Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

Само силни икономики могат да провеждат успешно собствена парична политика!

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Машините са в пъти по-лесни за фалшифициране, от хартията. Дори в машините не е, квото ти кажат от София това е. Няма как да го провериш. Кирчо и Кокорчо ги мрази народът, повече и от гербавите, ама ето - втора сила. За малко за минпред да ни стане гей, каквото по нашите ширини хич не е популярно.

Що пишеш на изуст? Дори първите избори с машини заради гербавите правиха паралелно броене дали отговаря на разписката от машината! Еми нямаше разминавания, нито разписката може да я промениш, нито фишчетата от урната едновременно!

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

:getout: И ти си избрал кого да слушаш...

Я цитирай ти кой слушаш ?

преди 45 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Така е като взимаш заеми само за пукница - балона се пука рано или късно. Да по-слабите го обръщат на пиене и крадене, като за последно, като Гърците са много показателен пример. Не казваме , че и тука не може да се случи подобно нещо в бъдеще, пример ако бибитков и соколя продължат да ни управляват задкулисно.

Ауу, ама бибитков още ли ни управлява?

И то задкулисно.

:D

преди 47 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Тя логиката е да взимаш заеми с които да развиваш икономиката , която да осигури заетост, ще генерира по висок растеж на БВП и ще могат да се обслужват после тези заеми спокойно , а и ще се вдига респективно стандарта!

Тя логиката е такава, но действителността е по-друга.

Успяват само някои.

Иначе всеки бизнесмен взел кредит щеше да развива успешен бизнес и никой нямаше да фалира.

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Що пишеш на изуст? Дори първите избори с машини заради гербавите правиха паралелно броене дали отговаря на разписката от машината! Еми нямаше разминавания, нито разписката може да я промениш, нито фишчетата от урната едновременно!

Aз докат не видя че броят хартиените бележки за сравнение, на такива избори не вярвам. Тука повечето сте таксисти и бавачки, копейковите визирам. Егото му събира хора само без свое мнение.

Та като профи в областта ти гарантирам, че няма нищо по-лесно да ти нагласят изборите, щом не можеш да контролираш по хартиените изрезки.

преди 4 минути, M.Николов написа:

И то задкулисно.

Тя логиката е такава, но действителността е по-друга.

Успяват само някои.

Иначе всеки бизнесмен взел кредит щеше да развива успешен бизнес и никой нямаше да фалира.

"пример ако бибитков и соколя продължат да ни управляват задкулисно. "

Вземи чети с разбиране !

преди 3 минути, M.Николов написа:

И то задкулисно.

Оп, моя грешка, ти май визираш Борисов, а аз си помислих, че визираш Тошко.

За Борисов може да се приеме, че управлява задкулисно, все пак с толкова много кметове и администрация от Герб.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Оп, моя грешка, ти май визираш Борисов, а аз си помислих, че визираш Тошко.

За Борисов може да се приеме, че управлява задкулисно, все пак с толкова много кметове и администрация от Герб.

И не само ! Тошко е минало - свършено. На принципа съм , че всеки е силен в това , което му се отдава и работи!

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

"пример ако бибитков и соколя продължат да ни управляват задкулисно. "

Вземи чети с разбиране !

Щом установихме кой си имал предвид.

Ще трябва да посоча, че си в грешка, всъщност Герб имаха много строг контрол върху бюджетния дефицит.Забрави ли постната пица на Дянков.Примера с Гърция при тях беше невъзможен.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Щом установихме кой си имал предвид.

Ще трябва да посоча, че си в грешка, всъщност Герб имаха много строг контрол върху бюджетния дефицит.Забрави ли постната пица на Дянков.Примера с Гърция при тях беше невъзможен.

При гърците дефицита не е от вчера ! А ние, пххх, без икономика не е време за постни пици нито за раздути бюджети! Трябва баланс който се стреми да подпомогне икономическото и социалното развитие, че и двете крайности са все така опасни. И най вече кражбите да се сведат до някаъв минимум.

