Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

Някои май не знаят какво всъщност честваме на 3 март?

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 5 минути, jhoro написа:

Не руснак бе - казак, донски казак!

Пп. Като говорехте за Волжка България (от VІІ до ХІІІ век) - откъде са се появили поне част от казаците, малко по-късно -  ХІV век?

Nqma :: Как са изглеждали древните българи, и с какво е специфична  прическата Чумбас у тях   (пра) българин

image.png.35890acb6d77ba616bff873a9d0af579.png  казак

Аа още по интересно става с теб.... :)

преди 8 минути, M.Николов написа:

Някои май не знаят какво всъщност честваме на 3 март?

Основавенето на Третото българско царство

преди 3 часа, Hristo52 написа:

Този клип ми го махнаха от профила в фейса...защо ли? Вероятно е "монтаж". На "добрите" Хамериканци истината не понася! :giggle1:

--------------

Преди малко забелязах, че у дома единият тв-канал е хакнат - пуснали са на запис да се върти някаква много гадна украинска пропаганда.  Добре, че не гледам телевизия. Пълно медийно затъмнение.

преди 11 минути, petie1 написа:

Аа още по интересно става с теб.... :)

Ето ти нещо за четене, набързо  - История на казаците – Уикипедия и Произходът на казаците

САЩ и Запада това искат.

Мен обаче по никакъв начин немогат да ме накарат да им повярвам на западната американска и украинската нацистка пропаганда!

Ако тук ми забранят да празнувам 3 март, ще се преместим в Сърбия.

Ако трябва, ще им се извинявам на сърбите за това, което нашето правителство стори на тях през 1999 година.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Деянията на Степан Бандера в Лвов.

i7lRa.jpg

Специалитет - "Галицийски венец".

Това са полски деца!

И този ви е герой!

Не, не трийте снимката! Вижте истината в очите!

Къв е тоя че ни проглуши ушите с него? :biggrin:

Ей ти го моя герой

250px-LinuxCon_Europe_Linus_Torvalds_03_

А ето го и любимеца на Поля Нацито

250px-Hitler_portrait_crop.jpg

Оуу чакай бе тя беше преродения Хитлер що й поствам снимката

преди 9 минути, Anneliese написа:

Деянията на Степан Бандера в Лвов.

i7lRa.jpg

Специалитет - "Галицийски венец".

Това са полски деца!

И този ви е герой!

Не, не трийте снимката! Вижте истината в очите!

И ?!

Това по какъв начин оправдава Путин и войната ?

Имаш ли идея между Франция, Германия и Испания колко войни са се водили колко деца са избили колко жени са изнасили?

В един момент им дойде акъла в главата и си стиснаха ръцете. Резултата, за 80 години 2 войни започнати от откачени диктатори (Милошевич и Путин). Имаш ли идея какво велико постижение за Европа е такв период без война.

преди 8 минути, Anneliese написа:

САЩ и Запада това искат.

Мен обаче по никакъв начин немогат да ме накарат да им повярвам на западната американска и украинската нацистка пропаганда!

Ако трябва, ще им се извинявам на сърбите за това, което нашето правителство стори на тях през 1999 година.

Що в Сърбия бе, в Россия не те ли искат :lol6: Или май ти не искаш. Че скоро няма да ги има лошите западни технологии, ами ще ги върнат в 20-ти век. 

преди 8 минути, jhoro написа:

Ето ти нещо за четене, набързо  - История на казаците – Уикипедия

Я мерси......

П.С Айде филтъра пак не ме хареса

преди 16 минути, gagodrago написа:

--------------

Преди малко забелязах, че у дома единият тв-канал е хакнат - пуснали са на запис да се върти някаква много гадна украинска пропаганда.  Добре, че не гледам телевизия. Пълно медийно затъмнение.

Минестерствата на истината на Русия и Украйна работят с пълна пара та не разбирам как върви патакламата

преди 18 минути, Anneliese написа:

САЩ и Запада това искат.

Направо им се на*упи на сърбите бах му лизачката на подметки .... И що не в Русия а в Сърбия?

преди 58 минути, jhoro написа:

Ето ти нещо за четене, набързо  -  Произходът на казаците

Пише че са били своенравни воинстващи диваци, нападали да грабят съседни народи, различни от тях.

