Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да бъдем сексисти за 5 минути

Featured Replies

• Автор
преди 22 минути, upper@D написа:

Сори, не играеш честно!

Чудите се защо жените не са пестеливи? Еми много ясно - вие да сте виждали някога касичка с цепка отдолу pay me kim kardashian GIF by GQ

• Отговори 895
  • Прегледи 58,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Фирма, съпричастна към борбата за равенство между половете, търси четири жени за ежедневно разтоварване на камиони с цимент...

• Колев 74
    Колев 74

Дори и в раздел политика няма такива идиоти като теб! Не си представям какъв човек можеш да бъдеш и ако имаш деца( в което силно се съмнявам) как ги възпитаваш! Можеш ли в очите на дъщеря си да и каже

• Радул
    Радул

Публикувани изображения

преди 19 минути, Myanmar написа:

жените не са пестеливи

Пак греда!

Пестелива ми и другото име :)

• Автор

Защо няма жени космонавти? Тру стори:

- Хюстън - обадила се космонавтката - имаме проблем.

- Какъв е проблемът? - обадили се от Земята.

- Сети се сам!

80255364_4032799366761549_6179187070908702230_n.jpg.7542021e88e2e65d5d50c4a408397b1e.jpg

преди 1 минута, upper@D написа:

Пак греда!

Пестелива ми и другото име :)

То и добермана има име на добър мен, ама хапе 200.gif

преди 9 минути, Myanmar написа:

ама хапе

Причина си намира явно

преди 5 часа, acnekt написа:

Световно изследване: Жените в българския парламент са малко или 57

https://www.dnes.bg/politika/2012/03/08/jenite-v-bylgarskiia-parlament-tochno-57.153323

Е, 57 жени като бройка малко ли са? Не 57, ами 5,7 да са пак са много. 5 жени с нормален ръст и една "половин порция" са пре-достатъчно. Гласът не трябва да им се чува на жените, защото мислат само за глупости.

преди 5 часа, acnekt написа:

Твоят мозък като на мъж прЪщи. Виждаме от толкова много интелигентност на мъжете до какво доведе.

А сега де? Пръщи или пращи мозъкът ми не знам, ама твоята интелигентност не ми се чини да е мъжка, щом се възмущаваш на интелигентността на мъжете! Ами хайде обясни подробно, до какво довете мъжката интелигентност?

преди 9 часа, upper@D написа:

Имах предвид - заглавието на темата.

Това е най-хубавото заглавие на тема от всичките теми тук! Умирам за такива заглавия и дано да ги има повече!:)

• Автор
преди 48 минути, herkules2 написа:

Ами хайде обясни подробно, до какво довете мъжката интелигентност?

Защо говориш за мъжка и женска интелигентност. Нали става въпрос за един и същи биологичен вид - хомо сапиенс. Може да говорим за предразположености, за характери, за културни, етнически, религиозни различия и химични разлики между двата пола, но не и за интелектуално превъзходство.

Може би трябваше да напиша темата в раздел "Празни приказки", защото не искам да се приема като повод за насаждане на реален сексизъм, а по-скоро на приемането на разликите между половите със средствата на хумора и сатирата. Но и да пиша на администрацията да я мести, след като не си мърда пръста за докладваната отрова, която се лее тук и разчистване на сметки между комплексари от дузина години - не, няма да си губя времето.

Интелигентността на Баце Тиквичката прЪщи, а сигурно и пръцка.

Той сам си признава, че е прост и се хвали с това, щото "да си прост е по-лесно". На сложните им е трудно, демек на жените.

Е, има и прости жени и те са всичките в Парламента. Такива са ги търсили началниците им (Баце Боко и другите). 

преди 9 часа, Myanmar написа:

Защо говориш за мъжка и женска интелигентност. Нали става въпрос за един и същи биологичен вид - хомо сапиенс. Може да говорим за предразположености, за характери, за културни, етнически, религиозни различия и химични разлики между двата пола, но не и за интелектуално превъзходство.

Може би трябваше да напиша темата в раздел "Празни приказки", защото не искам да се приема като повод за насаждане на реален сексизъм, а по-скоро на приемането на разликите между половите със средствата на хумора и сатирата. Но и да пиша на администрацията да я мести, след като не си мърда пръста за докладваната отрова, която се лее тук и разчистване на сметки между комплексари от дузина години - не, няма да си губя времето.

