Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 11 минути, Anne написа:

Виж му списъкът с творби - все на тема скандинавски легенди.

Ами скандинавска митология е митологията на германските племена бе Анке. Ти откри топлата вода.

Все едно да се чудиш защо българите имат във фолклора си Дилмано дилберо, кажи ми как се сади пиперо.

преди 13 минути, Anne написа:

Музиката му е обидна за всеки един евреин, както и за всеки един славянин.

Не е вярно. Хитлер си е слушал Вагнер, а е евреин!

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 6 минути, Myanmar написа:

Мечтите ви са безидейни и неосъществими.

След като евреите са избрани

то крайния резултат следва да е всички да станат евреи. И да питам тогава, какво ще владеете, като ще останат само евреи и откъде ще трупате богатство, след като няма да има от кого да го вземете? Зад всеки богат човек стоят безброй бедни хора. За да имаш 10 000 пъти повече от останалите, тези 10 000 пъти повече блага трябва да бъдат отнети/преразпределени. Излиза, че като си сбъднете мечтата ще станете еднакво бедни. Как ще коментираш това?

Само дето това не е свързано с нацизма. Само тая част ти убягва. В темата те ограмотихме и за друго - първият компютър е създаден от немец. Не съм видял компютрите да са били забранени.

Последно, всичко, почти всичко или нищо не е било забранено?

stupid lloyd bridges GIF

Нормалните германски автори (и ако помниш, учили сме тези от епохата на романтизма като Гьоте, Шилер, братя Грим, или тези, които са били забранени при нацизма (като Ерих Кестнер) или следвоенните автори.

Учили сме нормалните композитори от епохата на романтизма като Моцарт, Бах, Бетовен..........

Много ясно, че няма да учим психичноболния Вагнер, нито Фридрих Нишце (теорията му са суперчовека).

Видях списъка с нацистките автори, художници, скултори, композитори - съжалявам, тези имена не ми говорят нищо. Направих си труда да погледна творбите на Арно Брекер - той има само една тема - арийския идеал на тялото. Ами, съжалявам, не може да се сравнява с Микеланджело. Колкото и да иска.

преди 16 минути, Anne написа:

Ако зависеше от мен, бих държала у нас да има само светски евреи.

Бамммммм паднах от хилене Анне се оказа новия Хитлер с пола :lol6:

Развалиха я тая държава бе ей

В един филм казаха, че той по принцип е мразел евреите, но най - много е мразел цитирам "остюден" (източните евреи, които са традиционалисти), които носят черни дрехи, кафтани и други, че те били представители на най - низкото у евреина".

С две думи, ти не се кефиш на традиционните евреи, защото се водиш по акъла на Хитлер. Хубаво е, че сама си избистряш аргументацията, че ще останем с впечатлението, че такава нямаш.

причината да не ги харесвам традиционните евреи е, че според мен те имат немалка вина за омразата към евреите изобщо. ... да говорят не на иврит, а на полски, чешки, унгарски............

Ах тяхната мам... пак ще почервенее поста. Трябва да си еб... порозовява, виждам го... да си таковат историята и корените, за да ги ценят и обикнат.

Виж нас, българите, как ни обича цял свят, защото говорим английски и руски.

happy george costanza GIF

Ако зависеше от мен, бих държала у нас да има само светски евреи.

И да си ядеш свинско по всяко време на годината. Не се живее с божии закони, знам.

преди 3 минути, Myanmar написа:

С две думи, ти не се кефиш на традиционните евреи, защото се водиш по акъла на Хитлер. Хубаво е, че сама си избистряш аргументацията, че ще останем с впечатлението, че такава нямаш.

То тя се оказа преродения Хитлер но с пола бе още  ли не си го зацепил?

Хайл!!!

преди 1 час, Bubbles написа:

Наистина най добре някой да туря катинара.

Тури ли го някой - анчето ще получи разрив на сърцето, само после да не обвинят тоя дето ще го сложи че заради него видиш ли била си отишла берковишката аръм - чакал пишман "принцеса"...

преди 6 минути, Anne написа:

Нормалните германски автори (и ако помниш, учили сме тези от епохата на романтизма като Гьоте, Шилер, братя Грим,

Тц, тея не сме ги учили. Изглежда са били ненормални и нацисти, затова ги е нямало в учебниците.

преди 7 минути, Anne написа:

Много ясно, че няма да учим психичноболния Вагнер, нито Фридрих Нишце (теорията му са суперчовека).

Пак греда, Анке. Пак си бягала от часове в училище. За Ницше се учи по философия, къде без него и неговия суперчовек.

