цитат

Наличните данни за Италия показват, че средната възраст на починалите там е 80.5 години като 99 процента от тях са били с други заболявания. При това, не подценявайте данните - със сериозни предишни състояния. Това е официално проучване на националния здравен орган на страната, което е на база данните за 2003-ма починали в Италия.

А ето и откъде са взети тези данни за 2003 човека - скрийншот от графиката:

image.png.0bc2c0487709369ac2fbfac12d0bd3fa.png

Повече от видно е, че става въпрос за медиана, а не за средна стойност.

Сега обяснявам разликата между средна стойност (средно аритметично) медиана... Нека имаме множество от възрасти. Например:

33 55 85 87 92

Медианата е числото, което се намира по средата в редицата. Сиреч в нашият случай, с който давам пример, това видимо е 85.

Средната стойност е всъщност средно аритметичното от числата в редицата, с която давам пример (33+55+85+87+92)/5=70.4

Виждаш и каква разлика може да даде използването на различна статистическата функция.

А сега ако извадим реалната средна възраст на тези 2003 човека (всъщност ISS вече я е извадила за нас), тя е около 79.5 години. Разликата е на лице.

Сега да обясня и защо не вярвам на такава статия, въпреки че разликата е малка. Не вярвам, защото е списвана от хора не разбиращи от статистика и за мен това компрометира по-нататъшната интерпретация на данните.

преди 2 минути, DarkEdge написа:

С джин или без? 😎

Как така , без? Тва не е ли незаконно?

преди 6 минути, miro20 написа:

Аз затова си мисля че е неволно изтърван.  Моменталната реакция на Китай показва че мн добре си знаят какво са изпуснали.

Да, умни хора и учени казват от друга страна че няма признаци за изкуствено модифициране, сглобяване и т.н. Но това не изключва китайските биолози /и, или воени/  да са си играли с истински , от природата, вируси, и в случая да е станал гаф.

Ами доста логично предположение , лично за мен разните конспирации са просто параноя

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

По добре да даде дефиниция за медиана, ние и сами можем да си сметнем, доколко е голяма разликата. Той като фърли някоя бомба из аргументацията и въри търси из енциклопедиите, докато я намериш, си забравил за какво иде реч.

Тя дефиницията е отдавна дадена... Въпросът е до колко му разбира шарото от статистика на писуляка и доколко верно е интерпретирал даннит за да си направи изводите...

преди 1 час, _Belial_ написа:

Азакс е антибиотика Азитромицин. Гарантирано НЕ влияе на нито един вирус.

вярно е
ама вируса ти отслабва имунната система и бактериите се разхождат необезпокоявани
антибиотика е тоягата с която ги разгонваш
хъх
баси сравнението

преди 18 минути, miro20 написа:

...

Тук нешо не ти се връзват връзките, хем няма признаци за изкуствено модифициране, хем не изключва възможността да са си играли с истински... Или са модифицирали и има следи от модификация или не са модифицирали и няма следи от модификация...

преди 2 минути, darkterminal написа:

Ми това са различни статистически функции... Мода, Медиана и Средна Стойност... на английски са Mode, Median and Mean... И те дават различен резултат.

Тъ... В статията дадена от Мальчик Бананан четем:

А ето и откъде са взети тези данни за 2003 човека - скрийншот от графиката:

image.png.0bc2c0487709369ac2fbfac12d0bd3fa.png

Повече от видно е, че става въпрос за медиана, а не за средна стойност.

Сега обяснявам разликата между средна стойност (средно аритметично) медиана... Нека имаме множество от възрасти. Например:

33 55 85 87 92

Медианата е числото, което се намира по средата в редицата. Сиреч в нашият случай, с който давам пример, това видимо е 85.

Средната стойност е всъщност средно аритметичното от числата в редицата, с която давам пример (33+55+85+87+92)/5=70.4

Виждаш и каква разлика може да даде използването на различна статистическата функция.

А сега ако извадим реалната средна възраст на тези 2003 човека (всъщност ISS вече я е извадила за нас), тя е около 79.5 години. Разликата е на лице.

Сега да обясня и защо не вярвам на такава статия, въпреки че разликата е малка. Не вярвам, защото е списвана от хора не разбиращи от статистика и за мен това компрометира по-нататъшната интерпретация на данните.

Ааа, сега ми се изясни. Е обяснението е грешка в превода. Очевидно интервюто е взето от журналист, а не от лекар или статистик и за него медиана и средно аритметично е едно и също нещо. Ти обаче каза, че разликата е голяма а тя е направо никаква. Но щом смяташ че това компрометира цялото изследване, вече имаш данните от статистиката и можеш да направиш ново. Ти всъщност си го направил и изводите не се променят и на йота. Откри една малка грешка, а това не е основание да се смята че всичко е сбъркано. В изявленията на паникосъздателите има планини от грешки, но ние все пак намираме мерките за правилни...

Не искам да отварям пак темата Но изгледах др видео с влакови композиции до Европа с военна техника от Америка Видеото се коментираше докато зададох въпроса защо като всички други няма опция за споделяне с мои приятели в България 

След по малко от минута коментарите бяха блокирани и не знам до кога видеото ще е на разположение Няма значение имаше и др подобни които се изтриваха

Става нещо и съм притеснен!

преди 3 минути, andrianivanov написа:

Не искам да отварям пак темата Но изгледах др видео с влакови композиции до Европа с военна техника от Америка Видеото се коментираше докато зададох въпроса защо като всички други няма опция за споделяне с мои приятели в България 

След по малко от минута коментарите бяха блокирани и не знам до кога видеото ще е на разположение Няма значение имаше и др подобни които се изтриваха

Ами най- вероятно видеото е фейк. Някакви стари или манипулирани кадри с дислокация на военна техника. За съжаление, ситуацията в момента е манна небесна за пропагандата и от двете страни. Всеки иска да очерни другия, да го подкопае... Грозна картинка, но тя си е откак свят светува.

