Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Michigan111

Препоръчан отговор

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Що са чепите излишно? Всяка нация си имала 10-15% наивници а.к.а глупендери а.к.а сурляци ... последното дори не знам какв е!

Не е излишно, тая тема е на първо място в нета, за шуро-баджанащините на Копейкин. В нашите профи форуми се асоциира със Сидеров. Няма и един от IT сектора, да му симпатизира.

И тепърва лъсват с простащините си, ето баба ви Искра направила беля със зеленото партийно BMW. Копейкин я измъквал.

Златан Златанов - пусках ви кво разправя Колю Китаеца за него. От кол и въже събрани, щели да ми преосновават държава.

Пращайте темата на лумпени, дето се подлъгват по простотии Копейкинови. Да четат, да решават. Мишито дори към гръцките острови се заглеждал открито, българско било някога, териториториални претенции имал.

С простотиите си вече стават откровено опасни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, IvanKirov написа:

Аз лично предпочитам безвизово пътуване за САЩ

40 години им го лап.ате и все още има визи за българи за посещение в сащ. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Sliderum2 написа:

40 години им го лап.ате и все още има визи за българи за посещение в сащ. 

Еми квото такова. 45 години духахме на Русия, в момента самите руснаци бягат презглава оттам. Февруари очакват нова вълна моГилизация. Вече има и осъдени, защото не се явили у военкомата. Руснаците бягат у САЩ, не обратното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тебе лично кво те грее че сме били 9 милиона? Мене лично нищо. Държава - затвор.

Съкращаването на населението директно се отразява на икономическото развитие.

Не, държавата не е била затвор. Дори и да се опиташ да излъжеш,е хората не са били пускани навън, няма как да отречеш факта, че растежа на населението се причинява от възпроизвеждане, а не от него друго. Възпроизвеждането и то ли беше насила, или се случваше, заради нормалните условия на живот, стимули, организираност и адекватни помощи?

Аз помня преди ЕС, виждам и сега. В пъти по-добре е сега. Личен опит, не пропаганда.

Кое е по-добре сега?

Стига сте ревали, идвайте при нас, грамотни инженери търсят със свещ. Ама трябва и акъл, само с акъл на бавачки и музейни плъшоци не става.

Да ги търсят, значи нещо не е наред. Ако една работа е добра, хората сами отиват, без да се налага работата да ги влтърси и привиква. Щом търсят, но не намират, значи условията може да са лоши, дори и заплащането да е "добро".

Кво, ТКЗС ли искаш? Баба ми я юркали за 20 стотинки на ден, надница. На собствената ни нива.

Вероятно не е можела да си намери по-добра работа.

И все пак, тогава беше по-добре, тъй като:

1. Работата беше национализирана, а не частна;

2. Работниците имаха протекции, като не зависеха от някакви частници, които им обират парите, дават им трохи, и могат да ги изгонят по всяко време, БУКВАЛНО поради каквото си причина поискат. Примерно, ако ти имаш сини очи, а шефа на харесва сини очи, няма какво да го спре да те изгони.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Съкращаването на населението ни ектно се отразява на икономическото развитие.

Не, държавата не е била затвор. Дори и да се опиташ да излъжеш,е хората не са били пускани навън, няма как да отречеш факта, че растежа на населението се причинява от възпроизвеждане, а не от него друго. Възпроизвеждането и то ли беше насила, или се случваше, заради нормалните условия на живот, стимули, организираност и адекватни помощи?

Е границата опасана с бодлива тел, войниците (прибрани насила) стрелят в гръб, някой да не офейка. Вишки, ровове, пазачи... Всички признаци на затвор. Пробваш ли да бягаш и те хванат - хвърлят те в ада на Земята, в Белене и още 99 лагера.

Кое е по-добре сега?

Еми ходя си по командировки, вземам добри пари, намирам си работа без вездесъщите соц "връзки". Не ми пука ако ме уволнят. Ако реша утре емигрирам. Нямам кредити.

По соца чистачката вземаше повече от млад специалист.