току-що, grizly написа:

Тури ли го някой - анчето ще получи разрив на сърцето, само после да не обвинят тоя дето ще го сложи че заради него видиш била си отишла берковишката аръм - чакал пишман "принцеса"...

Ама на стаята й с меки стени и Анне облечена с ризата с дългите ръкави

преди 5 минути, Myanmar написа:

Ами скандинавска митология е митологията на германските племена бе Анке. Ти откри топлата вода.

Все едно да се чудиш защо българите имат във фолклора си Дилмано дилберо, кажи ми как се сади пиперо.

Не е вярно. Хитлер си е слушал Вагнер, а е евреин!

В голяма грешка си - Германия не е скандинавска държава. Германия си има свои легенди и митове, ама не са така известни, явно фюрерът не ги е харесвал.🤣

А Вагнер, разбира се, не е бил забранен. Ето издание от 1989 г., в което много добре помня участието на Вагнер:

810629.jpg

Всички от класа ми го имаха, вкл. мен. Все пак бяхме музикална паралелка.

преди 12 минути, petie1 написа:

Бамммммм паднах от хилене Анне се оказа новия Хитлер с пола :lol6:

Развалиха я тая държава бе ей

И той един неориентиран евреин, и тя същата. Ще пламне Трета световна, усещам...

преди 4 минути, Anne написа:

В голяма грешка си - Германия не е скандинавска държава. Германия си има свои легенди и митове, ама не са така известни, явно фюрерът не ги е харесвал.🤣

Ти си Фюрера ти кажи ние не знаем

Тц, тея не сме ги учили. Изглежда са били ненормални и нацисти, затова ги е нямало в учебниците.

Пак греда, Анке. Пак си бягала от часове в училище. За Ницше се учи по философия, къде без него и неговия суперчовек.

Говориш лъжи.

Ние сме учили Гьоте - в гимназията, аз тогава прочетох и "Фауст". Е Шилер точно не сме го учили...........

Ние Нишце не сме го учили по философия, забранен беше. Чак като завърших училище, почнаха да го издават този.

Или ти не зацепваш, че учебниците се променят?

Ти най - вероятно си чел Нишце извън училище, вероятно вкъщи сте имали забранена литература.

Е, истинските българи нямаха.

Но пък имаха "На западния фронт нищо ново" и "Сбогом на оръжията". Забранени романи при нацизма.

преди 18 минути, Anne написа:

Направих си труда да погледна творбите на Арно Брекер - той има само една тема - арийския идеал на тялото. Ами, съжалявам, не може да се сравнява с Микеланджело. Колкото и да иска.

Така е. Арно нито е гей, нито прави скулптури на мъжe с малки пишки.

dbwgiey-74fdd404-c739-49bb-b630-79f3dacf

преди 10 минути, Anne написа:

Говориш лъжи.

Или просто това, което си учила е различно от това, което съм учил. Ама с твоята наглост настояваш, че всички трябва да са имали твоя живот и да са си направили твоите погрешни изводи.

преди 6 минути, drakula975 написа:

Анне,те тука те чакат...

37145_165141650181419_4144132_n.jpg

В наши дни има нужда от санитарни материали.

И той един неориентиран евреин, и тя същата. Ще пламне Трета световна, усещам...

Е сега вече ми светна защо все кръв и шпиц команди дрънка Анне ами подготвяла новия Вермахт бре скоро ще я поздравяваме както си е редно с Хайл Хитлер

преди 12 минути, Anne написа:

В голяма грешка си - Германия не е скандинавска държава.

Аз говорих за германски племена и за това, че са носители на скандинавската митология. А, че не знаеш, че Германия е формирана и от германи, това няма да ме изненада.

преди 2 минути, petie1 написа:

Е сега вече ми светна защо все кръв и шпиц команди дрънка Анне ами подготвяла новия Вермахт бре скоро ще я поздравяваме както си е редно с Хайл Хитлер

Виж как ни събра за слушатели. Това си е качествен оратор. И Хитлер много се е упражнявал по трибуни. И в радикалните идеи и в замисъла за геноцид на едно 70 млн. души, нещата се припокриват чудесно. Само власт ѝ дайте!

Ти най - вероятно си чел Нишце извън училище, вероятно вкъщи сте имали забранена литература.

Да, изучавахме забранена литература в учебниците и писах домашно върху нея. Да ти имам акъла, Анке!

А Вагнер, разбира се, не е бил забранен. Ето издание от 1989 г., в което много добре помня участието на Вагнер:

810629.jpg

Всички от класа ми го имаха, вкл. мен. Все пак бяхме музикална паралелка.