според предсказанието на Ванга, след епидемията идва трета световна...

преди 8 минути, andrianivanov написа:

Лайкна ли видеото. Ти да не мислиш че който го е постнал, го е сложил с намерение да ти помогне нещо на тебе?

преди 1 минута, дръндю написа:

според предсказанието на Ванга, след епидемията идва трета световна...

Ама и ти май си се налапал с бая клипчета. :)  Ванга та Ванга... що никой не говори вече за предсказанията на Нострадамус?

Видеото е от колеги музиканти в USA Не е нормално Всички са високо интелигенти и там ако има някаква информация Тук се потиска за да няма Как да го кажа смутове бунтове и т н 
Сериозен човек съм и няма да публикувам неща които считам за фалшиви Страницата ми която подържам е верифицирана в Facebook Това достатъчно много говори че казвам това което мисля

преди 21 минути, _Belial_ написа:

Ааа, сега ми се изясни. Е обяснението е грешка в превода. Очевидно интервюто е взето от журналист, а не от лекар или статистик и за него медиана и средно аритметично е едно и също нещо. Ти обаче каза, че разликата е голяма а тя е направо никаква. Но щом смяташ че това компрометира цялото изследване, вече имаш данните от статистиката и можеш да направиш ново. Ти всъщност си го направил и изводите не се променят и на йота. Откри една малка грешка, а това не е основание да се смята че всичко е сбъркано. В изявленията на паникосъздателите има планини от грешки, но ние все пак намираме мерките за правилни...

Разликата в стойностите е малка, а в същността на функциите е голяма! И смяната им е груба статистическа грешка. А тоя преводач, кой знае какви други ги е напревеждал щом не може да различни median от average...

Ми търся грешки навсякъде. Къде хващам, къде не... Но с компрометираните източници процедурата е кратка...

Това, което наистина ме шашка е средната възраст... Интересно ще е да се види при по-прясна извадка, но никъде не намирам.

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

преди 11 минути, darkterminal написа:

Разликата в стойностите е малка, а същността на функциите е голяма! А тоя преводач, кой знае какви други ги е напревеждал щом не може да различни median от average...

Ми търся грешки навсякъде. Къде хващам, къде не... Но с компрометираните източници процедурата е кратка...

Това, което наистина ме шашка е средната възраст... Интересно ще е да се види при по-прясна извадка, но никъде не намирам.

КОмпрометиран източник? Силни думи за толкова нищожна разлика в цифрите. Това навява съмнения за пристрастност...

Как тогава би коментирал, "грешката" в сайта на МНЗ, където се твърди, че има трима починали българи от коронавирус. След като се изясниха обстоятелствата около смъртта на тримата, вече да се твърди че са умрели от вируса е доста несъстоятелно. И нека не разтягаме локуми, защото в смъртния акт се пише конкретна причина за смъртта, а не какво е довело до усложненията. Та, това компрометиран източник ли е и ако да, защо продължава да бъде цитиран?

п.п. Хваща ме яд само като си помисля, колко брутални лекарски грешки сега ще се измият с коронавирус. Колко престъпна немърливост и некомпетентност ще се припише на него...

преди 12 минути, _Belial_ написа:

Ама и ти май си се налапал с бая клипчета. :)  Ванга та Ванга... що никой не говори вече за предсказанията на Нострадамус?

аве, забавлявай се за да не изпадаш в паника
твай по-страшно от всякаква болест
да, вероятно има придвижване на военни части, които вероятно ще бъдат използвани срещу паникьосано население
не знам кой има интерес от всяване на паника, ама определено не съм аз

преди 37 минути, darkterminal написа:

Тук нешо не ти се връзват връзките, хем няма признаци за изкуствено модифициране, хем не изключва възможността да са си играли с истински... Или са модифицирали и има следи от модификация или не са модифицирали и няма следи от модификация...

експериментиране с вируси според теб е само "производство на изкуствено синтезирани " ли ???

Все едно в ботаниката да се знаимават само с изкуствено създавани цветя.

Не ти се връзва, ама твоята .:) 

току-що, Реджеп Иведик написа:

Президента даде вето на закона за мерките и действията по отношение на извънредното положение.

Частично, не на всички мерки, но да, има вето.

преди 13 минути, _Belial_ написа:

КОмпрометиран източник? Силни думи за толкова нищожна разлика в цифрите. Това навява съмнения за пристрастност...

Как тогава би коментирал, "грешката" в сайта на МНЗ, където се твърди, че има трима починали българи от коронавирус. След като се изясниха обстоятелствата около смъртта на тримата, вече да се твърди че са умрели от вируса е доста несъстоятелно. И нека не разтягаме локуми, защото в смъртния акт се пише конкретна причина за смъртта, а не какво е довело до усложненията. Та, това компрометиран източник ли е и ако да, защо продължава да бъде цитиран?

п.п. Хваща ме яд само като си помисля, колко брутални лекарски грешки сега ще се измият с коронавирус. Колко престъпна немърливост и некомпетентност ще се припише на него...

Е, не знам какво пише в смъртните актове? Не знам какви са пълните обстоятелства и не мога да коментирам. Освен това там не съм компетентен. Има си комптентни хора дето са събирали статистиката. Ако са ни излъгали, да си тежи на тяхната съвест...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.