Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

• Автор

Това което следва е, Костя да се научи,  че когато едно проучване му дава 1 - 1.5 %, това е от хората, които са заявили, че ще гласуват за него, и които са заявили,  че ще гласуват. Обикновено около половината запитани заявяват или че няма да гласуват, или че се колебаят, и това се отразява като отговор в съответното допитване.  Съответно е много близко до акъла,  че при 50% избирателна активност, резултатът от допитването трябва да се умножи по 2, защото на избори се разпределят проценти само от гласувалите,  а избирателната активност е само статистика.  

На тези избори при 50% активност Костявци събраха 2.5%, което си е точно 1.25% от имащите право на глас, тоест техния резултат баш си го познаха.  

И сега въпросът е, толкова ли не му стига акъла на Костадин това нещо да го помисли преди да се излага,  или просто очаква, че избирателите му ще са само слушатели, но не и мислители. 

По интересното е обаче,  колко от лапнишараните се замислят на тая тема  🤣

Вече са си натегнали коментарите, пиша ама нищо не излиза. Проверяват всеки коментар дали им изнася на чантаджийските разбирания, и тогава се публикува.

Следващи предсрочни избори и тия проценти няма да видят, мога да се обзаложа. То бива гьон-суратлък, ама почнаха и досегашните бандюги да бият по наглост.

преди 11 часа, Michigan111 написа:

Това което следва е, Костя да се научи,  че когато едно проучване му дава 1 - 1.5 %, това е от хората, които са заявили, че ще гласуват за него, и които са заявили,  че ще гласуват. Обикновено около половината запитани заявяват или че няма да гласуват, или че се колебаят, и това се отразява като отговор в съответното допитване.  Съответно е много близко до акъла,  че при 50% избирателна активност, резултатът от допитването трябва да се умножи по 2, защото на избори се разпределят проценти само от гласувалите,  а избирателната активност е само статистика.  

На тези избори при 50% активност Костявци събраха 2.5%, което си е точно 1.25% от имащите право на глас, тоест техния резултат баш си го познаха.  

И сега въпросът е, толкова ли не му стига акъла на Костадин това нещо да го помисли преди да се излага,  или просто очаква, че избирателите му ще са само слушатели, но не и мислители. 

По интересното е обаче,  колко от лапнишараните се замислят на тая тема  🤣

Не мисля че тази логика върви защото ако беше вярна БСП и ГЕРБ трябваше да имат двойно повече гласове а по скоро е обратното и двете бяха надценени. Истината според мен е във лафа "Социологията е точна наука - всеки получава точно толкова за колкото си е платил." Отдавна вярвам на социолози точно колкото и на политиците 0. Затова и в такива анкети не участвам. Какъв е смисълът когато на края някой ще гледа в тавана и ще пише резултати.

Хаха, Пасков ми пуснал коментара, седи и кибичи да гледа кой какво пише. Размина му се парламента и бронежилетката, и сега свободно време бол!

Чак ми се псува вече, ама нищо де, да си затвърдят двуличието. И техните членове да видят що за стока са, с тая модерация.

• Автор
преди 4 часа, lsmurf написа:

Не мисля че тази логика върви защото ако беше вярна БСП и ГЕРБ трябваше да имат двойно повече гласове а по скоро е обратното и двете бяха надценени. 

Ами не мислиш,  ама математиката си е точна наука, вземаш няколко социологически проучвания и смяташ.  И виждаш, че цифрите отговарят.  Конкретно за Възраждане говоря.  За другите партии действително има разминаване. 

Разликите идват според мен от вота в чужбина,  който социологията вероятно не взема предвид. Както и вота, на колебаещите се,  обикновено това е протестен вот и се очакваше да отиде при Слави,  което мисля , че още в деня на вота го писах, че очаквам да изпревари бкп.  

Иначе в социологията,  че всичко е относително е ясно,  но на мен ми е чудно, едно проучване, в което изкуствено е завишен резултата на определена партия, как точно би било от полза на въпросната партия (от гледна точка на въздействие върху избирателите),  при положение,че по скоро би подействало мотивиращо на избирателите, или потенциалните избиратели на другите партии. Просто не мисля, че въпросните проучвания оказват някакво влияние върху изборните резултати,  което мен поне ми навежда на мисълта, че не са умишлено манипулирани,  а просто толкова си могат. 

Другия момент с изкуствено завишен резултат преди избори, е да се легитимира купения вот, само че там май се размиват данните, щото общо взето се разпределят между всички партии. 

