Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 31 минути, collateralz написа:

Говорех за политическото му участие и гражданския му дълг - да мисли, да се интересува, да коментира, да е в "играта", да си дава вота и тн.

Ако наистина мислиш че като гласуваш си във играта си твърде далеч от истината. Всъщност в играта си но в тази на мафията която се опитва да си придаде някакъв демократичен имидж създавайки множество "партии" за да създаде външно впечатление че народа има избор. Ако така разбираш "гражданския дълг" не мога нищо повече да кажа по въпроса . Всеки е свободен да направи своите грешки и да се поучи от тях . Аз моите вече съм ги направил извадил съм си заключения и ги споделям дано някой без достатъчно опит се поучи от тях и ги избегне. Умните хора правят именно така учат се от чуждите грешки -останалите непрекъснато повтарят своите собствени.

преди 40 минути, collateralz написа:

Те правят толкова мн пари, мислиш ли, че някога са се замислияли дали ги искаме или не.

Ами при всички случаи са се замисляли . Друг е въпросът дали им е по изгодно да пренебрегнат това което искаме . Относно това дали ще влезеш в дискусия с мен това си е твое решение  което казано честно въобще не ме вълнува.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 46 минути, extreme_b_c_d написа:

Отдавна съм викал по форумите за включване в избирателния лист на възможността, казваща "За никой от вас", свине! Включиха го с много скърцане сравнително неотдавна.

Още повече съм ратувал за масово негласуване – да кажем 80% негласуване, което би било голяаам шамар за сегашната шменти-капели думокрация.

На никой от тия свинете не му дреме дали си гласувал. За тях е важно да разпределят милиардите, и да пълнят чекмеджетата.

Постави се на тяхно място. Да се вреш в политиката, да те псуват, презират и пребиват по протести? Какъв ще ти е мотивът да го правиш?

п.с. Обърни внимание. Идеализираните от някои тук Възраждане - още не са взели власт, и вече искат да усилват преразпределението на моите и твоите пари.

Държавен чиновник Костадинов иска да се разпорежда с парите на хора, които изкарват в ПЪТИ повече от него, на свободния пазар.

Цитат

Още повече съм ратувал за масово негласуване – да кажем 80% негласуване, което би било голяаам шамар за сегашната шменти-капели думокрация.

Този шамар ще го видят ли, усетят ли? Каква е целта? Да кажат, "Ох, не ни искат, тръгваме си!" - убидено. Това не е ли доста наивно?

Цитат

да мисли, да се интересува, да коментира, да е в "играта", да си дава вота и тн.

п.с. - не вярвам, че гласуването само по себе си е достатъчно, но това е за друга тема.

Цитат

Ако наистина мислиш че като гласуваш си във играта си твърде далеч от истината.

Спориш с мен като се съгласяваш с позицията ми? Нямам толкова капацитет, че да не се объркам от това.

Самия факт, че поне се опитваме да коментираме, сме в "играта". За съжаление повече приличаме на 3мата от НЛО като пиеха ракия и всеки си говореше за неговата история. Спори се да се спори? Спорт? Не съм писал във форуми от години, още ли е така?

Цитат

Ами при всички случаи са се замисляли

Работата им е НЕ да мислят... очевидно, работата им е да крадат и да си затварят очите. Да си оправдават кражбите. Никога не им е било да мислят за нас Защо се самозалъгваш? Ако това ти е извинение да не се бориш в тази посока ще те разбера. Пробвай да се поставиш на тяхно място - иначе няма смисъл. Явно си честен и съвестен човек, за да мислиш така. Ако ще говорим за тях, трябва да мислим като лайнари, да сме обективни. Това, че си съвестен не трябва да те прави наивен.

Цитат

Друг е въпросът дали им е по изгодно да пренебрегнат това което искаме

Когато се трошат такива пари и народа не те бута, не е ли малко риторичен върпос? За да го направим неизгодно за тях бая трябва да се потрудим. Много много бачкане, наблюдаване, мислене, четене, воля. Далеч сме. Обаче: "One step at a time".

Цитат

Относно това дали ще влезеш в дискусия с мен това си е твое решение  което казано честно въобще не ме вълнува.

Мн буквално и лично приемаш нещата. Имах предвид, че може би няма нужда да спорим понеже не си отворен за дискусия/обективност. Кому е нужно да обесняваш очевидни неща особено пък за себе си. Егото винаги иска да каже последната дума, да си най-отгоре, независимо колко ще отклони или замърси темата.

Очевидно съм бил съгласен до сега с теб, че няма смисъл от гласуване защото от години не съм гласувал.

Въпроса ми е дали не може чисто стратегически да се насилим да гласуваме за някой, за да постигнем някаква дори малка полза? Наистина да го помислим, да видим променила ли се е ситуацията, да погледнем от друг ъгъл, някой може да му дойде нещо на ума. Как НЕ могат да станат нещата е най-лесно да се каже. Толкова ли не може да си развихрим въображението. Толкова ли са ни осакатили?

Не влизаме ли в омагьосън кръг?

