Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 5 часа, IvanKirov написа:

Квалифицираните специалисти са първите абонирани да ги набеждават за богати, поради липса на друг. Големите корпорации ще се изнесат в Люксембург при Microsoft и Apple, и пак ние ще духаме супата. Отделно където още народ ще се изнесе, то и без това им писна на западняците да се разправят с бандити.

Как пък в по-голямата си част Европа има прогресивно подоходно облагане, пък големите корпорации не само, че не бягат, ами и нови производства отварят?

"Старите държави–членки имат прогресивно подоходно облагане. Това са Германия, Великобритания, Франция, Италия, Испания, Холандия, Белгия, Австрия, Португалия, Швеция, Финландия, Ирландия, Дания, Гърция, Люксембург. Те имат голям брой ставки за различните доходи, например Люксембург има 19(Eurostat,http://europa.eu/, 2016)данъчни ставки, Белгия и Франция имат 5(Eurostat, http://europa.eu/, 2016). Освен това максималните им данъчни ставки са много високи –около 50% от до-хода. Това е и причината, всички държави от групата да имат голям дял на личния подоходен данък в БВП на съответната страна. Следва да се обърне внимание на закономерността, че в системата на подоходното облагане на всички от „старите“ държави–членки има необлагаем минимум, който защитава тази част от населението с минимални доходи"

............................

"При „новите“ държави–членки ставките са средно два пъти по-ниски в сравнение с тези на „старите“ страни от ЕС. Това са България, Малта, Кипър, Румъния, Естония, Латвия, Литва, Словения, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Хърватия. При тях се наблюдава както прогресивно,така и пропорционално подоходно облагане. Освен това в част от държавите е въведен плосък данък, което е основание, делът на личния подоходен данък в БВП да е двойно по-нисък от този при старите държави–членки. В отговор на настъпилата икономическа криза при тази група държави се наблюдава предимно низходяща тенденция при данъчните ставки, както и въвеждане на плосък данък, отколкото въвеждане на данъчни облекчения. От друга страна,в държави като България и Унгария е премахнат необлагаемият минимум."

Тоест освен, че в България данъка е най-нисък е премахнат и необлагаемият минимум!

https://dlib.uni-svishtov.bg/bitstream/handle/10610/3299/7da3cc0c9f6b31909787e41cb942e2f800af2de300347b65a7d7283bfdf0a1ce.pdf?sequence=1&isAllowed=y

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 944,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

Maлко се изтърка тая работа, с "дайте да копираме".

Айде да копираме винетката на швейцареца, дето е 67 лева, а нашата 97.

Да копираме ДДС за храни и лекарства в Германия, 8 % ли колкото беше там.

Да копираме здравната система на Англия, където ако си осигурен и после не плащаш за лечение хиляди левове, както е при нас.

Защото в тоя си вид заявката на Възраждане е "дайте да дадете!".

преди 15 минути, IvanKirov написа:

Maлко се изтърка тая работа, с "дайте да копираме".

Айде да копираме винетката на швейцареца, дето е 67 лева, а нашата 97.

Да копираме ДДС за храни и лекарства в Германия, 8 % ли колкото беше там.

Да копираме здравната система на Англия, където ако си осигурен и после не плащаш за лечение хиляди левове, както е при нас.

Защото в тоя си вид заявката на Възраждане е "дайте да дадете!".

Айде да не бягаш от темата а? Сгащиха те и задрънка общи приказки. Не можело да копираме... Не може, щото искаме да има повече за крадене! Ако ги копираме тия неща, чекмеджето на сайбията ще трябва да е празно. Аман от демагози!

преди 12 минути, Радул написа:

Айде да не бягаш от темата а? Сгащиха те и задрънка общи приказки. Не можело да копираме... Не може, щото искаме да има повече за крадене! Ако ги копираме тия неща, чекмеджето на сайбията ще трябва да е празно. Аман от демагози!

Сгащването е само  в главата ти. Поставих конкретни въпроси. Айде като ще копираме високи данъци - все пак нещо и да видим хубаво от това.

Повече данъци ще донесат повече за краднене, пейки по 10 бона и студен резерв на Доган.

Ай бактън пак с някого да ме правят равен. Не виждам нещо несправедливо всеки да си плаща равен % данък, според възможностите.

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Сгащването е само  в главата ти. Поставих конкретни въпроси. Айде като ще копираме високи данъци - все пак нещо и да видим хубаво от това.

