Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

Анке, що ползваш творение на немец, мари? Бъди съпричастна към евреите и не ползвай адското немско творение компютър?

Иначе ако продължим, минем през самолетите и т.н., май направо си купи една пещера и отивай в нея пеша.

преди 1 минута, Anne написа:

Да, към германците. Две световни войни са подпалили, сега водят Европа до нова катастрофа, а у нас ни обират и не си плащат данъците. Говоря за хипермаркетите им.

Хайде да не ми пишеш в цитата думи, които не съм писал.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 3 минути, Anne написа:

простотията със шабата, забраната на алкохола, смесените бракове, изолацията от обществото и правилата пола с какъв размер можеш да носиш.

Можеш да погледнеш интервютата на Ханели Гослар и да видиш как говори за семейството на Ане, колко изненадана е била, че са евреи, а баща и консумира алкохол.

Самото определение за простотия , което даваш за шабата, предполага веднага прекратяване на дебат с теб. Това е денят , който е част от божиите заповеди, който е свещен за Адонай и който той е дал на хората за отмора и съсредоточаване върху семейството и общението помежду им и с него.  Шабат е оприличен като сватбен ден. С Леха Доди се ознаменува началото на този свят ден. Освен това си избий от главата ,че няма вярващ , който да не пие алкохол. Включително като част от всичките ни религиозни празници. Виж обаче, ако консумира свинско, тогава не можем изобщо да говорим за човек на вярата. Това е в общи  елементарни граници, защото разбирането на останалото предполага много знания и опит, които ти не притежаваш Всеки един шабат ние четем по една параша и си представи,че всяка година  за пореден път се чете Тора в цялост. Сметни годините и си представи един човек, който си отива от тоя свят примерно на 70 -80 години, колко пъти е чел в цялост Тора и дали ти или някой друг възкръснал, преобразен или както там си е наумил, може да съперничи или да убеди вярващ човек в копнато от тук от там мнение и предразсъдъци. Аз оценявам твоя ентусиазъм да защитаваш божия народ, макар и да го правиш непохватно. Но мисля,че е в твой интерес, ако имаш някакъв афинитет  да се заинтересуваш по -сериозно от тези неща. Не знам, може би онлайн лекции или посещения в Софийската синагога. Това от мен.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Това е денят , който е част от божиите заповеди, който е свещен за Адонай

Тя е светска еврейка, нали ти обясни. Това означава, че не уважава Адонай, защото не знае кой е, божии заповеди не изпълнява, защото не е чела Талмуда. Единственото, което знае за евреите е, че е еврейка. На баницата мекото.

преди 46 минути, valkiria1 написа:

Какво му е на шабата. ..ядене, пиене, молитви  и даже секс@ е позволен. Ти от кое се отвращаваш ?

Не се отвращавам, но ми е твърде обновено. Животът не е само обилни трапези и мързелуване. Някои искат дори в събота да учат, да четат книги, вестници и списания, дори вечер, някои искат да ядат каквото им се яде, а не само кашерът. Някои имат мечти, желания и стремежи, които са отвъд плюскането и кроткото съществуване.

Много удобно пропусна да споменеш, че на щабат ядете само кашер, все едно и също. Не ти ли е скучно?

Предпочитам в петък привечер сама да си пусна осветлението и да легна да чета книга, вместо да се страхувам, че ще горя в ада, ако го направя. Предпочитам в петък привечер сама да си отворя хладилника, сама да си пусна телевизора, вместо да моля за това съседите.

Защо ги пропусна тези неща?

преди 46 минути, Michigan111 написа:

Ти наистина ли си мислиш, че без подкрепата на САЩ Израел може да се справи с каквото и да е? Ако го мислиш си яко в облаците.  Отлична поука сте си взели направо. 

Да не обиждам Валкирия, но са много наивни в Израел. Тук съм съгласна с теб. Без САЩ са направо никои.

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Аз оценявам твоя ентусиазъм да защитаваш божия народ, макар и да го правиш непохватно.

Абе правичката да си го кажем, нищо не защитава. Прави ти лоша реклама на религията. На нея ѝ трябва да е еврейка, само за да се чувства жертва на немски издевателства в предходно прераждане, което, поправи ме ако греша, ама си е за анатемосване, отлъчване или както му казвате там евреите.

преди 45 минути, petie1 написа:

Бря бря, значи продъни форума колко защитаваме евреите ма иначе ако й говорят за шабат си обираме крушитше а? Все едно аз да харесвам Линукс ама като ми кжат да бачкам с Сузи и да си обера крушите щото видиш била с РПМ пакети?

Ако ти харесват ограниченията на традиционалистите, моля!

Обаче това не е моята представа за нормален и хубав живот. Имат сто правила, дето ако не ги спазваш, ще те гледат накриво и критикуват. Слушат ли ти се религиозни поучения, все едно си в средновековието? На мен - не.

Ако някой тръгне да ми държи сметка, че не постя, ще постъпя по същия начин.

