Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 1 минута, Anne написа:

Вярващи са, но не фанатици. Като нас.

Ти постиш ли? Редовно на църква? Причащение? Изповед?М?

Вече писах, че приемам еволюционната теория на Дарвин. Ти и за нея си чувала, колкото и за юдизма.

преди 3 минути, Anne написа:

Изповед?

А, ти и разлика между православие и католицизъм не правиш. Баси, това невежеството какви бисери създава!

преди 4 минути, petie1 написа:

кашера ако е нещо което ми хареса ще го ям 

Почти всичко може да си ядеш: https://www.kardjali.bgvesti.net/news/426773/znaete-li-kakvo-oznachava-kasher

Аз, с моите алергии, имам месеци, в които съм ял само три различни неща за целия период. Трябва да ме въздигнат в мъченик. Чакам оферти.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Именно това се опитах да и обясня,  а то виж с ква наглост говори,  важно било те какво мислели за другите,  все едно иранците ги боли оная работа какво мислели хазарите юдеи за тях :D

ами аз съм в САЩ  и добре виждам нещата. Не е важно какво мисли света за САЩ  и Исраел. Важното е те какво мислят за останалия свят. Факт. Примирете се вече де вие пристрастните . :lol6:

преди 37 минути, Myanmar написа:

Абе на баницата мекото си намерила. Хем да си еврейка, хем правила за теб няма, задължения нямаш, нужда да им четеш святата книга - тоже. Даже името на бога си не знаеш.

Реформистките евреи са като нас. И ние, православните, сме християни, ама я си признай - колко от нас постят? Колко от нас са редовно на църква? Децата ходят на неделно училище? Че и врява се вдигна по въпроса за религиозното образование. Колко от вас редовно взимат причастие или се изповядват? Колко от вас истински мързелуват в неделя, а не си работят в гаражчето?

Абе и храната не е всичко на тоя свят, ама ядеш всеки ден, нали?

Животът не е само храна, обаче.

Чакам да ми коментираш предните доказателства, които ми поиска и които ти дадох: ДНК доказателства, че Хитлер е с еврейски корени.

ДОКАЗАТЕЛСТВА!

Хитлер не е евреин и не съм го твърдяла аз.

преди 24 минути, Anne написа:

Не ти ли е скучно?

Ето що според мен в никой живот, никога не си била еврейка - щото евреите са скучни, пък ти ..... а бе забавна си заклевам се!!! Може да пишеш всякакви абсурди, може да ти куца логиката по всички параграфи, и знания, и аргументиране, и информация, и какво ли не, обаче поради някаква причина, наистина си забавна.

преди 5 минути, Myanmar написа:

в мъченик. Чакам оферти.

Аз пък харесвам ,че в иудаизма няма светци. :whist:

преди 15 минути, Myanmar написа:

Глупости. Първо, казах, че сметачната машина направена от Бери, под наставничеството на Атанасов, никога не е работила докато са живи. Второ, казах, тя не е била програмируема. Съвременната дефиниция е, че компютърът трябва да е програмируем. Виж в Уикипедия. Само българската версия поддържаше този мит преди 10 години, но го махнаха, да не се резилим пред света заради комунистически лозунги и невежество.

Прочети долу какво съм писал

ОКИ

проф Тотков

току-що, Anne написа:

Хитлер не е евреин и не съм го твърдяла аз.

Престани в цитираното от мен да ми добавяш текст, който не съм писал аз.

Хитлер е евреин според науката, твоето мнение в случая е безпредметно. Дадох ти потвърждение с ДНК анализ. Това има по-голяма стойност и от това сам да си го признае.

току-що, valkiria1 написа:

Моше,  въртиш въртиш и все едни и същи глупости пишеш.  Утре ако видете зор на американски войски ще чакате, не на евреи от Америка.  Без държавата Ю Ес Ей зад гърба си сте никои.  С нея пак сте никои,  ама се имате за някои. 