В който и раздел да сложиш темата щом става въпрос за сексизъм няма как да промениш смисъла на понятието, и когато този сексизъм е срещу жените, мъжете според правилата биват наказвани. Феминизмът е сексизъм с обратен знак и е срещу мъжете, но вместо и той да се наказва се поощрява, промотира и стимулира-финансира по принуда от обществото. Феминистичната отрова се лее непрекъснато не само по форуми, а всекидневно обществото бива облъчвано от медиите с изтъкване на качества, които жените не притежават, а са във възможностите само на мъжете! Не знам за какви разчиствания на сметки между комплексари говориш защото съм от скоро тук и видях отношението на администрацията спрямо мен, когато иронизирам женските "способности", докато обидите спрямо мен от жените и радетелите за женски права останаха незабелязани! Да, става въпрос за един и същи биологичен вид състоящ се от два различни пола, където единият притежава вродена интелигентност и физическа сила повече от другия, благодарение на които човечеството се е съхранило и до днес. Физиологичните различия и количеството неврони в мозъците са основна причина за интелектуалното превъзходство на един от половете, която феминизмът днес се стреми да заличи!

• Автор
преди 12 часа, herkules2 написа:

няма как да промениш смисъла на понятието, и когато този сексизъм е срещу жените

Сексизмът е полова дискриминация, а не полова дискриминация срещу жените. Сексизмът може да бъде упражняван от жени срещу мъже, вкл. сексуална дискриминация. Има черна комедия за това: Horrible Bosses (2011) - IMDb

количеството неврони в мозъците са основна причина за интелектуалното превъзходство на един от половете

Източник за това твърдение?

В който и раздел да сложиш темата щом става въпрос за сексизъм няма как да промениш смисъла на понятието, и когато този сексизъм е срещу жените, мъжете според правилата биват наказвани.

Феминизмът е сексизъм с обратен знак и е срещу мъжете, но вместо и той да се наказва се поощрява, промотира и стимулира-финансира по принуда от обществото. Феминистичната отрова се лее непрекъснато не само по форуми, а всекидневно обществото бива облъчвано от медиите с изтъкване на качества, които жените не притежават, а са във възможностите само на мъжете! Не знам за какви разчиствания на сметки между комплексари говориш защото съм от скоро тук и видях отношението на администрацията спрямо мен, когато иронизирам женските "способности", докато обидите спрямо мен от жените и радетелите за женски права останаха незабелязани! Да, става въпрос за един и същи биологичен вид състоящ се от два различни пола, където единият притежава вродена интелигентност и физическа сила повече от другия, благодарение на които човечеството се е съхранило и до днес. Физиологичните различия и количеството неврони в мозъците са основна причина за интелектуалното превъзходство на един от половете, която феминизмът днес се стреми да заличи!

Пълни глупости. И как точно човечеството се е съхранило и до днес. С воините, които правят мъжете ли? Виж и какъв е процентът спрямо жените на убийците. Убийците с по-голям процент са мъжете. В България колко женски затвора има, а колко мъжки? Защо ли? Престъпленията обикновенно ги извършват мъжете.

яка тема! ако не бях в принципна неориентираност, какво е правилно да се пише по темите, щях да участвам с мнение или цитат, но малко ще се пообразовам, и тогава, ако още не "изчерпана" или заключена.

• Автор
преди 4 минути, Maleficient написа:

яка тема! ако не бях в принципна неориентираност, какво е правилно да се пише по темите, щях да участвам с мнение или цитат, но малко ще се пообразовам, и тогава, ако още не "изчерпана" или заключена.

Не ми спами хубавата тема. Като видя някой, че пише, че няма да пише, и ми е ясен.

преди 12 часа, Myanmar написа:
на 29.06.2020 г. в 8:55, herkules2 написа:

няма как да промениш смисъла на понятието, и когато този сексизъм е срещу жените

Сексизмът е полова дискриминация, а не полова дискриминация срещу жените. Сексизмът може да бъде упражняван от жени срещу мъже, вкл. сексуална дискриминация. Има черна комедия за това: Horrible Bosses (2011) - IMDb

Най-после правилен извод! Само че я попитай феминистките. Сексизмът (половата дискриминация само срещу жените) трябвало да се криминализира, а всеки мъж по презумпция е потенциален насилник, дискриминатор, мачо с предразсъдъци и комплекси, и мястото му е в затвора поради факта, че е мъж! А, всеки мъж, който не е феминист е сексист и няма право на глас, защото пръскал зловредна словесна за жените отрова (пропаганда).