Повече данъци ще донесат повече за краднене, пейки по 10 бона и студен резерв на Доган.

Ай бактън пак с някого да ме правят равен. Не виждам нещо несправедливо всеки да си плаща равен % данък, според възможностите.

Пишеш някакви предположения, които наричаш "конкретни въпроси". Ето защо и не ти отговарят. Целиш не конструктивен спор, а дребни заяжданици с недоказани и недоказуеми твърдения. Никой не би се занимавал с теб- прозрачен си.

преди 26 минути, IvanKirov написа:

Не виждам нещо несправедливо всеки да си плаща равен % данък, според възможностите.

Плоският данък облагодетелства богатите. Те плащат по малък процент осигуряване защото има горна граница. А примерно дребните еднолични търговци плащат 15 процента вместо 10 . Не разбирам каква е логиката но е така.

Естествено предложението за вдигне на данъци няма да ми издигне в очите тази партия но аз лично смятам че ако искаме да нямаме само богати и бедни данъкът трябва да бъде прогресивен.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Между нас да си остане - не ми пука за твоята оценка.

Айде по същество. Като ще се вдигат данъци да не би някой да вярва, че има такъв политик, дето ще озапти четвърт милионната чиновническа пасмина?

То това нищо не може и нищо не умее. Отишло е там да кибичи на минимална заплата, именно с идеята да гепи каквото дойде на слука, ща ако ще и химикалка да е.

Какъв е смисълът да им даваме още пари в ръцете на тия?

Ти наистина ли мислиш че чиновниците "кибичат" на минимална заплата. Много си далеч от истината. Заплатите са им далеч над средните и имат разни благинки които ние нямаме.

преди 8 минути, IvanKirov написа:

Между нас да си остане - не ми пука за твоята оценка.

Айде по същество. Като ще се вдигат данъци да не би някой да вярва, че има такъв политик, дето ще озапти четвърт милионната чиновническа пасмина?

То това нищо не може и нищо не умее. Отишло е там да кибичи на минимална заплата, именно с идеята да гепи каквото дойде на слука, ща ако ще и химикалка да е.

Какъв е смисълът да им даваме още пари в ръцете на тия?

Мен па как ми пука за твоите лъжи... В програмата на ПП Възраждане нищо не се споменава за вдигане на данъци. Ти си този който го твърди и понеже там не пише нищо такова, значи ти просто лъжеш.

преди 12 минути, Радул написа:

Мен па как ми пука за твоите лъжи... В програмата на ПП Възраждане нищо не се споменава за вдигане на данъци. Ти си този който го твърди и понеже там не пише нищо такова, значи ти просто лъжеш.

Колко още пъти да ти давам засечено на секундата видео, в което Костадинов отрича плоския данък? Ако не го е изтрил Филипов.

преди 15 минути, lsmurf написа:

Плоският данък облагодетелства богатите. Те плащат по малък процент осигуряване защото има горна граница. А примерно дребните еднолични търговци плащат 15 процента вместо 10 . Не разбирам каква е логиката но е така.

Естествено предложението за вдигне на данъци няма да ми издигне в очите тази партия но аз лично смятам че ако искаме да нямаме само богати и бедни данъкът трябва да бъде прогресивен.

При липса на такива будали богаташи - на кого според тебе ще натокат данъците? Помниш ли как беше преди да въведат плоския? Счетоводни мурафети да си получаваш заплатата като социални, че да не ги лови данъка.  И пари в плик.

Пак ще стане така.

преди 15 минути, lsmurf написа:

Ти наистина ли мислиш че чиновниците "кибичат" на минимална заплата. Много си далеч от истината. Заплатите са им далеч над средните и имат разни благинки които ние нямаме.

Още по-зле. Повече данъци ще захрани още повече тоя многохиляден тумор!

Адвокат Елена Гунчева: Истината в съда не е това, което ви втълпяват медиите, а това, което се вижда от доказателствата

Цитат
"С погнуса днес гледам как срещу тези, които се борят с мафията, се хвърлят компромати и се плюят. Разбирам, че когато синът ти е убит, губиш чувство за мярка. Но някак си не мога да възприема, когато точно преди избори решаваш да дадеш воля на мъката си. И да хвърляш обвинения, които са абсурдни. Съдебната система е проблемна. Има и корумпирани съдии. Само, че не винаги виждате истината. А тя е, че когато предварително делата са провалени от прокуратура и следствие, на съда не остават полезни ходове", пише адвокат Елена Гунчева във Фейсбук.
"А точно това правят гербавите, че и техните предшественици - полиция и прокуратура оплескват доказателствата, нарушават се процесуални права на обвиняемите, доказателствата не се събират по установения в НПК ред. Истината в съда не е това, което ви втълпяват медиите, а това, което се вижда от доказателствата. И ако тях ги няма или са негодни, няма съд, който да отсъди "виновен".

