Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 944,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 12 минути, IvanKirov написа:

Не лъжат бе, само дето трият неудобни въпроси!

Не каза ли, че Дренчев ти е отговорил.

Те са физически достъпни бе. Можеш да си зададеш въпросите очи в очи

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Не каза ли, че Дренчев ти е отговорил.

Те са физически достъпни бе. Можеш да си зададеш въпросите очи в очи

Каза бе, щели да гърбят богатите. Кои са богати и кво следва като махнеш и малкото примамки, дето водят големите фирми да отварят работни места.

Кво следва като се изнесе САП, Либхер, няколкото фирми дето правят авточасти край Ботевград? Тия инвестори държат будни цели градове. Костадинов иска и на това да тури кръст, да заминат като Ровър и Калиакра, и безброй по-малки. Дето дават свежи пари.

Ама не, махаме борда и почваме да печатаме! Как не се е сетил друг досега, да се извади за косата от блатото.

преди 27 минути, IvanKirov написа:

Кои са богати и кво следва като махнеш и малкото примамки, дето водят големите фирми да отварят работни места.

Абе ти ги изкара малоумни.

Те са сериозни хора. 

Не вярвам да са ти казали, че ще ловят инвеститори с примамки. Нали съм ги слушал на толкоз места. 

Големи фирми не идват, не щото няма примамки, а щото има корупция. Щото властта ги рекетира.

Иначе що да не дойдат да изкарат кяр, на фона на ниските заплати у нас. 

Те да не са бебета да им даваш биберони залъгалки бре.

Инвеститорите искат да има стабилност. Ясни правила. Да са сигурни, че няма да им откраднат бизнеса. Добрите инвеститори.

Плоския данък е хубаво нещо. Може и да не го променят. По важна е стабилността и законността. 

Отблъсква несигурността. В смисъл отблъсква тези, от които имаме полза. Иначе лешоядите я обичат. Затуй лешояди си имаме и сега.

Предостатъчно

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Абе ти ги изкара малоумни.

Те са сериозни хора. 

Не вярвам да са ти казали, че ще ловят инвеститори с примамки. Нали съм ги слушал на толкоз места. 

Големи фирми не идват, не щото няма примамки, а щото има корупция. Щото властта ги рекетира.

Иначе що да не дойдат да изкарат кяр, на фона на ниските заплати у нас. 

Те да не са бебета да им даваш биберони залъгалки бре.

Инвеститорите искат да има стабилност. Ясни правила. Да са сигурни, че няма да им откраднат бизнеса. Добрите инвеститори.

Плоския данък е хубаво нещо. Може и да не го променят. По важна е стабилността и законността. 

Отблъсква несигурността. В смисъл отблъсква тези, от които имаме полза. Иначе лешоядите я обичат. Ама ние лешояди си имаме и сега.

Стабилност ясно, ама данъците са едно от малкото неща, дето водят инвестори тук. И без туй вече се изнасят и те.

преди 11 минути, IvanKirov написа:

Каза бе, щели да гърбят богатите. Кои са богати и кво следва като махнеш и малкото примамки, дето водят големите фирми да отварят работни места.

Кво следва като се изнесе САП, Либхер, няколкото фирми дето правят авточасти край Ботевград? Тия инвестори държат будни цели градове. Костадинов иска и на това да тури кръст, да заминат като Ровър и Калиакра, и безброй по-малки. Дето дават свежи пари.

Ама не, махаме борда и почваме да печатаме! Как не се е сетил друг досега, да се извади за косата от блатото.

Това е най-голямата грешка на българския политически елит в условията на капиталистическа икономика. Ние не сме Китай, че да привличаме чужди инвеститори с евтина работна ръка. За какво са ни тези инвеститори, като и без това няма работна ръка в страната? Поддържаме изкуствено нисък стандарт на живот, а населението се евакуира от страната. 
В условията на капитализъм, малките европейски държави трябва да развиват свой бизнес, а ЕС, като една голяма обединяващи сила на малките европейски държави трябва да помага политически за разширяване на пазарите за нашите продукти и услуги. 
За да може една държава да предостави идеални условия за развитие на свой бизнес, като за начало трябва да се пребори с престъпността, корупцията или иначе казано да постави, като приоритет спазването на законодателството. Точно крайно неблагоприятните условия в страната за развитие на бизнес още от 90-те и неспазването на законите са причина номер едно за икономическия ѝ застой. Само страна в застой може да си мечтае да е рай за чужди инвеститори, защото за тях добри условия значи да плащат малки данъци, да плащат ниски заплати, да изцеждат от работническия клас максималното. 
България по този начин, в ролята си на рай за инвеститорите няма да издържи дълго, защото населението ѝ се евакуира. Само за три десетилетия от страна с население 9 милиона, днес на въпросната територия дали преживяват и 4, а от тях колко процента са етнически българи да не говорим. Имам позната акушерка, тя самата е ужасена виждайки че повече от половината новородени НЕ СА етнически българчета. Ние умираме като нация, до максимум 50 години ще сме малцинство в собствената си държава. Точно това ми харесва в казаното от Костадинов, че демографската криза е най-страшния за България проблем, а със сегашната политика на "привличане на инвеститори" за сметка на мизерно съществуване на гражданите е "путь в никуда".

