Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Не го разбрах.Честно!Може и да са ми в повечко,Варщейнерите.Обясни ми.Може и на лично.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 7 минути, TheDirtyCleaner написа:

Не го разбрах.Честно!Може и да са ми в повечко,Варщейнерите.Обясни ми.Може и на лично.

http://motifconcerts.info/bg/-Zimen-pyt-.p155

В България е популярен Брамс.

Тази песен.

Guten Abend, gut' Nacht,

mit Rosen bedacht,

mit Näglein besteckt,

schlupf' unter die Deck':

Morgen früh, wenn Gott will,

wirst du wieder geweckt.

Guten Abend, gut' Nacht,

von Englein bewacht,

die zeigen im Traum

dir Christkindleins Baum:

schlaf nun selig und süß,

schau im Traum 's Paradies.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

аааааааааааааааааааааааа,светнах.

преди 15 часа, NEVADA написа:

Аз мисля, че далеч по-голям проблем е атаката от червените тролове ,на която е подложен хубавия форум. Хубав до скоро-все по непривлекателен на последък. Формално имат право на съществуване тук, но практиката казва, че до каквото се докоснат, е обречено. От начало ми бяха смешни дивотиите, дето се опитват да ни пробутат, но при мисълта колко млади и житейски неопитни хора може да се подлъжат (което е тяхната цел), започвам да се притеснявам. Аман от идиоти в нашата мила България...

Я да те питам ти само със студена вода ли се къпеш?! 

Отдавна е открита топлата вода ... Е, теб те мързи да си я нагласиш по подходящ начин и я смяташ за гореща ... мда ... 

Ползвай функцията "блокирай"!!! -> Няма да ти се привиждат червени тролове ... :) 

Твоите схващания за политиката е от ледената епоха младеж!!! -> Това бе миналия век!!! 

Или какво в Африка ли живееш, а?! Банана ти пада директно в устата ли?! И си свикнал на него да свириш даже ... :) 

Аман от свирчовци ... :) Вземете, че си намерете някой слива, о ... да, костелива ще е, но определено е по-хубаво тъквоз нещо да смучеш ... :)  

п.п. Егати третуполните схващания имаш ... -> По другия начин = трето качество, негодно за съвремието, да не говорим за бъдещето ... 

преди 1 минута, jhoro написа:

Според мен - няма да можеш.
USB дискетното устройство иска и захранване, а телефона няма да го осигури. Ако има два отделни кабела - захранващ и данни - може би ще стане.

Вече пробвах с DVD ... ;) - все пак съм идиот и мисля начин как да му осигуря външно "до захранване" ... ;) Явно порта "C" не може да му "вдъхне" мощ ... 

Джоре .... нали ма знаеш, че съм идиот без спирачки ... що мъ ръчкаш да спамя, а?! :) 

Вече пробвах с DVD ... [emoji6] - все пак съм идиот и мисля начин как да му осигуря външно "до захранване" ... [emoji6] Явно порта "C" не може да му "вдъхне" мощ ... 
Джоре .... нали ма знаеш, че съм идиот без спирачки ... що мъ ръчкаш да спамя, а?! [emoji4] 
Ако нямаше такива „идиоти” - още щяхме да живеем в пещерите, с по една препаска на кръста.
преди 1 минута, jhoro написа:

Ако нямаше такива „идиоти” - още щяхме да живеем в пещерите, с по една препаска на кръста.

Е, такива идиоти измислехме ъпгретъ на процесора, т.е. махаш, слагаш и си по,по най ... :) 

п.п. Първият ми ъпгрейт бе да направя така, че М88 за 16-ки да работи на 8-цъ .. ба ... тъй бе, щото 16-ките бяха скъпи ... :) = само смених един чип без да се налага да го разпоявам. ;) 

Моето хоби е да съживявам морално остарели неща и практическото им приложение в този съвременен свят. :) 

Та, сега си търся подходящо "двуглаво" USB и те тика към единия му вход в умния телефон, а другия в някоя такава джаджа ... :) 

преди 36 минути, dioib написа:

Вече пробвах с DVD ... ;) - все пак съм идиот и мисля начин как да му осигуря външно "до захранване" ... ;) Явно порта "C" не може да му "вдъхне" мощ ... 

Джоре .... нали ма знаеш, че съм идиот без спирачки ... що мъ ръчкаш да спамя, а?! :) 

Защо продължаваш да „шариш“ из темите? Пиши само в една - по един въпрос!

преди 4 часа, jhoro написа:

Само не казвай, че ... са се появили директно на външния носител!!!

Ми ... едно време немаше wifi, облаци, интернет, windows linux, немаше даже ток. Къ бях стъжант прагматист, то знаеш ли как се пише код докато въртиш питалите на колелото, за да мое динамото осигури захранване нъъъ заане сложния калкулатор, а пожле да го зааапишеш на ейтакива гамадни гъфг дискъ, Ъ?! :

ДСО ИЗОТ – Уикипедия

:) 

В действителност, да ... още не съм измислил как флопи за Правец 8C да закача за някой облак под линукс ... :) 

преди 12 минути, dioib написа:

ейтакива

Та те тея са малечки - виш ЕС5274 са друга бера!
И т'ва пак е модерно Ам да кодиш на перфокарти и да установиш, че си сбъркал при въвеждането...

