Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Катинара всеки може да го сложи и сам-просто напуска темата.

Анка е интернет феномен. Във форума на дъновистите, където леля ми се обиди след година-две, че ѝ викам леля, и май не им допадна, че не съм достатъчно езотеричен, имаше един субект, който пускаше неадекватни теми на конвейр. Абе, все едно 7-годишно дете да ти пише "облаците от памук ли са направени" и това генерираше надпревара кой от кой опитни и врели многознайковци да му обясняват.

Анка е негов аналог. Ако беше написала смислена теза, вероятно никой нямаше да ѝ обърне внимание. Но тя пише скандални глупости и това разбунва духовете.

Сходно е поведението на Миро, който се стреми да е скандализира и да все "напротив". Търсене на внимание на всяка цена.

Използва се човешката черта да се стреми да помага на патетата в калчищата. А понякога това не са патета, а прасета, които се радват да са там, а още повече да те окалят и теб.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 5 минути, valkiria1 написа:

нищо де.  Покрай нея може да излезе история и за твоята баба, какво ?

Извинявай ако съм те обидил с нещо но аз наистина начих интересни неща например за шабат кашер разделението на евреите и други неща

преди 1 минута, petie1 написа:

Извинявай ако съм те обидил с нещо но аз наистина начих интересни неща например за шабат кашер разделението на евреите и други неща

Много ти трябва. Те не допускат не евреи сред своите. И аз знам за пасха и какво от това.

преди 1 минута, acnekt написа:

Какво ти пука, нали има като всяка една атинска драма и кулминация. Епос, лирика и драма в едно.

Абе то най вече криви към комедия

преди 1 минута, petie1 написа:

разделението на евреите

Какви евреи са тези, които не знаят кой им е бог и не са чели свещената си книга? Това са си чисти еретици. Какви евреи са тези, които използват "традиционисти" като обидна дума и се надсмиват, че тези традиционисти учат, знаят и практикуват еврейството.

току-що, acnekt написа:

Много ти трябва. 

Е поне си обогатих малко общата култура :)

току-що, Myanmar написа:

Какви евреи са тези, които не знаят кой им е бог и не са чели свещената си книга? Това са си чисти еретици. Какви евреи са тези, които използват "традиционисти" като обидна дума и се надсмиват, че тези традиционисти учат, знаят и практикуват еврейството.

Миии светски Аннета :)

преди 3 минути, Myanmar написа:

Евреи, юдеи или Азраелтияни? Пардон Израел. Да не се бърка с Азраел. Или то е едно и също нещо?عزرائیل?

https://en.wikipedia.org/wiki/Azrael

преди 6 минути, petie1 написа:

Е поне си обогатих малко общата култура :)

Аз си обогатих халтурата.

преди 5 минути, acnekt написа:

Евреи, юдеи или Азраелтияни?

Тези, към които се причислява Анка. Намери си го назад, че не ми се занимава с глупостите ѝ. Нещо в тоя дух:

на 27.07.2020 г. в 1:50, Anne написа:

А Талмудът.................знам само, че ми е казвано да не търся и да не чета тази книга, че това е книга на фанатиците......... И не смятам да я търся и да я чета.

Освен това светските евреи ядат свинско.

преди 10 минути, Myanmar написа:

Значи помня предишен твой пример, беше някакъв композитор. Па може и да греша.

Сигурно то малко ли теми изпраскахме

Аз си обогатих халтурата.

А и тва става

преди 3 часа, Anne написа:

Къде са ти доказателствата, че всички евреи са крадци, лъжци, измамници и лицемери? Къде? Ти само повтаряш като латерна нацистките лозунги. Жалък си.

И не започвай с Ротшилд и Рокфелер. Говорим за обикновените евреи.

И защо според теб са гонени евреи, юдеите или израелтяните? 20 века нямат държава? Или бяха 29 века? Сигурно правят много хубави неща и затова.

преди 2 минути, petie1 написа:

с нищо не си ме обидил.

