Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 2 минути, Anneliese написа:

Да видим после кого ще тормозите!

Да не си решила да мигрираш в Сърбия? Презоградска?

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 1 минута, absurt написа:

Ми, нонсенс, ама самата действителност е, колкото и да не ти се ще. И за мен, най- смешното в такава позиция е, перченето със Съединението. Да, то е наша заслуга, на българите и си ни е гордост, но колко трябва да си комплексиран потомък, че да се опитваш геройски да замиташ всичките тези 500 години, в които не сме съществували на световната карта. И да твърдиш- какво, всъщност? Че само сме сме си спечелили битките из страната, сами сме си освободили Плевен, София и т. н.? Не знам с какви "нови факти" си се снабдил, но за да успее делото ти- да подмениш напълно историческия отрязък, ти трябват агенти във Франция, Турция, Великобритания поне, че да подменят техния фонд. Дали ще го направят, как мислиш? Междувременно, ще се наложи да се примириш с тези факти, заковани в архивите на изброените страни+ Германия:

Санстефанският предварителен мирен договор е прелиминарен (предварителен) мирен договор между Руската империя и Османската империя, който слага край на Руско-турската война (1877 – 1878) г. и урежда, макар и неокончателно, обособяване на Трета българска държава след близо пет века османско владичество в България.

Толкова образоване безплатно. Вземи прочети малко, че вече става смешно. Яд те е , че не са ти отвоювали цялата България, руснаците, и не са направили войната единственото заради теб, а са гледали собствените си интереси, та така сме извадили късмет, ама това е, когато сам не можеш да се справиш. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Санстефански_мирен_договор

Остави, със сбъркани русофоби и нацисти не може да се говори човешки. Остави ги.

По - добре нормалните хора да се замислим да бягаме оттук, защото тия ще ни вкарат във войната и ще сме мишена. Имаме близки. Мен ме е яд, но няма как. Тук скоро няма да има свобода на словото, повярвай ми, знам какво ще стане тук. По - добре да си извадим документи и да си събираме багажа, да се махаме в безопасна държава, която не е член на тия отровни съюзи ЕС и НАТО и където ще сме в безопасност. Близки език и култура, кухня................ Аз в диктаторска държава няма да живея.  Ако щат, да ми спрат пенсията, не ми пука. Тука вече става ненормално. Скоро и кирилицата ще забранят и ще я заместят с латиница, и от православното християнство ще се отрекат............. Да се махаме, докато е време, после ще е късно.  Тука става отровно, много отровно................. Сигурно сега ще издадат забрана да не празнуваме 3 март. .................

преди 13 минути, absurt написа:

Санстефанският предварителен мирен договор е прелиминарен (предварителен) мирен договор между Руската империя и Османската империя, който слага край на Руско-турската война (1877 – 1878) г. и урежда, макар и неокончателно, обособяване на Трета българска държава след близо пет века османско владичество в България.

Не те знам за какви архиви говориш, но в този договор името България, въобще не присъства.

преди 3 минути, insec написа:

Не те знам за какви архиви говориш, но в този договор името България, въобще не присъства.

Ами, добре. Хаде, дайте ми вашата версия- как сами сме се освободили или каквото друго там сте намерили. С удоволствие уча нови нека, затова съм готова да видя вашите факти. Само че, нека се уважаваме и наистина да са факти, международно признати, а не "нов съвременен прочит", политизиран според това, кой в момента ни е новия голям брат.

преди 5 минути, insec написа:

Сериозно, а в член 6 какво пише, напушен?

https://bg.wikisource.org/wiki/Санстефански_мирен_договор

преди 1 минута, absurt написа:

Ами, добре. Хаде, дайте ми вашата версия- как сами сме се освободили или каквото друго там сте намерили. С удоволствие уча нови нека, затова съм готова да видя вашите факти. Само че, нека се уважаваме и наистина да са факти, международно признати, а не "нов съвременен прочит", политизиран според това, кой в момента ни е новия голям брат.

То не е имало робство, а само присъствие и не е имало нужда се освобождаме. Сеш ли се?

преди 2 часа, _Aumi_ написа:
Игрите на големите
210619070250-800x451.jpg

А кой ще плаща тези цени? Тъпата Европа, естествено.