преди 2 часа, цър-вул написа:

Ам да кодиш на перфокарти и да установиш, че си сбъркал при въвеждането...

И туй съм го, правил, но туй бе в каменната ера ... :) Нейде из архива ми е първата изчукана програма. :) -> Факт е, че с нея намерих бъг в компилатора по отношение на INT ... t.e. не бяха го научили да закръглява, та се наложи да до-чуквам 3 карти и стана ... :)

Тук мернах статия за FORTRAN (драго ми стана на сърцето) и нахлуха за известно време спомени ...   

Най-кофти ми bе как "почти" пред очите ми младежи разфасоваха оригинална IBM машина, за да изкарат ценни материали за скрап, но ... уви не успях дори документацията за нея да съхраня ... мда ... много, много не обичам да се връщам в спомените, но от време на време ме спохожда носталгия ...  

п.п. Какво да споделя ... хм ... в дни велики в славно време протече живота ми, но това не е стойност за младите ... :) 

• Автор

Хех памета дойде дано ми запали Андроида най сетне :)

https://www.dw.com/bg/долу-хитлер-историята-на-ханс-и-софи-шол/a-42691727

На 15 февруари 1943 година, малко преди полунощ, трима млади мъже изпълняват мисия в центъра на Мюнхен.

Техните имена: Ханс Шол, Александер Шморел и Вили Граф.

Тримата са членове на групата "Бяла роза", която има една-единствена цел: да оказва съпротива на Хитлер и неговия диктаторски режим.

Във въпросната нощ тримата носят със себе си около хиляда листовки срещу националсоциалистическия режим и неговите престъпления.

След като ги пускат в различни пощенски кутии из града, Шол и Шморел осъществяват и другия си смел план: изписват с черна боя "Долу Хитлер" върху фасадата на баварската Държавна канцелария.

На друго място изписват още по-еднозначното послание "Хитлер е масов убиец". В тази нощ Софи, малката сестра на Ханс Шол, не придружава тримата си съмишленици. Очаква ги вкъщи на улица "Франц Йозеф" №13, където в крайна сметка младежите се връщат невредими.

• Автор

Комичката на форума изчезна ама за сметка на тва се показа баш комика белгийската мида

• Автор
преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Анита Христова Трифонова

Пак е надрусана!:D

:offtopic_s:

То само тя да беше.. Форумната нацистка и тя се разхвихрила а няква абсуртка и тя ме минава кат пътен камък хаха

преди 1 минута, petie1 написа:

То само тя да беше.. Форумната нацистка и тя се разхвихрила а няква абсуртка и тя ме минава кат пътен камък хаха

Те май се надпреварват кой повече ще се наака. :giggle1:

Лягам че утре ще бачкам!

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Анита Христова Трифонова

Не пак, а отново. Т.е. май това е перманентното и́ състояние.

преди 8 часа, ДзВяРа! написа:

Анита Христова Трифонова

Ако са от "Мавзолея"- не са истински.Преди години като келеметор,изтърках шест ножовки,за една цев от парк"Скобелев".

преди 8 часа, petie1 написа:

Ако бях истински нацист - щях да се разгранича публично от тази!

Амчи тя ... съсипа имиджа и реномето на нацизма бе!

Комуниста се губи.Да пита-защо лукът е станал шалот?

• Автор
преди 6 часа, jhoro написа:

Ако бях истински нацист - щях да се разгранича публично от тази!

Амчи тя ... съсипа имиджа и реномето на нацизма бе!

Аз като човек с увреждание се срамувам от форумното наци, едно е да искаш наказание за престъпления съвсем друго е да искаш да унищожиш даден народ заради група идиоти решили че са нацисти и после се чуди що й викам форумното наци тя си е наци по голпямо наци и от Хитлер

на 1.03.2022 г. в 16:32, petie1 написа:

Аз като човек с увреждание се срамувам от форумното наци, едно е да искаш наказание за престъпления съвсем друго е да искаш да унищожиш даден народ заради група идиоти решили че са нацисти и после се чуди що й викам форумното наци тя си е наци по голпямо наци и от Хитлер

Те не знаят какво пишат, аз така си го обеснявам! Хай Путин, май е нациста на 21 век! :huh:

• Автор
преди 55 минути, ДзВяРа! написа:

Те не знаят какво пишат, аз така си го обеснявам! Хай Путин, май е нациста на 21 век! :huh:

Да ти кажа и аз вече така смятам а мен филтъра пак не ме хареса

току-що, petie1 написа:

Да ти кажа и аз вече така смятам а мен филтъра пак не ме хареса

Кой филтър?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.