И аз научих много неща за себе си. Предимно от хора, които даже не са ме виждали и чували гласа .:lol6:

преди 14 минути, Myanmar написа:

Вижте какво, евреите не са лоши хора. Не всичко за тях е пари. Дайте им 20 лв. и ще ви го докажат.

20 са малко.:lol6:

преди 2 часа, Anne написа:

Мне, от филмите научих доста неща, които не знаех и които не ги пишат в учебниците по история.

Понеже си отворила темата ,а виждам ,че си много ентусиазирана и пишеш с плам . Попълни си знанията по история и си подреди нещата в главата , защото е голяма каша . Ще бъда максимално кратък.

https://bg.truthaboutcamps.eu/thb/zaglada-zydow/15667,file.html

https://www.dw.com/bg/евреите-на-полша/a-17030232

https://www.dw.com/bg/как-полша-е-избивала-евреи/a-16503507

Информацията може да се провери . Да не се окаже накрая, като се сложи чертата , че " совите не са това , което са " .  За всичко останало НЕ СЕ притеснявай . Има МОСАД и Сайерет Маткал , които знаят и си вършат перфектно работата .

преди 3 минути, acnekt написа:

И защо според теб са гонени евреи, юдеите или израелтяните? 20 века нямат държава? Или бяха 29 века? Сигурно правят много хубави неща и затова.

целта е била света да имат е..ама и ти не поумня.:lol6:

и към днешно време  евреите какво имаме-държава, света или и двете ?:P

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Някак си не е честно. Не само евреи са живяли в Испания, а и маврите. Те са били под арабско. Но не дават на арабите испански паспорт.

Хмммм.. защо ли?

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Ето и ти да поумнееш. Язък ти за пътуванията. За какво ги правиш тези снимки само да се хвалиш. Трябва и да знаеш какво снимаш. Само изтъкване - не става. Ето чети и най-после поумнеей и ти.

https://www.dw.com/bg/когато-мюсюлманите-бяха-прогонени/a-41993822

Само евреите ли са били прогонени от Испания?

преди 21 минути, палав_ник написа:

Попълни си знанията по история...

А, тя с нейното елементарничене и делене на велики и отрепки, гении и жалкари, сигурно не знае и че след приемането на Закона за защита на нацията в 1940 г., евреите в България са изселени в провинцията, имуществото им е конфискувано, а голяма част от мъжете са изпратени в трудови лагери. 11 343 евреи от Тракия и Македония са депортирани в нацисткия концлагер Треблинка, Полша.

преди 2 часа, Michigan111 написа:

На теб специално ако ти кажат по Дискавъри,  че си юпитарианка и това ще повтаряш кат папагал из форума, редом с другите си глупости. 

По Дискавъри и Ханибъл планет пуснаха филм за намерени русалки, та се налага да пускат опровержение от научната агенция на правителството на САЩ. Ама първото е било прието за истина от лековерните, а второто като конспирация за прикриване на русалките, гаранция haha.png

https://www.manager.bg/любопитно/сащ-отрекоха-официално-съществуването-на-русалки

преди 12 минути, valkiria1 написа:

Кофти карма имате. Света пак ще изчака да съберете достатъчно, за да ви го вземе със сила.

Аа да питам нещо? Някой забеляза ли че Анне говори че Хитлер мрази традиционите евреи? А самата тя не ги харесва ама иначе се била борела срещу омразата..... Па после като й викам че е нацитка прикрита като АБПФК ми се репчи :) 

преди 3 минути, petie1 написа:

якой забеляза ли че Анне говори че Хитлер мрази традиционите евреи? А самата тя не ги харесва ама иначе се била борела срещу омразата.....

Ко излeзи, Анка по-голям нацист от евреина Хитлер.

Michael Jordan Reaction GIF

Развалиха я и тая държава.

преди 58 минути, Myanmar написа:

Вагнер е немец.

Вагнер го е нямало в учебниците по музика.

Вагнер е споменат в новите учебници.

Край! Това е култ към немците!

