Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

Ако си нов наемател могат да ти поискат 30 евро за метър . Ако си тъп наемател може пък и да им ги дадеш :D

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Ха да им честито, и в инвестор.бг ги похвалих. Я дайте идеи още къде да ги изтипосам!

Ти тука очи ли им извади, или им изписа вежди ?

Ако ме питаш мене, имаш добро да хейтиш по сички форуми

преди 6 часа, IvanKirov написа:

Да се знае, че искат рязко да вдигат данъците на грамотните хора.

Амин ! 

Като поп опяваш едно и също. 

Къде го казват това ?

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Амин ! 

Къде го казват това ?

Какво предлагаме?1. Промяна на данъчната ставка за облагане на личния месечен доход в следния порядък:до 800 лв. – без данък;от 801 лв. до 1500 лв. – 10% данък;от 1501 лв. до 3 000 лв. – 12% данък;за сумите над 3 001 лв. – 17% данък.

https://vazrazhdane.bg/img/myVazrazhdane_Platforma_za_upravlenie.pdf

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Амин ! 

Къде го казват това ?

Интересно ми е как и ти и Филипов не знаете какво всъщност предлага Възраждане а сте им големи привърженици. Толкова ли е симпатичен този Костя че само по външен вид си го харесвате. Ако говорим за външен вид на мен лично ми е антипатичен с надутото си позйорство вечно е в някаква "героична" поза което според мен е адски смешно но вие си знаете. :D

преди 14 минути, lsmurf написа:

Интересно ми е как и ти и Филипов не знаете какво всъщност предлага Възраждане а сте им големи привърженици.

Това е реторичен въпрос бе. Много добре знам, че не са обещавали никъде подобна простотия.

Много лесно можеш да ме опровергаеш с контра пример, ако има такъв. Даже бих ти бил благодарен, че си ми отворил очите. 

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Това е реторичен въпрос бе. Много добре знам, че не са обещавали никъде подобна простотия.

Много лесно можеш да ме опровергаеш с контра пример, ако има такъв. Даже бих ти бил благодарен, че си ми отворил очите. 

Вече давах линк така че спри да се правиш на паднал от череша. Прочети внимателно платформата им за управление и след това приказвай. Няма как да ти отворя очите когато ти самия не желаеш - с клечки ли да ти ги подпирам. :D

преди 2 часа, IvanKirov написа:

Какво предлагаме?1. Промяна на данъчната ставка за облагане на личния месечен доход в следния порядък:до 800 лв. – без данък;от 801 лв. до 1500 лв. – 10% данък;от 1501 лв. до 3 000 лв. – 12% данък;за сумите над 3 001 лв. – 17% данък.

https://vazrazhdane.bg/img/myVazrazhdane_Platforma_za_upravlenie.pdf

Toва е извадено от контекст. Увеличава се реално само данъка на получаващите над 3 000 лева. За сметка на което се намалява ДДС на 18%, а за храни, лекарства, книги и учебници се ПРЕМАХВА. В момента у нас се дерат кожи не с плоския данък, а с косвените данъци. Какво не ти харесва? На практика, данъчното бреме ще се намали. Дори за хората изкарващи над 3 000 лева на месец!

Все се пишеш грамотен, па едни прости сметки не можеш да си направиш сам.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Надявам се не вярваш наистина, че ще махнат ДДС на храните.

"Toва е извадено от контекст. Увеличава се реално само данъка на получаващите над 3 000 лева" - тъй де, аз съм от тия с над 3000 лева. Верно ли се надяват да  ми вдигнат почти двойно ДОД?

Или само сумата над 3000 с голям данък, а първите 800 са ми без данък? Сериозно?

Що не напишат кви ги мътят, ами само трият и се крият?

Ами вярно се надяват да е така. Иначе нормалното облагане е само сумата над съответния праг до следващия да се облага с предвидения процент. Ама тогава трябва да пише за "горницата над" а не за цялата сума. Когато всички получават нулева ставка за до определена сума и еднакви ставки в съответните граници може да се каже че облагането е справедливо. Варианта на Възраждане обаче изобщо не е такъв. Но не се притеснявай . Според мен нямат никакво намерение да вдигат ставките това си е капан за бедняци които да се подведат по обещаните нула процента и да гласуват за тях.

преди 25 минути, IvanKirov написа:

Надявам се не вярваш наистина, че ще махнат ДДС на храните.

Що да не вярвам? Ти как вярваш, че ше ти вдигнат данъка? За мен няма проблем, казваш и не вярваме на нищо. Аз няма да вярвам, че ще премахнат ДДС върху храните, ти няма да вярваш, че ще ти вдигнат "десятъка".

