Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

п.с. Пейзаните по селата много се радват на излияния - как щели да връщат казармата, как ще накажат богатите. Дори за "народния" "съд" ронят сълзи, нищо че нито е народен, още по-малко съд. Бареков се напъваше да го харесват дядовците, Каракачанов и той, частично. По въпроса с насилствената военна служба. Емпирично доказаха, че чак такива тъпни като гореспоменатите - не минават.

Хората които нямат интернет и се ловят на всякакви простотии. Но за щастие не определят те политиката.

Нали не сме от тях? Поне със сигурност имаме интернет.

Факт е, че точно БСП искаха да махат плоския, които те го въведоха. Именно ненавиждания Герб го удържаха, по ирония на съдбата.

По толкова инфарктен въпрос Възраждане мълчи. Хвърлят бомбата и се покриват като мишки. Трият точно тоя линк дето ви го давам поне 3 пъти досега. Много мъжко поведение, май се срамуват от лидера си.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 944,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 3 часа, IvanKirov написа:

Въпрос - на кого ще вдигат данъците?

Това беше мой въпрос. И дадох подсказки за кои точно данъци. Като се напъваш нещо дай видео кой какво е казал. Ако имаш въпрос към Дренчев - пиши, ще го питам лично ако го видя. Водач е точно в моя район. Нещо не виждам никоя партия да прави кампания и да има публични изяви.

Видя се че "десни" мерки не работят. Всичкото спестено като от ниски данъци не отива за развиване на производството тук, а се изнася и влага в чужди икономики. И се пръска за луксозно потребление. Сори, ама на някои задници да са с диаметъра на градската канализация пак не могат да го изядат и и изпият. А примерно иззетото от минималните доходи е примерно хляба на хората. Да речем 65 лв месечно. И да ти кажа че извън голямото село и партийно назначените калинки (нарицателно понятие) почти всички са около миниомална заплата.

преди 18 часа, IvanKirov написа:

Филипов, тъпчем на едно място. У всеки форум постовете си имат уникален номер, тук не видях такъв. Че и тайм стампът е джендъризиран, закръгля +/- чАс, и се налага да циклим на едно място и да цитирам едно и също.

Дали е правилно "ляво" или "дясно" е тема по-голяма от Капиталът на Маркс, сбирката е хиляди страници. Не се наемам.

Просто искам да знам тия коментираните кандидат патриоти каква я мислят за джоба на всеки от нас. С Дренчев си писахме през личния му мейл. Пак 10 пъти казах.

Филипов, чети бе човек! Едно и също нещо дъвчем.

преди 13 минути, Филипов написа:

А примерно иззетото от минималните доходи е примерно хляба на хората. Да речем 65 лв месечно. И да ти кажа че извън голямото село и партийно назначените калинки (нарицателно понятие) почти всички са около миниомална заплата.

Нагледахме се на т.нар. "ляво", преди 10-тина години беше. Вземахме по-малки заплати от дива Индия. Фирмата ни имаше клонове по целия свят, и не е ирония нито преувеличение.

Реално се отпушиха нещата като вкарахме плоския данък и отвориха границите за ЕС, вкл. за работа. Видях и от едното и от другото.

Питай тия дето сега са на минималната заплата преди 13 г. дали са били по-добре. Тогава се намираха майстори да бачкат за 20 лева надник, сега за 70 кинта дневно не мога да намеря някой да ми нареже дървата.

Който е на мин. заплата - това е функция на собствената му неграмотност. Не искам да ми вдигат данъка пак да ме правят равен с тия, по 1000 кинта месечно данък ми стигат, както е в момента преди да си видя нетото.

От осигуровки файда никаква, нито пенсия очаквам, наскоро плащах 4 цифрени суми за елементарна операция в болница.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Левите също.

Мафия ни управлява бре. Никакви мерки не работят.

Именно. Няма оправия поне 10 години.

Тоя чудовищен чиновнически апарат дето си го отглеждат 30 години... Има да напълниш 2 големи града, челядта им отделно.

И Христос Спасител не може ни отърва от тях за мандат време.

И "дайте да дадете" се изтърка, не ми се влиза пак в сивия сектор, пари в плик, социални гимнастики и ваучери на Чек Дежене.

Ляво и дясно са понятия без стойност.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Репликата ми беше към Филипов.

Логиката не ти е силната страна.

Знам че е към Филипов, за разлика от него чета постовете и гледам да не въртим една и съща плоча. Знам колко искате да накажете чорбаджиите изедници, само дето не сте в състояние за това. Нямате инструментите, най-много да отрежете клона на който седите. Не ви идва на акъл че баш тия дето искате да ограбвате държат последните работещи отрасли в България.