преди 21 минути, Michigan111 написа:

Ами не мислиш,  ама математиката си е точна наука, вземаш няколко социологически проучвания и смяташ.  И виждаш, че цифрите отговарят.  Конкретно за Възраждане говоря.  За другите партии действително има разминаване. 

Разликите идват според мен от вота в чужбина,  който социологията вероятно не взема предвид. Както и вота, на колебаещите се,  обикновено това е протестен вот и се очакваше да отиде при Слави,  което мисля , че още в деня на вота го писах, че очаквам да изпревари бкп.  

Иначе в социологията,  че всичко е относително е ясно,  но на мен ми е чудно, едно проучване, в което изкуствено е завишен резултата на определена партия, как точно би било от полза на въпросната партия (от гледна точка на въздействие върху избирателите),  при положение,че по скоро би подействало мотивиращо на избирателите, или потенциалните избиратели на другите партии. Просто не мисля, че въпросните проучвания оказват някакво влияние върху изборните резултати,  което мен поне ми навежда на мисълта, че не са умишлено манипулирани,  а просто толкова си могат. 

Другия момент с изкуствено завишен резултат преди избори, е да се легитимира купения вот, само че там май се размиват данните, щото общо взето се разпределят между всички партии. 

Според мен се опитват да ползват завишени данни разчитайки на стадния инстинкт на хората и на това че доста от избирателите се опитват да се наредят на страната на победителите. Освен това по този начин обезсърчават хора които са смятали да гласуват за по непопулярни партии и те просто не гласуват. По този начин 10 те процента избиратели които на практика ГЕБР има звучат по представително като 25, а 6 те на БСП което си е направо смешно звучат не толкова разочароващо - цели 15 процента. :D За купения вот може и да е вярно но той общо взето не влияе особено когато всички пазаруват. Видяхме че дори Божков не успя да направи нещо особено въпреки ресурса който притежава. По скоро влияе дирижирания вот на клиентелата затова и беше големия зор да се стигне ако може до предсрочни избори.

преди 1 час, miro20 написа:

Ти да видиш... Възраждане на Копейкин била ченгесарска партия основно

https://www.facebook.com/Alternativata/posts/269458548187897

:ph34r:

Нещо учудва ли те. Не си ли личеше и без тези откровения?

• Автор
преди 5 часа, lsmurf написа:

Според мен се опитват да ползват завишени данни разчитайки на стадния инстинкт на хората и на това че доста от избирателите се опитват да се наредят на страната на победителите. Освен това по този начин обезсърчават хора които са смятали да гласуват за по непопулярни партии и те просто не гласуват.

Е какво ги топли хората, като се наредят на страната на победителите. Ако не са членове на партията, или кандидат депутати , остава само "моралното успокоение" 😆 Ама като се замисля,  в България сме 🤣

За второто се съгласявам с теб,  макар че ако това ги откаже да гласуват, значи (според мен) просто не вярват достатъчно във въпросните малки партии и техните идеали и цели.  Аз самия съм един от тези.  

преди 2 часа, Michigan111 написа:

Е какво ги топли хората, като се наредят на страната на победителите. Ако не са членове на партията, или кандидат депутати , остава само "моралното успокоение" 😆 Ама като се замисля,  в България сме 🤣

За второто се съгласявам с теб,  макар че ако това ги откаже да гласуват, значи (според мен) просто не вярват достатъчно във въпросните малки партии и техните идеали и цели.  Аз самия съм един от тези.  

В тази връзка ето какво казва за изборите Григор Лилов и мисля че има пълно основание https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/3797585827023995

Това обяснява добре и позицията ми да не гласувам на тези избори.

• Автор
преди 28 минути, lsmurf написа:

В тази връзка ето какво казва за изборите Григор Лилов и мисля че има пълно основание https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/3797585827023995

За някои неща е прав, за други не съм съвсем сигурен,че е, но не съм и сигурен, че не е,но твърде много анализ на международната геополитика, твърде самоуверено.  Но е ясно, и в този форум съм го казвал вече много пъти, със смяната на правителството няма да се смени системата, защото тя е угодна на всички. И като ги чета колегите във форума как тикат по затворите Боко, гешев и т.н,се чудя да се смея ли, да плача ли... И понеже и с тези избори филма е същия като с предишни,  аз за това не гласувах,  щото няма за кой, и щото този филм съм го гледал вече.  

преди 1 час, Michigan111 написа:

аз за това не гласувах,  щото няма за кой, и щото този филм съм го гледал вече.

И оставяш тези които ...

.... как тикат по затворите Боко, гешев и т.н,се чудя да се смея ли, да плача ли...