Да ги търсят, значи нещо не е наред. Ако една работа е добра, хората сами отиват, без да се налага работата да ги влтърси и привиква. Щом търсят, но не намират, значи условията може да са лоши, дори и заплащането да е "добро".

Абе кво философстваш, щом имаш носталгия по соца, значи ти си тоя, дето не е наред. Няма насила работещи, просто вече е рядкост да намериш читав машинен инженер. И да е кадърен. По соца не всички бяха кадърни, 30 % от учебния материал е бил "слава на БКП-КПСС".

Вероятно не е можела да си намери по-добра работа.

Не. Баба ми е от село. Комунягите им гепят нивите, и ги принуждават да работят СОБСТВЕНИТЕ НИ НИВИ, за 20 стотинки надник. Цял ден на полето.

И от къв зор пък това да е добре? Сега мога да движа мой си бизнес, тогава го водеха престъпление.

2. Работниците имаха протекции, като не зависеха от някакви частници, които им обират парите, дават им трохи, и могат да ги изгонят по всяко време, БУКВАЛНО поради каквото си причина поискат. Примерно, ако ти имаш сини очи, а шефа на харесва сини очи, няма какво да го спре да те изгони.

Така е, само дето досега не съм гонен, по каквато и да е причина. Гонят такива като тебе, дето не могат да работят нещо сложно, и не искат да учат. Нормален човек няма да блее по соца, а ще се адаптира да му е добре днес и сега. Аз и за секунда не я ща соц мизерията, неслучайно е станала нарицателно за сивота и мърлящина. "Соц обзавеждане", "соц условия на почивка", "соц правила"...

В италианския речник "Джингарели" сме описани пак нарицателни. "Български" за италианците значи "сух, суров и тъп". Както ние се бъзикахме с албанците , те тъй с нас.

п.с. Помня малко от соца, впечатленията и спомените ми са ЛИЧНИ. Не някой дето е слушал от баба си, как върха на кариерата е било да учиш в Москва. По-далеч не дават.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Съкращаването на населението директно се отразява на икономическото развитие.

Не, държавата не е била затвор. Дори и да се опиташ да излъжеш,е хората не са били пускани навън, няма как да отречеш факта, че растежа на населението се причинява от възпроизвеждане, а не от него друго.

Момко, аз съм бил граничар и нарушенията знаеш ли в каква посока бяха? Не било затвор!

Възпроизвеждането и то ли беше насила, или се случваше, заради нормалните условия на живот, стимули, организираност и адекватни помощи?

Ти за ергенски данък чувал ли си ? Момко ... По настоящем живота бе принизен до ядене, пиене и мандръсане ... без излишни мечти .... не говоря за по-равните! .... забравих кражби!

Кое е по-добре сега?

Как кое? Най-малкото имаш свобода, свобода сам да решаваш съдбата си .... преди само по-равните имаха такава!

Не , това се казва на готово да ползваш нещо, но понеже е на готово ти не знаеш как да го развиваш респективно го съсипваш. Естетвено, че ако не го кефиш ще те изгони, но заради очи това може да стане само на държавната хранилка ! Ти като си с много знания не би трябвало да те бърка понеже ще се реализираш на пазара на труда, така дори на  по-добре платена работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да спомена. По соца има много народ пратени в Белене, по анонимен непроверен донос. Много случаи има - злепоставят те и айде в Белене, да ти вземат апартамента, жената, къщата. Шефът на милицията Антон Югов се е нанесъл в банкерска къща, като пратил собственика къде... знаете или се досещате. Историята я има в нета. Показателна е. 

Както сега са в Сев. Корея - почти тъй бяхме тогава. Милиционерските изроди са можели да те гаврят, убият, дори само за кефа. Има случаи на отвлечени и изнасилвани мацки, непълнолетни. От Беленски надзиратели.

