Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 2 часа, Aquaris написа:

Пак общи приказки
Всеки учил поне малко в икономически техникум ще обори двете ви точки раздути до 9

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Еми обори ги. Имаш мегдан. Щото и ти ги говориш общи приказки.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Интересно, всичко около теб го дължиш на други хора и това че ти самият съществувал. Не всички от тях са ти роднини. 

Вие, дето кряскате като орангутани, как много искате, ама някой друг да... Някой друг да ти плати сметката, някой друг да си съобразява години от живота с тъпите шапкари. Не можех да си намеря работа, забавиха ме с казармата, хем млад специалист без опит, хем и тая простотия ми тегне. Не ме щат неслужил, хем на квартира, хем гаджето безработна.

Излизането от ЕС ще ни остави на мизерията и милостта на Ганю.

Вие сте ми точно никакви, да си съобразявам каквото и да било с вас. Вие сте враг. Никаква държава няма да преосновавате. Бесни готвачки, полицаи и бавачки, ей с такова напълни парламента вашия фюрер. Никакъвци! Паразити, неуки и нагли! Депутатска заплата е мечта неземна за тия червеи, алтернативата им е да стават всеки ден в 5 часА, да зареждат казаните с боба.

За еврото е прав, с вас съм, но досега съм отказал няколко човека да гласуват за вас. Все е нещо, има отлив в редиците ви, ключови фигури ви напуснаха.

Няма да забравя първата си работа при Ганю. Все пак завършил магистър по компютри, английски поназнайвам, имах реален опит по специалността, още от студент. Не можех тока да си платя, при заплата на пълен работен ден. Границите затворени, да ходиш да емигрираш беше чудо неземно.

Ей това искате да връщате, майму няци! За пустите 50 лева намаление за аутсайдери, сте готови да прогоните и последния донаборник. Младите не са лумпеноиди от соца, да е въпрос на чест да са роби на шапкаря.

Ако не сме в ЕС и малкото останал бизнес ще затвори. Да ви уйдиса на соц бълнуванията.

За Сев. Корея се сещам, осъществената мечта на самонарекъл се менте патриот. Казарма 10 години, и зимата на студено. Май са единствената държава без интернет. От толкова изолация беряха трева да ядат, като овце.

Като ме бяха запряли в казармата, майка ми и мене и гаджето издържаше. Каква чест какъв дълг, срам неземен, глава на семейство майка му плаща квартирата, гаджето и храната в службата. Шапкарят беше изкрадил всичко и бяхме принудени да си купуваме храната.

Мерзавецът иска от другите нещо, каквото не е склонен сам да даде. Затуй спокойно може да се броите за враг на България.

преди 1 час, Toto2 написа:

оборвам където трябва

чугунените ви празни кратуни е безсмислено да им се говори още като погледнеш първа точка

освен че ще го отложите с десет години т.е. ще закопаете всякакъв шанс за възстановяване нищо друго не може да постигнете, но и това не можете

Цитат

Mariyan Petrov

Точно Копейкин ли? Този, който преди време каза в една телевизия, че всички напуснали България са предатели. Пълна пародия!

преди 1 час, IvanKirov написа:

Не можех да си намеря работа, забавиха ме с казармата, хем млад специалист без опит, хем и тая простотия ми тегне. Не ме щат неслужил, хем на квартира, хем гаджето безработна.

Брей, и ти ли. Е, за квартира не съм имал ядове. Защото нямах нужда от такава. Мислиш се за уникален, с уникални права?

преди 42 минути, Aquaris написа:

оборвам където трябва

чугунените ви празни кратуни е безсмислено да им се говори още като погледнеш първа точка

освен че ще го отложите с десет години т.е. ще закопаете всякакъв шанс за възстановяване нищо друго не може да постигнете, но и това не можете

Като нямаш намерение да водиш спор, що подхващаш темата?

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Брей, и ти ли. Е, за квартира не съм имал ядове. Защото нямах нужда от такава. Мислиш се за уникален, с уникални права?

Mи не. Не съм с уникални права. Живея си живота, не ви закачам, не ми се бъркайте.

Боклуци дето реват за Татовия затвор да си седят в мухлясалите панелки, и да си бършат снимките от миналия век. Не да се чудят как да пребият  и малкото останал, едва кретащ бизнес. Готвачки, бавачки, дисциплинарно уволнени полицаи и съдийки, Копейкин прибира де що има гоша из клета  майка.