преди 3 минути, IvanKirov написа:

ама данъците са едно от малкото неща, дето водят инвестори тук

Само не мога да разбера, това в каква връзка те притеснява. Ти сега и  0 % данък да сложиш, свестни инвеститори пак няма да дойдат.

Пак ти казвам. Плоския данък е хубаво нещо, но хората инвестират също и в държави, където има прогресивно облагане.

Не са ни проблема данъците, а непредвидимостта и корупцията.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Само не мога да разбера, това в каква връзка те притеснява. Ти сега и  0 % данък да сложиш, свестни инвеститори пак няма да дойдат.

Вече 10 пъти го написах, и Филипов сигурно пак го е изтрил.

Преди плоския данък ми прибираха 45% от бруто до нето. След плоския ми прибират 30 и няколко %, не съм сигурен точно.

Т.е. Коцето директно ми бърка в джоба.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Не са ни проблема данъците, а непредвидимостта и корупцията.

Най-точно казано. Плосък или не, ако има върховенство на закона и всеки се отчита коректно, страната ще се развива далеч по-добре. Ако пък и тези данъци се харчат по максимално прозрачен начин, а не да пропадат в разни корупционни схеми, най-после ще заприличаме на нормално европейска държава. 

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Най-точно казано. Плосък или не, ако има върховенство на закона и всеки се отчита коректно, страната ще се развива далеч по-добре. Ако пък и тези данъци се харчат по максимално прозрачен начин, а не да пропадат в разни корупционни схеми, най-после ще заприличаме на нормално европейска държава. 

В момента икономиката ни е тотално утрепана. Не можем да вземем рецепта от Германия да речем, и да проработи тук.

Ако не пипаме внимателно с инвесторите - ще изгубим и малкото, което имаме. Разбирам порива "дайте да вземем от чорбаджиите", ама не сме в средновековието вече. Особено пък софтуерните фирми се изнасят за период от около половин година. Нарамват си компютърчетата, и сбогом, шовинисти, "патриоти". Правете си българския лъв, като сте толкоз отворени!

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Като изберем други, как

Туй е въпросът, кои ще са тия другите. НФСБ точно същите работи правеха и приказваха, като Възраждане сега. Дори Пасков е бил при Волен, а Волен е бил кумец на Валери Симеонов.

После им виждаш хубавините. Оградата не спира и слон.

преди 12 минути, IvanKirov написа:

Дори Пасков е бил при Волен

Пасков и Волен са русофили бре. Валери също. Нормално е да са преплетени като свински черва.

В главата ти е каша. Възраждане са нормални, без зависимости отвън.

Пасков и Волен са русофили бре. Валери също. Нормално е да са преплетени като свински черва.

В главата ти е каша. Възраждане са нормални, без зависимости отвън.

Кое точно ми е каша? На елементарен въпрос мишкуват, трият и се крият. Пускам им копие като отворя тема като тукашната, и не е само в тоя форум.

Ще им насипя стабилно преди да са утрепали и малкото неща, дето работят в България. Да си правиш агитацията с обещание че ще качваш данъци...

Не са и те малко луди! Кво, да се радвам на това ли, и като при хиперинфлацията, българският лев да реве! 2000 към 1 курс, дали не беше и повече.

https://nova.bg/news/view/2021/03/15/319315/пресечна-точка-новите-лица-за-новия-парламен

Дебатират Костадин Костадинов, Чавдар Маринов и Йордан Апостолов

Изгледах този дебат и според мен там имаше само един адекватен човек.

преди 21 часа, Радул написа:

Изгледах този дебат и според мен там имаше само един адекватен човек.

Пък аз изгледах този дебат и се изненадах, не знаех, че Хаджи Свински е такъв неграмотник.

Може ли такъв убитак да е адвокат. От друга страна, щом Гешев е прокурор, що пък не

И виж колко е смешен.

