Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

току-що, haidukpikaso написа:

Сутрин от 8:30 до 10:30 - четеш ли пък ти

:angry:

Кво ми прави у 18 часа у бакалията тая

над 70 и кусур

От 8,30 до 10,30 се забранява на младите,  след това на възрастните не е забранено нищо.  

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

Сутрин от 8:30 до 10:30 - четеш ли пък ти

:angry:

Кво ми прави у 18 часа у бакалията тая

над 70 и кусур

Алооо, чукни още няколко пъти па дано нещо се събуди в празната кутия! Възрастните могат да си пазаруват когато си поискат!!! На младите се забранява да пазаруват между 8 и 30, и 10 и 30 сабахлем!!! Щото са сметнали че пенсиите са предимно по това време. Така че тая мое ти е в бакалията и цял ден ако иска!

Ай, тропай ся по канчето!

преди 8 минути, Michigan111 написа:

От 8,30 до 10,30 се забранява на младите,  след това на възрастните не е забранено нищо.  

е тва дискриминация направо

преди 4 минути, _Belial_ написа:

Алооо, чукни още няколко пъти па дано нещо се събуди в празната кутия! Възрастните могат да си пазаруват когато си поискат!!! На младите се забранява да пазаруват между 8 и 30, и 10 и 30 сабахлем!!! Щото са сметнали че пенсиите са предимно по това време. Така че тая мое ти е в бакалията и цял ден ако иска!

Ай, тропай ся по канчето!

леко па ти с чукченцето уе

:lol6:

е тва дискриминация направо

Може и така да изглежда,  но дава възможност на възрастните хора да си напазаруват без да се засичат с работещите.  

преди 46 минути, Мальчик Бананан написа:

Още един неудобен материал, който не се опитва да ви уплаши до смърт:

http://glasove.com/categories/skandalyt/news/profesor-ot-stanford-preigravame-s-koronavirusa

Това май се пропусна от "неконспираторите", а на мен ми се вижда задължително за отбелязване, предвид "италианския" феномен с високата смъртност. Затова и ще си позволя да цитирам част от него.

Цитат

Наличните данни за Италия показват, че средната възраст на починалите там е 80.5 години като 99 процента от тях са били с други заболявания. При това, не подценявайте данните - със сериозни предишни състояния. Това е официално проучване на националния здравен орган на страната, което е на база данните за 2003-ма починали в Италия. По-голям дял от починалите са мъже, а всички са със сериозни паталогични предишни заболявания. Забележете - повече от половината от починалите са имали по три патологии, като най-често срещаните предхождащи заболявания са сърдечно-съдови.

Мога само да допълня, че така всичко изглежда логично. И че италианската паника е същата като  българската- изкуствена!

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Може и така да изглежда,  но дава възможност на възрастните хора да си напазаруват без да се засичат с работещите.  

какви работещи нали сме под карантина :angry:

какви работещи нали сме под карантина :angry:

Ти в чужбина ли живееш някъде? Заведенията ги затвориха,  но другите си ходят на работа,  поне голяма част от тях. 

преди 7 минути, Michigan111 написа:

Ти в чужбина ли живееш някъде? Заведенията ги затвориха,  но другите си ходят на работа,  поне голяма част от тях. 

Тя е в перманентна карантина на 15 тия етаж. Едва ли ще разбере какво и разправяш.

преди 3 часа, miro20 написа:

фенове всичко си четете и само ревете срещу мен ?

Аз твой фен!? Верно не си добре. Глупостите ти се виждат за жалост когато чета форума без да се логвам.

Негов фен съм бил! Верно не е добре човека , и се е взел на сериозно! :giggle1:

преди 3 часа, дръндю написа:

намерих еквивалент на другото лекарство под наименованието Резохин

И обикновено еквивалента не струва...Колко лекарства хубави спряха, забраниха последните 30 години, за да им купуваме буклуците...Фармахим правеше хубави лекарства, всичко съсипаха, проклети да са...имахме прекрасни лекарства почти за всичко.

