Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 2 часа, attj написа:

Заради Сакскобургите през първата световна война българите сме воювали с руснаци в Добруджа и в Македония.  Това не променя реалността за освободителите ни -руснаци, украинци, румънци и финландци дори.

Преди Сакскобургите, вкл. и при Съединението, тук имало един княз ... Александър Батенберг, 
назначен от един руски цар,
но Съединенинето става при следващия руски цар, който е против Съединението,
и допринася Батенберг да си замине оттук.
Идеята ми е, че руски владетел е в дъното на прословутата българска "неблагодарност".
Не споря, само добавям по някой важен детайл.

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 18 минути, M.Николов написа:

Тогава да обвиним и италианците, че са завладели и асимилирали Алцек-овите българи в Италия?

Асимилирани?

В Русия има ли такива паметници? На прабългарите?

Щото в Италия има.

250px-%D0%90%D0%BB%D1%8C%D1%86%D0%B5%D0%

bulgarian-flag-behind.jpg

преди 2 минути, M.Николов написа:

А не са ги унищожили, като ти твърдеше в предишен пост.

Нямах предвид, че са ги избили всички! Прочети пак и ще ми схванеш мисълта, направиха така че да ни заличат! Никъде в историята не се изучава че сме съществували ТАМ! Дори и все още не се споменава в учебниците за нас, като жители на територията на Русия. А уж сме демократична държава. Сега схващаш ли за какво говоря?

преди 5 минути, M.Николов написа:

Тоя паметник знаеш ли кога го издигнаха?

Не знам руски. Искам да знам има ли някаква статия на българин, прабългарин в братска Русия? 

Има ли? Моля за линк, картина.

Ще ми е любопитно, на кого са издигнали статия в Русия. На кой велик българин са издигнали статия в Русия?

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Не знам руски. Искам да знам има ли някаква статия на българин, прабългарин в братска Русия? 

Има ли? Моля за линк, картина.

Ще ми е любопитно, на кого са издигнали статия в Русия.

Какъв паметник? Половината територия на сегашна Русия е била България! Те са ни избивали за да имат сега тази земя.

преди 1 час, M.Николов написа:

Тъй, ама украинците твърдят, че по това време не е имало руска държава, само украинска.

Тогава какво правим?

И кой ни е нападнал, руснаци или украинци?

Не мо`ем ги оправи ...
На всичкото отгоре един руски алтернативщик извади цитати от летописи,
че от Киев са дошли "по Дунаю" , и че в по-късните преписи е останал детайла за 3-те устия на Днепър,
които ги няма, но ги има точно Дунав.
И още, че тогавашният Киев е бил малка база на тартарийците на около 20 км от големия Белгород.
И според едни споменати "хиляда мили", истинският Киев, от който са дошли
ще да е бил около Братислава, или между Братислава и Виена,
но от нашествията на католиците вече е заличен.

преди 9 минути, ДзВяРа! написа:

Какъв паметник? Половината територия на сегашна Русия е била България! Те са ни избивали за да имат сега тази земя.

И малко щото булгарите им пречели на търговските пътища, нападали, вземали това-онова ... 
общо взето не ги оставяли на мира )))
Ама нали ги имаме за наши, не ги съдим ... )))
https://bg.wikipedia.org/wiki/Велики_Болгар

Защо има повече българи в Украйна, отколкото в Русия.

Украйна нито е в ЕС, нито в НАТО. Също като Русия. Но пък Русия ни е братска. И по-голяма.

Що така няма много българи там? А има повече българи в Украйна. 

Не искат ли? Или какво? Каква е причината?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Българи_в_Украйна

1 млн българи.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Защо има повече българи в Украйна, отколкото в Русия.

Украйна нито е в ЕС, нито в НАТО. Също като Русия. Но пък Русия ни е братска. И по-голяма.

Що така няма много българи там? А има повече българи в Украйна. 

Не искат ли? Или какво? Каква е причината?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Българи_в_Украйна

1 млн българи.

Нали и там е било Руска империя, когато са се водили Руско-турските войни.
По-надолу в статията нали е обяснено подробно кои кога са отишли там.

