Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 2 минути, insec написа:

Като имаш мерак да ми се правиш на оборотен

Май мерака е в теб ... :) 

Тъ, в който е интереса той гони михайля ... :) 

Гони си го ... ко ме бригЪ, че си недоволен, че не става на твоето, а?! 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

Ей ей по полека да не дойде горския че тогава стражари и апаши нанай :)

преди 9 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Тъ, в който е интереса той гони михайля ... 

Погледни си хронологията кой, кого и какво гони.  Нит си ми интересен, нито ме вълнуват жалките ти опити да се правиш на оригинален, за това и не те коментирам. Аз съм рядко срещан интелигент и всякакви хора, от всякакво естество се лепят за вниманието ми. Проявявам разбиране към зависта ти, но понеже съм мъдър човек не се оставям добронамереноста ми и състраданието, да ми сложат прангите. Тъй, че по твоята християнска парадигма - от мен получаваш това, което си потърсил. Труден урок, жалко, че за толкова години християнстване все още не си го научил.

преди 1 минута, insec написа:

Нит си ми интересен

Ми ... то елементарно ... блокирай ме!!!

Толкова ли ти е ниска интелигентността, а?!

Или ме докладвай!!!

Ти си активния, а не аз!!!

преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ми ... то елементарно ... блокирай ме!!!

Че за какво да те блокирам? Нямам против да прочета каквото искат да ми кажат, дори и най- заклетите ми врагове - инак ще вземат да ми обяват война, па аз даже няма и да разбера. Не ми се нрави да бъда чак толкова пренебрежителен и неучтив.

преди 3 минути, insec написа:

Не ми се нрави да бъда чак толкова пренебрежителен и неучтив.

И как го показа, а?!

Или те е обхванала моята деменция, а?! 

п.п. Ходи негде да изпаднеш в медитация. Може след това да ти дойде нещо по смислено ... 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

По скоро ти си формулирай зора!!!

Можи пък да ти се отвори парашута. ;) 

При ме ще ядеш само шут!!!

Ясно ли се изразих?! 

Да бе. Ти си точно като онова психо  куку  от Ямбол дето избива зъби, ама насън.Ти си този, който не знае на Елеонския хълм и в долината Кедрон какво се намира пък стоял фронтално на тях. Ти си и този,който е пилигримствал из ивицата Газа, само дето не знае кога, как и за какво е влязъл в най-охраняваната зона в Исраел.Ти си и този,който дезинформира за  историята на евреите в САЩ, която започва много преди последните години на 19 век с преселението на руски евреи както твърдиш. Аз обаче доказвам със личен снимков материал , а пък ти почвай да се въртиш по Целзий и да нагласяш от историята на евреите конверси и първата синагога в САЩ построена през 1780 година, което пише и на едната паметна плоча от моите снимки... до емиграцията на руските евреи.Градът с най-ранната и първата тогава най-голямата еврейска диаспора в САЩ  е в Южна  Каролина и тя започва точно с евреите от Нидерландия. После следва нова емигрантска вълна от евреите  от Полша/след поделянето и/и чак тогава говорим за руски евреи дошли след Февруарската революция. В момента най-голямата еврейска диаспора в САЩ  е в Лос Анджелис. При около 3млн население, повече от половин млн евреи. Кмета е евреин  и както сам казва " Откакто започнах да изучавам Талмуд-а с равин, се чувствам по-сигурен и подготвен за управлението на града. " ;)Защо пък не и като някой следващ по ред президент. :PНаплива на руски евреи към днешно време е от богати рускини, които броят суми от порядъка на над 200к в зелено на фирми, които ги уреждат да раждат в САЩ, като по този начин осигуряват заветния паспорт на отрочетата си. Така че, задника ти е гол, не си цар  и няма какво да скачаш на хората и да се дръвчиш.

Чарлстън-градът на робството и на Скарлет о`Хара и на първата еврейска диаспора в САЩ.

48180599022_421dd4a972_c.jpg[

]48180598642_08175f7267_c.jpg

]48180581037_f551986c7a_c.jpg[

]48180582842_966509b950_c.jpg

]48180582252_f06778db45_c.jpg[

преди 7 минути, valkiria1 написа:

и си точно като онова психо  куку  от Ямбол дето избива зъби, ама насън.

Не бъркай Сливен с Ямбол!!! Моля!!!

Да, на един хвърлей са, но не са по твоя залък тези които са от Сливен!!!

Бъди щастлива!!!