А кой и как е създал Израел няма нужда да ми обясняваш,  показвал съм ти в друга тема, че повече от теб знам по въпроса, дано поне си запомнила Балфурската декларация от коя година е, че както се правиш на умна, така ти е каша в главата  :D

айде Лека нощ,  и да сънуваш моисей как цепи мрака с жезъла и да си повтаряш колко сте велики хазарите  :D

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Аз пък харесвам ,че в иудаизма няма светци. :whist:

Евреите, като най-прецакани от бога си, всичките ли се водите мъченици?

преди 1 минута, petie1 написа:

Прочети долу какво съм писал

ОКИ

проф Тотков

Имаш някакъв афинитет към абревиатури, ама не всички го имаме.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Имаш някакъв афинитет към абревиатури, ама не всички го имаме.

Основи на компютърната информатика

Година?

На кое?

преди 34 минути, valkiria1 написа:

Самото определение за простотия , което даваш за шабата, предполага веднага прекратяване на дебат с теб. Това е денят , който е част от божиите заповеди, който е свещен за Адонай и който той е дал на хората за отмора и съсредоточаване върху семейството и общението помежду им и с него.  Шабат е оприличен като сватбен ден. С Леха Доди се ознаменува началото на този свят ден. Освен това си избий от главата ,че няма вярващ , който да не пие алкохол. Включително като част от всичките ни религиозни празници. Виж обаче, ако консумира свинско, тогава не можем изобщо да говорим за човек на вярата. Това е в общи  елементарни граници, защото разбирането на останалото предполага много знания и опит, които ти не притежаваш Всеки един шабат ние четем по една параша и си представи,че всяка година  за пореден път се чете Тора в цялост. Сметни годините и си представи един човек, който си отива от тоя свят примерно на 70 -80 години, колко пъти е чел в цялост Тора и дали ти или някой друг възкръснал, преобразен или както там си е наумил, може да съперничи или да убеди вярващ човек в копнато от тук от там мнение и предразсъдъци. Аз оценявам твоя ентусиазъм да защитаваш божия народ, макар и да го правиш непохватно. Но мисля,че е в твой интерес, ако имаш някакъв афинитет  да се заинтересуваш по -сериозно от тези неща. Не знам, може би онлайн лекции или посещения в Софийската синагога. Това от мен.

Това за почивния ден го разбирам и съм съгласна, общуването със семейството - също. Простотията е, че се водите по архаични правила, които пренасяте в съвремието. Не пипате нищо електрическо (водите го работа, което е.........ами думи нямам), четете цялата Тора (Стария завет).......................... Извинявай, това не прилича на семейна вечеря, а на религиозен фанатизъм.

И ние сме вярващи, на Бъдни вечер постим, казваме молитви, но са кратки.

Не че не разбирам еврейската религия, а конкретно традиционната такава.

И ако зарежеш за малко предубежденията си, представи си, че съм присъствала на такива вечери.............Достатъчно за да знам, какво не искам в следващия си живот.

За теб може да е хубав живот, за мен е ограничение.

И името на Бога е Йехова, не знам откъде идва това Адонай, нито какво пише във вашата Версия на Стрия завет.

И ние, българите, си пазим битовите традиции и култура, но не ги превръщаме във всекидневна част от съвременния светски живот. А вие със шабата точно това правите.

преди 3 минути, Anne написа:

Това за почивния ден го разбирам и съм съгласна

Е, имах си хас да си против и да не си съгласна  haha.png Все пак ти освен почивни дни други не си имала през живота си.

преди 39 минути, Myanmar написа:

Тя е светска еврейка, нали ти обясни. Това означава, че не уважава Адонай, защото не знае кой е, божии заповеди не изпълнява, защото не е чела Талмуда. Единственото, което знае за евреите е, че е еврейка. На баницата мекото.

Тъпчо, светските евреи четат и познават Стария завет, ама не го четат всяка събота вечер. Ти нали знаеш колко страници е.  Светските евреи спазват 10 - те Божи заповеди, обаче там няма изрична забрана за ползване на електричеството. А Талмудът.................знам само, че ми е казвано да не търся и да не чета тази книга, че това е книга на фанатиците......... И не смятам да я търся и да я чета.

Освен това светските евреи ядат свинско.

На издаване.

Не я помня ама пишеше че не са могли да я построят ама Джон Атанасов се води създател защото идеята е негова

преди 6 минути, Anne написа:

И ние, българите

Чакай бе, не беше ли германска с еврейски етнос?

