Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 12 минути, petie1 написа:

Па после разправяй на шапката ми че не си нацистка да бе да

Има разлика между нацизъм и това да се пазиш от религиозни фанатици.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 6 минути, Anne написа:

Бил е. Обаче идват нацистите на власт, разбира, че ще стане страшно, освен това, нещото, което много хора не знаят за него е, че никога не е искал да бъде банкер, а търговец. Поема семейната банка, защото двамата му братя не я искат, а пък жени по онова време не управлявали банки (има двама братя и сестра). Участва в Първата световна и временно банката поема друг човек, докато той изпълнява дълга си към родината на франта.

Та, като идват нацистите, разбира, че ще стане страшно, започва подготовка за емиграция и то не далечна, защото тъща му отказва да напусне Ааахен (вдовица е и не иска да напусне града, в който е била омъжена и където дълго е живяла и е родила четирите си деца, и където погребва съпруга си и едната дъщеря). Избира Холандия, за да са близо до нея. Предава банката на нацистите всъщност с най - голямо удоволствие.  В Холандия започва наново, създава и ръководи фирмата "Опекта". Не става мултимилионер, семейството не живее богато. Но при укриването обаче, животът им става още по - мизерен.

Другите му роднини бягат в Швейцария, Великобритания и САЩ, а той наивно решава, че заради неутралитета си от ПСВ, Холандия е безопасно място. След инвазията опитва да емигрира в САЩ, но му отказват виза.

Банката днес не съществува, била е малка семейна банка, основана от дядо му. Семейството постепенно е натрупало пари, но губи част от тях покрай ПСВ и друга част покрай кризата от 1929. Къщата на рода на семейство Франк я няма, заминала е в бомбардировките на Франкфурт на Майн. Останала е само скромната къща, в която семейството е живяло като самостоятелно от роднините.

Ти не разбираш ли, че този "прогрес" е бил пропаганден?

Човек богат като е знаел какво се задава в Европа, защо не е избягал в САЩ. Все пак е имал голямо семейство. Да спаси децата си.  Както Einstein, Томас Ман, Бертолт Брехт... примерно. Те бягат.

преди 2 минути, Anne написа:

Никаква разлика няма

преди 3 минути, Anne написа:

И двете са крайни. Няма разлика.

преди 36 минути, acnekt написа:

Според теб какво е? За мен е обида.

Обида е. Ама не мисля, че зад това стоят силни чувства като омраза.

преди 19 минути, acnekt написа:

Майката не е ли бизнесдама? От богато семейство.

https://en.wikipedia.org/wiki/Edith_Frank

Помагала е в семейната фирма, съвсем нормално нещо. Същото го правят днес и много жени християнки, помагащи в семейната фирма. Иначе не е работила никога, като омъжена, била е само съпруга, майка и домакиня.

И забележи - семейство Франк не са имали прислуга в Амстердам. Госпожа Франк се е занимавла с готвенето, чистенето, пазаруването, грижата за децата, тя е водела семейните сметки. И това жена от богат произход.

Нейното семейство също губи парите си покрай ПСВ и кризата от 1929 година. Домът на нейното семейство в Аахен също вече го няма.

преди 17 минути, Bubbles написа:

Ми в Япония цял закон има по въпроса.
Мюсюлмани и техните символи са строго забранени там, а сети се какво казва закона за еврейските неща.

Това че ти не си чела не значи че не е вярно, от три дни ти го повтарям ама ти не увираш.

Япония е на другия край на света, освен това никой не се интересува от японската законодателна система.

преди 8 минути, Anne написа:

Ти не разбираш ли, че този "прогрес" е бил пропаганден?

Само че не е бил пропаганден защото резултатите се усещат и до днес, така че само глупости лялякаш

преди 1 минута, Bubbles написа:

Не знам къде аи била, но в Африка има достатъчно места където евреите не са обичани.
Плюя? Къде ме видя да плюя?
Говоря за отношението света към евреите, ако реша да плюя ще разбереш.

Пишеш глупости и говориш неверни неща. Ти не си бил в нито една от тези държави. Не е зле да знаеш,че в повечето случаи  иудаизма е съществувал добре под закрилата на исляма.Все пак ние имаме един бог.  Исраел има признати цадици араби. Един от тях е пра-дядото на сегашния крал на Мароко.

Принципно твоето отношение или това на света  към евреите не ги интересува, нито им пречи, нито има някакво значение за техния живот. Пиша само защото хвърляш обвинения срещу народи и държави ей така по инерция.

преди 7 минути, Anne написа:

Чувстваш се еврейка, най-малкото защото се смяташ за преродена еврейка и пожелаваш на немците това, което са правили с евреите. В едната посока е нацизъм, в другата защо да не е? Едни и същи действия оправдани по националност или етнос. На това му се казва расизъм и етническа дискриминация, а призивите ти за избиване са си в прав текст геноцид. С какво си по-различна или по-добра от нацистите?

преди 18 минути, acnekt написа:

Защото чета писанията на един техен представител тук във форума и не ми харесва. Разбира се, ако е вярно. Аз мога да кажа, че съм потомок на Симеон Втори.

Такъв вид писания и говорене. Маниерничене. Не ми харесва.

И Валкирия е представител на всички евреи, така ли?

И на мен не ми допадна това с гайдата, но и вие много я предизвиквате с вашите антисемитизъм и предразсъдъци.

Ако тука вземе да пише германец, лиги ще ви капят, ще му пишете на "Вие" и ще му четкате безкрайно самочувствието.

На това му се казва ЛИЦЕМЕРИЕ!