Не гласуваме защото няма за кой -> никой не прави организация да защитава интересите на народа защото знае, че е обезверен и няма да гласува, статуквото ще напазарува -> не гласуваме за никой. 

Не правиш пари защото нямаш бизнес и не правиш бизнес защото нямаш пари? Доста логично и вярно на пръв поглед :)

Не е ли по-добър ход да гласуваме за някой аутсайдер? Това не е ли по-добър бойкот?

п.с. - да видим колко поста ще издържа :)

преди 50 минути, lsmurf написа:

Всъщност в играта си но в тази на мафията която се опитва да си придаде някакъв демократичен имидж

Аха, начи ти няма да гласуваш, за да им развалиш демократичния имиччч.

Бе като зема едно дърво...

преди 1 минута, collateralz написа:

Толкова ли са ни осакатили?

Не са бе. Него са го осакатили. Не скиваш ли, че темата е най горещата във форума. По сичките форуми е тъй. Подкарахме ги. 

Цитат

туше :D

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Не става бе човек . То ако ставаше с дърво трябваше да почнем от съвсем друго място. Ти знаеш от къде. Обаче негласуването може да се счита и за последно предупреждение преди дървото ако повечето от хората го направят. :D

Цитат

Постави се на тяхно място. Да се вреш в политиката, да те псуват, презират и пребиват по протести? Какъв ще ти е мотивът да го правиш?

палецче

Цитат

Възраждане - още не са взели власт, и вече искат да усилват преразпределението на моите и твоите пари.

Да не ги идеализираме, особено Реджеки! Няма нужда от крайности. Може да се окажат пълни лешпери. Никой не го знае и да твърти обратното само ще ни падне авторитета към него. Обаче малко ти е изкарано от контект - те предлагат промени, нали това се изисква от тях, да кажат какво ще променят и как. Не ли? Ако не ти харесва тази точка е друго нещо. Мен също няма да ме кефи да ми взимат повече, но ако помогне да вкараме мн повече пари в хазната, за да могат да крадат повече - що не :D :D :D. Барем малко повече пари стигнат до учителите.

Цитат

Държавен чиновник Костадинов иска да се разпорежда с парите на хора, които изкарват в ПЪТИ повече от него, на свободния пазар.

Тва ме разбива. Няма как да има чиновник, който да изкарва повече пари от човек с бизнес, програмист, и тн. Защо трябва предложенията ти да се притеглят спрямо дохода ти? Интересува ни дали те са добри или не, нали?

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Що? Ако масово не се гласува, над 80%, бая ще се развали образа на думокрацията им.

Ще ми се за бъзик да излезе една "партия на негласуващите", която да обяви, че няма да влиза в парламента и гласовете за тях само ще бъдат обявени, но не използвани.

преди 10 минути, extreme_b_c_d написа:

Що? Ако масово не се гласува, над 80%, бая ще се развали образа на думокрацията им.

Абе как ще развалиш образа на мафиот, който спи с пищов до главата, до чекмедже пълно с милиони евраци.

Не се разваля туй що е развалено. 

Поддаваш се на евтини уловки.

преди 3 часа, lsmurf написа:

Не разбра ли много е просто . Не ни харесва никой не избираме никой. Може пък дасе сетят онези гламавци дето правят народа на такъв  че просто не ги щем .

И първа политическа сила стават ДПС с твърдия си електорат. Дори БСП вече не може да извади толкова твърд. Които нито четат форуми, нито четат програми, нито се интересуват от актуални политики и новини , а просто си гласуват " за наш;те " хора. И толкоз. Без грам мисъл, но и без грам угризения.

преди 3 часа, lsmurf написа:

Времето им е изтекло и на елементарни уловки като любимата ти Възраждане просто не кълвем!

Като гледам има още дето кълват.. даже с ентусиазъм :giggle1:

Цитат

Ще ми се за бъзик да излезе една "партия на негласуващите", която да обяви, че няма да влиза в парламента и гласовете за тях само ще бъдат обявени, но не използвани.

Това звучи като по-добър вариант от негласуване. Поне им го набиваш в зурлата. Ето една идея. Незнам дали ще си спазят обещанието само аххахаха.

Цитат

Костадинов иска да вземе от моя джоб, че да го даде на тия. И стотици хиляди цигани на помощи.

Малко ме съмнява точно в такъв тип партия да стане това с циганите, но... tuto e possibile :D. Иначе то още нищо не е станало ти вече си го осъдил и вкарал в затвора. Не се знае още на кой иска да ги даде: приятели, администрация, силови структури или наистина реинвестиция във важни сектори. Не ти ли е интересно какво ще стане? Дай коефициент, да залагаме? Барем разпределим някой лев.

Цитат

Еми нали върху мойте доходи посяга, разбира се че ще претеглям само в/у дохода, щото пряко ме засяга.

Ти не говореше за твоя доход, говореше за неговия. Щом неговия бил по-малък от твоя то нямало право да предлага изменения на твоя данък. С което не мисля, че изобщо някой би се съгласил.

