Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 6 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

....И защо в даден момент ще пренаписват нашата история някои, а?!  

За да забравиш кой си , от къде идеш ........да те асимилират до био-маса .....и усвоят територията която обитаваш за своите си цели .

Случвало се е на други....:nono:

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 14 минути, petie1 написа:

Е как? АБПФК Кити-Анне се разсипа да ме убеждава че в СССР нямало антисемитизъм, ти сега й заби нож в гърба и то баш с Ленин ;)

Всички бесепета по всички земни кълбета скачайте на амбразурата :)

Владимир Ленин

Майката Мария Улянова (1835 – 1916 г.) също работи известно време като учителка. Тя е дъщеря на лекаря Александър Бланк, евреин, приел православието

https://bg.wikipedia.org/wiki/Владимир_Ленин

Мария Александровна Шварц не е ли била еврейка?

преди 22 минути, acnekt написа:

Месопотамия. Или преведено страна между две реки.

https://chitanka.info/text/34197/3

От Библията узнаваме, че първоначалното отечество на евреите е било Месопотамия. Семейството на Авраам живеело в Ур, древната столица на шумерите, преди да се пресели в Ханаан или днешна Палестина.

Следователно евреите са принадлежали към голямата група от народи, които създали в басейна на Тигър и Ефрат една от най-богатите култури в историята на човечеството. Същинските творци на тази голяма култура са били шумерите.

.................

Техните корени се крият дълбоко в месопотамската култура, от която са отнесли в Ханаан представи, обичаи и религиозни митове, каквито са се създали през хилядолетията край Тигър и Ефрат. Явни следи от тия далечни влияния намираме днес в библейските текстове. След като се настанили в Ханаан, евреите постепенно се откъсвали от влиянието на Месопотамия. Изнесените оттам представи, митове и разкази били предавани устно от поколение на поколение и през вековете често пъти са се преиначили до такава степен, че родословието им може да бъде разпознато само с помощта на месопотамските извори.

Твърди се , и то не без основание , че Мойсей е бил египтянини .........действията му , с цел запазване и възраждане монотеистичната религия на Ехнатон....

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ехнатон

https://bg.wikipedia.org/wiki/Монотеизъм

По моему - успял е ! А това само по себе си е велико дело .....

преди 2 минути, by_chechi написа:

За да забравиш кой си , от къде идеш ........да те асимилират до био-маса .....и усвоят територията която обитаваш за своите си цели .

Случвало се е на други....:nono:

И???

До колко вид писменост е била унищожена от определени артефакти и заменена с вид хартиени носители, а?! В последствие колко вид писменост нанесена по вид хартиен носител също, а?! 

Има "тъмни векове", те са някъде относително преди 8000 години от сега. 

Така, че колкото и да са изопачени, компрометирани вид факти, то от кой зависи, а?! Не и от мен или от теб. 

За мен лично миналото (историята) не представлява вид достоверност. Тя лесно се подава на вид манипулации. 

Проблематиката е, че научните среди, хората които би следвало да се занимават с бъдещето са увлечени в интриги от религиозен и прочие характер. 

От друга страна вид хора с нисши страсти се облагодетелстват за сметка на прогреса. 

Обществените строеве са пред срив. Определени хора чувстват, че нямат почва под краката си и отново убеждават, че да си духовно възвишен трябва да разбираш от цифри, а други пък от букви. Никой не се замисля са словото. Що, ли, а?! 

Слово без вид литература. Слово което е на база само и единствено от мисловен процес, а не от назубрени предразсъдъци, че светът е с едно измерение, или, че света е "плоска земя". 

И кое ти кара да мислиш, че след като определени са забравели, то други не помнят, а и въпреки, че не са оставели вид писменост, не са предавали от уста на ухо вид "правилна история", а?! 

Замисли се: В днешно време където има достатъчно на брой информация, то същата на какво се базира, а?! На вид всеобщо незнание!!! 

преди 19 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

И???.............. а?! ......

Твоите (и не само) бълнувания са ми интересни само от психологична гледна точка.......т.е. до къде може да стигне агресивната посредственост . :lol6:

преди 10 минути, by_chechi написа:

до къде може да стигне агресивната посредственост . 

Ще видим. :) Може би до пасивна посредственост. :) Но, се съмнявам. ;) 

п.п. В който е интереса = той трябва да си провери психичното здраве! :) Не случайно в подписа ми е написано нещо. ;) 

преди 18 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

.... Не случайно в подписа ми е написано нещо. ;) 

И аз не случайно го дописах по-горе - умрял си , но още не го знаеш ! :lol6:

преди 14 минути, by_chechi написа:

И аз не случайно го дописах по-горе - умрял си , но още не го знаеш ! :lol6:

Знам бе ... :) Само за протокола: От 2015 съм мъртъв! ;) Нищо свързано с този свят вече не представлява интерес за мен. 

Не разбирам обаче от какво ли определени хора се плашат, т.е. смъртта, че е сред тях ли, а, или че и те ще са мъртви, но не си знаят деня на тяхната кончина ли, а?! 

:) 

Я си гледай здравето, щастието и най-вече живота = какво ти пука дали съм жив или не, а?! :) 

преди 8 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Лелей колко заблуден си ... :) В САЩ има само руски евреи прогонени на времето от Ленин. :)

E щом си рекъл, че в щатите имало само руски евреи - прогонени от Ленин - имах си аз да не съм заблуден.  😅

п.п. а руска олигархия нищо не дава - само взема.

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Замисли се: В днешно време където има достатъчно на брой информация, то същата на какво се базира, а?! На вид всеобщо незнание!!! 

В днешно време масите са по лесни за манипулиране от когато и да е.  Уж човечеството върви напред,  а човеците все по прости стават.  Отварят Уикипедията и каквото пише там се приема за вярно. 