Американците наказват германската индустрия европейските граждани и европейските индустриалци

А "Северен поток 2", "Газпром" може да им го подари с панделка на еврочиновниците..те си го платиха точно два пъти вече още през 2021, а за 2022 "Газпром" може вече и премии да им раздава...

https://pogled.info/svetoven/igrite-na-golemite.139692?fbclid=IwAR0xjHFEr1Vwyn6ZIKPV9XVl0I6l9ZP8QfkLL2KZmbsy_S7EJiHJ6UQdWno

Драга ми Ауми,

това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Арабите пръста не си мърдат и даже няма никакво отразяване на новините.Никъде, никой не гледа телевизия,сякаш няма някъде военни  действия.На всеки три минути излитат и кацат самолети пълни с туристи,бизнесмени и живеещи в емирствата.

Виждаш и четеш   реакцията на българите/ не само тук/. Казваш му ,че ще гладува и мръзне, ще плаща непосилни цени за гориво и храна. Обаче голия тумбак веднага ти вади от 10 кладенеца вода да ти покаже колко  е бил велик някога и колко на кухо му дрънчи тиквата днес. Първото никой не го грее,вълнува  и има значение  освен пишман смешните националисти, а от второто боли по всякакъв начин.

Политика ви Ки-рето  да не говорим. Ще целува з@дници , а народа ви ще плаща. Хранихте едни мигранти,сега ще храните други. Политиците ви ще се джавкат помежду си. Толкова ли пък е трудно да си държиш малко езика зад зъбите и да си по-умерен. Не обичаш Путин-ок...и други не го обичат . Ама може ли да обещаваш на шефа на НАТО да  строиш втори мост на Дунав,като такъв имате вече доста години?Щял да улесняма инфраструктурата на Алианса. И като му цъфне лъжата наяве ?Не че ще му е за първи път,де.

Реже снимки с политици. Почват да падат министри, които го съветват да бъде премерен,да бъде по- щадящ в квалификациите и действията. Наясно ли сте ,че САЩ не е съгласен с много от санкциите срещу Русия. Знаете ли колко руски капитали и собствености има в САЩ ? Само си помисли ,ако започне забрана за дейности  и ползване какъв ще е авторитета на САЩ  и  на колко други инвеститори няма да им светне червената лампичка,че това може да се случи и на тях? Всички ограничения и санкции са половинчати и убрани. Колко вратички има отворени, и идея си нямате.

Зеленски си е зелен в политиката. Нахъсан ,заплащан, поощряван  и поддържан  от САЩ,които винаги "работят" на два фронта.Оставиха го сам срещу силен враг. Отказват му и директна намеса и забрана за руски полети над небето на Украйна.Защото тъпия политик не разбира ,че това би означавало разполагане на американски бойни части в страната му,нещо което САЩ и НАТО изобщо не желаят.Хиените просто го обикалят и чакат да заробят Украйна с договори за доставки за милиони долари. Смяна на един господар с друг. Това е съдбата на малките .

Това да има ракетни удари и ти да въвеждаш вечерен час ,задължавайки хората да си стоят в къщите под обстрел си е използването им като жив щит. Руснаците предупреждават цивилното население да се изтегли, зеления политик  ги кара да стоят в къщи и ги разстрелва след 17, ако ги мерне на улицата.

Естествено че човек го боли сърцето когато вижда всичко това. Човек с нормална психика не може да желае смъртта на хора и особено деца. Един истински политик винаги може да намери начин да спаси народа си и да извлече ползи от случващото се  по друг по-щадящ начин. Примери много.

За съжаление, Украйна ще понесе още много жертви,заради ината и вироглавството на глупавия си президент,ще бъде разрушена в голяма част.Ще бъде разделена или поделена  на сфери на влияние както едно време Полша. Хилядите, които я напуснаха, не желаеха да се бият в безмислена война. Вероятно по-голямата част от тях няма да се върнат и ще се възползват от ситуацията за да бъдат икономически и политически емигранти. Сега ще получат европейски документи по улеснена процедура и ще бъдат новите гастарбайтери в Европа и света.

Големите ще си стиснат ръцете,руснаците са си изчислили рисковете, има държави , компании които им предлагат да са посредници в сделките срещу комисионна по един или друг начин.

