Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 1 час, Anne написа:

А вие, останалите, само се излагате и показвате колко сте прости и невежи.

В темата на Анка има само две категории - евреи и "прости и невежи".haha.png

Гледайте как ви дава акъл жена, която няма образование, няма семейство, няма един работен ден в живота си, обаче гледа игрални филми и от тях ги разбира работите, къде отивате вий...

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 2 минути, Myanmar написа:

Изглежда у чужбина това не е първият резултат в търсачката.

Който е чел история и не е дремал в часовете търсачки не ползва

Не знам кой е Адонай.

Майко мила, еврейко, ми то това като не знаеш, останаха ти само героите от филмите в колекцията от знания по темата.

Атлантида е само легенда, приказка

Ся ще кажеш и че Дядо Коледа е измислен!!!

преди 22 минути, Bubbles написа:

Аз нямам вина че не сте харесвани глобално, казах вече няколко пъти, проблем нямам, нито мразя някого, само коментирам фактите.

Аз не съм те обвинила в омраза, а в поднасяне на неверни данни.

Както казах евреите не се притесняват ,че някой ги мрази.

Мисля,че е важно, ние да не  намразим  някого. :lol6:

преди 12 минути, petie1 написа:

Само че не е бил пропаганден защото резултатите се усещат и до днес, така че само глупости лялякаш

Адолф Хитлер не е построил чак цялата магистрална мрежа на Германия. Порови се в архивите и виж реално колко точно е построил - много малко. И на каква цена? На цената на робски труд и заплаха от Гестапо.

Не е зле да изгледаш този епизод непредубедено!

преди 2 минути, Myanmar написа:

В темата на Анка има само две категории - евреи и "прости и невежи".haha.png

Гледайте как ви дава акъл жена, която няма образование, няма семейство, няма един работен ден в живота си, обаче гледа игрални филми и от тях ги разбира работите, къде отивате вий...

Яяя бинарна система как не го видях преди

Нацистите отричат теорията, че хората сме произлезли от маймуните. Предполагам, че и ти отричаш теорията.

Разбира се, че отричам тази теория. Аз съм привърженик на еволюционната теория на Чарлз Дарвин.

преди 57 минути, Anne написа:

някой лично общувал ли е с евреи, пострадал ли е от евреи?

Да. 50 000 лв. заем. За връщане: 100 000. Тези евреи нанесоха съкрушителен удар, съсипаха здраве и щастие.

Валкирия ще ми говори за кефа да даваш. За евреите кеф е да вземат. Даването им е символично, дават от чужди пари и дават да си погасят гузната съвест за това, че са бирници, които експлоатират човешката бедност, за да я задълбочат с личното си облагодетелстване, или просто да си купят добро име или защита да бъдат преследвани или убити за това, което са. Лично мнение.

преди 5 минути, Myanmar написа:

Майко мила, еврейко, ми то това като не знаеш, останаха ти само героите от филмите в колекцията от знания по темата.

Реформистките евреи не използват името Адонай. Нито практикуват шабат. Справка - дневника.;)

преди 2 минути, Anne написа:

Адолф Хитлер не е построил чак цялата магистрална мрежа на Германия. Порови се в архивите и виж реално колко точно е построил - много малко. И на каква цена? На цената на робски труд и заплаха от Гестапо.

Не е зле да изгледаш този епизод непредубедено!

Вижда се колко си гола вода...

Айде само един пример

https://www.dw.com/bg/как-хитлер-помогна-за-раждането-на-фолксваген/a-43912681

преди 58 минути, Anne написа:

Значи си приел всичките нацистки идеи

Анка толкова много е научила от игралните филми, че вече знае и какво мислиш.

преди 59 минути, Anne написа:

А, да, семейство Франк много богати са били............  Толкова, че са водили мизерно съществуване при укриването си.

А ти какво очакваше - да имат прислуга докато се крият от хората, които ги преследват за престъпленията им ли?

преди 8 минути, valkiria1 написа:

Аз не съм те обвинила в омраза, а в поднасяне на неверни данни.

Както казах евреите не се притесняват ,че някой ги мрази.

Мисля,че е важно, нА ие да не  намразим  някого. :lol6:

А би трябвало евреите да се притесняват.

Не сте ли притеснени, че позволиха отвово издаването на "Моята борба" и култът към Вагнер? Мен ме притеснява.

преди 52 минути, acnekt написа:

Бащата не е ли банкер?

https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Frank

Майката не е ли бизнесдама? От богато семейство.

https://en.wikipedia.org/wiki/Edith_Frank

Тя обяснява, че докато са ги търсели заради кожодерството им, не са можели да си позволят шампанско и шоколади, нещо, което обикновените германци никога не са опитвали в целия си живот.