преди 22 минути, insec написа:

E щом си рекъл, че в щатите имало само руски евреи - прогонени от Ленин - имах си аз да не съм заблуден.  😅

п.п. а руска олигархия нищо не дава - само взема.

Това, че определени богати руснаци не са те зачели за читав си е твой проблем. ;) 

Дерзай и прави глашатия ... :) не ме брига ... :) 

преди 8 минути, Michigan111 написа:

В днешно време масите са по лесни за манипулиране от когато и да е.  Уж човечеството върви напред,  а човеците все по прости стават.  Отварят Уикипедията и каквото пише там се приема за вярно. 

Да, защото се смятат за интелигентни. ;) По-лесно се лъже умен човек! ;) 

току-що, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това, че определени богати руснаци не са те зачели за читав си е твой проблем.

Руската олигархия никого не зачита - което разбира се не пречи да си въобразяваш, че лично теб са те зачели. :Д

преди 1 минута, insec написа:

Руската олигархия никого не зачита - което разбира се не пречи да си въобразяваш, че лично теб са те зачели. :Д

Много си млад и зелен ... :) 

Мен никой не ме зачита! :) 

Аз съм мъртвец който все още диша и се движи. 

Това ми стига!

Не съм обаче зомби!!! :) 

току-що, iИ.дИоNд.Ni написа:

Аз съм мъртвец който все още диша и се движи.

Не съм обаче зомби!!!

Добре - ай стига си се излагал, достатъчно е и това. 😂

Добре - ай стига си се излагал, достатъчно е и това. 😂

Какво ти пука, нали ти не си добре?!

Мисли за себе си, а не за мен!!!

преди 9 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да, защото се смятат за интелигентни. ;) По-лесно се лъже умен човек! ;) 

Абе наистина умен човек трудно се лъже,  той първо проверява фактите и чак след това се доверява.  

Тези, които се мислят за много умни - да. 

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Абе наистина умен човек трудно се лъже,  той първо проверява фактите и чак след това се доверява.  

Върви го разправяй на тези де ръсят ум. ;) 

Докато ум умува, луд се налудува!!! ;) 

После ми говори, че няма масова илюзия. ;) 

преди 4 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Тъй де ... значи: Хитлер може да убие Хитлер, а болен човек от миналото не може да убие болен в днешно време, Ъ?! 

Мале пак ще ме хока Първата за времеви парадокс че малко ми беше конското за Хитлер :(:lol6:

Па и някой си изпуснал маймймуна и тук станал  маймунарник... :)

преди 46 минути, Michigan111 написа:

Отварят Уикипедията и каквото пише там се приема за вярно

Аз не я признавам кака Уики

преди 25 минути, Michigan111 написа:

Е нали това разправям на АБПФК Кити-Анне да проверява фктите а не само да тръска глупости

преди 5 часа, acnekt написа:

Владимир Ленин

Майката Мария Улянова (1835 – 1916 г.) също работи известно време като учителка. Тя е дъщеря на лекаря Александър Бланк, евреин, приел православието

https://bg.wikipedia.org/wiki/Владимир_Ленин

Мария Александровна Шварц не е ли била еврейка?

А и Енгелс май беше евреин

преди 45 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

....

Кво да ми пука?! - гледам, че се слагаш нещо, та ти обръщам внимание.

преди 7 минути, insec написа:

Кво да ми пука?! - гледам, че се слагаш нещо, та ти обръщам внимание.

По-скоро явно друго не може да ти привлече вниманието и затуй ми обръщаш внимание. ;) 

Не се слагам!!!

Ма как един чуек де се слага ще мисли по различен начин, а?! 

п.п. Това, че ти си с навика да се слагаш, не означава, че другите са като теб!!!

преди 36 минути, petie1 написа:

Па и някой си изпуснал маймймуна и тук станал  маймунарник... :)

Не нам ... аз драйвер ... :) Ко се качи туй возя ... :) 

Пук, че дрем, че возя маймуни ... коя оцеее значи е Богоизбрана! :) 

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

....

Деменцио - ти се намесваш в моя диалог с Валкирия и почваш да ми развиваш твоите си философщини. Какво ти се слагам? Обръщам ти внимание, че явно го търсиш - сега па си недоволен що ти обръщам внимание. Ам а осъзнай се какъв ти е зора, формулирай го ясно и точно, па тогава ми говори.

преди 15 минути, insec написа:

Ам а осъзнай се какъв ти е зора, формулирай го ясно и точно, па тогава ми говори.

По скоро ти си формулирай зора!!!

Можи пък да ти се отвори парашута. ;) 

При ме ще ядеш само шут!!!

Ясно ли се изразих?! 

преди 9 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

....

Ма кой се занимава с теб, че да си формулирам каквото и да е било бре деменцио? Шут можеш да раздаваш на келеметата си, инак те барна, само на шутче ще ми станеш, кукундрел нещастен.

Ма кой се занимава с теб, че да си формулирам каквото и да е било бре деменцио? Шут можеш да раздаваш на келеметата си, инак те барна, само на шутче ще ми станеш, кукундрел нещастен.

Ела ми на кривия, пъ ке видим ... :) Кой на к'во ке стане ... :) 

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ела ми на кривия, пъ ке видим ... :) Кой на к'во ке стане ... :) 

Аз да дода - бахта в готованкото. Не е като у форум а - да ходиш да лазиш по нервите на ората, лесна работа и проста, идеално за прост човек, прост и мързелив. Като имаш мерак да ми се правиш на оборотен, ела ми извън форума, та да ми обадиш там за християнството, за руснаците, за щатите и за кривия, дето упорито си го търсиш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.