След седмица я връщат в чувал. Човешкият живот по соца няма стойност. Точно като добичета ни отчуваха. Да се учим, да им работим, да им строим живота нов.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Брей, голямо спорене за глупости. Се едно някой иска да връща соца. А сещам се за едни дето го искат и то много. Има едни дето ги наричат умнокрасивитет начело с Христо Иванов. Сега за изборите чувам че щели да правят сварка с кирчо и кокорчо и дедо янки. Само дето новия соц има друго име, ма е все същото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, IvanKirov написа:

Еми квото такова. 45 години духахме на Русия, в момента самите руснаци бягат презглава оттам. Февруари очакват нова вълна моГилизация. Вече има и осъдени, защото не се явили у военкомата. Руснаците бягат у САЩ, не обратното.

Значи още няколко години сащ, с нас на врата и щяха почнат да бягат към Русия. Ама те са били наясно с опасността и затова не са премахнали визите за българи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2023 г. в 20:01, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Инфлацията се вдигна умишлено, след като се наложиха КОВИД мерките. Инфлацията продължи да се вдига умишлено, след като се наложиха и санкциите.

Ако не бяха санкциите, проблема с инфлацията щеше да е по-малко, отколкото е сега.

Не, прасе, нямаше да е по-малка инфлацията, защото Русия 5 пари не дава, че някой ѝ кляка. Затова и те попитах за n-ти път коя е държава е високо развита и в нея има руско влияние!

Да ти отговоря на другия въпрос, първо ти ми покажи в коя държава има руско влияние и в коя - няма. На мен не ми е известна държава, която се контролира от Русия.

Беларус съм я давал много пъти за пример, където ОМОН имат по-високи заплати от лекари и учители. По престижно е да биеш протестиращи и да имаш служебни апартаменти, автомобили, апетитни заплати и други привилегии пред това да си учител и лекар. А президентът им е вярно куче на Путин. И къде се намира Беларус като стандарт на живота?

И пак ще ти дам пример с България. България не се контролира от Русия, а от САЩ - България е колониална територия на САЩ. Защо България е изостанала, бедна, денационализирана и деиндустриализирана страна, в която има все по-напредваща демографска криза?

И какви са характериситките на колония? Защо нямаме куплет в химна си за това как сме верни на Вашингтон както имахме куплет, че сме верни на Москва в нашия химн?

Писахме си по този въпрос в друга тема и ти най-безсрамно каза, че нямаш нищо против да го има даже и сега понеже нямало нищо лошо в това една държава да сложи името на чужда столица в химна си, ако така ѝ харесвало... После си призна, че си комунист т.е., че родина нямаш, така че защо тогава изобщо защитаваш други държави, при това капиталистически и по-конкретно Русия? Какво ти харесва там сега освен, че там са бедни, подтиснати от олигархията и без никаква перспектива да излязат от мизерията си, но пък си имат "ценности"?

на 27.01.2023 г. в 19:07, Toto2 написа:

Голямо прасе, напразно се хабиш да спориш с тея. Твоите доводи за тях са грешни, както техните доводи за тебе са грешни. Няма смисъл да се опитваш да даваш зрение на слепец. невъзможно е. Тея хубавци могат да ти докажат, че няма нищо гнусно да ядеш скакалци, буби, червеи или всякакви такива насекоми. Така де, това е чист протеин и логически е логично вместо да си ядем свини, говеда , пилета и риби, да си папкаме насекомчета и пей сърце, светът ще е спасен и човечеството нахранено. Същите говеда съвсем логично ще ни доказват, че няма нужда от полове и няма нужда от размножаване и даже би било нормално да е законно умъртвяване на хората. Това го има и е факт.

Как да доказваш на някого каквото и да е, за който аксиоми са неща , които за нас са грешни. Както и обратното. Да, всичко е относително, но все пак ....Как да им вярвам на аксиомите на тия , като виждам какво е положението в родината. Поне според мен, ако техните "истини" бяха истини, нямаше да сме все по-намаляваща държава от население, все  по-безцветна и унила. Та така, нека си вярват на глупостите си, не мож ги убеди, че са говеда. Няма как. 

Нито съм говедо, нито някога някъде съм казвал, че съм за яденето на буболечки.