Извод: Аз съм жертва. Преди ме убиха като Анне Франк, сега призраците на Аушвиц ме преследват от българските учебници. Въх, умрях, горката аз, съжалявайте ме, аз съм невинна жертва, нямам сили да работя, какво учене, не виждате ли, че света пропадна под ботуша на лошите немци, трябва да ги избием, преди да ни завладеят.

Бравоо цял поет си бил

Ко излeзи, Анка по-голям нацист от евреина Хитлер.

Michael Jordan Reaction GIF

Развалиха я и тая държава.

Чи аз по голям нацист не виждам от нея тук :)

преди 19 минути, acnekt написа:

Някак си не е честно. Не само евреи са живяли в Испания, а и маврите. Те са били под арабско. Но не дават на арабите испански паспорт.

Хмммм.. защо ли?

Ето и ти да поумнееш. Язък ти за пътуванията. За какво ги правиш тези снимки само да се хвалиш. Трябва и да знаеш какво снимаш. Само изтъкване - не става. Ето чети и най-после поумнеей и ти.

https://www.dw.com/bg/когато-мюсюлманите-бяха-прогонени/a-41993822

Само евреите ли са били прогонени от Испания?

Виж сега, точно Валкирия да учиш на историята на евреите и маврите в Испания е меко казано пресилено. Останалото е откровена  наглост. Но пък можеш да ми четеш публикациите и тогава да се мъчиш да ми даваш акъл и съвети..

https://travellingphantom.blogspot.com/2020/05/blog-post_6.html

https://travellingphantom.blogspot.com/2020/05/blog-post.html

https://travellingphantom.blogspot.com/2020/04/blog-post_30.html

Така ще научиш много неща за онази част от света освен ,че те научих ,че Соломон ви е пророк в Исляма.

Между другото знаеш ли,че Бадр е духовно лице и от него много можеш да научиш за собствената си религия, която откровено ти е мътна и неясна.

преди 20 минути, Myanmar написа:

Кофти карма имате. Света пак ще изчака да съберете достатъчно, за да ви го вземе със сила.

Спорна работа. Но пък никои чужди мечти не ни се свидят. Ние следваме нашите си.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Аз не разбрах , наистина ли творбите на Вагнер са били забранени в България ?

Всичко, свързано с нацизма и нацистката култура е било забранено, щеше да го знаеш, ако беше се поинтересувала от законите в Източна Европа, създадени след 1945 г.

Намери Конституцията на НРБ и всичките им закони от онова време и виж.

Няма логика СССР да победи нацистка Германия и да не забрани нещата, свързани с нацизма.

Да, Моцарт, Бетовен и Бах не са били забранени, просто защото те не са били толкова почитани, колкото Вагнер. Вагнер освен композитор, е и антисемит, виж му биографията в Уикипедия. Не само антисемит, но и нечестен човек, взимал е заеми, които не е връщал, бил е в затвора, властите в Бавария са го издирвали, не за хубаво.

Когато идват на власт, нацистите поставят Вагнер на върха на композиторският елит. Неговата музика звучи на партийните конгреси в Нюрнберг и на всички тържества и важни събития. Хитлер е посещавал фестивала в Байрот (във фрак прилича на пингвин), този фестивал е бил част от културния цикъл на нацистите.

Затова е бил забранен Вагнер.

Виж му списъкът с творби - все на тема скандинавски легенди. Една по - различна творба няма. Освен това се е оженил за роднина, кръвосмешението го приема като нещо нормално, начин да се запази "гения".

Това, че вие не признавате онези закони, си е лично ваш проблем!

Да, беше забранен допреди десетина години и с пълно право. Антисемитите, слушащи Вагнер, почват да се вдъхновяват и да мечтаят за "велики" раси, светове, редове........... Музиката му е обидна за всеки един евреин, както и за всеки един славянин. След евреите са щели да избият славяните.

Вагнер още е забранен в Израел.

За съжаление, в Уикипедия удобно няма списък на забранените нацистки неща в Източна Европа.