Добре де, да те питам, как ти се струва идеята за батерии на ПП?

Защото на мен в този момент ми изглежда абсурдна.

А за това са предвидени над милиард в плана за възстановяване.

преди 51 минути, N1K17Y написа:

С което копейките сами доказвате и давате аргументи, защо е по-добре Ганьо да няма "собствена парична политика" :lol6: 

Трябва да ти се повтаря ли? Казах ти, не съм от Възраждане, какво ме тикаш при тях?

И при Ицко ли е така, трябва да му се повтаря?

Или той си бройка милионите и какво му пука?

Още 1,2 млн. лв. за НПО-то на Христо Иванов - Труд (trud.bg)

Фондация „Америка за България” пусна поредни грантове

Поредни 1 184 760 лв. дава “Америка за България” на фондацията “Български институт за правни инициативи” на бившия правосъден министър Христо Иванов. Парите трябва да бъдат усвоени до месец май 2019 г. Грантът подкрепя две програми: “Инициатива за прозрачни съдебни назначения” и “Мрежа на американските съдии за България”, става ясно от сайта на “Америка за България”. Там е посочено, че “инициативата за прозрачни съдебни назначения e инструмент за обществено наблюдение и оценка на професионализма на кандидати за ръководни постове в съдебната система”. Мрежата на американските съдии за България пък щяла да популяризира американски практики за управление на съда чрез пряко общуване между американски съдии и българските им колеги.

преди 3 часа, IvanKirov написа:

Живея си живота, не ви закачам, не ми се бъркайте.

Добре бе, ама никой не е тръгнал да ти се бърка лично на теб. Ако се вдигат данъци, ще е за всички пачкаджии. Има един начин да не плащаш повишени данъци. Наеми се на зле заплатена работа, за да си под летвата от която почват повишените проценти и voila. Хи-хи-хи.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Добре бе, ама никой не е тръгнал да ти се бърка лично на теб. Ако се вдигат данъци, ще е за всички пачкаджии. Има един начин да не плащаш повишени данъци. Наеми се на зле заплатена работа, за да си под летвата от която почват повишените проценти и voila. Хи-хи-хи.

Бедноторе, аз като съм крил данъци ти си бил чирак у някоя дребна ганювска фирмичка. Нищо, че може да си ми баща, по възраст.

Дали да ни приберете парите не е ваше решение. Само преди няма и 15 години мятахме пари в плик, социални и каквото там още.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Добре де, да те питам, как ти се струва идеята за батерии на ПП?

Мисля , че е логичен този проект за съхранение временно на енергията натрупана денем за нощно ползване. Но трябва да се изчисли дали е рисков от гледна точка дали разходите по изграждане, поддържане и последваща ютилизация на батерии и всички други разходи по проекта са икономически изгодни и целесъобразни.

Дори мисля , че трябва този проект да бъде по региони където се произвежда от ВЕИ централи и тяхната големина да зависи от мощностите за областта!

Ми, още от пръв поглед е ясно, че е неизгоден.

И къде е въобще тази излишна дневна енергия при тези отворени пазари и свързани мрежи?

Цитат

Много хора напуснаха тихо Възраждане. Стела Банкова, Минчо Христов, Иван Спиридонов, Владо Павлов, Донка Джендова и много, много други. Мълчаха си културно и възпитано. А човекът, прекарал цели 15 години в редиците на ВМРО и накрая ПРЕДАЛ партията си, отцепвайки цели организации от нея, намирате за достоен. Намирате за достоен човек, който ви лъже в очите, че ще ви спасява, а дори не обяснява къде профуква с еднолични решения по 42 000 лева на месец. Намирате го за достоен, въпреки, че е останал НЕЗАВИСИМ общински съветник, след като е напуснал партията си, а мен ме обвинявате за същото и ме наричате предател.

https://fakti.bg/bulgaria/695159-elena-guncheva-servityorki-i-taksidjii-se-kanat-da-upravlavat-balgaria

И Пасков, и Ченалова, и Д. Николов...

