Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 10 минути, petie1 написа:

Значи има добри и лоши евреи за теб а? Нацистка такава

Не са лоши, но са религиозни фанатици. А аз избягвам крайностите. Ако някой ще ми говори за шабат, си тръгвам веднага.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

току-що, Anne написа:

Не са ги търсили за кожодерство, за нищо не са ги търсили.

Не са ги търсили, но са се укривали.

преди 1 час, Anne написа:

А, да, семейство Франк много богати са били............  Толкова, че са водили мизерно съществуване при укриването си.

Обърка се нещо.

преди 1 минута, Anne написа:

А аз избягвам крайностите.

Викаш, масовите убийства и изнасилванията на малолетни не е крайност. Тях си ги приемаш като нещо нормално, нищо екстремно или стряскащо. Нещо, което одобряваш, по думите ти назад в темата.

преди 1 минута, Anne написа:

Ако някой ще ми говори за шабат, си тръгвам веднага.

Какво му е на шабата. ..ядене, пиене, молитви  и даже секс@ е позволен. Ти от кое се отвращаваш ?

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Анне, спри се малко. Какво са реформирали в иудаизма-законите или обръщението към бог. Хайде, малко по сериозно.

Анка е писала дневник и като се е преродила го е прочела да си припомни. Тя него е чела, не някакви си библии, талмуди и баракуди. На крачка си да минеш в категорията на "простите и невежите"!!!!!!!!!!!

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Какво му е на шабата. ..ядене, пиене, молитви  и даже секс@ е позволен. Ти от кое се отвращаваш ?

Ся чакаме в отговор поредния бисер haha.png

преди 8 минути, Anne написа:

Много хора са знаели какво е това шоколад.

Абе и аз знам какво е трюфел, ама не съм опитвал.

току-що, valkiria1 написа:

Не.  Нацизма днес е мода и не е нещо с което Исраел да не може да  се справи. За разлика от много други народи добре си взимаме поука от историята.

Ти наистина ли си мислиш, че без подкрепата на САЩ Израел може да се справи с каквото и да е? Ако го мислиш си яко в облаците.  Отлична поука сте си взели направо. 

преди 9 минути, Anne написа:

И ти си същият като съученичката и Лусия "Баща ми няма работа,  приеха го в партията на Мусерт и там му дадоха работа, сега сме по - добре"................... Все евреите виновни............... За това, че бащата на Лусия, вместо да се преквалифицира, му е било по - лесно да мрънка, че заради евреите няма работа!

Нищо не ти се разбира. Аз си имам работа. За разлика от познай кой - от теб. Някак си не върви да ми говориш за работа с 0 дни работен стаж за цял живот.

преди 4 минути, Anne написа:

Не са лоши, но са религиозни фанатици. А аз избягвам крайностите. Ако някой ще ми говори за шабат, си тръгвам веднага.

Бря бря, значи продъни форума колко защитаваме евреите ма иначе ако й говорят за шабат си обираме крушитше а? Все едно аз да харесвам Линукс ама като ми кжат да бачкам с Сузи и да си обера крушите щото видиш била с РПМ пакети?

Опасявам се, че дори за Адонай е мистерия, какво ли има предвид Анка с туй нящо шабат.

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Ама шабата бил ядене пиене и еб@не ли? Ма то туй  живот било

преди 16 минути, Myanmar написа:

Ако не знаеш - семейство Франк са реформистки евреи. Тоест светски. Дето ще рече, че водят светски, нормален, съвременен начин на живот, няма забрани в облеклото като при традиционните, реформистките евреи не носят черно,реформистките евреи мъже не са с дълги до земята бради, не носят плитчици, при молитви не се поклащат като пияни патета (с извинение към Валкирия), освен това реформистките евреи нямат забрана за храната, не ядат кашер, освен на религиозни празници, ядат всичко, алкохолът също не е забранен, освен това не четат Талмуда. Също така при тях няма забрани за смесени бракове -релиозни или расови. децата им учат във светски училища. Също така и не знаят иврит, конкретно семейство Франк не знаят иврит. А богослуженията в реформистките синагоги не са на иврит, а на езика, на съответната държава, в която са. И не спазват шабат. А шабата е................ че не пипат нищо електрическо, не работят и трябва неевреин да им пусне осветлението у тях.

