Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

Бях се поуспала, а тук сте направили Ватерло!

Валкирия, с най - добри думи те моля да не споменаваш за шабата всяка събота, както и за еврейската Библия, че тук има явно много антисемити. Също така те моля да уважаваш българската история, българските легенди и християнската религия.

А вие, останалите, само се излагате и показвате колко сте прости и невежи. Ивритът не е "лекарска драскулка",  такива са буквите в еврейската азбука.

Явно Валкирия е от традиционните евреи. Не знам кой е Адонай. Но, категорично не съм съгласна, че е лошо нещо да си беден.

И разберете - "богатите евреи" са глупав стереотип. Има и богати, има и бедни. Това, че сте се вързали на налудностите на Мартин Лутер и Адолф Хитлер, си е лично ваш проблем.

Идеята на тема ми беше да обсъждаме новостите, които казват и показват по документалните филми. За вас обаче, тези филми са "фейк". Разочарована съм колко много хора от обществото са залитнали по крайните идеи.

Самата аз още съм шокирана и изумена какви неща са карали да учат децата, по времето на Третия райх, и в какви неща са вярвали хората. Толкова е безумно и откачено, че думи нямам.

И още нещо, Валкирия - никъде не съм срещала твърдението, че щом хората не са искали евреите, Бог е щял да им даде света.

Ако за вас, феновете на Германия, е напредничаво вярването в Атлантида, значи нещо наистина не сте у ред. Всеки нормален човек знае, че Атлантида е само легенда, приказка. Но не означава, че е истина.

преди 6 часа, petie1 написа:

Още чакам отговор от АБПФК Кити-Анне защо трябва да отричам Дарвин?

Бях шашната, когато научих, че сред забранените автори в нацистка Германия е и Чарлс Дарвин. Нацистите отричат теорията, че хората сме произлезли от маймуните. Предполагам, че и ти отричаш теорията.

В Турция също наскоро забраниха Дарвин и отрекоха теорията за произхода на човека от маймуната. От религиозно - фанатична ислямска държава какво да очакваш.............

Не знам откъде са смятли нацистите, че произхожда човешкия вид.

Много искам да се направят по - подробни филми за образованието в нацистка Германия. Искам да видя в какви още глупости са вярвали............

Социализмът може да е всякакъв, но не е забранил истинската наука. И навреме са махнали измамата "пилтдаунски човек" от учебниците по история.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 6 минути, Anne написа:

Идеята на тема ми беше да обсъждаме новостите, които казват и показват по документалните филми. За вас обаче, тези филми са "фейк". Разочарована съм колко много хора от обществото са залитнали по крайните идеи.

Да ФИЛМИТЕ НЕ ЗАМЕСТВАТ ЧЕТЕНЕТО НА КНИГИ И ОТ ДВЕТЕ страни

преди 5 минути, Anne написа:

И разберете - "богатите евреи" са глупав стереотип. Има и богати, има и бедни. Това, че сте се вързали на налудностите на Мартин Лутер и Адолф Хитлер, си е лично ваш проблем.

Самата аз още съм шокирана и изумена какви неща са карали да учат децата, по времето на Третия райх, и в какви неща са вярвали хората. Толкова е безумно и откачено, че думи нямам.

Няма богат евреин/беден евреин, всичките са от един дол дренки и това го потвърждават хора от всички останали религии, раси, възрасти и т.н.
Просто породата им е кофти, приеми го.

преди 1 час, Myanmar написа:

Обръщението ѝ към потребител "балканска гайдо" трябва да послужи като доказателство, че мрази българския етнос ли?

Според теб какво е? За мен е обида.

преди 9 минути, Anne написа:

Предполагам, че и ти отричаш теорията.

И как го реши това? Баси сбърканата логиката имаш

преди 10 минути, Anne написа:

Бях се поуспала, а тук сте направили Ватерло!

Валкирия, с най - добри думи те моля да не споменаваш за шабата всяка събота, както и за еврейската Библия, че тук има явно много антисемити. Също така те моля да уважаваш българската история, българските легенди и християнската религия.

А вие, останалите, само се излагате и показвате колко сте прости и невежи. Ивритът не е "лекарска драскулка",  такива са буквите в еврейската азбука.

Явно Валкирия е от традиционните евреи. Не знам кой е Адонай. Но, категорично не съм съгласна, че е лошо нещо да си беден.

Къде има бедни евреи? Даже по време на войната и най-голямата инфланция са били богати.

току-що, Bubbles написа:

Няма богат евреин/беден евреин, всичките са от един дол дренки и това го потвърждават хора от всички останали религии, раси, възрасти и т.н.
Просто породата им е кофти, приеми го.

Не съм съгласна, това го казват хора с предразсъдъци.

Аз още в началото на темата попитах - някой лично общувал ли е с евреи, пострадал ли е от евреи? Вие лично, не ваши роднини, приятели, познати. Общували ли сте с евреи, някой  евреин сторил ли ви е нещо лошо, измамил ли ви е?

Не ми се измъквайте с общи приказки, а ми отговорете на въпроса!