Нямаш нужда от квартира, щото си бил мамино синче. Аз не съм расъл със сребърна лъжичка, знам какво е мизерия, и затова дълбоко презирам военщината. Едно хубаво докара "демокрацията", да не робуваме на шапкарски нищожества, и на туй искате да сер ите. Що не се пишете войници кат са ви толкоз драги шапкарите?

Щото ме кефи да гледам колко сте прости
Я кажи каква парична политика провежда в момента БНБ? Колко пари печата и вкарва в икономиката? И продължаваш да не казваш кои са обеднелите и с висока инфлация след приемането на еврото страни? Гърция и нейната дългова криза не е правилен отговор куха лейко

Цитат

Няколко причини България да не приема еврото

Страната не трябва да се отказва от работещия валутен борд в замяна на несигурността на валутния съюз, смята икономистът Стив Ханке

Замяната на лева с еврото е лошо решение за България, пише в свой анализ за Forbes "бащата на валутния борд" у нас Стив Ханке. Причините страната ни да остане извън еврозоната и да запази валутния си борд са няколко.

На първо място експертът отбелязва, че българският лев е обвързан с еврото, "негов клонинг е", и реално страната ни вече е част от валутния съюз като е негов  "неформален член".

Припомняме, че именно това е един от аргументите "за" на българското правителство за кандидатстване за членство в ERM II - неофициално сме част от еврозоната и сме подвластни на всички проблеми в нея, но нямаме право да се възползваме от позитивите.

Стив Ханке е категоричен: валутният борд в България е много успешен. Той е научил правителството на фискална дисциплина, спрял е хиперинфлацията през 1997 година и е предпазил икономиката от всички външни финансови кризи, включително при колапса на руската рубла и рецесията от 2009 година.

Според икономиста валутният борд е спасил и банковата система при колапса на КТБ през 2014 година.

По отношение на фискалната дисциплина и показателя дълг спрямо брутен вътрешен продукт България е един от най-добре представящите се членове на ЕС, отчита още Ханке.

"Защо тогава да бъде променена схема, която работи", пита се Ханке и посочва, че българите също не са склонни да изоставят своя любим лев и да го заменят с еврото. "Това е признак, че българите са по-умни от своите политици", отчита икономистът. 

Причината за нежеланието на българите е, че те знаят, че влизането в еврозоната ще означава отстъпване на суверенитета на монетарната система. Нещо повече - бъдещето на еврозоната е несигурно, а и веднъж присъединена във валутния съюз България никога няма да може да излезе.

Право да влезе и излезе има само Дания, която е уговорила възможността да не участва в общата монетарна политика, смята Ханке. "България никога не е имала тази опция", допълва той.

"България ще направи голяма грешка, ако влезе в еврозоната - тя ще сложи точка на малкото институции в страната, които функционират добре, одобряват се обществото и се управляват от българи", пише Ханке, но без да посочва конкретно кои са те. Според него те ще бъдат заменени от неясен и потенциално нестабилен ред, който България не може да контролира и от който не може да се откаже.

Това пише в заключение преподавателят в университета "Джон Хопкинс".

image.thumb.png.91f1e772257373d962928ff69d460aab.png

Цитат

Приемането на еврото от България е грешка - то няма да донесе ползи, а само вреди на страната ни. Това мнение изрази бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис пред Нова телевизия. "С влизането в Еврозоната може и да спечелите нещо, но пък има много повече за губене", предупреди Варуфакис в първото си телевизионно интервю пред българска медия.

По думите му има много малко печалби, които могат да бъдат постигнати по отношение на инвестициите и развитието, а България си налага огромна липса на гъвкавост. Страната ни да не може да разчита на собствената си валута в разгара на кризата - е напълно безсмислено, каза Варуфакис.

"В никакъв случай не трябва да се присъединявате към еврото", категоричен бе бившият министър на финансите на Гърция.

България има значителни проблеми с корупцията и прането на пари

Според него, ако погледнем историята на Европейския съюз след въвеждането на еврото и потърсим успешните истории сред новите членове (страните от бившия соцлагер, б.р.), ще открием, че най-големите ползи, които сме получили от ЕС, по никакъв начин не са свързани с еврото. 

Варуфакис посочи, че Полша и Чехия никога "няма да направят тази грешка" - да приемат еврото, като той е учуден от решението на България да я направи. 

"Еврото няма да ви помогне. Фалшивото усещане за полза се внушава от готовността на Европейската централна банка да печата пари, но това е нож с две остриета. Моята препоръка е – стойте далеч", отсече Варуфакис.