преди 8 минути, Недко написа:

И малко щото булгарите им пречели на търговските пътища, нападали, вземали това-онова ... 
общо взето не ги оставяли на мира )))
Ама нали ги имаме за наши, не ги съдим ... )))

Аз не ги харесвам. И съм съгласен да отпадне 3-ти Март, като национален празник. Всеки си има собствено мнение. :)

Много хора не са запознати с историята, тя е забранена от комунистите.

преди 1 час, Anneliese написа:

Нямаме парии възможности за емиграция далеч. Ако толкова не разбирате.

Русия също е близо вземи си купи един атлас че много се излагаш хващаш ферибота в Бургас или Варна и след няколко часа си в Русия или влака през Истанбул или през Румъния и Украйна

преди 23 минути, АСПЕКТ написа:

Ще ми е любопитно, на кого са издигнали статия в Русия. На кой велик българин са издигнали статия в Русия?

Предполагам, че имаш предвид "статуя", не "статия".

И не, няма статуи на прабългари на територията на днешна Русия.

преди 28 минути, ДзВяРа! написа:

Нямах предвид, че са ги избили всички! Прочети пак и ще ми схванеш мисълта, направиха така че да ни заличат! Никъде в историята не се изучава че сме съществували ТАМ! Дори и все още не се споменава в учебниците за нас, като жители на територията на Русия. А уж сме демократична държава. Сега схващаш ли за какво говоря?

Не разбрах в кои учебници нищо не пише за Волжка България.

Защото в българските, поне в тези, по които аз съм учил, тя е спомената.

Ако става на въпрос за руските учебници, така е, но това е държавна политика, не забравяй, че в РФ има около 200 народности.

според мен нещата вече са договорени между силите 

украйна няма да я бъде  и ЕС ще пропадне икономически барабар с англия и ще стигне нивото на африканските държави

преди 18 минути, M.Николов написа:

Предполагам, че имаш предвид "статуя", не "статия".

И не, няма статуи на прабългари на територията на днешна Русия.

Не разбрах в кои учебници нищо не пише за Волжка България.

Защото в българските, поне в тези, по които аз съм учил, тя е спомената.

Ако става на въпрос за руските учебници, така е, но това е държавна политика, не забравяй, че в РФ има около 200 народности.

Да, статуя. Не обърнах внимание на аутокомплита и просто кликнах на статия.

Помислих, че съм кликнал на статуя.

А и не ми се говори сега по микрофона.

Screenshot_20220301-002843.png

balgariya-i-rusiya-bratya-zavinagi-28-08-2015-08-24-31.jpg

261325_587160951308086_26965624_n.jpg

12705620_898440473601906_2102344987536072254_n.jpg

12814131_1036632836408015_3471022343454473963_n.jpg

14233173_1150823701632483_3863768597330997252_n.jpg

30698626_1977589882568959_1837408313692056571_n.jpg

От интернет:

Цитат
Част от историята за да се стигне до тук.... Факти нищо повече преди да се слага украинското знаме вместо българското е добре да се знае......
"Под претекст, че провежда антитерористична операция, правителството на Турчинов в Киев изпраща срещу Донбас току-що създадените бойни наказателни отряди „Торнадо“ и „Айдар“. Без съд и присъда техните членове разстрелват всеки, заподозрян в симпатии към Русия, както несъгласните с политиката на Майдана. При това бригадата „Торнадо“ е съставена основно от извратени типове и откровени садисти с присъди. „Торнадо“ извършват стотици чудовищни зверства: членовете й оковават с вериги украински граждани, изнасилват и убиват непълнолетни. Разбиват домове, отвличат мъже, които преди да убият, принуждават да маршируват в конвой с ценни вещи, взети от дома им. Понастоящем, членовете на „Торнадо“ са възторжени привърженици на президента Зеленски.
На свой ред, наказателният отряд „Айдар“, създаден през 2014 г., се прочува със своите грабежи, убийства, рекет, изнасилвания. През 2015 г. част от членовете на „Айдар“ се вливат в сухопътните войски на Украйна.
Известен със своята жестокост от този период е батальонът Шахтьорс. В него участват над 700 души. Задачата им е да наказват всеки, който не споделя политиката на правителството и проявява симпатии към Русия.
През лятото на 2014 г. е създаден и наказателният отряд „Донбас“. Неговите членове са облечени в черно, снабдени са с автомати и други оръжия, за да извършват свободно своите безчинства и престъпления. Няколко години по-късно „Донбас“ е преформатиран в редовно военно подразделение със специално предназначение „Донбас-Украйна“.
През май 2014 г. е образувана бригадата „Азов“, известна със своите зверства – убийства, отвличания, изнасилвания. На летището в Мериупол, „Азов“ създава концентрационен лагер, в който намират смъртта си хиляди граждани на Донецка и Луганска области. И още нещо. Техният ръководител Андрей Белицки е сред най-ревностните пропагандатори на фашисткия тезис за превъзходството на бялата раса и за Украйна като държава на чистата нация. „Азов“, подобно на останалите наказателни отряди, въпреки престъпленията си и откровено нацистката си природа, се преформатира в част от редовната украинска армия.
Безследно изчезват хиляди хора. Останките на някои от тях са открити в безименни гробове, други – все още са в неизвестност. Участниците в бойните групи веднага публикуват в интернет снимки на зверствата си, хвалейки се с подвизите си – убийства, грабежи, отвличания, изнасилвания и пр. Броят на жертвите след Майдана надминава 14 000. Сред тях и загиналите 70 деца! – паметта им се почита в мемориалния комплекс „Алея на ангелите”.
И всичките тези бойни наказателни групи са сплотени от ненавист към Русия, но и от вярност към Хитлер и нацистката идеология.
Споделям всички тези факти и наблюдения, защото, когато анализираме настоящата конфликтна ситуация между Русия и Украйна с цялата й сложност, няма как да не се запитаме: защо САЩ и ЕС не реагираха остро на възраждащия се фашизъм, на антихуманните зверства, на толерираните от властта групировки? Или, когато става въпрос за Русия, се задвижва политиката на двойните стандарти? "

преди 45 минути, M.Николов написа:

Някой може ли да открие държавата Украйна на картата преди 1918г.?

Остави, нацизмът се възражда и има страшно много последователи, включително и тук, в България. С нацистите не може да се разговаря нормално. Това са умопобъркани и болни психически хора, вярващи в налудности. Тези маниаци си вярват, че Адолф Хитлер е бил прав за всичко, едва ли не.

Божееееееееееее, не съм знаела, че украинците се мислят за арийци..................... Тя са такъв биологически миш - маш...............Май точно това ги дразни и ядосва...........

Остави, не си заслужава да се говори с такива хора. Остава ни само да се молим тук да не се появат такива откачени наказателни батальони. Колко украинци прибрахме вече...............А не ги знаем какви са.................

Такива луди ги спират само оръжията.

разбрали са се гадовете

да тормозят  малките държави и  унищожаване на  ЕС

зони на влияние- РУСИЯ КИТАЙ  САЩ

аз ви казах

https://nova.bg/news/view/2022/03/01/359122/белият-дом-реагира-хладно-на-предложението-на-зеленски-за-забранена-за-полети-зона-над-украйна/

преди 9 минути, Anneliese написа:

Да, а ти прочете ли я, щото е много показателна - дори и СССР не е успял да промие мозъците на украинците, а ти и без СССР си русоробка. Интересна статия наистина, която описва как насила украинците трябва да бъдат освободени, въпреки тяхното собствено желание.

преди 20 минути, insec написа:

Да, а ти прочете ли я, щото е много показателна - дори и СССР не е успял да промие мозъците на украинците, а ти и без СССР си русоробка. Интересна статия наистина, която описва как насила украинците трябва да бъдат освободени, въпреки тяхното собствено желание.

Просто държава Украйна не трябва да съществува!

преди 3 часа, M.Николов написа:

Някой може ли да открие държавата Украйна на картата преди 1918г.?

A Беларус, казахстан ?

Чехия, Словакия ?

преди 16 минути, miro20 написа:

A Беларус, казахстан ?

Чехия, Словакия ?

Добре, че пак е карта от преди само 100 години. (че ако добавим още 50- тина ..... )

Не е истина с колко продажници е пълна страната. Срещнах малоумна петиция за замяна на името на летище "Граф Игнатиево" на ................... нациста Димитър Списаревски.

Роднините на българските нацисти се активизираха.....................

Това не са българи....................

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.