п.п. Поне за малко да бе прочела нещо за родния ми град, а?!

още ли не сте я пренаписали тая история ве?
хората, по ено буре вино изпиха, а вий още съ моткате

преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не бъркай Сливен с Ямбол!!! Моля!!!

Да, на един хвърлей са, но не са по твоя залък тези които са от Сливен!!!

Бъди щастлива!!!

Ами каква диагноза да поставиш на хора, които скачат по форуми и се пенят,че ще чупят зъби и ритат шутове. Прочети творчеството  и и виж дали нямате сходство.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

....

Опитах се да го предупредя за руските евреи в САЩ прогонени от Ленин и може да не ти се вярва, но най- вече защото се досещах как ще го направиш на две стотинки излезли от употреба - аз на подобни невежи и нелепи тези, като неговите не се връзвам и не ми се занимава да обяснявам - той пича подскочи, тръгна вече вендети ще ми разиграва. Те ти - нивото на политическа грамотност из местното население, за което ставаше дума: оригвания сред ракия и мезета, и чалгата на макс. Две смислени изречения не могат да вържат на кръст да се обосноват, инак политика правим, корупцията борим.

на 23.07.2020 г. в 19:14, Anne написа:

Не спирам да се ядосвам как най - големите пренаписвачи на историята - гнусните долни САЩ, не спират да заплашват Русия, задето "пренаписвала историята"!

САЩ много удобно не споменават например, че исторически Крим е бил част от Русия, преди един неандерталец да го подари на Украйна като подарък за жена си!

Много удобно мълчат и как са подкрепяли Адолф Хитлер и как сега няма да си признаят, че са подкрепяли расизма и антисемитизма му и че самите те имат пръст в смъртта на толкова много хора! Много удобно генераторите за газ са изчезнали от концентрационните лагери.

Подобни "Теми" са жив пример,че в този форум трябва да бъде спрян по някакъв начин достъпа от ботове. Едно добро решение е преди да може да се логне всеки да даде отговор на една сложна математическа задача,като например 2+2=?. Просто съм 100% сигурен,че след подобен тест подобни малоумни неща няма да съществуват тук.

преди 1 минута, дръндю написа:

Дънди ... мотиком за вадене на компири ли искаш ... я бегай ... ти си спец со крадне ил бели компир! :) 

п.п. Не съм забравил, че съм ти обещал авто-робот за белене, но Скалата нещо се е*ава со какска за мецана ... :) 

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Ами каква диагноза да поставиш на хора, които скачат по форуми и се пенят,че ще чупят зъби и ритат шутове. Прочети творчеството  и и виж дали нямате сходство.

Ми женска Ви ръптЪ ... оплявайте се ... я где съм сред туй, Ъ???

преди 8 часа, petie1 написа:

иначе аз си показвам източниците

Източниците ти са излишни, не случайно те попитах и за годината. Когато ABC не отговаря на дефиницията за компютър, излишно е да се позоваваш на професори компютър ли е или не е компютър. Тук наистина няма място за спор.

преди 8 часа, acnekt написа:

От Библията узнаваме, че първоначалното отечество на евреите е било Месопотамия. Семейството на Авраам живеело в Ур, древната столица на шумерите, преди да се пресели в Ханаан или днешна Палестина.

Следователно евреите са принадлежали към голямата група от народи, които създали в басейна на Тигър и Ефрат една от най-богатите култури в историята на човечеството. Същинските творци на тази голяма култура са били шумерите.

Евреите са шумери?

преди 8 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Има "тъмни векове", те са някъде относително преди 8000 години от сега. 

Много относително. Траките са живели до 6-ти век от н.е. и са нямали писменост.

преди 4 часа, Michigan111 написа:

В днешно време масите са по лесни за манипулиране от когато и да е.  Уж човечеството върви напред,  а човеците все по прости стават.  Отварят Уикипедията и каквото пише там се приема за вярно. 

Не разбирам негативното отношение към Уикипедия. Основен нейн принцип е, че за всяко твърдение трябва да бъде посочен източник с висока степен на достоверност, т.е. цитират се учени, изследвания, опити, книги и трудове, същите каквито иначе бихте и приемате за истина, а аз веднага мога да ви кажа "Каквото прочетат в книгите и го вярват, хахаха". Анка и тя "Каквото видя в игралните филми е истина, вие нищо не знаете, хаха".

Та, малко по-трезво.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Елеонския хълм

Еленски балкан се пише.

Шегувам се.