преди 5 минути, Bubbles написа:

Опс грешка

Ама поне им надупчиха стените :)

преди 2 минути, Myanmar написа:

Чувстваш се еврейка, най-малкото защото се смяташ за преродена еврейка и пожелаваш на немците това, което са правили с евреите. В едната посока е нацизъм, в другата защо да не е? Едни и същи действия оправдани по националност или етнос. На това му се казва расизъм и етническа дискриминация, а призивите ти за избиване са си в прав текст геноцид. С какво си по-различна или по-добра от нацистите?

Нали затова я наричам нацистка прикрита като АБПФК

преди 11 минути, Bubbles написа:

Не знам къде аи била, но в Африка има достатъчно места където евреите не са обичани.

В Африка и Япония, там където е имало или има еврейски диаспори до ден днешен съществуват и са запазени техните молитвени домове. В нито една държава от изброените иудаизма не е забранен. Така се случи,че Песах празнувах в Мароко. Няма да описвам доброто отношение към мен и най-важния ни празник. Ти не можеш да се изказваш по въпроса, понеже не си компетентен, поради причините , които вече посочих. Иначе, да можеш да си ляляш, колко искаш. На мен не ми пречи.

току-що, valkiria1 написа:

В нито една държава от изброените иудаизма не е забранен.

Че изобщо някъде забранен ли е?

преди 4 минути, petie1 написа:

АБПФК

Какво означава  абревеатурата ?

преди 4 минути, Anne написа:

Ако тука вземе да пише германец, лиги ще ви капят, ще му пишете на "Вие" и ще му четкате безкрайно самочувствието.

Ами то тука пише един германец бре ама като гледам никой не го четка

преди 12 минути, acnekt написа:

Човек богат като е знаел какво се задава в Европа, защо не е избягал в САЩ. Все пак е имал голямо семейство. Да спаси децата си.  Както Einstein, Томас Ман, Бертолт Брехт... примерно. Те бягат.

Ти не прочете ли защо? Заради тъща му! Не могат да я убедятда напусне Германия, дори децата не успяват да убедят баба си. Много късно тя избира емиграцията - през 1940, малко след инвазията на Германия в Хландия, чак това събитие подсеща тази нещастна и самотна вдовица, че има живи деца и внуци. Умира след година, през юни 1941 от рак на гърдата.

Синовете и бягат в САЩ, кой да се погрижи за нея? Дъщеря и не иска да я остави. Майката на Ото заминава със семейството на дъщеря си в Швейцария.

Как да зарежат тази възрастна жена, как?

току-що, insec написа:

Че изобщо някъде забранен ли е?

Писаха че в Япония. Чети горните постове. Чакам да ми го докажат, като ми покажат закона, който визира това .

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Пишеш глупости и говориш неверни неща. Ти не си бил в нито една от тези държави. Не е зле да знаеш,че в повечето случаи  иудаизма е съществувал добре под закрилата на исляма.Все пак ние имаме един бог.  Исраел има признати цадици араби. Един от тях е пра-дядото на сегашния крал на Мароко.

Принципно твоето отношение или това на света  към евреите не ги интересува, нито им пречи, нито има някакво значение за техния живот. Пиша само защото хвърляш обвинения срещу народи и държави ей така по инерция.

Нищо не хвърлям, чети интересувай се, да има изключения но тва не значи че я няма и другата страна, или си мислиш че като си видяла една група хора някъде и те са приели твоите знаци значи всички ще ги приемат?
Факт е че повечето хора по света без оглед на цвят, и религия не харесват евреи, факт е че това трае от както ги има, това за мен значи че причината си е в самите евреи.
Интересувай се, чети история. Разбирам че не ти е приятно понеже си от тази порода, но аз нито никой тук нямаме вина че имате лоша репутация.

преди 6 минути, Anne написа:

Защо все говориш от наше име?

И няма ли най-сетне да коментираш Хитлер обичаш ли го или искаш да го убиеш, след като е бил евреин, а пък е бил против евреите?

току-що, valkiria1 написа:

Активен борец против фашизма и капитализма

преди 2 минути, valkiria1 написа:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Активен_борец_против_фашизма_и_капитализма

току-що, petie1 написа:

Активен борец против фашизма и капитализма

Изглежда у чужбина това не е първият резултат в търсачката.

преди 4 минути, valkiria1 написа:

В Африка и Япония, там където е имало или има еврейски диаспори до ден днешен съществуват и са запазени техните молитвени домове. В нито една държава от изброените иудаизма не е забранен. Така се случи,че Песах празнувах в Мароко. Няма да описвам доброто отношение към мен и най-важния ни празник. Ти не можеш да се изказваш по въпроса, понеже не си компетентен, поради причините , които вече посочих. Иначе, да можеш да си ляляш, колко искаш. На мен не ми пречи.

Къде бъркаш индуизъм с юдеизъм моме?
В Япония има много неща, въпроса е какво е позволено.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Писаха че в Япония. Чети горните постове. Чакам да ми го докажат, като ми покажат закона, който визира това .

Аз тебе питам, дали някъде е забранен - за Япония и без да проверявам, знам че е пълен абсурд. Допускам, че може би в С. Корея е забранен, но там кое ли не е забранено.

току-що, petie1 написа:

Ами то тука пише един германец бре ама като гледам никой не го четка

той все още не е уточнил като самоафиширал се  муслимун в какво вярва. Предполагам,че и с българския му произход ще е така. Но нека си джавка човека . Може даже да свири и на кавал, щом на гайда се обижда. Егати шотландците.Дано не дойде  Смелото сърце,че и неговата е тъмна Индия-дали е Мел Гибсън или Уилям Уолъс. :lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.