Европа ще изгладува и изстудува поредната  глупост на политиците си , а вашия президент Радев трябва да свика Националния ви съвет по сигурност и  първата точка от въпросите за обсъждане е как да ви спаси  от глупавите ви политици.

Мда...и за това е виновна Русия! Тия гадове тя ги е създала...

Хаос и насилие в Украйна: Въоръжени банди мародери вилнеят в Киев, Харков и Николаев ВИДЕО

Цитат

Дори наложеният комендантски час не помага на властите да се справят с мародерите, въпреки че всеки по улиците на Киев след 17:00 ч. се счита за враг

преди 42 минути, absurt написа:

Хаде, дайте ми вашата версия

Нашата версия можеш да я прочетеш във "Окупационен фонд, основан за създаване на Руско-дунавска област" издадена за пръв път 1892г. Не се изненадвай от заглавието и вътре потърси името България в Санстефанския договор.

п.п. релакс - всички сме били обучавани в една друга история на България.

преди 28 минути, valkiria1 написа:

..... как да ви спаси  от глупавите ви политици.

Ще си викнем Израелски .... а, те па и те били против "операцията" на Путин, цъ цъ Тия тъпотии, дето си позволяваш да ги пишеш тука, в израелските форуми споделяш ли ги пак?

преди 1 минута, insec написа:

Нашата версия можеш да я прочетеш във "Окупационен фонд, основан за създаване на Руско-дунавска област" издадена за пръв път 1892г. Не се изненадвай от заглавието и вътре потърси името България в Санстефанския договор.

п.п. релакс - всички сме били обучавани в една друга история на България.

Грешка - набивана ни е в главите „редактираната версия“!

Всеки, с повече от две мозъчни клетки - може да намери нецензурираната версия!

току-що, jhoro написа:

Грешка - набивана ни е в главите „редактираната версия“!

Нека сама си прецени коя версия е вярната - щото тя нали ме пита за "нашата" версия и аз й предлагам чисто българската, пък и руската всички я знаем.

Гледам, че тука някой индивидуи, са се взели много на сериозно! Едни се възмущават защо ли  някой пишел във форумът, друг определя кое било тъпо, а той явно се мисли за много "остър"! 

Хей пеленачета, хайде в детската градина там да си давате "съветите"!

преди 16 минути, valkiria1 написа:

Виждаш и четеш   реакцията на българите/ не само тук/. Казваш му ,че ще гладува и мръзне, ще плаща непосилни цени за гориво и храна. Обаче голия тумбак веднага ти вади от 10 кладенеца вода да ти покаже колко  е бил велик някога и колко на кухо му дрънчи тиквата днес. Първото никой не го грее,вълнува  и има значение  освен пишман смешните националисти, а от второто боли по всякакъв начин.

Питах тук един - кога ще наложат санкции на Лукойл?Завалийката отговаря - бензина ми е от Гърция.

https://ria.ru/20220301/energoresursy-1775703742.html

https://ria.ru/20220228/sanktsii-1775616670.html

Цитат

США разрешили продолжить до 24 июня связанные с энергетикой финансовые операции с банками РФ, попавшими под новые американские санкции, говорится в заявлении Минфина....

Поясняется, что под "связанными с энергетикой" сделками подразумеваются те, которые касаются добычи, переработки, обогащения, транспортировки различных видов топлива, включая сырую нефть, газ, уголь, древесину, сельскохозяйственную продукцию и уран.

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Гледам, че тука някой индивидуи, са се взели много на сериозно! Едни се възмущават защо ли  някой пишел във форумът, друг определя кое било тъпо, а той явно се мисли за много "остър"! 

Хей пеленачета, хайде в детската градина там да си давате "съветите"!

Каза ли нещо или ... имаш газове?

преди 2 минути, badr написа:

Питах тук един - кога ще наложат санкции на Лукойл?Завалийката отговаря - бензина ми е от Гърция.

Като бензина стане 5 лв. литъра, почне недоимък и цените станат много високи ще запеят друга песен! Сега са "гяволи" "отворковци" "разбирачи" от всичко!