преди 12 часа, Myanmar написа:
на 29.06.2020 г. в 8:55, herkules2 написа:

количеството неврони в мозъците са основна причина за интелектуалното превъзходство на един от половете

Източник за това твърдение?

Днес всичко се контролира от либералите и няма да намериш лесно никъде критика към жените, а само към мъжете. В търсачката ако напишеш "мъжете са по умни от жените" винаги излиза "жените са по-умни от мъжете", "жените по-добри лидери от мъжете", "жените по-добри войници от мъжете", "жените във всичко са по-добри от мъжете и прилагат мултитаскинг в работата си". Наполеон сигурно е бил жена? Ето ти оскъдна информация но предполагам вярна, защото е от сериозен източник, когото още не са съсипали.

http://www.zdrave.bg/?c=n&id=1422

Цитат

Коефициентът за интелигентност на мъжкия пол е по-висок, твърди британски учен.

здраве.bg

Това изследване сигурно ще възхити мъжете и ще ядоса жените. Така започва публикацията за резултатите от проучването на Джон Филип Раштън, психолог в Университета в Онтарио, в. Дейли мейл (Daily Mail).

Раштън внимателно е проучил резултатите от тестовете за способностите на 100 000 студенти от двата пола на възраст 17-18 години и прави извода, че IQ при мъжете е с 4 пункта по-високо от това при жените. Именно с това той обяснява защо малко жени стигат до най-горните стъпала на кариерата и заявява, че това се дължи именно на по-ниския интелект на жените, а не с дискриминацията или липсата на възможности.

След анализ на фактори като способност за разглеждане на сложна концепция, навици за вербално аргументиране и креативност, ученият прави извода, че мъжете притежават с 3,6 пункта по-високо IQ, отколкото жените. Според Раштън разликата е свързана с размера на мозъка - редица изследвания свидетелстват, че мозъкът на мъжете е малко по-голям от този на жените. Той пояснява, че това означава наличие на повече неврони, които са предимство при обработването на информацията. Ученият подчертава, че това е резултат от еволюцията и че като правило жените винаги са търсели за съпрузи мъже по-умни от себе си. С резултатите от своето изследване Раштън обяснява и факта, че повечето от гросмайсторите и гениите са мъже.

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/unikalen-eksperiment-razkriva-koj-e-po-umen-myzhyt-ili-zhenata-2115243

Цитат

Уникален експеримент разкрива кой е по-умен – мъжът или жената

20 август 2018 08:00 Редактор:

Иглика Игнатова

Учени проведоха уникален експеримент, с който провериха бързината на реакциите спрямо графична информация / ThinkStock/Getty Images

Учени доказаха, че мъжете съобразяват по-бързо, взимат най-верните решения и понасят стресовите ситуации по-добре от жените, пише изданието "Сел". Екип от университета във Вашингтон проведе уникален експеримент, с който провери бързината на реакциите спрямо графична информация.

Въпреки че обработката на данните, получена чрез зрението, е на едно и също ниво при двата пола, изследователите констатираха, че именно мъжете взимат най-правилните и рационални решения въз основа на тези възприятия.

Мъжете са по-умни от жените....

Това твърди Ричард Лин, професор Емеритус на университета в Ълстър, Великобритания, цитиран от вестник „Дейли Мейл”.

Неговото мнение звучи много крайно за днешния свят на женска еманципация и политическа коректност, но пък професор Лин говори от името на дълъг академичен опит – голяма част от кариерата му е посветена на интелекта и на влиянието на пола върху него.

Професорът казва: „Средностатистическият мъж е по-умен от средностатистическата жена”. И продължава: „Има ясна и поразителна непропорционалност между двата пола на високите нива на интелект, които изискват най-сериозните професии”.

Тези разлики между мъжете и жените според професора обясняват по-малкия брой жени в науката, политиката, бизнеса.

Професор Лин казва, че сред хората с IQ 145, което е близо до гениалност, мъжете са 8 пъти повече от жените. Това е статистика, не сексизъм, казва Лин.

Професор Лин обяснява и какво точно се има предвид под интелект в психологията. Това са серия когнитивни способности – за разсъждения, решаване на проблеми и други, както и пространствена интелигентност, общи познания и памет. Във всички тези неща мъжете се представят по-добре от жените, въпреки че жените имат предимства в други дейности – словесно аргументиране, учене на чужди езици и правопис.

Искаш ли още информация, или според теб това е фейк?