Е ДПС са си вечни. Евала, на Доган. Може само да се учим от него. По-голям е от Бойко, Шиши и кой ли не още - сумарно. Ако имахме такъв БГ политик... щяхме да цепим, не да ни цепят :D. Иначе горките цигани и турци, ДПС яко си ги клеца. Те са си повече българи, ама ... ги промиха. Никой няма да се хване да ги светне... В момента, в който успееш да образоваш малко циганите и турците по покрайнините ... друго ще е. Щото българите трудно ще ни образоваш, ние знаем всичко ;)

преди 4 минути, extreme_b_c_d написа:

Това вие, новите поколения, сте отчайващо тъпи и пeдeрастически.

Няма лошо, ако може да се подобрите.

Лошото е, че няма да и ще си останете по-долни от животните.

Момченце, ти, твоите родители и твоите баби-дядовци са отгледани с общи пари.

Твоето образование и здраве е платено с общи пари.

Мухльовци пeдeрастски.

(то сега ще се оплаче да ме баннат... но това нема да го направи мъж и човек)

Типичен цоциалист. Озлобен и обиден на целия свят :giggle1:

преди 4 минути, extreme_b_c_d написа:

Това вие, новите поколения, сте отчайващо тъпи и пeдeрастически.

Няма лошо, ако може да се подобрите.

Лошото е, че няма да и ще си останете по-долни от животните.

Момченце, ти, твоите родители и твоите баби-дядовци са отгледани с общи пари.

Твоето образование и здраве е платено с общи пари.

Мухльовци пeдeрастски.

Пълни глупости . Тези легенди за общите пари ги разправяй на старата ми шапка. Няма такова нещо в нашата държава като грижа за хората. Винаги всеки се е спасявал със собствени сили. Тези пропагандни лафове от соц времената просто ги забравете защото само ставате смешни. Аз съм от старото поколение и се радвам че сегашното расте по добро и прогресивно от нашето . Спри да обиждаш децата и обърни внимание на себе си.

Старите поколения никога не са разбирали новите и обратно. Не е нужно с такава агресия да се опакова този факт.

@IvanKirov

Защо толкова си се запънал за това с данъците? Ясно е, че те там нищо няма да могат да пипнат, идеята е да ги използваме като опозиция, да не им е прекалено удобно на управляващите. Плюс това не всичко е "гравирано в камък". 10% си е направо офшорка - мега добро! И аз съм да не се пипа. Ако се махне може да изгони инвеститори, което може пък да не е чааак толкова фатално. А Била ще си вади част от парите на черно, Лукойл ще си е на загуба во веки, не мисля за тях има голямо значение. Няма събираемост на данъците така или иначе.

преди 13 минути, collateralz написа:

Защо толкова си се запънал за това с данъците?

Ти наистина ли му вярваш ?

преди 13 минути, collateralz написа:

идеята е да ги използваме като опозиция

Кои сте вие ?

Троло 20, ти ли си бе ?

преди 7 часа, collateralz написа:

Не е ли чисто стратегически да искаме да "пробваме" нови хора, до откат.

Преди герб точно това правихме - резултата не бе особено различен, даже в някои отигравания бе в пъти по- катастрофален. Няма как да създадем конкуренция м/у тия, зад чиито гръб стоят едни и същи среди. Силния коз в ръцете на гражданите не са изборите, а след изборите.

преди 23 минути, IvanKirov написа:

Представяш ли си тоя креслив чиновник освен това верно да ни изкара от ЕС и НАТО, и да прави АЕЦ Белене?

Ще бъде пребит с правите лопати, много преди да постигне тия си цели.

Цитат

Кои сте вие ?

Тези които им хареса концепцията. За сега ние сме аз като гледам :D.

Цитат

Троло 20, ти ли си бе ?

Троло21 съм, Троло20 натисна грешния бутон на спам софтуера и оспами света, съответно оголи гащите на работодателя.

Цитат

Преди герб точно това правихме - резултата не бе особено различен, даже в някои отигравания бе в пъти по- катастрофален. Няма как да създадем конкуренция м/у тия, зад чиито гръб стоят едни и същи среди. Силния коз в ръцете на гражданите не са изборите, а след изборите.

Е то бизнес модел трудно тръгва от първия път. Падаш, ставаш, шпакловаш, тунинговаш, теглиш майни, не спиш заради идеи на проблемите и така докато не ти умекнат зъбите или докато не му ги умекнеш ти. Ко беше: "Кой кого?!"

Много ми се иска да сменим стратегията, просто нещо не виждам предложения.

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Кои сте вие ?

Троло 20, ти ли си бе ?

Не позна. Той сте си вие :giggle1:

преди 4 часа, sound написа:
преди 5 часа, IvanKirov написа:

Представяш ли си тоя креслив чиновник освен това верно да ни изкара от ЕС и НАТО, и да прави АЕЦ Белене?

Ще бъде пребит с правите лопати, много преди да постигне тия си цели.

Така е. Но ако гледаш лайковете на тролската групичка , толкова са си повярвали , че сякаш са си върнали СССР и СИВ отдавна :) 

Към края на видеото. Повече преразпределение значи повече разрастване на държавния тумор.

Нали знаеш.. "краставите магарета през 9 баира.... " :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.