преди 3 минути, Anne написа:

Реформистките евреи не използват името Адонай. Нито практикуват шабат. Справка - дневника.;)

Значи има добри и лоши евреи за теб а? Нацистка такава

преди 16 минути, Bubbles написа:

Нищо не хвърлям, чети интересувай се, да има изключения но тва не значи че я няма и другата страна, или си мислиш че като си видяла една група хора някъде и те са приели твоите знаци значи всички ще ги приемат?
Факт е че повечето хора по света без оглед на цвят, и религия не харесват евреи, факт е че това трае от както ги има, това за мен значи че причината си е в самите евреи.
Интересувай се, чети история. Разбирам че не ти е приятно понеже си от тази порода, но аз нито никой тук нямаме вина че имате лоша репутация.

Стига се напъва да ми пишеш едно и също нещо с различни думи и аз да ти повтарям,че какво вие мислите за евреите е без значение за тях. Важното за нас е ние какво мислим за другите. Край на този безмислен спор.

преди 3 минути, petie1 написа:

Вижда се колко си гола вода...

Айде само един пример

https://www.dw.com/bg/как-хитлер-помогна-за-раждането-на-фолксваген/a-43912681

Аха, ясно, теб не те вълнува моралната страна на престъпленията им, а само това, какво били построили и произвели............

Заради такива като теб, дето моралът не ги интересува, историята може да се повтори.

преди 6 минути, Anne написа:

преди 4 минути, Myanmar написа:

Анка толкова много е научила от игралните филми, че вече знае и какво мислиш.

А ти какво очакваше - да имат прислуга докато се крият от хората, които ги преследват за престъпленията им ли?

А бе, ти четеш ли с разбиране?

Говорех за цивилния им живот в Амстердам от 1933 до 1942. Имах предвид, че жена от богат произход сама върти домакинството - нещо което не всяка жена от богат произход би приела. И това не беше оплакване, а пример!  Пример за независимост, за самостоятелност, за това, как не всичко се върти около парите.

преди 1 минута, Anne написа:

Аха, ясно, теб не те вълнува моралната страна на престъпленията им, а само това, какво били построили и произвели............

Заради такива като теб, дето моралът не ги интересува, историята може да се повтори.

Ами морала нищо не струва ни за ядене става ни за пиене, ако се замислиш че разбереш какво ти казвам

преди 4 минути, Anne написа:

Не сте ли притеснени, че позволиха отвово издаването на "Моята борба" и култът към Вагнер? Мен ме притеснява.

Слушам речи на Хитлер на плочи преди да заспя всяка вечер.

преди 6 минути, Myanmar написа:

Какви престъпления?

Напуснали са Германия доброволно, предали са семейната банка доброволно, дали са си къщата на германците арийци доброволно.

Престъпления?

Да, укриването може и да е престъпление според нацистките закони, но кой нормален ги приема тези закони?

преди 1 минута, Anne написа:

А бе, ти четеш ли с разбиране?

Говорех за цивилния им живот в Амстердам от 1933 до 1942. Имах предвид, че жена от богат произход сама върти домакинството - нещо което не всяка жена от богат произход би приела. И това не беше оплакване, а пример!  Пример за независимост, за самостоятелност, за това, как не всичко се върти около парите.

Ти пък много започна да ги разбираш. Като жена, покрай която всички се въртят да слугуват, много знаеш какво е да домакинстваш. Да не си гледала как се прави в някой филм?

преди 3 минути, Anne написа:

А би трябвало евреите да се притесняват.

Не.  Нацизма днес е мода и не е нещо с което Исраел да не може да  се справи. За разлика от много други народи добре си взимаме поука от историята.

току-що, Anne написа:

Какви престъпления?

Човешката кожодерия примерно.

току-що, valkiria1 написа:

Не.  Нацизма днес е мода и не е нещо с което Исраел да не може да  се справи. За разлика от много други народи добре си взимаме поука от историята.

По-притеснителен е "култът към Вагнер". Негови последователи редовно пиянстват из кръчмите в България, следвайки светлия му пример за безпаметно натаралянкване. Но от това не успяват да родят гениална музика, само виене към луната.

преди 6 минути, Myanmar написа:

Тя обяснява, че докато са ги търсели заради кожодерството им, не са можели да си позволят шампанско и шоколади, нещо, което обикновените германци никога не са опитвали в целия си живот.

Ти нищо не си чел и разбрал.

Не са ги търсили за кожодерство, за нищо не са ги търсили.

Просто са попаднали в списъците на Гестапо.

Да, отказали са да изпратят голямата си дъщеря в "трудов лагер". Да, укрили са се.

А за шоколадите може да не лъжеш.Много хора са знаели какво е това шоколад.

И ти си същият като съученичката и Лусия "Баща ми няма работа,  приеха го в партията на Мусерт и там му дадоха работа, сега сме по - добре"................... Все евреите виновни............... За това, че бащата на Лусия, вместо да се преквалифицира, му е било по - лесно да мрънка, че заради евреите няма работа!

преди 14 минути, Anne написа:

Анне, спри се малко. Какво са реформирали в иудаизма-законите или обръщението към бог. Хайде, малко по сериозно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.