Отново показваш акъла си, че не ти стига за нищо освен да обиждаш и да си мислиш, че ще падне нещо и за теб от баницата, ако "вземете властта". По типично ганьовски, не ти е важно дали децата ти ще са добре (Може и да нямаш), важно ти е плюскането и няма значение по какъв път ще дойде. Важното е за теб да стане и си рецитираш партийните опорки, а даже и в задни части би се толкова дълбоко заврял колкото се налага, ако може да влезеш във властта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Гражданин написа:

Не, прасе, нямаше да е по-малка инфлацията, защото Русия 5 пари не дава, че някой ѝ кляка. Затова и те попитах за n-ти път коя е държава е високо развита и в нея има руско влияние!

Няма как да ти отговоря на този подвеждащ и неясен въпрос. Първо ти ми покажи държава, в която има руско влияние.

Примерно, България не е под "руско влияние" и се контролира от САЩ. Като се има това предвид и се предполага, че всичко неолиберално и американско е върхово, защо България е денационализирана, деиндустриализирана, със спряна икономика и развитие, напредваща демографска криза и цялостен упадък?

преди 10 минути, Гражданин написа:

Беларус съм я давал много пъти за пример, където ОМОН имат по-високи заплати от лекари и учители. По престижно е да биеш протестиращи и да имаш служебни апартаменти, автомобили, апетитни заплати и други привилегии пред това да си учител и лекар. А президентът им е вярно куче на Путин. И къде се намира Беларус като стандарт на живота?

Къде се намира Беларус като стандарт на живот? Ами, над средностатистическия за света.

преди 10 минути, Гражданин написа:

И какви са характериситките на колония? Защо нямаме куплет в химна си за това как сме верни на Вашингтон както имахме куплет, че сме верни на Москва в нашия химн?

Писахме си по този въпрос в друга тема и ти най-безсрамно каза, че нямаш нищо против да го има даже и сега понеже нямало нищо лошо в това една държава да сложи името на чужда столица в химна си, ако така ѝ харесвало... После си призна, че си комунист т.е., че родина нямаш, така че защо тогава изобщо защитаваш други държави, при това капиталистически и по-конкретно Русия? Какво ти харесва там сега освен, че там са бедни, подтиснати от олигархията и без никаква перспектива да излязат от мизерията си, но пък си имат "ценности"?

Отново говориш безсмислици, опитвайки да извъртиш нещата в твоя полза. Факт ли е, че България е под контрола на външни, неолиберални структури, като САЩ и ЕС, да или не? Факт ли е, че българската политическа система е инфилтрирана от чуждестранни, предимно американски, НПО-та, фондации и организации - да или не? Факт ли е, че Българското правителство слуша Херо Мустафа, да или не?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Toto2 написа:

Брей, голямо спорене за глупости. Се едно някой иска да връща соца.

Точно соца иска да връща, другар Копейкин. Погледни 3 поста надолу, под твоя. Цитирате проф. Иво Христов. Как сме били на 25-то място по индустриална сила. Кво ме грее ква сме сила, като на 2 часа ток го спираха за един. Като ме туряха долна каста, понеже родителите ми били от село, и не ми даваха да купя имот в град, дори да имам пари.

Да преброим кои от вашите идеи, да "преосновавате България", се препокриват със соца.

1. Връщане на казарма. Само пропускаш, че сегашните донаборници НЕ са улави като вас, с радост да се кълнат под знамето, и да вярват, че изпълняват дълг. Мене ме беше малко гнус, че докосвам нещо с уста, като хиляди други преди мен. Дори противогазите не бяха лични, от общата камара го вземам и връщам, дето са си вряли зурлата цялата рота преди мен. Тия простотии ли ще натрапвате на новото поколение, туй ли ви било държавническото?

2. Ограничение на пътуване и работа в ЕС. Ми по Татов златен тъй беше. И до Сърбия не пущаха, Стефан Марков има нарочен разказ в "Задочни репортажи за България".

3. Инженер да взема по-малко от чистачка. В момента ми прибирате доста над половината от брутото, и сте зяпнали за още. С кого пак ще ме правите равен? Презирам ви, не сте равни с мен!