Ами значи ще се чудиш да се смееш ли да плачеш ли . Не знам защо си мислиш , ако си мислиш,  че тази твоя лична реакция  има някакво значение и дали някой ще я види . Камо ли зачете.

:)

преди 2 часа, lsmurf написа:

Добре де, ти прочете ли последния абзац на Григор Лилов ?

Цитат

Исторически България е обречена държава.
Рано или късно тя или ще изчезне или ще се наложи за нейно добро директното й управление отвън. Но не заради „лошия” Запад, не заради „проклетия” Кремъл, а заради същностни конформистки характеристики и социално-политическа инфантилност на българския електорат и неговия елит.
Сегашните избори за пореден път потвърдиха тази перспектива.

Именно че те опровергава.

Защото именно заради "соцално политическата инфантилност "  на такива като теб,  ще стигнем до тези нелицеприятни изводи .

Както съм ти казвал и преди, повечето изкривени и засилени "изводи" които прави не съм съгласен, но ето ти малко акценти от неговия пост  над които да помедитираш  :

Цитат

При липса на мащабно гражданско общество няма как да има „решаващи избори”.

Цитат

Както посочих наскоро, ДПС и Кремъл не само потвърдиха, но и засилиха ключовата си роля в България, формирайки изцяло тяхно, второ и най-мощното парламентарно образувание (ДПС+„Има такъв народ”). Това беше и истинската цел на тези избори – напълно постигната от кукловодите.

• Автор
преди 1 час, miro20 написа:

Ами значи ще се чудиш да се смееш ли да плачеш ли . Не знам защо си мислиш , ако си мислиш,  че тази твоя лична реакция  има някакво значение и дали някой ще я види . Камо ли зачете.

Да ти кажа честно, все ми е тая за кой има значение, за кой няма и дали някой ще я зачете. Който иска да мисли и анализира ще го направи. Но от овцата вълк не става, и нямам намерение да опитвам да променям манталитета на популацията.  Защото за да се обясни ситуацията в България, причината да стигнем до тук и начина да се измъкнем, трябва да се напише пост колкото цяла страница коментари. Но кой ще я чете, много време отнема това, масовия юзър ще прочете 5 реда и ще реши, че си губи времето,  и.... Ще си пусне капките 😆 И пак ще си остане с максимата "важното е да не са тез, пък който ще да е". Та, дреме ми дали някой такъв ще зачете нещо, или не.  

преди 5 часа, miro20 написа:

И оставяш тези които ...

Добре де, ти прочете ли последния абзац на Григор Лилов ?

Именно че те опровергава.

Защото именно заради "соцално политическата инфантилност "  на такива като теб,  ще стигнем до тези нелицеприятни изводи .

Както съм ти казвал и преди, повечето изкривени и засилени "изводи" които прави не съм съгласен, но ето ти малко акценти от неговия пост  над които да помедитираш  :

Не човек политическа инфантилност е твоето да виждаш че хората просто не стават и да ходиш да гласуваш за някой от тях защото виждаш ли бил по малкото зло. Пък и на всичкото отгоре остава с чувство на изпълнен граждански дълг и критикува хората които не желаят да участват в нагласени мачове. Започвам да си мисля че червените тролчета имат някакво основание като ти казват че не можеш да мислиш.

Именно в заблуди като твоята се крие причината за сегашното ни дередже. Защото много хора "разсъждават"  като теб и се мятат като уловени шарани от една "партия" към друга от един месия към друг без да виждат това което стои зад тях. Не знам не желаеш ли да прогледнеш или просто не можеш но в крайна сметка си в услуга на задкулисието .

преди 1 час, lsmurf написа:

Не човек политическа инфантилност е твоето да виждаш че хората просто не стават и да ходиш да гласуваш за някой от тях защото виждаш ли бил по малкото зло. Пък и на всичкото отгоре остава с чувство на изпълнен граждански дълг и критикува хората които не желаят да участват в нагласени мачове. Започвам да си мисля че червените тролчета имат някакво основание като ти казват че не можеш да мислиш.

Именно в заблуди като твоята се крие причината за сегашното ни дередже. Защото много хора "разсъждават"  като теб и се мятат като уловени шарани от една "партия" към друга от един месия към друг без да виждат това което стои зад тях. Не знам не желаеш ли да прогледнеш или просто не можеш но в крайна сметка си в услуга на задкулисието .

А ти не играеш ли за това "задкулисие" ?? Приел си че "мача е уреден" , само че едно е сигурно - нямаше да има толкова усилия и хвърлени пари за пропаганда  АКО нищо не зависеше.