преди 18 минути, Aquaris написа:

Щото ме кефи да гледам колко сте прости
Я кажи каква парична политика провежда в момента БНБ? Колко пари печата и вкарва в икономиката? И продължаваш да не казваш кои са обеднелите и с висока инфлация след приемането на еврото страни? Гърция и нейната дългова криза не е правилен отговор куха лейко

Да бе, верно, ти беше от ония умните и красивите. 

преди 3 минути, Toto2 написа:

Да бе, верно, ти беше от ония умните и красивите. 

Стадото на слепите пастири. Копейкин, опитвайки се да се хареса на най-неуката и злобна прослойка, има и правилни тези. Швейцарците нещат евро, UK си държат на лирата, сега ще печатат парите в обръщение наново.

Колко трябва да е акълчето на човечец, фюрер ви да ходи да се моли на майора, да го вземе да служи, без пари. При очевидната опция да служи ЗА пари. И всяка вечер да си е в къщи.

Направо ви се изхрачва в лицето, и вие му вярвате. То не, че е много умен, селяндурските му залитания по лукса дразнят електората му, алчността е като простотията, не може да я скриеш завинаги.

:offtopic_s:

Костадин Костадинов дошъл в класа на Иванчо и накарал децата да съставят изречение, в което всяка дума да започва с една и съща буква. Станал Драганчо и казва: - Дядо дяла дървени дъсчици! После станал Огнянчо: - Отчето отпя осмо опело! Иванчо вдигнал ръка и започнал: - Когато Карадайъ клатеше Костя Копейкин край курника, копейкин казваше: "Клати Карадайъ, клати! Както калугер клати камбана, както киртак кърти камъни! Какъв кеф, какъв *** корав като картоф!"

преди 1 минута, БаалБек написа:

Когато Карадайъ клатеше Костя Копейкин край курника, копейкин казваше: "Клати Карадайъ, клати! Както калугер клати камбана, както киртак кърти камъни! Какъв кеф, какъв *** корав като картоф!"

Ама евала!

преди 6 минути, Toto2 написа:

Браво бълбучке, преминаваш в 3 клас. За 4 ще трябва обаче и свирки да се научиш да правиш.

А дървени лъжици?

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Така е като взимаш заеми само за пукница - балона се пука рано или късно. Да по-слабите го обръщат на пиене и крадене, като за последно, като Гърците са много показателен пример. Не казваме , че и тука не може да се случи подобно нещо в бъдеще, пример ако бибитков и соколя продължат да ни управляват задкулисно. Тя логиката е да взимаш заеми с които да развиваш икономиката , която да осигури заетост, ще генерира по висок растеж на БВП и ще могат да се обслужват после тези заеми спокойно , а и ще се вдига респективно стандарта!

https://www.parliament.bg/bg/MP/4010

Цитат

Биография

Александър Арангелов е роден на 7 май 1980 г. в град Самоков, Народна република България. Когато е на 5 години, се премества да живее в София.[1] След отбиване на военната си служба почти 10 години работи в МВР.[2] През март 2008 г. като полицай от Трето РПУ в София е арестуван за подкуп и изнудване на собственици на автосервиз в столицата,[3] след което е уволнен от системата на МВР. От 2009 г. развива собствен бизнес в сферата на строителството.[1]

https://bg.wikipedia.org/wiki/Александър_Арангелов

преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Тя логиката е

Румънците също се замислиха и дадоха заден ход. Плъховете напускат потъващият кораб, но Ганьо както винаги е тарикат - убеден в правотата на обещанията, и ще остане, дори да е последния на кораба, след като всички са се спасили...

и пак докато го схванете

Spoiler

начи щом ханке и варуфакис са казали значи не трябва да го приемем

ти като много копиращ разни картинки седна ли да прочетеш защо в тая таблича сички са на минус и как точно са изкарани на минус?

щото реалността е малко по-различна
ето италия: БВП '99: 1,25 трилиона долара

бвп 2017: 2,1 трилиона долара

растеж 2000: 3%

хубаво, за чугунените глави италия е обедняла

Хората, които истерично крякат за НЕЗАВИСИМИЯТ ЛЕВ дават като аргумент валутния борд и, че лева е много сигурен, защото зависел на 100% от еврото :lol6:

Само се чудя, дали поне си вярвате, че имате представа какво казвате или дори и вие самите знаете, че нищо не разбирате. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Хората, които истерично крякат за НЕЗАВИСИМИЯТ ЛЕВ дават като аргумент валутния борд и, че лева е много сигурен, защото зависел на 100% от еврото :lol6:

Само се чудя, дали поне си вярвате, че имате представа какво казвате или дори и вие самите знаете, че нищо не разбирате. 