преди 1 минута, Anne написа:

Аз още в началото на темата попитах - някой лично общувал ли е с евреи, пострадал ли е от евреи? Вие лично, не ваши роднини, приятели, познати. Общували ли сте с евреи, някой  евреин сторил ли ви е нещо лошо, измамил ли ви е?

Нямам и намерение. Но човек винаги може да рискува.

преди 1 минута, petie1 написа:

И как го реши това? Баси сбърканата логиката имаш

Реших го, защото ти нали много хвалиш фюрерчето. Значи си приел всичките нацистки идеи, а тази е от тях.

Никой разумен и образован човек, без предразсъдъци, не би хвалил нацизма и Адолф Хитлер.

преди 2 минути, acnekt написа:

Къде има бедни евреи? Даже по време на войната и най-голямата инфланция са били богати.

А, да, семейство Франк много богати са били............  Толкова, че са водили мизерно съществуване при укриването си.

преди 2 минути, Anne написа:

Ако ги намеря що не? А ти?

преди 5 часа, badr написа:

В голяма грешка си изпаднал.Последното нещо, което може да се каже за Валкирия е, че мрази българите.Защо тогава владее писмено българския език?

Ти знаеш ли писмено някой чужд език и то език, чийто носител мразиш?

Това, което мрази тя, е именно принизяването на българите до нивото на предадени и жалки душици.Мрази го и заради собствените си български, а и еврейски корени.Именно тя най-много човърка темата "турско робство".Човърка я, защото е трудно за проумяване, при все че е нямало робство, да се намират толкова негови фенове, толкова мераклии такова да се е случило.А това освен, че е трудно за проумяване, говори и за едно пречупване, за едно съгласие с робската тегоба и някакво наслаждение от нея.

Ето с тези неща не е съгласна еврейката.... и с право.

Аллах мин фаук ма,ак

Ар -Рахман   е свидетел, че водата в оазиса на моите  чувства към теб  е все така свежа, скъпи приятелю. Ирадето кабира ли Аллах.Ти ме познаваш и знаеш, какво е в сърцето и ума ми. Годините като зърната на арабска броеница  се търкалят една след друга, но пясъка няма да засипе оазиса. Мактуб.

преди 1 минута, acnekt написа:

Нямам и намерение.

И защо? Защото си предубеден, защото си пълен с предразсъдъци и не искаш да се откажеш от тях, защото вярваш, че са светата истина.

Само дето нацизмът не е нито Библията, нито откровение. А бълнувания на хора, страдащи от антисемитизъм и психически разстройства.

току-що, Anne написа:

Какви предразсъдъци?
Казвам ти, черни, бели, мулати, жълти, червени, мюсюлмани, християни, будисти и т.н. НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ ХАРЕСВА евреите без оглед на финансовото им състояние.
Нещо повече, иди в Африка и кажи че си еврейка, после ще четем резултата в новините.

И не съм фен Германия.

преди 14 минути, Anne написа:

А, да, семейство Франк много богати са били............  Толкова, че са водили мизерно съществуване при укриването си.

Бащата не е ли банкер?

https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Frank

Майката не е ли бизнесдама? От богато семейство.

https://en.wikipedia.org/wiki/Edith_Frank

преди 2 минути, petie1 написа:

Ако ги намеря що не? А ти?

Да, бих общувала. Със тези, изповядващи реформистките идеи. Тоест накратко наречените "светски евреи". Тези, които не изповядват шабата, да ме прощава Валкирия. Тези, които водят светски живот и се водят по съвременния начин на живот и не отдават голямо значение на религията.

Другите не ги мразя, но си имам едно наум за тях. Както си имам едно наум и за християнските секти като амишите например.

преди 3 минути, Anne написа:

Реших го, защото ти нали много хвалиш фюрерчето. Значи си приел всичките нацистки идеи, а тази е от тях.

Никой разумен и образован човек, без предразсъдъци, не би хвалил нацизма и Адолф Хитлер.

Пълни глупости както винаги от теб.... Просто ти казвам какво казва историята за Германия а то е от 1933 до 1939 Хитлер довежда невиждан дотогава прогрес и това няма да се промени ако ще и хиляда нацистки маскирани като АБПФК като теб да  пишат

преди 3 минути, Bubbles написа:

Какви предразсъдъци?
Казвам ти, черни, бели, мулати, жълти, червени, мюсюлмани, християни, будисти и т.н. НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ ХАРЕСВА евреите без оглед на финансовото им състояние.
Нещо повече, иди в Африка и кажи че си еврейка, после ще четем резултата в новините.

И не съм фен Германия.

Извинявай, но не съм срещала никъде официална информация, че чернокожите, будистите или пък комунистите/социалистите мразят евреите. За мюсюлманите знам,  това си го има отдавна, заради светите земи.

Но никога не съм чела будист да се изкаже срещу евреите, или пък чернокожите.

Сред отделни хора от тези групи може и да има антисемитизъм, но тези хора не са представителна извадка на обществото си, съжалявам.