С негласуването си , ти играеш за задкулисието, на което всеки платен глас или корпоративен вот, тежи МНОГО повече. т.е. с по малко пари , пропаганда и усилия, те печелят ПОВЕЧЕ.

Радваш ли се че заради този твой нихилизъм , точно ти работиш за това задкулисие  и "уреден мач" ?

Радваш ли се че точно заради негласуването ти всякакви очевидни фейкомети и провалени политици и проекти, с малко пари и усилия, дори влизат в управлението ?

Бил си много умен ? Айде бе ?

Това отделно от аспекта че демокрацията така работи . И че представителността науправлението е пряка зависимост от гласувалите :hush:

Така че преди да ме наричаш "не мислещ" , и "заблуден" , помисли за себе си .

преди 6 часа, lsmurf написа:

Няма такова нещо като по- малкото зло. По- малкото зло е по- малко, защото не е имало възможност да стане по- голямо. Когато по- малкото зло бъде избрано да замести по- голямото, то получава възможност да стане голямо и става по- голямото зло. Това е въртене в омагьосан кръг, в който се въртим вече 30 години, защото все избираме по- малкото зло. Аз гласувах за Възраждане, защото вярвам че е добро. Може и да греша, но смятам че е по- добре да сгрешиш, отколкото да не правиш нищо. Поне ще натрупаш опит. Ако търсех по- малкото зло, сигурно щях да гласувам за БСП, щото те наистина изглеждат като по- малкото в момента. Те обаче неведнъж са показвали, колко бързо расте злото в тях... Стига с това по- малко зло.

Един не толкова популярен тв водещ беше казал преди години, че да гласуваш на избори в България, е като да влезеш в ресторант, в който се предлагат само ястия с отровни гъби. Каквото и да избереш резултатът ще е същия. Е, ние със смърфа (явно) сме решили просто да погледнем менюто и да напуснем ресторанта (образно казано), защото това е наше право.  Ти като си решил,  избирай ястие, това пък е твое право.  Защото и така работи демокрацията, Миро.  

Примера ти не е мн удачен, защото независимо дали си в ресторанта или извън него, ти ще ядеш тези отровни гъби.

Какво ти пречи да участваш и да избираш насоките в които искаш да върви държавата ?

преди 19 минути, Радул написа:

Няма такова нещо като по- малкото зло. По- малкото зло е по- малко, защото не е имало възможност да стане по- голямо. Когато по- малкото зло бъде избрано да замести по- голямото, то получава възможност да стане голямо и става по- голямото зло. Това е въртене в омагьосан кръг, в който се въртим вече 30 години, защото все избираме по- малкото зло. Аз гласувах за Възраждане, защото вярвам че е добро. Може и да греша, но смятам че е по- добре да сгрешиш, отколкото да не правиш нищо. Поне ще натрупаш опит. Ако търсех по- малкото зло, сигурно щях да гласувам за БСП, щото те наистина изглеждат като по- малкото в момента. Те обаче неведнъж са показвали, колко бързо расте злото в тях... Стига с това по- малко зло.

Не е вярно . Винаги е по малкото зло. Винаги.  За теб Възраждане и Копейкин са добро, за мен са едни от най големите продажници и ДОКАЗАНИ фейкомети. Цитирал съм нееднократно техните лъжи .

За виличките и субсидиите няма да говоря... :getout:

Защо смяташ ти това за "добро" аз идея си нямам. Можем да се различаваме по насоките - примерно Евразия или ЕС , там  е въпрос на избор  , и в това няма нищо лошо, аз уважавам на всеки избора . Обаче да предпочиташ лъжи и фейкомети и да наричаш това "добро" , аз не мога да приема.

за БСП и техните золуми знаем много. Стига да не ти е къса паметта. А на някои наистина им е много къса паметта....

От друга гледна точка - няма идеален политик. Именно това че НЯМА идеален политик / вожд / месия/ доказва че избираме винаги по малката злина.

Така е и в Европа и във водещите демокрации. Никъде няма идеален "ДОБЪР" политик и ИДЕАЛНО ДОБРО управление". Затова и там си гласуват и се сменят.

И всяко управление си е индивидуално и често спорно . НАВСЯКЪДЕ.

Така че - избираме ВИНАГИ по малкото зло .

преди 22 минути, Радул написа:

По- малкото зло е по- малко, защото не е имало възможност да стане по- голямо.

По малкото зло е най голямото зло.

Се едно да караш камион назад на терсене място

- Давай, давай, давай, давай. А сега слез да видиш каква я свърши.