преди 6 часа, Toto2 написа:

А сещам се за едни дето го искат и то много. Има едни дето ги наричат умнокрасивитет начело с Христо Иванов. Сега за изборите чувам че щели да правят сварка с кирчо и кокорчо и дедо янки. Само дето новия соц има друго име, ма е все същото.

Такава простотия изръси, че чак не може да я осъзнаеш каква!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Няма как да ти отговоря на този подвеждащ и неясен въпрос. Първо ти ми покажи държава, в която има руско влияние.

Казах ти Беларус, ти нарочно ли си неадекватен?

Къде се намира Беларус като стандарт на живот? Ами, над средностатистическия за света.

Какъв е "средностатистическия"? Това опеделено не е висок стандарт! Даже много по-надолу от средния за Европа. Ние не искаме стандарт като в Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, че даже и на една Полша, така ли? По-хубаво ще ни е да сме като в Беларус. Да сме завряни в орбитата на Русия и да сме им провинция. Всички държави в ЕС имат по-висок стандарт в пъти от този в Беларус! Даже една България сега сме много по-напред. А ти искаш руско влияние!

Отново говориш безсмислици, опитвайки да извъртиш нещата в твоя полза. Факт ли е, че България е под контрола на външни, неолиберални структури, като САЩ и ЕС, да или не? Факт ли е, че българската политическа система е инфилтрирана от чуждестранни, предимно американски, НПО-та, фондации и организации - да или не? Факт ли е, че Българското правителство слуша Херо Мустафа, да или не?

Докажи как САЩ ти пречат да си живееш спокойно живота, лично налагат ли ти някакви ограничения върху личността тя да пътува, да се развива, да товри и т.н.? Не ми давай за примери някакви глупости. Кога НПО те е спряло да си изражиш мнението спокойно, да пътуваш или да канидатстваш за желаната работа? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Coco1 написа:

Само във пропагандата на комунистите 

Лично познавам хора, правили полупроводниците в Ботевград. Продукцията ни е била прекалено скъпа, спрямо конкурентите по света. Насила са задължавали нашите инженери, в Респром примерно, да ползват нашите транзистори в продукцията на завода. Били сме индустрия, защото не сме се състезавали на световния пазар. Всичко по сеца беше фейк, менте. Сам бай ви Тодор ви казва, че соцът е недоносче.

Напиканите баби искате да натрапвате всичко това, на младите. Вместо да си гледа магистратурата в ЕС - искате да се разправя с 50 циг анина в ротата, и трима инженера. Трима срещу 50. Не ми разправяйте, че е невъзможно. В точно такава рота бях.

Не знам каква е тая омраза срещу нас, отделили сме 5 години от живота си, само за да излезем накрая на пазара, стажанти. Филипов не спира да хвърля слюнка по нас, как трябвало на компресора в казармата. Отде е тая злоба, бе хора? Щото вземаме в пъти колкото вас,   понеже сте некадърни за повече? Oстаналите не спират да ми викат пинтия, все едно съм ви осиновил, и ви дължа от залъка си!

Как да гласува човек, за мерзавци като набедените възрожденци? Само мизерии искате за другите, ама вас да не касаят. Мърсите националните светини, за туй най ме е яд. То не беше един боклук или двама, да се обършат в Ботев и Левски. Просто сте поредните, и ви личи отсега.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, IvanKirov написа:

Точно соца иска да връща, другар Копейкин. Погледни 3 поста надолу, под твоя. Цитирате проф. Иво Христов. Как сме били на 25-то място по индустриална сила. Кво ме грее ква сме сила, като на 2 часа ток го спираха за един. Като ме туряха долна каста, понеже родителите ми били от село, и не ми даваха да купя имот в град, дори да имам пари.

Да преброим кои от вашите идеи, да "преосновавате България", се препокриват със соца.

1. Връщане на казарма. Само пропускаш, че сегашните донаборници НЕ са улави като вас, с радост да се кълнат под знамето, и да вярват, че изпълняват дълг. Мене ме беше малко гнус, че докосвам нещо с уста, като хиляди други преди мен. Дори противогазите не бяха лични, от общата камара го вземам и връщам, дето са си вряли зурлата цялата рота преди мен. Тия простотии ли ще натрапвате на новото поколение, туй ли ви било държавническото?