Предпочитам да дам първичната информация и всеки да си прави изводите. Не харесвам едностранчиви коментари и "журналистически" преразкази.

Мдам централата в Белене, любима тема на Коцето. Няма човек в България, който да си сложи подписа за строежа на тази централа, включително и тия възраждане, та извода е достатъчно ясен.

преди 11 часа, Филипов написа:

и всеки да си прави изводите.

Направих си ги отдавна :getout:

Познай защо вече дори не гледам и не искам да коментирам всяка тяхна изцепка.

Не разбирам защо обсъждате предизборната платформа на партия, за която е ясно, че няма да спечели изборите и е далеч от такава възможност?

За "Възраждане" ще бъде голям успех просто да влезе в говорилнята и аз им го желая и, съответно, ще гласувам за тях. Желанието ми е не това, да бъдат управляващи, а – да са опозиция.

Нека влязат и разбутат тая кочина, да разръчкат това 30-годишно вонещо блато.

Например на  Пасков няма някой – някой от който и да е от сегашните 240 свине – който да му се опре и да стъпи на малкото му пръстче на трибуната на говорилнята. Тея свине отдавна са свикнали с облите си празни лъжливи фрази, всичко им е спокойно, "халваджия за бозаджия", договорки зад сцената и зад гласа на избирателя им, мафиотско лично богатеене... та ще е голям купон "Възръждане" да ги ръчкат с остена – тея свине със закърнял мозък, мръсни душици и долен вкус.

И другите от "Възраждане" не си поплюват, поне засега.

Прочее, не съм фен на Пасков в други отношения.

преди 20 минути, extreme_b_c_d написа:

Не разбирам защо обсъждате предизборната платформа на партия, за която е ясно, че няма да спечели изборите и е далеч от такава възможност?

Не е ли за това темата???

Цитат

За "Възраждане" ще бъде голям успех просто да влезе в говорилнята и аз им го желая и, съответно, ще гласувам за тях. Желанието ми е не това, да бъдат управляващи, а – да са опозиция.

Например на  Пасков няма някой – някой от който и да е от сегашните 240 свине – който да му се опре и да стъпи на малкото му пръстче на трибуната на говорилнята. Тея свине отдавна са свикнали с облите си празни лъжливи фрази, всичко им е спокойно, "халваджия за бозаджия", договорки зад сцената и зад гласа на избирателя им, мафиотско лично богатеене... та ще е голям купон "Възръждане" да ги ръчкат с остена – тея свине със закърнял мозък, мръсни душици и долен вкус.

И другите от "Възраждане" не си поплюват, поне засега.

Колкото Иво Христов разръчка нещо. Като стана депутатин и стана беззъбо куче. Лае, ама отдалеч на безопасно. Стана част от туй статукво, по което плюе. Възраждане отсега лукавстват, и се опитват да прецакат малкото останали грамотни. Да ги натоварят да чистят авгиевите обори. Самият Костадинов е заплатаджийче от държавния бюджет, на топло и безопасно в някакъв музей. На такива не трябва да им се дава пищова у ръцете, да командват парите на тия дето не са копанкаджии на държавна ясла.

Цитат

Тоя ако го кръстим Гьобелс най ще му отива. Лъже като дърт циганин за соца, и жалкото е, че има млади да му се връзват.

преди 18 минути, extreme_b_c_d написа:

И аз не съм, особено в залитането в русофилство. Ама то му идва отвътре. Сякаш е свестен.

Той е от гражданската квота, не е от възраждане. Точно заради това де.

Сериозна организация са. 

Де факто, в българското политическо пространство няма партия с по добри специалисти в различните направления. И то хора, които в момента работят и се борят с октопода, като търпят репресии и оплюване. И не се отказват. Възраждане във всички смисли на думата

преди 9 часа, miro20 написа:

Познай защо вече дори не гледам и не искам да коментирам всяка тяхна изцепка.

Защото нямат изцепки. 

Иначе като няма друго какво коментираш клевети и измислици

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Туй с данъците малка изцепка ли е? Или си на минимална заплата, и ще се радваш на 40 кинта горница. Щото не ти стиска да си издействаш сам повишение.

Аз съм си надвил на масрафа. Но това няма значение, кой богат, кой беден. Тук говорим за политика. За общото.

Да изберем такива, дето няма да ни крадат. Няма да бъркат в кацата с меда и да разпродават България за жълти стотинки.

Всички ще спечелим, ако стане както обещават. А досега не са ни лъгали.

преди 21 часа, Филипов написа:

Предпочитам да дам първичната информация и всеки да си прави изводите. 