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/advokat-elena-guncheva-istinata-v-syda-ne-e-tova-koeto-vi-vtylpjavat-mediite-a-tova-koeto-se-vijda-ot-dokazatelstvata-news_1571906.html?fbclid=IwAR2-4PHDoP25ykUX1CYQDBYgtC10GOY3gBRTEoQNTq20R2Wyxg1rkdzTGKw
© Actualno.com

преди 39 минути, Реджеп Иведик написа:

Е гледах го. Не го отрича. 

Той какво казва, ти какво разбираш...

Виждаш ли? От Възраждане са прави да го игнорират. Той си вменява на Костадинов някакви намерения и дали е вярно , няма значение. Типичния герберастки подход! Милиционерски- доказвай, че нямаш сестра. Па то ко нямаш сестра, все ше имаш някоя братовчедка...

Между другото, това изказване на Елена Гунчева, ми припомни бойковото МВР, когато беше главен секретар. "Ние ги хващаме, те ги пускат". Още от тогава той обяви война на независимия съд. Хващаха ги така, че да вържат ръцете на съда и после да плюят по него. Искаха да го завладеят, но не успяха изцяло. И това е едно от нещата, които ще ги запратят в кенефа на историята.

От ясно по-ясно казва, че плоският данък се е изчерпал. Не проумявам какви дискусии вървят на тема "имаше ли Гюро глава, или нямаше".

В гербаджийство най-малко мен може да обвинявате.

преди 16 часа, IvanKirov написа:

Защо мишкуват и не ми го кажат директно?

Щото трябва ги питаш на 4-и очи - как очакваш да си кажат публично "мятаме ви по върбите".  Че е филм за наивници идеята да копираме данъчната политика на най- развитите държави, но настоящата ни такава не отговаря достатъчно адекватно на нуждите на бизнеса. Проблемия въпрос не е каква трябва да бъде, какви промени да се направят, а че всичкото политик е стока боклук марка тутракан - няма и един, на който да повярвам, че ще осъществи нещо смислено и полезно, за съжаление не само във данъчната сфера: един път щото не искат, втори път щото и да искат, не могат.

преди 51 минути, sound написа:

всичкото политик е стока боклук марка тутракан - няма и един, на който да повярвам, че ще осъществи нещо смислено и полезно

Ми не вярвай. Като видиш, че те е излъгал, гласувай за друг. Иначе се окопават. Имам чувството, че не можеш да определиш, срещу кого се бориш.

Ако си се предал е друга бира.

"Тате тате, какво значи ай саренда"

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Като видиш, че те е излъгал, гласувай за друг. Иначе се окопават.

И тъз стратегия я тествахме - резултата същия.

преди 10 часа, IvanKirov написа:

При липса на такива будали богаташи - на кого според тебе ще натокат данъците? Помниш ли как беше преди да въведат плоския? Счетоводни мурафети да си получаваш заплатата като социални, че да не ги лови данъка.  И пари в плик.

Пак ще стане така.

То когато фактите говорят и боговете мълчат . Има ли привлечени инвестиции от ниския плосък данък - няма ! Докато се правят разни врътки за укриване на данъци а чиновниците дето им е работата това да не става се занимават само с дребните риби за да не настъпят случайно някой съществен интерес няма как държавата да тръгне. Ще продължават да изтичат мозъци в чужбина защото никой нормален човек не иска да работи цял живот и след това да получава пенсия подигравка и да се чуди от къде да спести за да си купи лекарства защото е наливал и в здравната система докато е бил здрав и през живота си не е отишъл на лекар а след това като остарее и започне да се разболява отново трябва да си плаща с тази наша "солидарна" здравна система. То видиш ли да намалим данъците до толкоз че вместо от страх от последствия богатите да си плащат защото са смешно ниски. Да но държавата няма пари за нищо друго освен за издържане на ненужния си апарат не желаещ да си мръдни дъто за да свърши каквато и да е работа.

преди 2 часа, sound написа:

И тъз стратегия я тествахме - резултата същия.