В момента чиновничеството са изгладнели безпрецедентно. Покрай ресторанти и молове затвориха още 50 свързани бизнеса, данъци не идват, че и компенсации изплащат. 400 000 безработни цъфнаха на борсата. Ще се реже до кокал, който още има работа да му вземат и единия бъбрек.

Само чиновниците ще напуснат кораба последни. Тяхното си го знаят.

Пасков и Коцето постоянно дуднат за бай Тошовия рай. Това ли очаквате да се върне?

преди 4 часа, Филипов написа:

Би ли ми дал цитати Възраждане за кои данъци какво са казали?

Подсказка - ДОД (ДФЛ), ДДС, корпоративен, дивидиент, патент, акциз и т.н. Защо разни чуждестранни инвеститори отиват в съседни и по-далечни държави и никак не искат прехвалините от самите тях на шайката (по А. Тодоров).

Та според мен те провеждат политика на изземане от народа на всякакъв ресурс и докарването му до просешка тояга. Справки ТОЛ система, скъпо строителство (пътища, изолации) някакви хептен излишни "екологични" лепенки, които да компенсират парите от липсата на хартиени винетки за собственика на печатница Демакс. Милиарди потрошени за уж електронно правителство. Още да изреждайм ли? Едни към 2 милиарда, които тиквата ги открадан от резерва на здравната каса и явно няма да ги върне. И похарчени не за здраве въпреки закона. Този резерв беше натрупан при 6% здравна вноска и то върху половината на сегашната сума. Сега са доста повече пари и хората умират без здравоопазване. Много може да кажа. Ама за правителствената политика в друга тема. 

Та давай конкретно какво са казали Възраждане и за кой данък. За другите в други теми - в тази няма да става миш - маш или тюрлю - гювеч. Сегашният "плосък" данък е само в 3 страни в целия сват и не е за нас. Смятам че трябва да има необлагаем минимум и прогресивно облагане както е в целия свят. 

Разбира се мога да цитирам

Цитат

5.2. Данъчна и приходна политикаСлед близо десет години на така наречения „плосък данък“, който изигра своя-та роля в повишаването на събираемостта, европейската тенденция (и лява, и дясна) е преминаване към „по-солидарния“ прогресивно–подоходен данък. Ние смятаме, че за България това може да се комбинира с освобождаване от данък на ниските доходи (до 500 лв.), което ще допринесе за реално увеличение на доходите на тези хора с 10%.В същото време ножицата на доходите в България се разтвори неимоверно и се обособи група (независимо, че не е многобройна), чиито доходи са десетки пъти по-високи от масовите. Тя не може да продължава да обяснява, че плоски-ят данък повишава събираемостта.
Какво предлагаме?1. Промяна на данъчната ставка за облагане на личния месечен доход в следния порядък:до 800 лв. – без данък;от 801 лв. до 1500 лв. – 10% данък;от 1501 лв. до 3 000 лв. – 12% данък;за сумите над 3 001 лв. – 17% данък.2. Намаление на ДДС от 20% на 18% за всички стоки и услуги.3. ДДС върху храна, лекарства, книги и учебници ще бъде премахнат.4. В данъчното облагане на фирмите за присъщи фирмени разходи да се при-знават разходите за инвестиции в придобиване на собственост, предназначе-на за дейността на фирмата.5. Създаване на единна приходна агенция. Националната агенция за приходите (НАП) и Агенция „Митници“ ще бъдат обединени в единен орган чрез вливането на митниците в НАП.6. Запазване на българския лев и недопускане на еврото като резервна или на-ционална валута в България

Би трябвало да си наясно след като толкова ги следиш и промотираш .

Аз също смятам че трябва да има прогресивно облагане но не смятам че Възраждане е парията която би се справила с подобно нещо Но да не разводнявам темата с подробни обяснения. Мисля че пределно ясно изразих мнението си по темата а бях тръгнал по нагоре да дебатирам по на широко защото знам че някой ще каже че нямам аргументи. Ето ти точно това се опитваш да кажеш. Спирам да пиша относно тази партия не мисля че заслужава времето което и отделих.

преди 11 минути, lsmurf написа:

Разбира се мога да цитирам

Би трябвало да си наясно след като толкова ги следиш и промотираш .

...

"за сумите над 3 001 лв. – 17% данък."

А честито! И това е за брутна сума.

Затова мишкуват, напълно наясно са, че искат да ударят квалифицираните хора. Може ли линк откъде е горният цитат?