преди 2 минути, Anne написа:

Тъпчо

С тъпак ще се обръщаш само към хора, които нямат образование. За твоя справка аз имам висше образование, завършено с отличие. Ти си тази, която си неука, като ще си сравняваме знанията.

преди 36 минути, Michigan111 написа:

Анке

Кой запалва ПСВ? 

Германия.

преди 3 минути, petie1 написа:

Не я помня ама пишеше че не са могли да я построят ама Джон Атанасов се води създател защото идеята е негова

Значи е откривател, идеолог и съмишленик, на нещо, което не е създадено и не е работило. Добре, щом искаш, така го наричай. Това е в съзвучие с това, което аз ти написах.

преди 5 минути, Anne написа:

светските евреи ядат свинско

А християните еретици не блажят.

преди 34 минути, street racer написа:

То всичко хубаво.... ама как без свинско, бе? ! зи мата ако няма едно две крачета с и ушички с много чесън... с кво си пиете ракията?

Ти ядеш уши? Отврат!:ohmy::tease2:

преди 34 минути, Myanmar написа:

Ужас. Евреите си имат своя писменост haha.png Друго си е да говорят български, да колят прасе по Коледа и да нямат пости. Направо и аз се записвам!

Пости се на Бъдни вечер, не на Коледа. И българските традиции ли не ги знаеш?

преди 1 минута, Michigan111 написа:

А кой и как е създал Израел няма нужда да ми обясняваш,  показвал съм ти в друга тема, че повече от теб знам по въпроса, дано поне си запомнила Балфурската декларация от коя година е, че както се правиш на умна, така ти е каша в главата  :D

айде Лека нощ,  и да сънуваш моисей как цепи мрака с жезъла и да си повтаряш колко сте велики хазарите  :D

Лягай и заспивай гений. И се ослушвай за Ердоган, защото няма кой да ти прихване ракетата. :lol6:

Апропо не ми пиши глупости за войските на САЩ, защото явно не познаваш възможностите на ИОС. Ей ,аман от надъхани субекти.

преди 4 минути, Michigan111 написа:

Без държавата Ю Ес Ей зад гърба си сте никои. 

Ама си глупав, кое по-точно не разбра ,че евреи помагат на евреи.

Харесвам посланик  Херо Мустафа.Тя има кюрдски произход. Сладурана е. На изслушването пред сенатската комисия каза,че ще ви помага да утвърдите върховенството на закона. Вие не разчитате ли на нея и на САЩ в борбата си срещу корупцията, точно в този момент на протестите  ?

преди 21 минути, Myanmar написа:

Евреите, като най-прецакани от бога си, всичките ли се водите мъченици?

защо прецакани ?

преди 33 минути, Myanmar написа:

Не, Анке, нарича се религия. Това твоето е угаждане и отказ да се посветиш на нещо, което изисква усилие. Ама трябвало да четат свещена книга, ама имали правила, ама не нагъвали по всяко време каквото им е кеф... Ти искаш да влезеш от резервната скамейка направо титуляр без да знаеш какво е дрибъл. Такива ги не щът.

Нарича се религиозен фанатизъм и точно такива неща не обичам.

И аз съм вярваща, но не постя, освен на Бъдни вечер, ходя на църква тогава, когато имам нужда, няма нужда да чета Библията всеки ден, защото помня историите в нея. Просто не съм фанатичка.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Вие не разчитате ли на нея и на САЩ в борбата си срещу корупцията, точно в този момент на протестите  ?

Kaтегорично не и веднага обяснявам защо - защото имаме по- добър кадър, на който да разчитаме, а именно: Корнелия Нинова. Ако не вярваш, питай Анка и още десетките бесепета в раздела за политика.

преди 32 минути, Myanmar написа:

А, ти и разлика между православие и католицизъм не правиш. Баси, това невежеството какви бисери създава!

Ще те разочаровам, има такова нещо и в православието, само дето не е в кабинки и свещеникът не дава опрощение на греховете, а само те изслушва. Ама малко хора го правят това у нас. Я потърси инфо и ще видиш, че съм права.;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.