Ще те излъжат, ама ще им простиш, и така на веки километър, щото са по малкото зло. И няма кой да ти каже да слезеш да видиш каква си я свършил

преди 29 минути, Радул написа:

защото вярвам че е добро

В тази реплика се крие и другия проблем който не осъзнаваш

Не е въпроса да "вярваш" . А да изискваш.

Политика не е месия и вожд в който да вярваш безпрекословно и да си даваш доверието  с клетва.

Затова и не можете да ме разберете че аз на политик никога НЕ вярвам, а ИЗБИРАМ и ПРЕДПОЧИТАМ насоките които ми дава. Ако се отклони или се издъни , без никакви скрупули ще избера друг, който ще отговаря на моите предпочитания, в случая десни и проевропейски.

Затова и не можете да разберете това което от години повтарям - "давайте, сменяме ББ ... но ... " ?

току-що, Реджеп Иведик написа:

Ще те излъжат, ама ще им простиш, и така на веки километър, щото са по малкото зло.

Тоя пак нищо не разбрал.

Именно тези които вЕрват безпрекословно и са "фенове" независимо каква глупост твори партията им, са тези които прощават.

Точно това са огромна част от гласуващите за БСП . Просто защото са "червени" . Те ви клатят с кризи и инфлации и пенсии по 5$ , ама не.. ние пак ще си гласуваме за тях, за идеята, за соца.

Други пък повЕрваха на царя, сега ще вЕрват и на Слави .

Те това са тези които "прощават" в компромисите си.

И няма нищо общо с принципа който описах за "по малкото зло" . :hush:

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Чиновник освен да пречи на бизнеса той друго не умее.

Доктор Костадинов е доктор на науките по Етнография. Говори 6 езика - български, английски, руски, гръцки, турски и албански. Има 3 висши. История, Право и Етнография.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Костадин_Костадинов_(политик)

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Всеки хейт си има причина. Пробвай да отвориш IT фирма, и с техните заплати и на Копейкин да даваш 17% от парсата. Знам, на някое нископлатено служителче дето е на 800 лева ще му дойдат добре едно евтино пазаруване в Била. Без да му иде на акъл, че шефът му като затвори кепенците и толкоз няма да има.

Който не е организирал частен бизнес е редно да си седи в музея  и да не наднича у чуждата паничка. Копейкин ако имаше реални умения нямаше да седи на минимална заплатица от хазната! Чиновник освен да пречи на бизнеса той друго не умее.

От 1989 та година насам съм все в частния сектор. Този за когото работя сега е в частния сектор дори от преди 89 та. Та хайде да не ми обясняваш кое как става! Еййй пораснали пилци, прое@али квачки.  Ако 2% отгоре на ДОД те притесняват така, че пискаш все едно ти изтръгват червата, по- добре недей да ми говориш за частен бизнес.

преди 3 часа, miro20 написа:

В тази реплика се крие и другия проблем който не осъзнаваш

Не е въпроса да "вярваш" . А да изискваш.

Политика не е месия и вожд в който да вярваш безпрекословно и да си даваш доверието  с клетва.

Затова и не можете да ме разберете че аз на политик никога НЕ вярвам, а ИЗБИРАМ и ПРЕДПОЧИТАМ насоките които ми дава. Ако се отклони или се издъни , без никакви скрупули ще избера друг, който ще отговаря на моите предпочитания, в случая десни и проевропейски.

Затова и не можете да разберете това което от години повтарям - "давайте, сменяме ББ ... но ... " ?

Тоя пак нищо не разбрал.

Именно тези които вЕрват безпрекословно и са "фенове" независимо каква глупост твори партията им, са тези които прощават.

Точно това са огромна част от гласуващите за БСП . Просто защото са "червени" . Те ви клатят с кризи и инфлации и пенсии по 5$ , ама не.. ние пак ще си гласуваме за тях, за идеята, за соца.

Други пък повЕрваха на царя, сега ще вЕрват и на Слави .

Те това са тези които "прощават" в компромисите си.

И няма нищо общо с принципа който описах за "по малкото зло" . :hush:

Виждаш ли Мирчо каква е разликата между нас. Аз МОЖЕ да греша. Но... може и не може били братя, демек може и да НЕ греша. Докато ти ЗНАЕШ че избираш ЗЛО и го правиш без да ти мигне окото. Защо ли? Защото самия ти си зло... Ти винаги ще избереш злото, без значение дали е по- малкото, по- голямото, най- голямото, най- малкото... средното. Ти избираш злото.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.