2. Ограничение на пътуване и работа в ЕС. Ми по Татов златен тъй беше. И до Сърбия не пущаха, Стефан Марков има нарочен разказ в "Задочни репортажи за България".

3. Инженер да взема по-малко от чистачка. В момента ми прибирате доста над половината от брутото, и сте зяпнали за още. С кого пак ще ме правите равен? Презирам ви, не сте равни с мен!

Такава простотия изръси, че чак не може да я осъзнаеш каква!

Простотиите ти край нямат.. Възраждане няма за цел да връща соца и планова икономика. Тея сравнения със соца и днес е просто ако може евентуално някой да прогледне какво сме били и какво сме сега и какво бихме били евентуално, ако свалячите на соца не бяха това, което се оказаха - национални предатели.

1. Казарма или военно обучение или както искаш го наречи си е необходимост за всяка една държава, която иска да разчита на своите сили да си брани гражданите. Има я навсякъде почти.Ако разчиташ да плащаш на някого да те брани, а ти да лееш кълки - си уязвим от всякъде. Кое е по-ефтино? Да плащаш на чужда фирма да ти пази имането или ти да си плащаш на своите хора? Нато безплатно ли ни пази? Хич за без пари?

2.Това да си предоговорим условията за членство в ЕС кое му е лошото? Кое е лошото да изправим гръбнак и да си поискаме и получим своето? Кое е лошото да си поискаме хранителният суверенитет? Кое е лошото да ядем нормални и вкусни български зеленчуци, месо, мляко, сирене и т.н. Кое му е лошото селското ни стопанство да успява да изхранва държавата и да осигурява работа на още много хора?

Какво ни е донесло ЕС положително, освен свободно да можеш дс се развяваш по европата и да изнасяш човешки и финансов капитал? Фалшиво усещане за свобода, само че за да искаш да ходиш да бачкаш в чужбината, значи тука не е добре положението. А с влизането в ЕС то трябваше да се подобрява, нали за това влязохме там. Но 20 години нещо подобрението го няма и все повече хора имат стимул да си напуснат родината. Това добре ли е? За мен е лошо. Щом 20 години не се случва това, за което сме влезли в ЕС а напротив, става по зле, значи сме направили грешка. Която би трябвало да се опитваме да поправим.

3.Тука не ти се разбира особено. Де са тея чистачки дет взимат повече от инженери? Кой ти взима в момента данъците, че не ми е ясно как ние ти зимаме ризата от гърба? Жив да те ожали човек, да зема да ти направя дарение  че нещо си го много закъсал.

И накрая, ми явно си много много залупен да не виждаш на къде върви Америка и ЕС. Права на малцинствата над мнозинството, цензура над мнения на хората, които се изразяват политически некоректно, говорене за базов доход , либерален интернационализъм...иц още много да не ги изреждам. Уж си бил по време на соца и такива неща да не ти правят впечатление? Много си промит, съжалявам.