преди 46 минути, _Belial_ написа:

Това май се пропусна от "неконспираторите", а на мен ми се вижда задължително за отбелязване, предвид "италианския" феномен с високата смъртност. Затова и ще си позволя да цитирам част от него.

Мога само да допълня, че така всичко изглежда логично. И че италианската паника е същата като  българската- изкуствена!

Е, все пак са живи хора, човек. Иначе за мен, поне засега (дано продължи така) засега проблемът се преекспонира реагира се не по правилен начин от властите и сякаш не се отчита, че депресиите, самоубийствата, неврозите, възможните да се появят ракови и други заболявания, вследствие от стреса на "малките" хора, не е по-малко опасно. Въобще не е по-малко опасно. И пак ще цитирам един призив, който прочетох във фейса и много ми допадна. Звучеше като: позволете ни да работим, за да се погрижим за възрастните си родители ние. Не знам от некадърност ли го правят или преднамерено, но е жестоко. И винаги, знаеш, има вероятността, властовата маса да знае нещо, което плебса не знае. Нещо страшно. Каквото и да се случи, светът, който познавахме, май е към своя край.

От вчера:

Цитат

Като много добра новина проф. Аргирова определи факта, че COVID-19 практически не мутира – от 104 изолата от пациенти сходството е 99,6 на сто. Това е изключително важно за създаването на ваксина и изграждането на антитела, допълни тя.

https://www.jenatadnes.com/koronavirusut/prof-argirova-koronavirusat-ne-mutira-zarazata-idva-prez-ratsete/

преди 1 час, Hristo52 написа:

И обикновено еквивалента не струва...Колко лекарства хубави спряха, забраниха последните 30 години, за да им купуваме буклуците...Фармахим правеше хубави лекарства, всичко съсипаха, проклети да са...имахме прекрасни лекарства почти за всичко.

видео от 20-ти, но кога ще го има в аптеките не знам

https://youtu.be/JVtgDoXnyzs

преди 3 часа, _Belial_ написа:

Какво е това?

Корона вируса.

Днес се замислих, ако тоя коронавирус е изкуствено създаден и е пуснат нарочно(кнспирации всякакви) и ако е създаден и пунсат от китайците защо не го пуснаха в Хонг Конг. Така и така си имат проблеми с тамошните китайци. Каква хубава карантина щяха да им спретнат, че и някой борец против партията щеше да умре уж от коронавируса.

преди 34 минути, A.com написа:

Корона вируса.

Днес се замислих, ако тоя коронавирус е изкуствено създаден и е пуснат нарочно(кнспирации всякакви) и ако е създаден и пунсат от китайците защо не го пуснаха в Хонг Конг. Така и така си имат проблеми с тамошните китайци. Каква хубава карантина щяха да им спретнат, че и някой борец против партията щеше да умре уж от коронавируса.

не се знае от къде е почнал може и да не е от китай а от българия

по принцип когато  хващам вирус мe удря в кръста

а това беше миналата година октомври -ноември

1 месец не можех да ходя.

хората може да са го минали без да знаят

Познавам младо момче, което декември стигна до кислородна бутилка. Не знам дали е било това. Джипито го беше нахранила с не знам колко илачи. Как ги предписват не е истина.

преди 5 часа, _Belial_ написа:

Тя е в перманентна карантина на 15 тия етаж. Едва ли ще разбере какво и разправяш.

Заедно с котката си. Явно не чете правилно новините, а ги минава набързо.

В момент, в който правителствата по света вкупом решиха да сложат точка на световната икономика и с това да обрекат милиони на гладна смърт и нищета, малоумна конспиративна теория, в която не вярвах - тази за глобалното правителство - се потвърди. Спуска се инструкция, която се следва от всички. Има две решения за бъдещето: глобална революция или глобална сеч. Познайте кое ще е?

преди 9 часа, дръндю написа:

Азакс го има в аптеките, ама другото беше забранено в България

пп

намерих еквивалент на другото лекарство под наименованието Резохин

Какъв е този "Азакс", и откъде го вкара в темата?