Аз няма нужда да разбирам. Ти трябва да чуеш как разбиращите - с титли по финанси и преподаватели по финанси коментират въпроса!  Аз това правя - слушам какво казват разбиращите!

преди 8 часа, АСПЕКТ написа:

При въвеждането на еврото като стабилна валута, самите българи ще се подкопаят, както са го правили винаги. Ще се напълни с търгаши, които ще оскъпят допълнително, иначе вече поскъпващите цени. Както сега примерно. Сега с лева.

С което копейките сами доказвате и давате аргументи, защо е по-добре Ганьо да няма "собствена парична политика" :lol6: 

преди 6 часа, Toto2 написа:

Аз може ли ? Почти всички точки са оборени сами по себе си, защото вече са факт от 20+ години и нещото наречено валутен борд. 6 е тотална лъжа и точно обратното е факт, КТБ няма да бъде възможно. Последните 2 точки са заради тарикатлъка на Ганьо, който все гледа как да цака като за последно, а понеже сте идиоти ще ви излъжат и пак ще ви е виновен някой друг. 

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Аз няма нужда да разбирам. Ти трябва да чуеш как разбиращите - с титли по финанси и преподаватели по финанси коментират въпроса!  Аз това правя - слушам какво казват разбиращите!

А как реши, че са разбиращи, щом не ги разбираш ? Шах и мат :giggle1:

пп. достатъчно разбиращи има, които твърдят точно обратното, но пък тях не ги слушаш, що така ? :giggle1:

преди 17 минути, N1K17Y написа:

С което копейките сами доказвате и давате аргументи, защо е по-добре Ганьо да няма "собствена парична политика"

преди 17 минути, N1K17Y написа:

пп. достатъчно разбиращи има, които твърдят точно обратното, но пък тях не ги слушаш, що така ?

Суровата, прагматична недоверчивост на Ганьо може и да ти спаси живота. Само преди една година пробваха да въвеждат задължителна ваксинация, дотук от доброволната и доброзорната пукнаха 300 000 души, около 2,5 милиона се водят трайно увредени.

Вярата в науката видяхме до какво води. До черната каса на семейство Фон Дер Лайън, тая същата със 7 деца, докато ни учи нас да не се къпем и да седим на студено. Далавери за 53 милиарда евро. Сега пак нови ваксини са ни зачислили, плащаме си ги, после ако щем да ги хвърляме. Както направихме с предишните.

Копейкин понякога уцелва правия път, визирам протестите срещу зеления сертификат. И спрелия часовник е идеално точен, цели 2 пъти в денонощието.

преди 23 минути, Joss Bomon написа:

Румънците също се замислиха и дадоха заден ход. Плъховете напускат потъващият кораб, но Ганьо както винаги е тарикат - убеден в правотата на обещанията, и ще остане, дори да е последния на кораба, след като всички са се спасили...

Глупости ! Кой какво е обещавал , че не се сещам? Светлото бъдеще зависи от общите ни усилия, а не водка и сильотка ! Ако позволим пак да се продължи краденето е ясно , че където и да сме ще се самозакопаем.  Това като с гласуването ... ма на запад било с бюлетини, а ма там не смее никой да помисли за мушингии, има върховенство на закона ... тук дори в неодушевѐн предмет не вярват /машината/ :pancake:

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Еми не слушал банкер номер едно май - Левон Хампарцумян !

преди 14 минути, N1K17Y написа:

А как реши, че са разбиращи, щом не ги разбираш ? Шах и мат :giggle1:

пп. достатъчно разбиращи има, които твърдят точно обратното, но пък тях не ги слушаш, що така ? :giggle1:

Ти верно ли си толкова кухо парче, или лигавенето ти е по рождение, шахматисте?!

Естествено че ще вярвам на преподавателят в университета "Джон Хопкинс" , а ти на кого вярваш ? На дебелоноското ти от ДБ?!

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Глупости ! Кой какво е обещавал , че не се сещам? Светлото бъдеще зависи от общите ни усилия, а не водка и сильотка ! Ако позволим пак да се продължи краденето е ясно , че където и да сме ще се самозакопаем.  Това като с гласуването ... ма на запад било с бюлетини, а ма там не смее никой да помисли за мушингии, има върховенство на закона ... тук дори в неодушевѐн предмет не вярват /машината/ :pancake:

Машините са в пъти по-лесни за фалшифициране, от хартията. Дори в машините не е, квото ти кажат от София това е. Няма как да го провериш. Кирчо и Кокорчо ги мрази народът, повече и от гербавите, ама ето - втора сила. За малко за минпред да ни стане гей, каквото по нашите ширини хич не е популярно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.