Валкирия е от традиционните евреи, които спазват шабат, ядат само кашер и могат да носят поли само с определена дължина. Нищо против, но традиционния юдаизъм е много ограничаващ за хора като мен.

Даже в православното християнство няма толкова строг неща. Аз например не постя. Овен на Бъдни вечер. И не се съобразявам какви ги дрънка вселенското отче (Вселенсия патриарх). А на църква не ходя с кърпа, да не съм луда! Съчувствам на жените в Русия..........

преди 25 минути, petie1 написа:

Ами морала нищо не струва ни за ядене става ни за пиене, ако се замислиш че разбереш какво ти казвам

Моралът е важен! Именно той те прави човек! Не всичко е пари на този свят! Ти парите в гроба ли ще си ги отнесеш, да те попитам?

преди 26 минути, Myanmar написа:

Човешката кожодерия примерно.

И кого са ограбили семейство Франк? Я ми дай доказателства, ама истински, солидни, с имена, адреси, дати....... Приказките с "ама те са евреи, затова", не ми минават.

Доказателства!

преди 15 минути, Michigan111 написа:

Ти наистина ли си мислиш, че без подкрепата на САЩ Израел може да се справи с каквото и да е? Ако го мислиш си яко в облаците.  Отлична поука сте си взели направо. 

В САЩ живее най-богатата и най-влиятелна еврейска диаспора.Системата на Федералния резерв функционира като частни корпорации с частно финансиране...казано на прост език ФР е частна банка , която не се финансира от правителство, но финансира всичко, което е в интерес на частните корпорации, инвеститорите и пр...Въпрос с най-ниска степен на трудност е кой стои и в чии ръце е ФР?!?Не си затварям  очите за  истината, която е изцяло в интерес на Исраел. Това е  повече от добре. За какво да му пука на Исраел,че някой някъде го мрази. 

преди 7 минути, petie1 написа:

Ама шабата бил ядене пиене и еб@не ли? Ма то туй  живот било

ами така де, аз затова питам Анне, кое толкова я отвращава в него.

преди 24 минути, valkiria1 написа:

Анне, спри се малко. Какво са реформирали в иудаизма-законите или обръщението към бог. Хайде, малко по сериозно.

Ти не си ли чувала за тях?

https://en.wikipedia.org/wiki/Reform_Judaism

Само не ми казвай, че са от богатите!

Реформистко движение, тръгнало точно от Германия. Движение, което набляга точно на светския живот, образованието, културата, интеграцията в съвременния живот и съвременното общество.

Движение, замряло след края на ВСВ.

Само не ми казвай, че такива са секта, защото не са.

Съжалявам, но за мен секта е точно простотията със шабата, забраната на алкохола, смесените бракове, изолацията от обществото и правилата пола с какъв размер можеш да носиш.

Можеш да погледнеш интервютата на Ханели Гослар и да видиш как говори за семейството на Ане, колко изненадана е била, че са евреи, а баща и консумира алкохол.

И не я разбирам за чий стои още в Израел, като може да живее н Нидерландия. Научих за ниските пенсии, които получават тези хора, видях и жилището..............Умът ми не го побира............... Но щом религията е по - важна от нормалното ти съществуване................Хубаво, да си практикува Шабат, това няма да я нахрани. Казвам го с огорчение.

преди 8 минути, Anne написа:

Анне,

много си самоотвержена в прераждането си ,но  си много объркана в понятията и заключенията. Това е сляпа вяра.

Ми кво се изхвърляш тогава, че Израел можел да се справи, напиши си го както е, че САЩ може да се справи.

И понеже твърдиш, че добра поука сте си взели от нещо си. Ако бяхте си взели нямаше да имате нужда САЩ да ви пази,  вместо врагове щяхте приятели да създавате. Ти дори сама признаваш, че САЩ заради парите ви пазят, тоест дори не щото ви харесват.   Защото ако този финансов модел се разклати не се знае какви ветрове ще задухат. 