Изводите са, че този мургавият "възрожденец" господарите от Индианция не го харесват.
Той каза в Панорама, че няма да се коалира с други партии, защото България е колониална територия командвана отвън.
Те и германците са окупирани още от 1944г и нямат право на силна армия, ама поне не са бедни. В Белгия също командват хамериканците, но поне не сме бедни.
Аз не знам как би могло да стане така бедните руснаци да командват друга държава в която населението да е богато. В самата Русия народът е беден.
Та тоя мургавия накъде ще ви води, към Руското мизерстване ли?
То друг вариант няма, или подчинение на хамериканците или на руснаците.
Ясно е като бял ден.

Цитат

Нека да допуснем Възраждане, че са поредните измекиари. Какво толкова губим ако гласуваме за тях? Не е ли чисто стратегически да искаме да "пробваме" нови хора, до откат. Докато не видим някой да направи нещо? Да не позволяваме на блатото хептен да заблатяса.

Изобщо не ги ръчкаме политиците, оставили сме си ги на спокойно и топло. Трябва някак си да ги ръчкаме и да им създадем условия за конкуренция, да се борят за гласовете ни. Имате ли идеи как да стане това?

Лично съм доста впечатлен от начина, по който говори Костадин. Само си представете Барни и сравнете...

Малко ме притеснява да не е поредната Атака и малко по-агресивния му тон. Но това със сигурност е част от ПР-а за таргет групата. Като таргетираш тикви се правиш на тиква, като искаш да таргетираш националисти говориш като националист.

Пасков си е крейзи, но не може да му се отрече, че има знания, чете и раздухва. Колко от другите депутати правят нещо подобно? Плюс това в момента сме в ситуация, че крейзитата само ще се хванат да направят нещо срещу статуквото.

Не си спомням кога за последно гласувах, но ще гласувам за Възраждане. Не че съм толкова влюбен, а чисто стратегически. Мислех да гласувам за Да България, но след като видях дарения от US към NGO-тата нa Хр. Иванов малко се поотказах.

"Всички са маскари", не е стратегия, а си е "предал съм се, сам ще се оправям". На кой ли му е изгодно? :)

Винаги е било да избираме най-малкото зло, кое е то?

Моля ви, кажете ми каква е вашата стратегия.

преди 4 минути, collateralz написа:

за Да България, но след като видях дарения от US към NGO-тата нa Хр. Иванов малко се поотказах.

Аз като видях, че Козела е с тях директно ги отсвирих. Хаджигенов пък лезбия, ама злостен лезбия

преди 3 минути, collateralz написа:

Нека да допуснем Възраждане, че са поредните измекиари. Какво толкова губим ако гласуваме за тях? Не е ли чисто стратегически да искаме да "пробваме" нови хора, до откат. Докато не видим някой да направи нещо? Да не позволяваме на блатото хептен да заблатяса.

Изобщо не ги ръчкаме политиците, оставили сме си ги на спокойно и топло. Трябва някак си да ги ръчкаме и да им създадем условия за конкуренция, да се борят за гласовете ни. Имате ли идеи как да стане това?

Лично съм доста впечатлен от начина, по който говори Костадин. Само си представете Барни и сравнете...

Малко ме притеснява да не е поредната Атака и малко по-агресивния му тон. Но това със сигурност е част от ПР-а за таргет групата. Като таргетираш тикви се правиш на тиква, като искаш да таргетираш националисти говориш като националист.

Пасков си е крейзи, но не може да му се отрече, че има знания, чете и раздухва. Колко от другите депутати правят нещо подобно? Плюс това в момента сме в ситуация, че крейзитата само ще се хванат да направят нещо срещу статуквото.

Не си спомням кога за последно гласувах, но ще гласувам за Възраждане. Не че съм толкова влюбен, а чисто стратегически. Мислех да гласувам за Да България, но след като видях дарения от US към NGO-тата нa Хр. Иванов малко се поотказах.

"Всички са маскари", не е стратегия, а си е "предал съм се, сам ще се оправям". На кой ли му е изгодно? :)

Винаги е било да избираме най-малкото зло, кое е то?

Моля ви, кажете ми каква е вашата стратегия.

Докато мислим по този начин непрекъснато ще ни сервират такива претоплени манджи представяйки  за "нови" . Моят вариант е гледам внимателно и заловя ли го в лъжа отписвам го моментално. Относно "предал съм се сам ще се оправям" мисля че няма нищо общо с истината. Хората които не се предават се оправят сами те се борят с живота разчитайки на собствените си сили . Предали са се тези дето избират "по малкото зло" с надеждата да минат някак си по леко ако може.