преди 10 минути, Bubbles написа:

Бях. Името ми достатъчно говори. На врата ми виси звездата на Давид . В Кайро живеят само трима евреи, а синагогата е запазена и е под егидата на Министерството им на културата.Етиопия- техния последен владетел твърди,че произхожда от Шломо Едидия.  В Мароко евреите си имат даже цял град. В Йордания , Тунис , даже Турция- също без проблем. Влизах в джамии, говорих с духовниците им. Получавах от тях светата им книга. Имам и свидетел затова тук. Снимки искаш ли , или ще си плюеш така по принцип и наизуст?

преди 3 минути, Anne написа:

Да, бих общувала. Със тези, изповядващи реформистките идеи. Тоест накратко наречените "светски евреи". Тези, които не изповядват шабата, да ме прощава Валкирия. Тези, които водят светски живот и се водят по съвременния начин на живот и не отдават голямо значение на религията.

Другите не ги мразя, но си имам едно наум за тях. Както си имам едно наум и за християнските секти като амишите например.

Па после разправяй на шапката ми че не си нацистка да бе да

преди 1 минута, petie1 написа:

Пълни глупости както винаги от теб.... Просто ти казвам какво казва историята за Германия а то е от 1933 до 1939 Хитлер довежда невиждан дотогава прогрес и това няма да се промени ако ще и хиляда нацистки маскирани като АБПФК като теб да  пишат

Ми в Япония цял закон има по въпроса.
Мюсюлмани и техните символи са строго забранени там, а сети се какво казва закона за еврейските неща.

Това че ти не си чела не значи че не е вярно, от три дни ти го повтарям ама ти не увираш.

преди 14 минути, Anne написа:

И защо? Защото си предубеден, защото си пълен с предразсъдъци и не искаш да се откажеш от тях, защото вярваш, че са светата истина.

Само дето нацизмът не е нито Библията, нито откровение. А бълнувания на хора, страдащи от антисемитизъм и психически разстройства.

Защото чета писанията на един техен представител тук във форума и не ми харесва. Разбира се, ако е вярно. Аз мога да кажа, че съм потомок на Симеон Втори.

Такъв вид писания и говорене. Маниерничене. Не ми харесва.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Мюсюлмани и техните символи са строго забранени там, а сети се какво казва закона за еврейските неща.

Това че ти не си чела не значи че не е вярно, от три дни ти го повтарям ама ти не увираш.

Ей защо цитираш мен?

преди 2 минути, Bubbles написа:

В Япония има еврейска диаспора. Няма закон против евреите.

преди 4 минути, acnekt написа:

Бащата не е ли банкер?

https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Frank

Бил е. Обаче идват нацистите на власт, разбира, че ще стане страшно, освен това, нещото, което много хора не знаят за него е, че никога не е искал да бъде банкер, а търговец. Поема семейната банка, защото двамата му братя не я искат, а пък жени по онова време не управлявали банки (има двама братя и сестра). Участва в Първата световна и временно банката поема друг човек, докато той изпълнява дълга си към родината на франта.

Та, като идват нацистите, разбира, че ще стане страшно, започва подготовка за емиграция и то не далечна, защото тъща му отказва да напусне Ааахен (вдовица е и не иска да напусне града, в който е била омъжена и където дълго е живяла и е родила четирите си деца, и където погребва съпруга си и едната дъщеря). Избира Холандия, за да са близо до нея. Предава банката на нацистите всъщност с най - голямо удоволствие.  В Холандия започва наново, създава и ръководи фирмата "Опекта". Не става мултимилионер, семейството не живее богато. Но при укриването обаче, животът им става още по - мизерен.

Другите му роднини бягат в Швейцария, Великобритания и САЩ, а той наивно решава, че заради неутралитета си от ПСВ, Холандия е безопасно място. След инвазията опитва да емигрира в САЩ, но му отказват виза.

Банката днес не съществува, била е малка семейна банка, основана от дядо му. Семейството постепенно е натрупало пари, но губи част от тях покрай ПСВ и друга част покрай кризата от 1929. Къщата на рода на семейство Франк я няма, заминала е в бомбардировките на Франкфурт на Майн. Останала е само скромната къща, в която семейството е живяло като самостоятелно от роднините.

преди 13 минути, petie1 написа:

Ти не разбираш ли, че този "прогрес" е бил пропаганден?

преди 12 минути, valkiria1 написа:

Бях. Името ми достатъчно говори. На врата ми виси звездата на Давид . В Кайро живеят само трима евреи, а синагогата е запазена и е под егидата на Министерството им на културата.Етиопия- техния последен владетел твърди,че произхожда от Шломо Едидия.  В Мароко евреите си имат даже цял град. В Йордания , Тунис , даже Турция- също без проблем. Влизах в джамии, говорих с духовниците им. Получавах от тях светата им книга. Имам и свидетел затова тук. Снимки искаш ли , или ще си плюеш така по принцип и наизуст?

Не знам къде си била, но в Африка има достатъчно места където евреите не са обичани.
Плюя? Къде ме видя да плюя?
Говоря за отношението на света към евреите, ако реша да плюя ще разбереш.

П.П.
Аз нямам вина че не сте харесвани глобално, казах вече няколко пъти, проблем нямам, нито мразя някого, само коментирам фактите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.