За сметка на това братът на Дренчев се набута и той за депутат.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Румънците също се замислиха и дадоха заден ход. Плъховете напускат потъващият кораб, но Ганьо както винаги е тарикат - убеден в правотата на обещанията, и ще остане, дори да е последния на кораба, след като всички са се спасили...

Дядо коле днес дадоха ли ти гинкобилобата или пак те отсвираха 

10168207_1494046237483352_1188235133_n.jpg

преди 1 минута, M.Николов написа:

Ми, още от пръв поглед е ясно, че е неизгоден.

И къде е въобще тази излишна дневна енергия при тези отворени пазари и свързани мрежи?

Е така го каза като някакъв експерт в областта ! Пазара е отворен, но като има излишък през деня и цените са ниски. Нощем особенно в зимните месици потреблението пък доста нараства и така.

на 28.09.2022 г. в 16:01, IvanKirov написа:

38_n.jpg

на 18.09.2022 г. в 5:53, IvanKirov написа:

Елена Гунчева

3n.jpg

Цитат

8 ч  ·

КАДРИТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ: ГОТВАЧ

Да не ме обвините, че критикувам само заради сервитьорки и шофьори партия Възраждане. Да разгледаме и други кадри от листите:

На Вашето внимание друг безценен експертен кадър на Възраждане в Пловдив, ДЕСЕТА В ЛИСТАТА ЗА 16-ТИ МИР ПЛОВДИВ- Пенка Дайлиска. По професия готвач. Извинявам се, главен готвач, както сама се е представила в биографията си. Без съмнение експерт в областта на кулинарията. Моят въпрос още в самото начало беше точно какво би вършила в Народното събрание!

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Е така го каза като някакъв експерт в областта ! Пазара е отворен, но като има излишък през деня и цените са ниски. Нощем особенно в зимните месици потреблението пък доста нараства и така.

Ясно.

Първо, няма никакви излишъци, всичко излишно се изнася.

Второ, случайно да знаеш, че дневната енергия е по-скъпа спрямо нощната?

Значи ще купуваме нещо скъпо, пък после ще го продаваме по-евтино и ще сме рентабилни?

Нямам повече въпроси.

Към предходното ми мнение, бях изтървал цитата за самолетите.

Цитат

Цитат

Димитър Байрактаров

2 ч  ·

Преди две седмици зададох няколко въпроса към лидера на Възраждане Костадин Костадинов и го поканих на публичен диспут в студиото на "Справедлива България". До този момент Костадинов не е отговорил на нито един от въпросите ми, нито отговори на поканата ми за публичен диспут.

Един от въпросите ми към Костадинов бе - С какво оръжие смята да въоръжава армията ни?

Видно от гласуването в парламента Костадинов много е харесал самолетите на картинка Ф-16 и партия "Възраждане" е гласувала народа да плати още милиарди за тяхното закупуване от САЩ. Май Костадинов много харесва САЩ и американските фирми, иначе нямаше ежедневно да използва американската медия META-Facebook, за да се рекламира през нея?

Можете да проверите информацията, която споделям. Тя е публична в сайта на Народното събрание. Прилагам линк към стенограмите от заседанията в парламента: https://www.parliament.bg/bg/plenaryst/ns/55/ID/10691

По делата им ще ги познаете!

преди 4 минути, M.Николов написа:

Ясно.

Първо, няма никакви излишъци, всичко излишно се изнася.

Второ, случайно да знаеш, че дневната енергия е по-скъпа спрямо нощната?

Значи ще купуваме нещо скъпо, пък ще го продаваме по-евтино и ще сме рентабилни?

Нямам повече въпроси.

Не са ти ясни международните пазари ... дай да не коментираме неясни неща! Само ще ти кажа , че ако не продавш денем евтино няма кой да ти купи тока понеже ще го купят другаде и трябва да намалиш производството на дадени мощностти или да го давш "без пари" !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.