преди 10 часа, Maleficient написа:

Иска ти се нали? Такава тема никога не може да бъде изчерпана защото навсякъде смърди на феминизъм, но винаги може да бъде заключена, защото е "неправилна"! Как така жените ще са по-малоумни от мъжете? Това беше преди около 40-50 години, днес жените изведнъж "поумняха"! Те ще командват света и толкоз, иначе  е дискриминация и противоречи на конституцията!:lol6:

• Автор
преди 9 часа, herkules2 написа:

всеки мъж, който не е феминист е сексист

Е, това са предразсъдъци, какво ти дреме. Ти сам доказваш, че може да си сексист, без това да те вкара в затвора.

В търсачката ако напишеш "мъжете са по умни от жените" винаги излиза "жените са по-умни от мъжете"

Еми, не е вярно. Направих си усилието и това са резултатите подред:

1. Мъжете са по-умни, но жените имат по-ефективно...
  2. Вярно ли е, че мъжете са по-умни от жените? - NOVA: "Мъжете и жените мислят по различен начин и е нормално мъжете да показват по-високи резултати в тестовете за "пространствените" способности, а жените - в тестовете за вербални способности".
  3. Мъжете са по-умни от жените, твърди канадски учен ...
  4. Мъжете са по-умни от жените - slava.bg
  5. Мъжете са по-умни от жените?! - Haskovo.NET
  6. Научно доказано: мъжете са по-умни от жените
  7. Мъжете са по-умни от жените | Анти-скука | мъже , жени ...

и т.н. - точно обратното на твърдението ти

Комплексарки има всякакви. Физическата немощ, завистта за пениса и липсата на месечен цикъл, ги кара да се борят за призове, които нямат никаква стойност в реалния живот. Точно заради изброеното, жените донякъде са принудени да компенсират с повече учене и поне в миналото имам впечатление, че повече налягаха над учебниците и реципрочно са по-начетени и умни.

Но пък живеят в мъжки свят, в който статистиката сочи, че повечето ръководни постове се заемат от мъже, а за една и съща длъжност мъжете получават по-високо заплащане, второто от които се дължи вероятно на културната особеност в много страни, вследствие на партиархата, че от мъжа се очаква да издържа своето семейство.

Според Раштън разликата е свързана с размера на мозъка - редица изследвания свидетелстват, че мозъкът на мъжете е малко по-голям от този на жените. Той пояснява, че това означава наличие на повече неврони, които са предимство при обработването на информацията. Ученият подчертава, че това е резултат от еволюцията и че като правило жените винаги са търсели за съпрузи мъже по-умни от себе си.

Първо, размерът на мозъка няма отношение към броя неврони. Както и размера на бицепса с броя мускулни влакна в него.

Второ, дето жените търсели по-умни от себе си... При положение, че само допреди 100 години хората на цялата планета са правили деца на 12-15-годишна възраст... Какви умни 12-годишни келеши са си харесвали, че са променили еволюцията на човешкия вид? Изобщо има ли доказателство за биологичен вид, при който единият пол да е по-прост от другия?

преди 10 часа, herkules2 написа:

Професор Лин казва, че сред хората с IQ 145, което е близо до гениалност, мъжете са 8 пъти повече от жените. Това е статистика, не сексизъм, казва Лин.

Ама същия казва и друго: "мъжете с много висок коефициент на интелигентност може и да са повече от жените, но и мъжете с много нисък също са повече" Не се дава и източник на твърдението, дали пак е някаква представителна извадка и т.н. Не мога сляпо да вярвам на това, както ако излезе статистика, че жените са по-умни от мъжете.

Това е стъкмистика.

преди 20 часа, Myanmar написа:

Не ми спами хубавата тема. Като видя някой, че пише, че няма да пише, и ми е ясен.

Добре. Ще те послушам и ще се опитам хем да съм обективна, хем да е някак сексистко

Дано не се получи философско само, че някак скромно се поколеба, темата дали да не е в Празни приказки.

Има много поводи, заради които изпитвам непоносимост към мъжкото его. Насилието над жени, различни патриархални канони, и многовековни косвени  и преки демонстрации, на някакъв вид господство или надмощие.

Това по никакъв начин обаче не е замъглило представата и разбирането ми, за необходимостта a priori от "мъжкото" като неделима част от цялото, което всъщност е идеал за Хармония, но и полезно за еволюцията на човешкия вид като цяло.

Така че, колкото и да ми се иска, не мога да си представя свят без мъже.

• Автор
преди 1 час, Maleficient написа:

Има много поводи, заради които изпитвам непоносимост към мъжкото его. Насилието над жени, различни патриархални канони, и многовековни косвени  и преки демонстрации, на някакъв вид господство или надмощие.