Ами същия ще е като тези "опции" за които гласуваме са същите. И всеки път ни предлагат "нови" опции като Възраждане за която дискутираме в момента.

преди 1 час, lsmurf написа:

То когато фактите говорят и боговете мълчат . Има ли привлечени инвестиции от ниския плосък данък - няма !

Има, и образуваха цял отрасъл. Ако разгледаш само обявите в IT сектора и то само в конкретна негова част - 3 дни няма да успееш да ги прочетеш. На 90% са чужди инвеститори. Малкото български фирми в сектора са ганьовщина и мизерия, и по-добре да не стъпваш там.

За останалото съм съгласен. То хубаво да одереш богатите, ама те си имат 99 врътки да си укрият печалбата. А малко по-заплатените специалисти на заплата пак ще го отнесат. Просто знам какво беше преди плоския данък, и колко рязко се подобриха нещата като го въведоха. Добре за счетитата, добре за шефа, добре за нас. Зле е за обръчите фирми дето строят пътища на двойна на немските в Германия, и само след 2 години се разпадат на прах.

Цитат

Ами същия ще е като тези "опции" за които гласуваме са същите. И всеки път ни предлагат "нови" опции като Възраждане за която дискутираме в момента.

Дори да нямах други съмнения - сам по себе си фактът, че Възраждане трият, крият се и мишкуват - това показва що за стока са.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Има, и образуваха цял отрасъл. Ако разгледаш само обявите в IT сектора и то само в конкретна негова част - 3 дни няма да успееш да ги прочетеш. На 90% са чужди инвеститори. Малкото български фирми в сектора са ганьовщина и мизерия, и по-добре да не стъпваш там.

За останалото съм съгласен. То хубаво да одереш богатите, ама те си имат 99 врътки да си укрият печалбата. А малко по-заплатените специалисти на заплата пак ще го отнесат. Просто знам какво беше преди плоския данък, и колко рязко се подобриха нещата като го въведоха.

Това че има много работа в IT сектора не е свързано с България а с това че има глад за такива кадри в световен мащаб. Знам какво приключение е за събереш екип примерно във Великобритания въпреки в пъти по добрите им университети и заплатите също в пъти по големи от тези при нас. Лично аз не виждам не само рязко но и никакво подобрение от въвеждането на плоския данък ама всеки си има мнение.

преди 4 минути, lsmurf написа:

Лично аз не виждам не само рязко но и никакво подобрение от въвеждането на плоския данък ама всеки си има мнение.

Еми аз лично го играх това, и обкръжението ми. Около горната граница се осигурявахме, заплатите ни скочиха мигновено с няколко стотачки, само заради плоския данък. До ден днешен съм благодарен на Станишев.

Инак пак ти прибират над половината от брутото. Веднъж преди да си видиш нетото, после почват ДДС и други хранилки.

Малко ли е, че още да искате? То поне да имаше за какво, пък то Боко си назначава чиновници кърлежи да гласуват за него, и после работата им е да ходят да тровят бизнеса, който ги храни. Плъзнали са дори по селските магазинчета, да глобяват за маски.

Нещо не съм ентусиазиран да си развъждаме още от тия.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Еми аз лично го играх това, и обкръжението ми. Около горната граница се осигурявахме, заплатите ни скочиха мигновено с няколко стотачки, само заради плоския данък. До ден днешен съм благодарен на Станишев.

Инак пак ти прибират над половината от брутото. Веднъж преди да си видиш нетото, после почват ДДС и други хранилки.

Малко ли е, че още да искате? То поне да имаше за какво, пък то Боко си назначава чиновници кърлежи да гласуват за него, и после работата им е да ходят да тровят бизнеса, който ги храни. Плъзнали са дори по селските магазинчета, да глобяват за маски.

Поздравление за повишението което си получил но моето мнение е че малко собственици го направиха  . Повечето прибраха цялата разлика в джобчето си. Нещо не те разбрах доколкото знам ДДС върху заплатите няма него си го плащаш когато купуваш стоки. За Боко и чиновниците "кърлежи" сме на едно мнение. Лошото обаче е че не само си назначава свои ами продължава да хрантути и тези назначени от управляващите преди него и така армията от чиновници става все по голяма и все по не ефикасна. И да, ще ходят да глобяват беззащитните хора по селата защото от там от където могат наистина да докарат пари в бюджета не смеят да пипат,щото там лошо бият.