преди 25 минути, IvanKirov написа:

Затова мишкуват, напълно наясно са, че искат да ударят квалифицираните хора. Може ли линк откъде е горният цитат?

Заповядай

преди 6 часа, IvanKirov написа:

Ау, 17%, ти наясно ли си, че плоския данък в другите европейски страни почва от 15%?

А в тези държави с прогресивен сигурно щеше да плащаш поне 30%.

Ама ревем.

Така е справедливо печелиш повече, плащаш повече!

преди 1 час, M.Николов написа:

Ау, 17%, ти наясно ли си, че плоския данък в другите европейски страни почва от 15%?

Ама ревем.

Не си прав и бих ти обяснил защо обаче вече съм предупреден да говоря тук само за Възраждане а в случая тя няма нищо общо така че мълча.

преди 47 минути, lsmurf написа:

Не си прав и бих ти обяснил защо обаче вече съм предупреден да говоря тук само за Възраждане а в случая тя няма нищо общо така че мълча.

Кой те е предупредил?

Ако си предупреден от администрацията тогава защо изобщо споменаваш това?

Ако не си предупреден от администрацията тогава кой е този с такива глобални права тук?

преди 6 часа, nikssi написа:

Кой те е предупредил?

Ако си предупреден от администрацията тогава защо изобщо споменаваш това?

Ако не си предупреден от администрацията тогава кой е този с такива глобални права тук?

предупредени бяхме от Филипов защото бяхме тръгнали да обсъждаме данъците на широко във връзка с предложението на Възраждане за отмяна на плоският данък и въвеждане на прогресивно облагане. Той смята че толкова широко дискутиране е отклонение от темата . Де да знам може и да е прав има и по подходящи теми ,но в крайна сметка за да стане ясно една политика правилна ли е или не според мен трябва да се разгледа по надълбоко а не като на конкурс за мис тази ми харесва тази не.

Като искате да обсъждате данъчната политика го правете в темата за правителството. Тук давайте само измененията, предлагани от съответната партия. Различни виждания с други процентни ставки  има и от други партии, и за тях има теми.

Неспособността на раздутата администрация да администрира подоходен данък , както и да събере ДДС и акцизи не е заради позицията на Възраждане.

преди 2 минути, Филипов написа:

Неспособността на раздутата администрация да администрира подоходен данък

Тя е неспособна да администрира и плосък данък.

Не може да се вменява вина на партиите, които не са участвали до сега в управлението, за 30 годишния гръмотресен провал на досега управляващите.

преди 10 часа, lsmurf написа:

И то само хубави неща !

преди 17 минути, miro20 написа:

И то само хубави неща !

Не е вярно има и такива, които клеветят.

Дори темата е създадена с цел да се клевети Възраждане.

Но се видя, че болшинството трезвомислещи хора ги харесваме и ги хвалим.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Но се видя, че болшинството трезвомислещи хора ги харесваме и ги хвалим.

О да ! Вижда се кои подкрепяте тези доказани фейкомети :giggle1:

Какво стана с обучението за турското робство и кви бяха още простотии ?

преди 12 часа, M.Николов написа:

Ама ревем.

Знаеш ли кога ще ми прибереш близо 1500 лева преди да си видя нетото?

Точно никога! За толкоз прости ли ни имате? Възраждане са тръгнали да правят ново разделение на народа, да прогонят и малкото останали кадърни хора, и това трябва да се знае!

3000 лева тука го имате за богатство, по белия свят минава за минимална работна заплата! Под тия пари вземат помощи по бедност, а нашите цени са по-високи от техните.

Ама то по белия свят и наема ще ти почва от 1200лв бе, пич.

И за много други неща ще трябва да си плащаш, защото така е прието там.

Та като теглиш чертата ще се окаже, че голяма разлика няма, а ще се налага да живееш сред чужди хора.

преди 11 минути, IvanKirov написа:

Възраждане са тръгнали да правят ново разделение на народа

Това пък къде го прочете ?

Хе, ся като се замислих, Хаджигенов иска жени и мъже да не се различават, щото е лезбия

преди 28 минути, M.Николов написа:

Ама то по белия свят и наема ще ти почва от 1200лв бе, пич.

И за много други неща ще трябва да си плащаш, защото така е прието там.

Та като теглиш чертата ще се окаже, че голяма разлика няма, а ще се налага да живееш сред чужди хора.

Вярно наемите са високи ако го погледнеш от гледна точка на нашите доходи но за техните заплати са си съвсем нормални. След като наемът ти е 15 - 20 процента от заплатата не е някакъв проблем да си го позволиш. Тук да не би да са по малки като процент.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.