Петър Петров

За да придобиете по-ясна представа какви политики се опитват да вкарат отвън в българското общество, което даже да плати и сметката за това, Ви посочвам и конкретни разпоредби от ОТХВЪРЛЕНИЯТ в петък и с гласовете на Възраждане, лобистки законопроект на ДБ (подкрепян от ПП и ДПС). Тези текстове показват истинската му цел. Тя е стартиране на държавно финансиране на частни НПО-та, прокарващи джендър-идеологии и "специализирани услуги" (с мои бележки в скоби):
--------------------------------------------------------------------------
Чл.1,ал.1,т.4. Този закон урежда програмите за превенцията и СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ УСЛУГИ за предоставяне на подкрепа (от НПО-та)…
-----------------------------------------------------------------------
Чл.6а,ал.5. В състава на Националния съвет се включват представители на ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА с нестопанска цел (НПО-та), които осъществяват дейност по превенция и защита, с ПРАВО НА ГЛАС относно формулирането, прилагането и оценяването на политики…“
------------------------------------------------------------------
Чл.6б, ал.9. Условита и редът за изборът на ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА с нестопанска цел (НПО-та) по ал.5 се определят с правилника по ал.8. (т.е. министерството ще определя кои са те)
---------------------------------------------------------------------
Чл.6б, ал.1 т.15. Националният съвет одобрява процедурите по подбор на дейностите, ФИНАНСИРАНИ по реда на чл.6е, ал.6 за превенция на домашното насилие и СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ УСЛУГИ (на НПО-та) за защита от домашно насилие и осъществява контрол за изпълнение на условията по договора за ФИНАНСИРАНЕ (на НПО-та).
------------------------------------------------------------------
Чл.6е, ал.6. Със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година по бюджета на МС се определят средства за ФИНАНСИРАНЕ на ЛИЦАТА по ал.3 - органите на изпълнителната власт, на местното самоуправление и местната администрация и ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА (НПО-та), които работят за превенция и защита на лицата, пострадали от домашно насилие или в риск…, за изработване и изпълнение на подготовка и одобряване на ПРОГРАМИ В УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ…(внасяни от НПО-та!!!)
------------------------------------------------------------------------
"Чл.6е, ал.7. Процедурите по избор на ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА (НПО-та), които осъществяват превенция срещу домашно насилие, условията и редът за ФИНАНСИРАНЕТО (на НПО-та), се определят в правилника за прилагане на закона."

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'гласуване резултати по парламентарни групи 27.01.2023 г“. 19:54:26 пропиѕ 40 Per. общо 133/67 герб-сдс пп дпс 9900 възраждане 24 024 бсп 20 020 0 ÐÐ 19 0 бв 4130 нез 0000 гласове 156 за 77 против 65 възд. 14 предложението не e прието 00:00:41'

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Toto2 написа:

Простотиите ти край нямат.. Възраждане няма за цел да връща соца и планова икономика. Тея сравнения със соца и днес е просто ако може евентуално някой да прогледне какво сме били и какво сме сега и какво бихме били евентуално, ако свалячите на соца не бяха това, което се оказаха - национални предатели.

Е няма да е соц, само соц простотиите.

1. Казарма или военно обучение или както искаш го наречи си е необходимост за всяка една държава, която иска да разчита на своите сили да си брани гражданите. Има я навсякъде почти.Ако разчиташ да плащаш на някого да те брани, а ти да лееш кълки - си уязвим от всякъде. Кое е по-ефтино? Да плащаш на чужда фирма да ти пази имането или ти да си плащаш на своите хора? Нато безплатно ли ни пази? Хич за без пари?

Казармата дето я служих нямаше ГРАМ общо с военно обучение. Затворническо пребиваване, затворнически порядки, затворническа храна. Аз затуй ги ненавиждам. И затова няма да може да разчитате на мен, ако и да ме накараха насила, да се закълна, че ще ви браня.

2.Това да си предоговорим условията за членство в ЕС кое му е лошото? Кое е лошото да изправим гръбнак и да си поискаме и получим своето? Кое е лошото да си поискаме хранителният суверенитет? Кое е лошото да ядем нормални и вкусни български зеленчуци, месо, мляко, сирене и т.н. Кое му е лошото селското ни стопанство да успява да изхранва държавата и да осигурява работа на още много хора?

Като излезем от ЕС, щото няма да успеем да предоговорим - е ЛОШО, и то много лошо. Лично помня какво беше преди ЕС, тока не можех да си плащам, с подаянията на Ганю. И ни нещяха да работим в ЕС. 100 спънки, и визи, и кво ли не. Втора ръка хора бяхме. Лично го помня, неща го пак.

Какво ни е донесло ЕС положително, освен свободно да можеш дс се развяваш по европата и да изнасяш човешки и финансов капитал?

Кво значи да изнасям човешки капитал бе боклуци, аз ваша собственост ли съм, парите МИ ваши ли са? Пращай на копейката да чете тука - вдигане на данъците не значи, че ще прибират повече. Значи, че ще се изтеглят и малкото смелчаци чужденци, дето отварят работни места тука. Отде да ги знае музеен плъх тия неща, и кохортата му бавачки и коминочистачи, и таксиджии, и шапкари, и милиционери.