преди 50 минути, lsmurf написа:

Поздравление за повишението което си получил но моето мнение е че малко собственици го направиха  . Повечето прибраха цялата разлика в джобчето си. Нещо не те разбрах доколкото знам ДДС върху заплатите няма него си го плащаш когато купуваш стоки.

Собственикът няма думата, въпрос на счетоводство е. Явно не си бил на такива пари тогава, затуй не знаеш.

ДДС плащаш след като си видиш нетото, ДОД плащаш преди да го видиш. От един джоб излиза. Все тая преди или след, разликата е няма месец във времето.

Цитат

За Боко и чиновниците "кърлежи" сме на едно мнение. Лошото обаче е че не само си назначава свои ами продължава да хрантути и тези назначени от управляващите преди него и така армията от чиновници става все по голяма и все по не ефикасна. И да, ще ходят да глобяват беззащитните хора по селата защото от там от където могат наистина да докарат пари в бюджета не смеят да пипат,щото там лошо бият.

Няма как да сме на различно мнение, освен ако не си от прословутите кърлежи. 200 хилядна почти безполезна паплач, за сметка на това много вредна. Ей тия са най-верните кучета на Боко. И са на паничка от твоя и моя джоб.

Обръщам внимание да не се отплесвате по обща философия, ДДС и подобни. Ако твърдите че нещо произтича от тази партия давайте линкове. Ваши разсъждения не ги преписвайте на партийни програми и представители. За други партии си има други теми, тази не е за обща политическа говорилня. Спазвайте правилата и пишете аргументирано само по темата.

преди 4 минути, Филипов написа:

Обръщам внимание да не се отплесвате по обща философия, ДДС и подобни. Ако твърдите че нещо произтича от тази партия давайте линкове. Ваши разсъждения не ги преписвайте на партийни програми и представители. За други партии си има други теми, тази не е за обща политическа говорилня. Спазвайте правилата и пишете аргументирано само по темата.

Извинявай обаче във връзка с обещанията на Възраждане трябва да се изясни въпросът има ли смисъл от вдигане на данъците или не и къде отиват по високите данъци а също има ли разлика между сега управляващите и кандидастващата за мястото им Възраждане. Така че мисля че сме си точно по темата. Ако мислиш че разводнявам темата ще дам конкретни кратки отговори. Има ли разлика -твърдо не. Добре ли е това че ще вдигнат данъците - не и ако те са на власт. Така по добре ли е ?

Би ли ми дал цитати Възраждане за кои данъци какво са казали?

Подсказка - ДОД (ДФЛ), ДДС, корпоративен, дивидиент, патент, акциз и т.н. Защо разни чуждестранни инвеститори отиват в съседни и по-далечни държави и никак не искат прехвалините от самите тях на шайката (по А. Тодоров).

Та според мен те провеждат политика на изземане от народа на всякакъв ресурс и докарването му до просешка тояга. Справки ТОЛ система, скъпо строителство (пътища, изолации) някакви хептен излишни "екологични" лепенки, които да компенсират парите от липсата на хартиени винетки за собственика на печатница Демакс. Милиарди потрошени за уж електронно правителство. Още да изреждайм ли? Едни към 2 милиарда, които тиквата ги открадан от резерва на здравната каса и явно няма да ги върне. И похарчени не за здраве въпреки закона. Този резерв беше натрупан при 6% здравна вноска и то върху половината на сегашната сума. Сега са доста повече пари и хората умират без здравоопазване. Много може да кажа. Ама за правителствената политика в друга тема. 

Та давай конкретно какво са казали Възраждане и за кой данък. За другите в други теми - в тази няма да става миш - маш или тюрлю - гювеч. Сегашният "плосък" данък е само в 3 страни в целия сват и не е за нас. Смятам че трябва да има необлагаем минимум и прогресивно облагане както е в целия свят. 

Филипов, първо плоския не го въведоха Герб, а БСП.

Видеото го дъвкахме 10 пъти, и пак питаш какво са казали. Едва снощи го пуснах, отново.

Дренчев като не ще - предполагам ти може да ми отговориш, като си толкоз противник на плоския данък.

Въпрос - на кого ще вдигат данъците?

Кратък и ясен въпрос, очаквам такъв отговор.

Ако си на минимална заплата няма да се учудя дето искаш нов данъчен хаос, че да ти вдигнат доходите с 40 лева.

Как ще накараш Била да си дава 70% от печалбата, тъй като един от шефовете ми разправяше, че толкова са плащали преди Станишев.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.