преди 8 часа, absurt написа:

Мине - не мине и някой те зомбира сякаш, та почваш да ръсиш едни небивалици- бетер берковската откачалка. България е заличена от световната карта , когато пада под турско робство и това продължава 500 години. България се появява на картата като държава, след руско- турската война, в която изгонват турците и се оформят Царства България и Източна Румелия. учи я тази история, чети съвременниците на тези събития- наши и чужди, ...
И не се ласкай, че някой ти е длъжен пряко интересите си, да ти отвоюва държавата, оставяйки жертви в полята й. А, се радвай, че покрай техните интереси са защитили твоите. Можели са да не го направят точно така, че да я има държавата. Можели са просто да си я поделят. 

Имали са да поправят делата на предците си :
https://bg.wikipedia.org/wiki/Светослав_I

"
През 968 Светослав се съюзява с Византийската империя и напада България. Той нанася тежко поражение на българските войски и достига до столицата Преслав.

Българският цар Борис II прави опит да се споразумее със Светослав, което предизвиква недоволството на византийците. През 971 император Йоан I Цимисхи изпраща войски на север от Стара планина, прогонва Светослав на север от Дунав и пленява цар Борис II. Походът на Светослав на Балканите довежда до отслабване на българската държава и завладяването на източната и половина от византийците. Независимостта си от Византия запазват само Комитопулите в западните райони, незасегнати от руското нашествие."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Втора_българска_държава

"Втората българска държава е създадена през 1185 г. след въстанието на Асен и Петър срещу ромейската власт."

преди 1 час, Anneliese написа:

САЩ и Запада това искат.

Сърбите най много ни мразят.

А руснаците които са категорично против Съединението на България, които са против държавност на бъгларите, във войната със сърбия изтеглят командването на нашите войски , и ни обезглавяват с надеждата сърбите да ни попилеят и унищожат.

За тяхно съжаление, във войната 1885г , известна като "капитани срещу генерли" , благодарение на бъгларския дух и геройство, не те, а ние ги попиляваме. И така разочароваме руснаците, които ако сърбите ни бяха победили... наистина не знам... бедна ми е фантазията, но подозирам че българи нямаше да има по тези земи.

Чети повечко история, другарко нацистке.

преди 1 час, BANKATA написа:

И ?!

Това по какъв начин оправдава Путин и войната ?

Имаш ли идея между Франция, Германия и Испания колко войни са се водили колко деца са избили колко жени са изнасили?

В един момент им дойде акъла в главата и си стиснаха ръцете. Резултата, за 80 години 2 войни започнати от откачени диктатори (Милошевич и Путин). Имаш ли идея какво велико постижение за Европа е такв период без война.

Само че украинците не щат да си стиснат ръцете с руснаците. Те искат етническо прочистване на Украйна. Тероризират рускоговорещите в Украйна. Мнозина украинци са нацисти. Не ми казвай че са малка групичка, защото хич не ти вярвам. Снимките с митингуващите с портрета на Бандера са стотици хиляди.

Нямаме парии възможности за емиграция далеч. Ако толкова не разбирате.

А вие какво против имате сърбите?

преди 9 минути, Недко написа:

"
През 968 Светослав се съюзява с Византийската империя и напада България. Той нанася тежко поражение на българските войски и достига до столицата Преслав.

Българският цар Борис II прави опит да се споразумее със Светослав, което предизвиква недоволството на византийците. През 971 император Йоан I Цимисхи изпраща войски на север от Стара планина, прогонва Светослав на север от Дунав и пленява цар Борис II. Походът на Светослав на Балканите довежда до отслабване на българската държава и завладяването на източната и половина от византийците. Независимостта си от Византия запазват само Комитопулите в западните райони, незасегнати от руското нашествие."

Тъй, ама украинците твърдят, че по това време не е имало руска държава, само украинска.

Тогава какво правим?

И кой ни е нападнал, руснаци или украинци?

преди 3 часа, absurt написа:
преди 3 часа, ДзВяРа! написа:

Еми заради такива като теб сме на дъното.