Но има такъв, на забранените писатели, поети, композитори и художници в Третия райх.

Пак да ви попитам - значи смятате, че Ерих Мария Ремарк и Ван Гог стоят по - долу от Гьоте и Кранах?

https://en.wikipedia.org/wiki/Art_in_Nazi_Germany   

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Спорна работа. Но пък никои чужди мечти не ни се свидят. Ние следваме нашите си.

Мечтите ви са безидейни и неосъществими.

След като евреите са избрани

на 27.07.2020 г. в 2:42, valkiria1 написа:

да бъдат народ свещенослужител и да разнасят словото му по света

то крайния резултат следва да е всички да станат евреи. И да питам тогава, какво ще владеете, като ще останат само евреи и откъде ще трупате богатство, след като няма да има от кого да го вземете? Зад всеки богат човек стоят безброй бедни хора. За да имаш 10 000 пъти повече от останалите, тези 10 000 пъти повече блага трябва да бъдат отнети/преразпределени. Излиза, че като си сбъднете мечтата ще станете еднакво бедни. Как ще коментираш това?

преди 4 минути, Anne написа:

Всичко, свързано с нацизма и нацистката култура

Само дето това не е свързано с нацизма. Само тая част ти убягва. В темата те ограмотихме и за друго - първият компютър е създаден от немец. Не съм видял компютрите да са били забранени.

преди 6 минути, Anne написа:

Моцарт, Бетовен и Бах не са били забранени, просто защото те не са били толкова почитани, колкото Вагнер.

Последно, всичко, почти всичко или нищо не е било забранено?

stupid lloyd bridges GIF

преди 16 минути, petie1 написа:

Аа да питам нещо? Някой забеляза ли че Анне говори че Хитлер мрази традиционите евреи? А самата тя не ги харесва ама иначе се била борела срещу омразата..... Па после като й викам че е нацитка прикрита като АБПФК ми се репчи :) 

В един филм казаха, че той по принцип е мразел евреите, но най - много е мразел цитирам "остюден" (източните евреи, които са традиционалисти), които носят черни дрехи, кафтани и други, че те били представители на най - низкото у евреина".

А за светските евреи, мнението му е било, че опитват да се скрият в обществото, че са хамелеони.

А причината да не ги харесвам традиционните евреи е, че според мен те имат немалка вина за омразата към евреите изобщо. Фанатици са, отказват да се интегрират в съвременното общество, да се обличат съвременно, да говорят не на иврит, а на полски, чешки, унгарски............ Мисля, че ако всички евреи бяха светски, антисемитизъм нямаше да има.

Валкирия ви описа как протича един шабат. Кога намират време за вечеря изобщо, докато четат буквално целия Стар завет?

Не мразя традиционните евреи, но не е зле да се осъзнаят, че живеят в 21 век, а не в средновековието!

Ако зависеше от мен, бих държала у нас да има само светски евреи.

преди 34 минути, палав_ник написа:

Информацията може да се провери . Да не се окаже накрая, като се сложи чертата , че " совите не са това , което са " .  За всичко останало НЕ СЕ притеснявай . Има МОСАД и Сайерет Маткал , които знаят и си вършат перфектно работата .

В 10--ката ....чаках тук покрай лиготиите и плювните дали някой ще се сети за толкова важно нещо. Браво. Има един мемориал Шоа/ Калман- Леви. Там са написани предсмъртните думи на една  полска еврейка миг преди немските автомати да нанижат гърдите и с откос " Братята ни по света няма да спрат, докато не отмъстят в името на нашата невинна кръв"

От тогава до ден днешен едни от най-важните мисии на Исраелските Тайни служби  е откриването на укрили се нацистки престъпници по света, залавянето, съд и екзекуция. Това е възмездието ,което получават години след смъртта си убитите евреи по време на ВСВ и  жертви на  терористични действия в днешно време .В тази битка за възмездие е заложено и включено всичко-морал,силна мотивация, специално обучение-няма мисия, която да не са изпълнили. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.