Чувствам, че оглупявам, като чета достатъчно от интелигентите тук.

преди 17 минути, Myanmar написа:

нямали писменост

Спямо твоите разбирания ... да ... 

Казах, ти = когато снимам вид "монета" ще може да спориш с мен!!!

Дп тогава = всичко е хипотеза срещу твоя теза!

п.п. Твърде много вярваш на неща които си прочел .... или чел .... не те познавам ... 

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Спямо твоите разбирания ... да ... 

Какви разбирания бе, траките нямат писменост. Какво общо имат разбиранията ми, че ги коментираш?

Темата се изчерпва в момента, в който вече никой не помни каква е била тя. И това е поредния тюрлю гювеч на хора с много философии и малко знания.

преди 12 минути, Myanmar написа:

Какви разбирания бе, траките нямат писменост. Какво общо имат разбиранията ми, че ги коментираш?

Темата се изчерпва в момента, в който вече никой не помни каква е била тя. И това е поредния тюрлю гювеч на хора с много философии и малко знания.

Е, как да не помни ... пренаписване на историята е темата.....

Значи, някои могат, а други не, а?! 

п.п. Кое те прави можещ???

преди 56 минути, Myanmar написа:

Не разбирам негативното отношение към Уикипедия. Основен нейн принцип е, че за всяко твърдение трябва да бъде посочен източник с висока степен на достоверност, т.е. цитират се учени, изследвания, опити, книги и трудове, същите каквито иначе бихте и приемате за истина, а аз веднага мога да ви кажа "Каквото прочетат в книгите и го вярват, хахаха". Анка и тя "Каквото видя в игралните филми е истина, вие нищо не знаете, хаха".

Та, малко по-трезво.

Изобщо съм далеч от негативно отношение към Уикипедия,  аз самия доста често я ползвам.  Да, иска се източник,  но дали самия източник е достоверен? От Уики няма как да проверяват всеки един.  

Вчера например мошето ми цитира Уикипедия като доказателство за съществуването на танграта при българите. Като източник вероятно е приложен труда на Бешевлиев върху колоната от Мадара.  Ако желаеш подбери си малко информация за въпросната колона,  самия текст (това, което е останало и това, което е дописано) и сам прецени може ли уики да бъде достоверен източник на информация в случая или не.  

преди 58 минути, Michigan111 написа:

Вчера например мошето ми цитира Уикипедия като доказателство за съществуването на танграта при българите. Като източник вероятно е приложен труда на Бешевлиев върху колоната от Мадара. 

Аз проверих. Нямаше източник. Хубавото на Уикипедия е, че се подобрява. И други грешки има в Уикипедия, но това е велик проект, създаден от доброволци.

А вие усещате ли, че авторът на темата е спинкал до късно? Няма да става рано да ходи на работа, я!

Е може  да протестира момичето - днес Корнелийка да прави пак манифестацийка нещо?

преди 21 минути, Myanmar написа:

А вие усещате ли, че авторът на темата е спинкал до късно? Няма да става рано да ходи на работа, я!

Авторът на темата стои отстрани и със задоволство гледа и се радва как някои потребители се изпокараха тук благодарение на нея в тъпата и тема - единствената и цел на тая откачалка е да насажда омраза тук и темите и да се превръщат във виртуално бойно поле за някои потребители...

преди 2 часа, Myanmar написа:

Източниците ти са излишни, не случайно те попитах и за годината. Когато ABC не отговаря на дефиницията за компютър, излишно е да се позоваваш на професори компютър ли е или не е компютър. Тук наистина няма място за спор.

А добре

преди 3 часа, дръндю написа:

Ами много се чупят тез моливи и перодръжки :)

Ее и тая тема умря ама поне научих нещо за евреите  :)

преди 1 час, grizly написа:

Авторът на темата стои отстрани и със задоволство гледа и се радва как някои потребители се изпокараха тук благодарение на нея в тъпата и тема - единствената и цел на тая откачалка е да насажда омраза тук и темите и да се превръщат във виртуално бойно поле за някои потребители...

Авторът на темата беше зает следобед да  си изпие на спокойствие кафенцето и да сменя украсата на профилите в интернет, наглеждах си лейдито,  да се измие и облече за разходка, ходи на разходка и пи "Чокофредо",  после си почива малко, че го боляха краката, а сега гледа какви глупости сте издраскали пак в нета.

Я да попитам - защо не приемате документалните филми за достоверни?

Бай - бай, изчезвам да ям сладолед и да гледам "Египетски загадки".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.