преди 3 минути, Anne написа:

някои искат да ядат каквото им се яде, а не само кашерът

С две думи, чревоугодието ти е по-важно от някакви си там божии закони, изява на респект, семейни ценности и самоконтрол haha.png

А Валкирия му вика непохватна защита на еврейския народ.

току-що, Anne написа:

Да, към германците. Две световни войни са подпалили, сега водят Европа до нова катастрофа, а у нас ни обират и не си плащат данъците. Говоря за хипермаркетите им.

Анке

Кой запалва ПСВ? 

А днес германците още не са се освободили от окупация и не управляват сами държавата си. Ако я управляваха сами родата ти отдавна щеше да е екстрадирана обратно в Берковица,  да са напуснали ЕС,  а не да хрантутят араби и български и румънски мангали и да дърпат Обединена Европа като волове. Щото ако си мислиш че ЕС има някакъв шанс без Германия си в заблуда.  

преди 42 минути, petie1 написа:

Ама шабата бил ядене пиене и еб@не ли? Ма то туй  живот било

Пробвай. Ама пробвай и да не пускаш нищо електрическо от петък привечер до неделя сутринта . Забрави за отварянето на хладилника сам, за включването на елекрическата готварска печка, пускането на пералнята, микровълновата, телевизора, уредбата, осветлението.........Ще трябва да стоиш на тъмно, или да помолиш съсед неевреин да ти ги пусне (осветлението и уредите). Забрави и за прахосмукачката. Ще трябва да ядеш само кашер и да казваш молитви. Алкохолът е забранен. И на жените е забранено да носят къси поли. И ще трябва да научиш иврит, техните молитви са на иврит.И гледай да не покажеш отегчение, че ще те изядат с парцалите.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Стига се напъва да ми пишеш едно и също нещо с различни думи и аз да ти повтарям,че какво вие мислите за евреите е без значение за тях. Важното за нас е ние какво мислим за другите. Край на този безмислен спор.

Уникат!:lol6:

Апропо май тук е момента да те питам - Ти защо изобщо участваш в тази тема?
Не мислиш ли че е малко неуместно да спориш за нещо спрямо което няма как да си безпристрастна?

преди 3 минути, Myanmar написа:

Всъщност това е ученият, който е създал първият компютър.

Джон Атанасов не е успял да създаде компютър - неговата сметачна машина не е била програмируема и др. неща, по които не изпълнява съвременната дефиниция за компютър. Отделно и че никога не е работила, чак в наши дни е дописана и довършена.

Първи е Чарлс Бабидж а Джон Атанасов е създал първия електронен компютър и е дал идеята за двоичната бройна система да се ползва

ОКИ

Проф Тотков

преди 1 минута, petie1 написа:

Първи е Чарлс Бабидж а Джон Атанасов е създал първия електронен компютър и е дал идеята за двоичната бройна система да се ползва

ОКИ

Проф Тотков

Глупости. Първо, казах, че сметачната машина направена от Бери, под наставничеството на Атанасов, никога не е работила докато са живи. Второ, казах, тя не е била програмируема. Съвременната дефиниция е, че компютърът трябва да е програмируем. Виж в Уикипедия. Само българската версия поддържаше този мит преди 10 години, но го махнаха, да не се резилим пред света заради комунистически лозунги и невежество.

преди 1 минута, street racer написа:

То всичко хубаво.... ама как без свинско, бе? ! зи мата ако няма едно две крачета с и ушички с много чесън... с кво си пиете ракията?

Те живеят в пустиня и трупат сланина при ядене на мазно. Не им понася.

преди 57 минути, Michigan111 написа:

Ти наистина ли си мислиш, че без подкрепата на САЩ Израел може да се справи с каквото и да е? Ако го мислиш си яко в облаците.  Отлична поука сте си взели направо. 

мисли ама друг път, тя милата не може да различи любезността от задължението...
...ако не са всички тия неистови крясъци отвъд океана за толерантност и т.н. и ако не е САЩ зад Израел, арабите досега да са ги изнесли хиляди пъти.

преди 35 минути, valkiria1 написа:

Анне,

много си самоотвержена в прераждането си ,но  си много объркана в понятията и заключенията. Това е сляпа вяра.

Не съм объркана. Просто вашето наистина не е живот. Правила и ограничения, писани в древността да важат днес - пълен абсурд. За вас не е ли абсурд?

току-що, Bubbles написа:

Не мислиш ли че е малко неуместно да спориш за нещо спрямо което няма как да си безпристрастна?

Да се зачуди човек, дали не е някой трол-палестинец, умишлено пишещ глупости за да настройва нормалните хора срещу евреите :D

преди 7 минути, Anne написа:

И ще трябва да научиш иврит, техните молитви са на иврит.

Ужас. Евреите си имат своя писменост haha.png Друго си е да говорят български, да колят прасе по Коледа и да нямат пости. Направо и аз се записвам!

преди 21 минути, Michigan111 написа:

Ми кво се изхвърляш тогава, че Израел можел да се справи, напиши си го както е, че САЩ може да се справи.

