Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да бъдем сексисти за 5 минути

Featured Replies

преди 17 минути, Myanmar написа:

Ако смяташ, че издръжката на зарязаното ти дете

Само дето може и да е отнето. Презумпцията, че не обичаш вече жена си не означава, че не обичаш децата си.

• Отговори 895
  • Прегледи 58,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Фирма, съпричастна към борбата за равенство между половете, търси четири жени за ежедневно разтоварване на камиони с цимент...

• Колев 74
    Колев 74

Дори и в раздел политика няма такива идиоти като теб! Не си представям какъв човек можеш да бъдеш и ако имаш деца( в което силно се съмнявам) как ги възпитаваш! Можеш ли в очите на дъщеря си да и каже

• Радул
    Радул

Публикувани изображения

• Автор

Мразя сексизма и тея дето си мислят, че жените са нещо повече.

Също и расизма и негрите.

преди 2 минути, lightshadowmaker написа:

Презумпцията...

Тея презумпции са само в твоята глава. Очевидно имаш лична драма и си смяташ, че всички са като теб или на всички им се е случило каквото на теб. Не е.

преди 21 минути, Myanmar написа:

. Очевидно имаш лична драма

Аз лична драма нямам. Просто и кратко. Обаче виж, че прекалено много се използва и се акцентира на презумпцията, че винаги мъжът е насилник, а жената е жертва - просто нещата в днешно време далеч не са така. И съм за патриархалното общество. Жените да учат, да се развиват колкото искат, но има поставени от биологията и еволюцията неща, които няма как да се пренебрегнат. Кой пази семейството, кой се грижи за децата и т.н. Кой прави тръбите и контактите и кой готви.
Всеки, когато си знае задълженията - има мир и спокойствие. Ама когато една жена не иска да върши нейната част от задълженията си, обаче мъжът трябва да върши неговата - както днес се случва нерядко...изведнъж се оказва сериозна неравнопоставеност.
Аз лично очаквам като съм къртил плочки цял ден да правя спукана тръба, да бъда посрещнат с кафе и/или вкусна вечеря.
Мъжът прави нещата вкъщи да работят, а жената - осигурява уюта. Не очаквам жената да прави контакти, тръби или покриви.
От тая гледна точка мъж с ръцете в отзад за мен е обратен. А жена, която се скатава от домашните задължения - също.
Което не означава, че не можеш да помогнеш на жена си, ако няма плочки за къртене и покриви за правене.
Жена да не може да готви и мъж да не може да оправи чешмата...
А, да - трудът и на двете страни трябва да се цени.

преди 19 минути, Радул написа:

И кво стана със сексизма ся? Взе ли се некво решение в крайна сметка.

Ти малко като партиен секретар на Априлски пленум питаш :D иронията ти за Решение е трогателна...

Аз си мисля, като чета мненията, и като изключим някои потребители, които са се родили "прави" и просветени свише, че има някаква причина за недоволството и сепаратизма.

Съгласна съм с по-горе дадения пример, при раздяла, защо и как дете/деца са "грижа" на майката. А символичната издръжка е меко казано подигравка за цели Принцип на справедливост и реципрочна грижа конкретно за детето, а не толкова като "помощ" или дълг към майката.

преди 5 минути, Maleficient написа:

Ти малко като партиен секретар на Априлски пленум питаш :D иронията ти за Решение е трогателна...

Че кво му е на априлския пленум?

преди 9 минути, Maleficient написа:

при раздяла, защо и как дете/деца са "грижа" на майката.

Освен ако мъжът не докаже, че е негодна да ги гледа и са застрашени при нея.

преди 35 минути, Myanmar написа:

Също и расизма и негрите.

Стига с тази омраза! Аз пък обичам жените, които готвят вкусна супа! Ето, да обърна нещо от омраза на положително!

преди 9 минути, lightshadowmaker написа:

Освен ако мъжът не докаже, че е негодна да ги гледа и са застрашени при нея.

..

Мда. Имам приятел с подобен "казус". И му е трудно. И доста не в полза за принципното му отношение към всички останали жени, но дали защото е философ, или пък защото детето му е момиче, определено не мрази жените.

преди 2 минути, Maleficient написа:

Мда. Имам приятел с подобен "казус". И му е трудно

Не знам, но освен ако жената не е наркоманка, алкохоличка или кара всеки ден различни мъже вкъщи си, почти невъзможно е да се докаже, че е негодна.
А невинаги най-доброто за децата е да остават при майката.

• Автор
преди 21 минути, lightshadowmaker написа:

Аз пък обичам жените, които готвят вкусна супа! Ето, да обърна нещо от омраза на положително!

Значи обичаш супа. Не жените.

like a boss eating GIF

преди 38 минути, lightshadowmaker написа:

Мъжът прави нещата вкъщи да работят, а жената - осигурява уюта. Не очаквам жената да прави контакти, тръби или покриви.
От тая гледна точка мъж с ръцете в отзад за мен е обратен. 

преди 39 минути, lightshadowmaker написа:

Жена да не може да готви и мъж да не може да оправи чешмата...

И каква стана тя, останаха ли нормални или всичко е вече обратно? Мъже отглеждат децата, жени оправят чешмите ...

преди 1 минута, Myanmar написа:

Значи обичаш супа. Не жените.

Напротив. Само уважение към жените, които се държат като жени. Някоя да се държи като жена не означава да показва слабост, а да се държи с нежност, женственост, финес и грация. Това някой да направи нещо красиво за теб е проява на нежност. Включително супата. 