Та никаква поука не сте си взели,  продължавате по старо му.  Но каквото сам си направиш никой не може ти го направи.  

преди 5 минути, Anne написа:

Моралът е важен! Именно той те прави човек! Не всичко е пари на този свят! Ти парите в гроба ли ще си ги отнесеш, да те попитам?

Добре утре си изхвърли компютъра щото в разработката му има пръст ей този учен

https://bg.wikipedia.org/wiki/Конрад_Цузе

Баща ти да те вози в каручка с магаре щото във всяка кола има вложено по нещо от нацистите.......... Абе най добре иди живей кат аскет щот няма технка дето да няма нещо свързано с нацистите, същоти важи и за храната живей на бистра водица и тревица, па тогава ела да ти видя големия морал...

преди 19 минути, Anne написа:

Ако не знаеш - семейство Франк са реформистки евреи. Тоест светски.

Абе з@ебали са си бога, законите му и задълженията си. Ама ти го каза по-поетично някак си.

току-що, petie1 написа:

Баща ти да те вози в каручка с магаре щото във всяка кола има вложено по нещо от нацистите.......... Абе най добре иди живей кат аскет щот няма технка дето да няма нещо свързано с нацистите, същоти важи и за храната живей на бистра водица и тревица, па тогава ела да ти видя големия морал...

Да, и да прибере родата от Германия също  :D

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Това е сляпа вяра.

Вяра базирана на мъст не е вяра, а просто нацизъм или някакво друго политическо движение.

преди 15 минути, valkiria1 написа:

ами така де, аз затова питам Анне, кое толкова я отвращава в него.

А аз си помислих че е нещо страшно като слушам Анне

преди 23 минути, petie1 написа:

Ама шабата бил ядене пиене и еб@не ли?

Евреите са толкова заети да правят пари, че им трябва празник да се подсетят да направят и нещо друго.

преди 2 минути, Michigan111 написа:

Да, и да прибере родата от Германия също  :D

Че да я псуват наред ли? Па може и шутове да отнесе

преди 26 минути, Anne написа:

евреи нямат забрана за храната, не ядат кашер, освен на религиозни празници, ядат всичко, алкохолът също не е забранен, освен това не четат Талмуда.

Абе на баницата мекото си намерила. Хем да си еврейка, хем правила за теб няма, задължения нямаш, нужда да им четеш святата книга - тоже. Даже името на бога си не знаеш.

преди 26 минути, Anne написа:

Не всичко е пари на този свят! Ти парите в гроба ли ще си ги отнесеш, да те попитам?

Абе и храната не е всичко на тоя свят, ама ядеш всеки ден, нали?

преди 27 минути, Anne написа:

И кого са ограбили семейство Франк? Я ми дай доказателства, ама истински, солидни, с имена, адреси, дати....... Приказките с "ама те са евреи, затова", не ми минават.

Доказателства!

Чакам да ми коментираш предните доказателства, които ми поиска и които ти дадох: ДНК доказателства, че Хитлер е с еврейски корени.

ДОКАЗАТЕЛСТВА!

преди 3 минути, Myanmar написа:

Евреите са толкова заети да правят пари, че им трябва празник да се подсетят да направят и нещо друго.

Ама и ти кат мен си шегаджия, Валкирия пак почна да прави Анне на салата

преди 11 минути, petie1 написа:

Всъщност това е ученият, който е създал първият компютър.

Джон Атанасов не е успял да създаде компютър - неговата сметачна машина не е била програмируема и др. неща, по които не изпълнява съвременната дефиниция за компютър. Отделно и че никога не е работила, чак в наши дни е дописана и довършена.

преди 46 минути, Myanmar написа:

Не са ги търсили, но са се укривали.

За да не ги изпратят в концентрационен лагер или смяташ, че техният живот не е ценен?

Викаш, масовите убийства и изнасилванията на малолетни не е крайност. Тях си ги приемаш като нещо нормално, нищо екстремно или стряскащо. Нещо, което одобряваш, по думите ти назад в темата.

Да, към германците. Две световни войни са подпалили, сега водят Европа до нова катастрофа, а у нас ни обират и не си плащат данъците. Говоря за хипермаркетите им.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.