преди 41 минути, valkiria1 написа:

Виждаш и четеш   реакцията на българите/ не само тук/. Казваш му ,че ЩЕ гладува и мръзне, ще плаща непосилни цени за гориво и храна.

Шалом, ама ... я си гледай животеца!

Защо е това „бъдеще време“? То пък сега ... сме „цъфнали и вързали“!
Много хора си студуват и гладуват (недохранват) и без външни причини. Много фирми - или икономисват енергия, или направо спират работа.

Знаеш ли как живее пенсионер, с 300-400 лева пенсия и над 100 лева ... разходи само за отопление?

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Като бензина стане 5 лв. литъра, почне недоимък и цените станат много високи ще запеят друга песен! Сега са "гяволи" "отворковци" "разбирачи" от всичко!

И 50 да стане - кола нямам. Ходя си пеш - движението е полезно.

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Като бензина стане 5 лв. литъра, почне недоимък и цените станат много високи ще запеят друга песен!

Тя тъз песен от '89г. я чакате.

преди 10 минути, insec написа:

Тя тъз песен от '89г. я чакате.

Че то ... 1987 година - кибритът беше 50 лева. Тогава ползвах основно долари.

275028488_112805361339516_1193334012055652420_n.thumb.jpg.b9eead659ac473a254328144709206de.jpg

Нацистите поставиха военните си машини близо до детската градина в Мариупол.
Нацистката измет продължава да се крие зад цивилни и се намира в жилищни райони и квартали на украинските градове. А този автомобил не се знае каква роля има, възможно е, според терористичните методи, които ползват нацистите, подучени от американските си инструктори, да е автомобил - бомба, типично терористични методи, познати от Сирия, Афганистан... Все демократизирани от САЩ.

Ето американската пропаганда как действа!

Цитат

България, Полша и Словакия прехвърлят на Украйна 70 военни самолета, които могат да бъдат базирани на полски летища, пише днес на официалната си страница във фейсбук пресслужбата на Военноморските сили на Украйна.

"70 самолета за украинската армия! Нашите партньори ни предоставят МиГ-29 и Су-25! При необходимост, те ще могат да се базират на полски летища, от които украински пилоти ще изпълняват бойни задачи", казват от военната пресслужба.

Според съобщението България прехвърля на Украйна 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25, Полша - 28 самолета МиГ-29, Словакия - 12 МиГ-29.

https://trud.bg/вмс-украйна-продължава-да-твърди-че-българия-изпраща-изтребители/

А Украйна реве за помощи нали!

преди 28 минути, jhoro написа:

И 50 да стане - кола нямам. 

Няма и да имаш.
Връщай се към традициите на дядо ти казака, качи се на магаре, предвид твоята напреднала възраст на кон може да е опасно.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Няма и да имаш.

Ти па с твойта Дачия, по- добре и не казвай, че имаш. 😏

Цитат

Някои хора през ВСВ са направили своя избор и са станали колаборационисти на Хитлер. Светът с право ги презира.

А според някои нямало нацизъм в България. Ето ви едно доказателство!:angry:

За русофобите и русофилите

Общо взето в мрежата наблюдавам две обособени групи, нека ги наречем за удобство русофили и русофоби, макар че ще стане въпрос по-скоро не за това такива ли и доколко такива всъщност са те.

Русофилите твърдят, че Русия не е виновна за всичко, русофобите-обратното, тоест тя, м@мицата й, е виновна за всичко. Русофобите са задължително и върли антикомунисти. Което, разбира се, не би трябвало да значи, че русофилите пък са върли комунисти и въобще дали са комунисти. Но русофобите отхвърлят априори възможността човек да е русофил и да не е комунист. За тях си или едното или другото. Трети вариант не предвиждат и не приемат, че може да има такъв. Черно-бяла схема, която е малко странна при образовани хора. Защото говорим предимно за такива люде.

Русофобите виждат Запада като единствената възможна социална организация, като при това отхвърлят всякакви други варианти. Цитират Чърчил обикновено. Русофилите определено смятат, че това не е така. И не цитират Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин или други такива. При това те не твърдят, че социалната организация на РФ например е най-добрата или тази, която е необходимо да бъде следвана.