Фалшиво усещане за свобода, само че за да искаш да ходиш да бачкаш в чужбината, значи тука не е добре положението.

Още съм тука, успокой се. Като дойдат вашите бавачки на власт, евентуално. Тогава ще стане зле.

А с влизането в ЕС то трябваше да се подобрява, нали за това влязохме там. Но 20 години нещо подобрението го няма и все повече хора имат стимул да си напуснат родината. Това добре ли е? За мен е лошо. Щом 20 години не се случва това, за което сме влезли в ЕС а напротив, става по зле, значи сме направили грешка. Която би трябвало да се опитваме да поправим.

За мен лично е МНОГО ПО-ДОБРЕ, след влизането ни в ЕС. Вие като сте некадърници - нормално е да ви е зле.

3.Тука не ти се разбира особено. Де са тея чистачки дет взимат повече от инженери? Кой ти взима в момента данъците, че не ми е ясно как ние ти зимаме ризата от гърба? Жив да те ожали човек, да зема да ти направя дарение  че нещо си го много закъсал.

По соца чистачка пред пенсия вземаше по-висока заплата, от млад инженер. Да изкараш висше те гърбеха да учиш 10 кила книги със соц простотии, всяко лято бригада, после 2 години по разпределение. Ссьiлки ли беше по руски, да те изселят насила. Заточение. После почваш на супер ниска заплата. Туй са 7 години подарени на червените изверги.

И накрая, ми явно си много много залупен да не виждаш на къде върви Америка и ЕС. Права на малцинствата над мнозинството, цензура над мнения на хората, които се изразяват политически некоректно, говорене за базов доход , либерален интернационализъм...иц още много да не ги изреждам. Уж си бил по време на соца и такива неща да не ти правят впечатление? Много си промит, съжалявам.

А, тука си прав. Само че за момента навръх всичко изброено, имаме доходи поне 10 пъти колкото по соца. Вие като не може да си ги докарате е ваш проблем. Беден човек е беден в главата. Никой не ти е крив.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, IvanKirov написа:

Като излезем от ЕС, щото няма да успеем да предоговорим - е ЛОШО, и то много лошо. Лично помня какво беше преди ЕС, тока не можех да си плащам, с подаянията на Ганю. И ни нещяха да работим в ЕС. 100 спънки, и визи, и кво ли не. Втора ръка хора бяхме. Лично го помня, неща го пак.

Кво значи да изнасям човешки капитал бе боклуци, аз ваша собственост ли съм, парите МИ ваши ли са? Пращай на копейката да чете тука - вдигане на данъците не значи, че ще прибират повече. Значи, че ще се изтеглят и малкото смелчаци чужденци, дето отварят работни места тука. Отде да ги знае музеен плъх тия неща, и кохортата му бавачки и коминочистачи, и таксиджии, и шапкари, и милиционери.

За мен лично е МНОГО ПО-ДОБРЕ, след влизането ни в ЕС. Вие като сте некадърници - нормално е да ви е зле.

преди 25 минути, IvanKirov написа:

По соца чистачка пред пенсия вземаше по-висока заплата, от млад инженер. Да изкараш висше те гърбеха да учиш 10 кила книги със соц простотии, всяко лято бригада, после 2 години по разпределение. Ссьiлки ли беше по руски, да те изселят насила. Заточение. После почваш на супер ниска заплата. Туй са 7 години подарени на червените изверги.

:wors::yanim:

преди 5 часа, Гражданин написа:

преди 5 часа, Гражданин написа:

Отново показваш акъла си, че не ти стига за нищо освен да обиждаш и да си мислиш, че ще падне нещо и за теб от баницата, ако "вземете властта". По типично ганьовски, не ти е важно дали децата ти ще са добре (Може и да нямаш), важно ти е плюскането и няма значение по какъв път ще дойде. Важното е за теб да стане и си рецитираш партийните опорки, а даже и в задни части би се толкова дълбоко заврял колкото се налага, ако може да влезеш във властта.

:wors:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...