Ясно, говориш за западно произведение, което не знам как е излязло у нас, вероятно защото е било маскирано като детски комикс. Не знам как са го пропуснали.

Аз не съм учила в музикално училище. Не сме я имали тази книга и не сме знаели за нея. Помня като слон всичките си учебници, още повече, че майка ми ми носше учебници от нейното училище.

В първи клас нямахме учебник. Класната ни, която ни преподаваше и музика, ни учеше на песни от ето тази книга:

84df5a09ee6623d0d61bb593bef59274.jpg

А това са ми учебниците по музика от 2 до осми клас (в училището в софия разбираемо не сме учили музика).

1414344.jpg

1604693.jpg

1382058.jpg

1231728.jpg

83349.jpeg

1034741.jpg

images?q=tbn:ANd9GcS_wmefjRaI8k4shmMsSvk

преди 18 минути, Myanmar написа:

Така е. Арно нито е гей, нито прави скулптури на мъжe с малки пишки.

dbwgiey-74fdd404-c739-49bb-b630-79f3dacf

Тук не става въпрос за сексуална ориентация. Арно Брекер просто е посредствен. Тоя изобщо учат ли го в Германия?

преди 1 час, Myanmar написа:

А, тя с нейното елементарничене и делене на велики и отрепки,

Странна тема . Не съм я чел отначало , но има нещо , с което наподобява темата за коронавируса .

преди 1 час, valkiria1 написа:

В 10--ката ....чаках тук покрай лиготиите и плювните дали някой ще се сети за толкова важно нещо.

Абсолютно доказани и неуспорими исторически факти , които няма как да бъдат заличени . Дадох пример с Полша . Не може да се отрече и случилото се в Литва и Украйна . В случая дали на някой му харесва или не , е без значение . От значение е само истината , която е наречена с думата " холокост" . А това е част от историята , която не може да се пренапише.

преди 1 час, valkiria1 написа:

От тогава до ден днешен едни от най-важните мисии на Исраелските Тайни служби  е откриването на укрили се нацистки престъпници по света, залавянето, съд и екзекуция. Това е възмездието ,което получават години след смъртта си убитите евреи по време на ВСВ и  жертви на  терористични действия в днешно време .В тази битка за възмездие е заложено и включено всичко-морал,силна мотивация, специално обучение-няма мисия, която да не са изпълнили. 

Напълно нормално и естествено.

:offtopic_s:

преди 1 час, Anne написа:

В голяма грешка си - Германия не е скандинавска държава.

Териториално , днес  НЕ Е , но виж какво ти е написал Мианмар:

преди 1 час, Myanmar написа:

Аз говорих за германски племена и за това, че са носители на скандинавската митология.

Прочиташ си за бог ОДИН и сама си отговаряш на въпроса .

преди 9 часа, Anne написа:

То и България не е славянска държава, но говори славянски език.

преди 1 час, Anne написа:

:ohmy:

Та толкова бил забранен Вагнер та чак "Народна култура" му издали автобиографията и то през1969 по  време на най силните години на соц цензура

:) АБПФК Кити-Анне стана на салата както винаги... А Фидрих Нищше предполагам се е учил в университските дисциплини по философия... Които по късно започват да се свалят в гимназията както този процес продължава и до днес :) А "Балкантон" даже имат плочи на "Бийтълс" от 1972 и Герушин :)

преди 6 минути, petie1 написа:

Та толкова бил забранен Вагнер та чак "Народна култура" му издали автобиографията и то през1969 по  време на най силните години на соц цензура

:) АБПФК Кити-Анне стана на салата както винаги... А Фидрих Нищше предполагам се е учил в университските дисциплини по философия... Които по късно започват да се свалят в гимназията както този процес продължава и до днес :) А "Балкантон" даже имат плочи на "Бийтълс" от 1972 и Герушин :)

Ний го учихме в България по час Етика и Право. Сега не знам. 

преди 9 часа, Anne написа:

Говориш лъжи.

Ние сме учили Гьоте - в гимназията, аз тогава прочетох и "Фауст". Е Шилер точно не сме го учили...........

Ние Нишце не сме го учили по философия, забранен беше. Чак като завърших училище, почнаха да го издават този.

Или ти не зацепваш, че учебниците се променят?

Е, истинските българи нямаха.

Но пък имаха "На западния фронт нищо ново" и "Сбогом на оръжията". Забранени романи при нацизма.

Не, чели сме 4 танкиста и кучето. Гьоте не помня дали сме чели в училище или Шилер. Но мисля, че е имало.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.