преди 6 часа, _Belial_ написа:

Цитат

Наличните данни за Италия показват, че средната възраст на починалите там е 80.5 години като 99 процента от тях са били с други заболявания. При това, не подценявайте данните - със сериозни предишни състояния. Това е официално проучване на националния здравен орган на страната, което е на база данните за 2003-ма починали в Италия. По-голям дял от починалите са мъже, а всички са със сериозни паталогични предишни заболявания. Забележете - повече от половината от починалите са имали по три патологии, като най-често срещаните предхождащи заболявания са сърдечно-съдови.

Ей това число от 80.5 години средна възраст на починалите хич не ми се връзва. Значи, според ей тази статистика, има поне двама умрели под 50 години, ше рече за компенсация тря да има двама умрели на по над 100 години или от четирима на по над 95 години или от шестима на по над 90 години... Ма те със сигурност не са само двама под 50 години, сигурно има и по-млади, това се компенсира от съответния брой по-възрастни от 100 години хора... При починали от края на февруари около 4800 човека, излиза, че Италия е някаква нация от столетници...

Има ли някъде сериозна статистика за средната възраст на почналите в Италия от корона вирусът?

Данните постоянно се променят.  Проблемът е, че често пишещи в темата отварят някакви материали в мрежата, не гледат датата, че е писано преди седмици, или дори месеци и постват тук въпроси свързани с неактуални данни.

току-що, sliderum написа:

Данните постоянно се променят.  Проблемът е, че често пишещи в темата отварят някакви материали в мрежата, не гледат датата, че е писано преди седмици, или дори месеци и постват тук въпроси свързани с неактуални данни.

Статията е от 21 Март 2020! Данните в нея не знам от кога са...

Вместо да броите постоянно заразени и починали, по-добре коментирайте как се справяте със самоизолирането.

Какво правите, ако сте си в къщи?

Ако ходите на работа-спазвате ли някакви норми-предпазни средства, дистанциране от околните? Работодателя осигурява ли ви предпазни средства, дезинфектанти?

Ей такива ми ти неща, които мисля са по-важни, отколкото да водим постоянно статистики.

Аз например гледам всеки ден да си намирам по някое занимание. Не говоря по цял ден да се взирам в лаптопа, или да гледам филми. (това между другото). Всеки ден излизам, може за малко да е, но е част от ежедневието ми. Днес например ще слезна да си поподредя гаража, че все го отлагам, а там си е настанало кочинка. Взел съм бои и латексове и ще поопресня малко из къщи, като позволява времето. Имам и няколко идеи за ''Направи си сам'' и ще впрегна и инструментите като ми дойде музата.

А вие?

преди 8 часа, Michigan111 написа:

Държава като Китай нямаше да предприеме такива мерки заради обикновен вирус.  

А, Китай предприеха мерки, защото помислиха, че е биологична атака. Като разбраха, че е обикновена мутация, прекратиха мерките. Сега си лекуват обикновен грип. Без паника, както е тука.

преди 2 часа, Мальчик Бананан написа:

В момент, в който правителствата по света вкупом решиха да сложат точка на световната икономика и с това да обрекат милиони на гладна смърт и нищета, малоумна конспиративна теория, в която не вярвах - тази за глобалното правителство - се потвърди. Спуска се инструкция, която се следва от всички. Има две решения за бъдещето: глобална революция или глобална сеч. Познайте кое ще е?

Не всички, Китай и Холандия, има и други, са изключения, които потвърждават правилото

преди 57 минути, darkterminal написа:

Статията е от 21 Март 2020! Данните в нея не знам от кога са...

Нямам предвид теб, още повече точно за тази статия(не съм я чел, още се събуждам, трудно е без кафе, а мразя домашното).  Ако имах теб предвид, щях да съм цитирал. Проблемът с попадането на неактуални, или дори неверни данни не е само тук, а навсякъде по света. В конкурентният сайт, един пич беше попаднал на системна грешка показваща над 20К нови случаи в Италия за едно денонощие. На сайта беше оправена минути след като я беше хванал, но той точно на нея беше направил екранна снимка и я постнал в оня форум.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.