И понеже твърдиш, че добра поука сте си взели от нещо си. Ако бяхте си взели нямаше да имате нужда САЩ да ви пази,  вместо врагове щяхте приятели да създавате. Ти дори сама признаваш, че САЩ заради парите ви  

Нали това разправям бе, гений. Пазят ни евреи. Какво толкова не разбра. За препоръчване е да те пазят свои, отколкото чужди. Като например българското небе да го пазят турски и гръцки изстребители. "Железния купол" е разработен от марокански евреин на име Амир Перец.Бивш десантчики в последствие стигнал до поста министър на отбраната през 2006. ФР тоест частната еврейска банка финансира изцяло проекта. Един проект , който е само в "синьо и бяло"-тоест чисто исраелско достижение  , в който не участва американска промишленост.Какво има нередно евреи да спонсорират евреи. Ама и смешко си ти. Голда е създала Исраел с частни еврейски капитали  и то решаващи от евреите в САЩ.На кого да разчитат евреите, ако не на своите. Вие на кого разчитате за  отбраната си ? Ако започнат да падат ракети, кой ще ви защити ? НАТО, в който доминираща роля няма България. До вратата ви е една от най-силните армии в тоя пакт. Стискайте палци Ердоган да не се радикализира съвсем.Исраел не го мисли.

Правила и ограничения, писани в древността да важат днес - пълен абсурд. За вас не е ли абсурд?

Не, Анке, нарича се религия. Това твоето е угаждане и отказ да се посветиш на нещо, което изисква усилие. Ама трябвало да четат свещена книга, ама имали правила, ама не нагъвали по всяко време каквото им е кеф... Ти искаш да влезеш от резервната скамейка направо титуляр без да знаеш какво е дрибъл. Такива ги не щът.

преди 39 минути, petie1 написа:

Добре утре си изхвърли компютъра щото в разработката му има пръст ей този учен

https://bg.wikipedia.org/wiki/Конрад_Цузе

Баща ти да те вози в каручка с магаре щото във всяка кола има вложено по нещо от нацистите.......... Абе най добре иди живей кат аскет щот няма технка дето да няма нещо свързано с нацистите, същоти важи и за храната живей на бистра водица и тревица, па тогава ела да ти видя големия морал...

Аз говоря да не изкарвате Хитлер божество, каквото изкарвате и Борисов в момента. Той бил построил магистралите, едва ли не..............

Не говорите за престъпленията му, а само за измислените му "постижения". Построил към 100 - км магистрала (Хитлер) и айде, вече е велик.

Само дето 100 км са мижава цифра за територията на Германия. Построил е просто няколко отсечки и толкоз.

Ха - Фра, - Ба е постижение на Ваймарската република.

току-що, Bubbles написа:

мисли ама друг път, тя милата не може да различи любезността от задължението...
...ако не са всички тия неистови крясъци отвъд океана за толерантност и т.н. и ако не е САЩ зад Израел, арабите досега да са ги изнесли хиляди пъти.

Именно това се опитах да и обясня,  а то виж с ква наглост говори,  важно било те какво мислели за другите,  все едно иранците ги боли оная работа какво мислели хазарите юдеи за тях :D

А това че САЩ са зад тях в момента и някои индивиди го приемат като даденост, не означава че винаги ще бъде така.  Да не се окаже изведнъж на хазарите да им запука какво мислят другите за тях 

преди 9 минути, Bubbles написа:

защото обичам да ядосвам пристрастните в страстната им седмица:lol6:. Нещо против ? И да имаш, няма значение :whist:

Аз говоря да не изкарвате Хитлер божество

Никой не е и намеквал такова нещо. Това са си твои идеи.

Хитлер си е просто един евреин променил картата на Европа.

преди 37 минути, Myanmar написа:

Абе з@ебали са си бога, законите му и задълженията си. Ама ти го каза по-поетично някак си.

Вярващи са, но не фанатици. Като нас.

Ти постиш ли? Редовно на църква? Причащение? Изповед?М?

преди 4 минути, Anne написа:

Пробвай. Ама пробвай и да не пускаш нищо електрическо от петък привечер до неделя сутринта . Забрави за отварянето на хладилника сам, за включването на елекрическата готварска печка, пускането на пералнята, микровълновата, телевизора, уредбата, осветлението.........Ще трябва да стоиш на тъмно, или да помолиш съсед неевреин да ти ги пусне (осветлението и уредите). Забрави и за прахосмукачката. Ще трябва да ядеш само кашер и да казваш молитви. Алкохолът е забранен. И на жените е забранено да носят къси поли. И ще трябва да научиш иврит, техните молитви са на иврит.И гледай да не покажеш отегчение, че ще те изядат с парцалите.

Аз съм от Мързелград така че знам много пинози как да пускам разни уреди без да ги пипам, иврит ще науча ако ми трябва не ми е проблем, кашера ако е нещо което ми хареса ще го ям  харесвам жени в панталони, тя първата Л все така ходи алхокол не пия умея да се заблявам и сам та кое му е вило трудното на шабата

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.