Коцето говори перфект 6 езика, този неграмотник се опитва да му обяснява коя дума какво значела и от кой език била.

То бива помиярщина и гьонсуратлък, ама чак пък толкоз.

И Сашо Диков ми ги лансира тези пумияри. Тфу !!!

Пък аз изгледах този дебат и се изненадах, не знаех, че Хаджи Свински е такъв неграмотник.

Може ли такъв убитак да е адвокат. От друга страна, щом Гешев е прокурор, що пък не

И виж колко е смешен.

Коцето говори перфект 6 езика, този неграмотник се опитва да му обяснява коя дума какво значела и от кой език била.

То бива помиярщина и гьонсуратлък, ама чак пък толкоз.

И Сашо Диков ми ги лансира тези пумияри. Тфу !!!

Важното е да се бутне тиквата. После ше се разправяме, кой кум, кой сват, кой на булката брат. Когато дребните се хващат за гушите, това работи единствено в полза на онбашията.

преди 1 минута, Радул написа:

Важното е да се бутне тиквата.

Важно е. 

Ма ми е писнало от неграмотници. Аха да посегна да го фана за гушата през компютъра

на 15.03.2021 г. в 15:46, Реджеп Иведик написа:

Възраждане са нормални, без зависимости отвън.

:lol6:

• Автор
на 15.03.2021 г. в 15:04, IvanKirov написа:

Айде да не циклим от Сътворението насам, темата е как да излезем от тоя батак. 

Терминал 1, 2...Пловдив,  Бургас, Варна... 😆 

Излизането от батака може да стане трудно и със сигурност само желание и воля няма да са достатъчни.  Толкова вътрешни и външни сили са ок със сегашното положение в държавата,  че ако някой тръгне да им разваля рахатлъка идея си нямаш от колко места ще почнат атаки, включително и приятелски.  Положителна промяна може да се очаква от наистина сериозно подготвен човек със силен екип, за поне 2 мандата, с експерти на тема икономика, финанси, образование,  ред и сигурност(Тук влиза и правосъдието), международни отношения.  Излишно е да казвам, че в партията, за която е темата такива лица не знам да са налични.  Както и в другите партии де.  

Е го, хаджията. Не си знае собственото име какъв произход има, седнал за топонимите да се дърли

Православна дума, Боже прибери си вересиите. 

Какво ли според адвокат Хаджигенов тогава е православен език. На времето така се е наричал българския език, ама той едва ли знае това, щот е кух кат хралупа.

Аз лично се обзалагам, че кухендера не прави разлика между вероизповедание и език

на 15.03.2021 г. в 17:01, IvanKirov написа:

Да си правиш агитацията с обещание че ще качваш данъци...

Малко ми е странно, че хващаш на такива обещания. Още ли не си разбрал, че същественото е агитацията, а с какви обещания има точно никакво значение. Ще ти обещаят, ако трябва и басейн на луната, стига да гласуваш за тях - които ще да са те. А тъй, като масово населението е бедно, то е съвсем предвидимо да обещават високи данъци за богатите т.е. идеята е да се спечелят симпатиите на сиромасите, щото са повече.

Мисълта ми е, че ако това ти е единственото съображение да не гласуваш за възраждане, то се кахъриш напразно - спокойно можеш да си гласуваш за тях, тия калмуци никакви данъци няма да пипат.

преди 11 часа, sound написа:

Малко ми е странно, че хващаш на такива обещания. Още ли не си разбрал, че същественото е агитацията, а с какви обещания има точно никакво значение. Ще ти обещаят, ако трябва и басейн на луната, стига да гласуваш за тях - които ще да са те. А тъй, като масово населението е бедно, то е съвсем предвидимо да обещават високи данъци за богатите т.е. идеята е да се спечелят симпатиите на сиромасите, щото са повече.

Мисълта ми е, че ако това ти е единственото съображение да не гласуваш за възраждане, то се кахъриш напразно - спокойно можеш да си гласуваш за тях, тия калмуци никакви данъци няма да пипат.

Защо мишкуват и не ми го кажат директно?

Да триеш културни и смислени въпроси показва двуличие и мишочество. Още от сега намирисват, не ми се мисли ако докопат власт.

Квалифицираните специалисти са първите абонирани да ги набеждават за богати, поради липса на друг. Големите корпорации ще се изнесат в Люксембург при Microsoft и Apple, и пак ние ще духаме супата. Отделно където още народ ще се изнесе, то и без това им писна на западняците да се разправят с бандити.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.