Русофобите единодушно твърдят, че у нас е имало 45 години руска окупация, даже и че тя продължава и сега. Това, в момент когато РФ е посочена официално като потенциална военна опасност от нашето правителство. Странно.

Русофобите единодушно твърдят, че положението на българите, след като сме се освободили от руския диктат, се е подобрило чувствително. Русофилите пък твърдят, че то се е влошило и сме загубили прекалено много. Загубили сме пазари, промишленост, социалният статус на плашещо голяма част от населението е драстично влошен и т.н.

Русофобите твърдят, най-общо казано, че там, където населението е умно, било добре. В София, например, понеже имало повече хора, тоест по-голямо число умници, било и по-добре.А там, където било по-зле или откровено зле, това било защото населението в региона не е проявило необходимата умност. И си получават заслуженото, значи.Не ги притеснява, че от тази гледна точка Детроит би трябвало да цъфти. Пък той взе, че върза. Русофобите, чувайки такава обосновка, повдигат съкрушено рамене.

Русофобите са настроени в общия случай кръвожадно. Русофилите (комунистите, щото било едно и също) трябва да бъдат унищожени.Ако може – веднага.Или в краен случай-тези дни. Русофилите пък очевидно не изпитват желание да се трепем едни други. Тоест призовават към осъзнаване. Наивничко, според мен, но какво да ги правиш –мекушави са.

Отношението на русофобите към историята и най-вече паметниците е също така еднозначно. Тези паметници, които са строени между 1944 и 1989 (тези отпреди този период също в голямата си част подлежат на унищожение, доколкото и тогава "дивото племе" не ни е освободило, а окупирало) да се унищожат. До един. Тут сюит, веднага, значи. Русофилите пък искат всичко да си остане, защото е история. Русофобите казват, че такава история не им трябва, те искат друга история. Белите полета в такава история не ги смущават. И същевременно с пяна на уста говорят за демократични ценности. През цялото време. Без да им правят впечатление явните разминавания на този подход точно с принципите на демокрацията.

Най-забавното е, че когато стане въпрос за предимствата на сегашната ни социална организация, русофобите започват да изброяват следните придобивки: можеш да си купиш кола (за 500 лв, например?!), хладилник, мобилен телефон, да отидеш почти където си поискаш по света, да не чакаш на опашка за банани и т.н. и т.н. И ме питат ехидно аз каква кола карам и какъв ми е телефонът. Щото не са руски, нали…Тоест, какво наистина важно за един демократ е дошло от Русия, значи. Което може да се ползва, значи…във всекидневието, значи. И никога, ама никога не споменават, че ползването става с пари. При това хич не малко. Смешното е, че доста от тях въобще не могат да си позволят всичко гореизброено (някои познавам лично), но това за тях не е аргумент. Най-важното било свободата…Тоест, биха могли теоретично.Дали наистина я имат тази свобода не ги интересува.А, да…и да посочат с пръст кои са виновните. Онези, другите, мръсниците.Ах, ако не бяха те каква държава щяхме да си спретнем…Когато и да съм попитал някой русофоб какво ще ми каже за възрастните хора, масово бъркащи по кофите за боклук например, и откога се наблюдава това разширяващо се явление в българските градове, никога не съм получавал отговор.Както и за появилите се в последните десетилетия групи от бездомници….За стотиците хиляди безработни да не говорим.”М@мицата ти мръсна, червена гадино” обаче съм получавал. Когато задавам такива въпроси…

Приемам, че те са си виновни…според тяхната теза.И знаете ли, в края( доста често още в началото) на всеки такъв разговор в какво ме обвиняват? Не съвсем директно, разбира се.Че май съм платен агент на …знаете на кои. И защо? Само защото не си затварям очите за реалността и не пея песни от ония „правилните”…дето ни ги пеят every day от екраните на телевизорите разни приветливи момченца и момиченца. И ме питат „Абе, ти, умнико(в случая това не е комплимент) всъщност…на коя страна си, ти бе?” Ами, на третата страна съм.Там, където разсъждават и не приемат всичко на вяра…Ама искало било усилия…’ми…иска. И първото усилие е поне да махнеш пистолета от кобура, когато отиваш да се помиряваш с някого.В името на бъдещето например.И поне да се опиташ да приглушиш злобния пламък в блесналите очи...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.