Е как може заради патриархата в миналото да изпитваш непоносимост към мъжкото его. Ти да не си от тези, които мразят турците, защото прадедите им са колили българи? Съдиш ли хората по техните предци?

Ако трябва да изчерпя темата от пределно ясни за здравомислещ човек позиции, не може да се мрази този и онзи само защото принадлежи на пол, етнос и прочие, а трябва да се третира спрямо собствените му качества. Обикновено "всички са еднакви - ку*вари" го казват коврите.

А за завистта, ядът и други дребни страсти, всеки има правото да тъне в тях и да се трови, колкото му душа иска.

• Автор
преди 51 минути, Maleficient написа:

Опитах. Изопачи. Оттеглям се.

Престани да пишеш, че няма да пишеш. Свободията в българското интернет пространство съсипва нормалната комуникация.

преди 16 минути, Myanmar написа:

Престани да пишеш, че няма да пишеш. Свободията в българското интернет пространство съсипва нормалната комуникация.

Нещо тон ли ми държиш?

Ще си пиши където и каквото пожелая.

Ако не ти харесва, Докладвай, но не ми нареждай. Така говори на шестгодишния си син. Но от мен запомни, че няма да е за дълго. За това, ако те влече, се насочи да си даскал по физкултура, който да нарежда на шестокласниците и да ги строява.

на 21.06.2020 г. в 21:28, Myanmar написа:

Аз не харесвам хората, които твърдят, че жените не ставали за нищо. Те са идеални за кърмене, да ходят на родителски срещи, да бършат прах, да готвят и да изхвърлят боклука, когато се напълни кофата.

На някой май не му пускат......

Защо Бог е създал първо мъжа? Защото дори и Той не би могъл да сътвори шедьовър без чернова.

Angela Merkel Smile GIF by Heute-Show

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Maleficient написа:

За това, ако те влече, се насочи да си даскал по физкултура, който да нарежда на шестокласниците и да ги строява.

Смени това "пушка" с "бисер олива" и спри да пишеш глупости по форумите. Не само в тази тема.

преди 1 час, Hot Bastard написа:

На някой май не му пускат......

1014_img_gallery_orig.webp

преди 1 час, acnekt написа:

Защо Бог е създал първо мъжа? Защото дори и Той не би могъл да сътвори шедьовър без чернова.

Angela Merkel Smile GIF by Heute-Show

А защо е създал жената от единствената кост без мозък, оставям на теб да се сетиш.

200.gif

- Слушай, измислих за теб нещо готино! - рече Господ на Адам - Нарича се „жена”. Тя ще бъде твоята половинка, ще те обича, ще ти създава комфорт, всичко ще умее, ще бъде красива, умна, лъчезарна и забавна, винаги ще те разбере, винаги ще помогне, за секса да не говорим...
- Екстра!
- Да, но за това ще ми трябват твоя ръка и твой крак.
- Хм… Слушай, Боже, а от реброто не става ли?
- Да видим какво ще се получи...

на 29.06.2020 г. в 21:50, acnekt написа:

Пълни глупости. И как точно човечеството се е съхранило и до днес. С воините, които правят мъжете ли? Виж и какъв е процентът спрямо жените на убийците. Убийците с по-голям процент са мъжете. В България колко женски затвора има, а колко мъжки? Защо ли? Престъпленията обикновенно ги извършват мъжете.

В Природата е зададено да има войни и съперничество между мъжете - така се отсява добрият материал, а лошият - загива без поколения.

Това подобрява популацията. 

Така че битките и тестостеронът са задължителни неща в живота, и ако ги няма - това означава точно обратното на това, което си мислите (да, точно така - не е на хубаво...).

• Автор
току-що, Tiho написа:

В Природата е зададено да има войни и съперничество между мъжете - така се отсява добрия материал, а лошия - загива без поколения.

Това не е вярно. Конкретно за човешкия вид - ептен. Най-добрите се изколват. Старци и деца правят децата след такива чистки.

• Автор

Защо миските си мечтаят живота да е наред. Защото мечтите са безплатни, а според Библията имат голям дълг.

Библейската традиция свързва Ева с грехопадението (Бит. гл. 3)... Заради това Ева носи проклятието „Бог рече: ще умножа и ще преумножа скръбта ти, кога си бременна; с болки ще раждаш деца; и към мъжа си ще тегнеш, и той ще господарува над тебе“ (Бит. 3:16).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.