преди 12 минути, Белгиеца написа:

То друг вариант няма, или подчинение на хамериканците или на руснаците.
Ясно е като бял ден.

– Тате, тате, какво значи айсаренда ?

– Не знам синко, ние сме българи.

преди 17 минути, lsmurf написа:

Може пък дасе сетят онези гламавци дето правят народа на такъв  че просто не ги щем

Аха, чакай да се сетят. От умрял писмо чакаш

Ма то бяха протести, бунтове, дувнанми, обсади по резиденциите. Верно ли си мислиш, че не се сещат ?

Пичове, 90% от треда е джафкане и убиди. Знам, че Егото много се радва като си мислиш, че натриваш носа на ближния. Аз също се изкушавам да ви емна - една духовна чекия... Обаче дайте да се концентрираме.

Цитат

Хората които не се предават се оправят сами те се борят с живота разчитайки на собствените си сили

Извърташ ми думите. Българина е най-големия копел, ще остане и след хлебарките. Калени сме яко. Не говорех за живота. Говорех за политическото му участие и гражданския му дълг - да мисли, да се интересува, да коментира, да е в "играта", да си дава вота и тн. Честно казано сиг повечето БГта по-скоро ги мързи, прекалено заети да трупат пачки, не ги интересува, повече ги влече да се лаят като пинчери зад ограда и какво ли още не. Но не и да се седне да се "свърши работа".

Цитат

Не ни харесва никой не избираме никой

Не ми звучи като начин да извлечем какъвто и да е келепир с тази "бизнес логика".

Цитат

Може пък дасе сетят онези гламавци дето правят народа на такъв  че просто не ги щем

Е това е вече безгранично наивно. Те правят толкова мн пари, мислиш ли, че някога са се замислияли дали ги искаме или не. Тоест ти си оставяш съдбата на тяхната прищявка дали им се краде още или не? Едва ли повече ще вляза в дискусия с теб.

Цитат

елементарни уловки като любимата ти Възраждане просто не кълвем

Все нещо трябва да яде рибката. На какво кълвеш?

преди 41 минути, IvanKirov написа:

Иво Христов гласувал ЗА гей двойките да осиновяват деца.

Няма да се учудя и Костадинов да се врътне като фурнаджийска лопата, и да стане част от тия боклуци. Отсега мишкуват и лъжат!

https://youtu.be/_2_Z7Tbj1yE?t=289

Решения на база спекулация са много скъпи. "Няма да купя злато защото може да падне." - Може да падне, ама еврото ти може да(ще) се сгромоляса. Трябва така да си направим картите, че независимо развитието да сме се подготвили/подсигурили за какъвто и да е сценарий.

Колко губим/печелим ако:

- не гласуваме

- ако гласуваме за ГЕРБ/БСП/ДПС/ДБ и тн

Какво било добавило най-голяма пределна полза сумарно при всички развития?

п.с. - не вярвам, че гласуването само по себе си е достатъчно, но това е за друга тема.

преди 26 минути, collateralz написа:
Цитат

Не ни харесва никой не избираме никой

Не ми звучи като начин да извлечем какъвто и да е келепир с тази "бизнес логика".

Има бизнесова логика в горното, то и самата представителна демокрация стъпва на така налечения обществен договор. Договор ––> бизнес.

Но аз виждам и друго в негласуването. Политдемократските измекяри извъртат така, че излиза, че човек не е гласувал само защото не го интересува, то ест няма проблеми, общо взето. Може и да има такива хора, но не мисля да са голям процент.

Много от такивата не гласуват поради обезвереност в лъжите на представителната демокрация, особено в последните 10-20 години.

Но има и такива, които не виждат своя избор – своя свободен избор – в подготвените за него мутри в списъка, предварително съставен от политическите мутри, до болка познати от 30 години. Често съм бил сред тези съзнателно и нарочно негласуващи. Отдавна съм викал по форумите за включване в избирателния лист на възможността, казваща "За никой от вас", свине! Включиха го с много скърцане сравнително неотдавна.

Още повече съм ратувал за масово негласуване – да кажем 80% негласуване, което би било голяаам шамар за сегашната шменти-капели думокрация.

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Лъжа повторена 100 пъти става истина, май са негови думи. Бил е министър баш на пропагандата, а пропаганда има контекст на сегашната реклама. Промиване с всички средства, без оглед дали стъпваш на лъжа.

Не, няма документ, или запис, в който Гьобелс да го казва, интересувал съм се.

Тази максима е по-стара. Използва се все по-масово, обаче. И работи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.