Така ли? Защото не тропам с краче, че руснаците са ми върнали само половината България, след като 500 години я е нямало на световната карта ли? И защото съм горда, че въпреки турското робство сме оцелели и запазили идентичността си, и сме съумели след като са ни отвоювали едната половина, да направим Съединението

И защо си затваряш очите че Руската империя е била бясна на акта на Съединението че дори са насъсквали победения султан да ни нападне и накаже за самоволието  , и се стига до това тотално захвърляне и предателство във войната със сърбите ?

Отговора е че просто никога не им е пукало и не са искали държава България.

Затова и фигурираме в документите им като "задунайская губерния с окупационен корпус".

Имаш ли и отговор защо не сме освободени 1828 г ? Когато след поредната рускотурска война  руснаците стигат до Константинопол, и вместо да ни  освободят, те подписват в Одрин 1833г мирен договор със турците според който ни преотстъпват ОБРАТНО на башибодзука да ни коли и беси, за размяна на други земи около Кавказ и крим.

И като се връщат турците по наши земи какво следва ... мисля можеш да си представиш.

колене, бесене, всеизвестните  опожарявания и т.н.

И това сатва не въпреки а БЛАГОДАРЕНИЕ на руснаците.

Доволна ли си ? Вовеки признателна ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 8 минути, Недко написа:

"

https://bg.wikipedia.org/wiki/Втора_българска_държава

"Втората българска държава е създадена през 1185 г. след въстанието на Асен и Петър срещу ромейската власт."

И аз си опитах да кажа, че България която е сега е Дунавска България, а другата България е на територията на Русия. Но те не знаят, и за тях друга България не е съществувала.

Както и да е, не ми пука.

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

И аз си опитах да кажа, че България която е сега е Дунавска България, а другата България е на територията на Русия. Но те не знаят, и за тях друга България не е съществувала.

Там са били 2 от Българските държави
https://bg.wikipedia.org/wiki/Стара_Велика_България

https://bg.wikipedia.org/wiki/Волжка_България

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

Знаем бе, пич, знаем, че точно българите от Волжка България нанасят единственото поражение на монголите.

И други неща знаем и за това ти казвам, че това, че си изгледал 2-3 клипа в интернет не те прави експерт по история.

преди 1 минута, Недко написа:

Точно така е, но аз по-назад дори постнах видео клипове които разказват историята ни. Волжка България кой я е унищожил?

току-що, M.Николов написа:

Знаем бе, пич, знаем, че точно българите от Волжка България нанасят единственото поражение на монголите.

И други неща знаем и за това ти казваме, че това, че си изгледал 2-3 клипа в интернет не те прави експерт по история.

Аз не съм експерт! Друго имах предвид! Че Руснаците са ни избивали, а вие сега за тях треперите. Това е.

преди 12 минути, miro20 написа:

Имаш ли и отговор защо не сме освободени 1828 г ? Когато след поредната руско-турска война  руснаците стигат до Константинопол, и вместо да ни  освободят, те подписват в Одрин 1833г мирен договор със турците според който ни преотстъпват ОБРАТНО на башибозука да ни коли и беси, размяна на други земи около Кавказ и крим.

Една поправка - Одринския договор е 1829 г. 1833 година - Русия помага на Османската империя, във войната срещу Египет! 

ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1833 г.?

преди 11 минути, ДзВяРа! написа:

Аз не съм експерт! Друго имах предвид! Че Руснаците са ни избивали, а вие сега за тях треперите. Това е

Тогава да обвиним и италианците, че са завладели и асимилирали Алцек-овите българи в Италия?

преди 8 минути, M.Николов написа:

Тогава да обвиним и италианците, че са завладели и асимилирали Алцек-овите българи в Италия?

Ееее, най-накрая ме разбрахте, не искам никой да обвиняваме. Исках да кажа че Руснаците са ни избивали и са се опитали да ни унищожат като нация. Заличили са ни от къде идваме и къде сме били преди да се разделим. И сега все още на територията на Русия живеят Българи, провеждат се археологични изследвания. Разкриват историята ни. Дал съм достатъчно видеоклипове които показват това.

То не беше плюене, не бяха обиди по мой адрес, но истината е такава. Не съм я измислил аз.

Честит празник 3-ти Март. Да живее партията, БКП, БСП.

Защото руснаците точно това са направили - завладели са Волжка България и са ги асимилирали.Но както виждаш, там все още има хора със българско самосъзнание.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.