• Автор
току-що, VeeeSeLa написа:

И каква стана тя, останаха ли нормални или всичко е вече обратно? Мъже отглеждат децата, жени оправят чешмите ...

Един електричар обясняваше, че без да знаеш закона за Ом си загубен в джунглата наречена живот. Ужас! Ако ми потрябва как се пише ще му звънна!!!!

Коне с капаци, чийто кръгозор е само личния живот.

току-що, lightshadowmaker написа:

Някоя да се държи като жена не означава да показва слабост, а да се държи с нежност, женственост, финес и грация. Това някой да направи нещо красиво за теб е проява на нежност. Включително супата. 

Току що каза, че обичаш педалите.

преди 3 минути, VeeeSeLa написа:

И каква стана тя, останаха ли нормални или всичко е вече обратно?

Аз съм двойно обратен. Обичам да не обичам обратните.

преди 5 минути, Myanmar написа:

Един електричар обясняваше, че без да знаеш закона за Ом си загубен в джунглата наречена живот.

Факт. Имаш бойлер 2000W. Знаеш напрежението на мрежата. Съмняваш се, че нагревателят е дефектен. Можеш да разбереш с мултицет за 10лв на режим съпротивление. И да си го смениш за 20лв. Или да извикаш майстор, ама да дадеш много повече пари. Не сме всички богати като теб, да викаме майстори и да сменяме всичко с ново, когато прояви най-малкия възможен проблем.
Със сигурност, оная модераторка ако имаше читав мъж нямаше да плаче в темата как дръжката на прозореца й се счупила и ще умре от задух.
А за супата - аз ще я оценя, защото е направена за мен, не защото е супа. Много си глупав, Саше.

преди 7 минути, VeeeSeLa написа:

Не знам, не разбирам. Аз си ремонтирам почти всичко сам. Майстори не ми трябват.

• Автор
преди 8 минути, lightshadowmaker написа:

Имаш бойлер 2000W. Знаеш напрежението на мрежата. Съмняваш се, че нагревателят е дефектен.

haha.pnghaha.pnghaha.png

Season 1 Rod Sterling GIF by CBS All Access

преди 8 минути, lightshadowmaker написа:

оная модераторка ако имаше читав мъж нямаше да плаче в темата как дръжката на прозореца й се счупила и ще умре от задух.

Така е. Всеки, със счупена дръжка на прозореца е потенциален мъртвец! Но пък ти можеш да я спасиш!

giphy.webp

току-що, Myanmar написа:

...

Ако жена ти не знае как се оправя бойлера, защото е жена и готви супа, а пък ти не знаеш въпреки че си мъж, значи си калпав мъж.
За какво ставаш, в такъв случай? Сега ми кажи, че ти е мек и затова си женомразец.

преди 3 минути, lightshadowmaker написа:

Ако жена ти не знае как се оправя бойлера, защото е жена и готви супа, а пък ти не знаеш въпреки че си мъж, значи си калпав мъж.
За какво ставаш, в такъв случай? Сега ми кажи, че ти е мек и затова си женомразец.

Какъв бойлер, какви 5 лв? Има си майстори за това. С това си изкарват прехраната.

• Автор
преди 1 минута, acnekt написа:

Какъв бойлер, какви 5 лв? Има си майстори.

Недей така ве. Лъгал е жена си 15 години, че е незаменим, а тя без него е загубена!

Bobcat Goldthwait Omg GIF by truTV’s Bobcat Goldthwait’s Misfits & Monsters

преди 5 минути, acnekt написа:

Какъв бойлер, какви 5 лв? Има си майстори за това. С това си изкарват прехраната.

Да. То и компаньонки има. Ама и едните и другите взимат пари и не правят нещата както трябва. Да разбирам ли, че и ти си от сакатите?

• Автор
преди 2 минути, lightshadowmaker написа:

Да. То и компаньонки има. Ама и едните и другите взимат пари и не правят нещата както трябва. Да разбирам ли, че и ти си от сакатите?

Усещам, че ще вземеш храната на компюньоните и дърводелците.

Което всъщност е възможно само ако си компаньон или дърводелец - същото, което твърдеше до преди миг, че е излишно.

Zach Galifianakis Reaction GIF

Не останаха истински сексисти и феминистки, значи! От жегите нещо сте се размекнали ... :D 

• Автор
преди 1 минута, VeeeSeLa написа:

Не останаха истински сексисти и феминистки, значи! От жегите нещо сте се размекнали ... :D 

Имаме си един. Обаче не ти отговаря, защото му е под достойнството.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Имаме си един. Обаче не ти отговаря, защото му е под достойнството.

И правилно, ще се захапем и ще има да се дъвчем. :) 

преди 27 минути, lightshadowmaker написа:

Да, сакат съм. Не разбирам от бойлери. Има си майстори за това.

преди 10 минути, acnekt написа:

От жени разбираш ли, или и за тях си има майстори?

преди 13 минути, acnekt написа:

А от какво разбираш? Поне вадиш ли по минимум 5000евра някоя да те зачете за човек?
Кел файда от човек, който от нищо не разбира? Семейството не е само цуни-гуни, много те обичам. Най-малкото да спестиш пари на семейството, като направиш нещо качествено вместо да викаш някого другиго означава, че могат да отидат за друго. Тя и жената може да не готви, викаш си поръчка с яденето и готово. Страшно семейство.

преди 2 минути, Радул написа:

От жени разбираш ли, или и за тях си има майстори?

То и аз взех да се чудя....Аз казах, че всичко си "оправям" сам. Може би и там вика майстори.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.