Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 10 минути, Anneliese написа:

Освобождението на България от турско робство!!!

Не е точно така договора от Сан Стефано е вид примирие а истиинския договор е сключен на Берлинския Конгрес а датата трети март може да се разглежда като една мечта за обеденение на всички земи с етнически българи или основите на българския национализъм това е колкото и да мяукаш

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 6 минути, Anneliese написа:

Аз съм родена 1984 година. От 2 - годишна имам спомени. Помня как изгледаше дома ни преди ремонтите през 90 - те. За периода 1986 - 1989 години ти говоря! На детска градина тръгнах септември 1989 година. До края на престоя ми в градината - 1991 година,се обръщахме към учителките с "госпожо другарко", а към приятелчетата - с "другарче". И престилки носехме. Моята беше синя. Хич не я харесвах, момчешка ми се виждаше. Не разбирах защо нямам червена. И Дядо Мраз помня.  Дядо Коледа беше вече като бях ученичка.

Пълни глупости. Тогава аз къде съм живял?  След 1989 година, след 80те, кой ще се обръща на учителката с другарке? Госпожо другарко? Синя престилка? Глупости. Няма такова нещо. Аз не помня да е било така.

Ти си живяла в някаква паралелна вселена.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Пълни глупости. Тогава аз къде съм живял?  След 1989 година, след 80те, кой ще се обръща на учителката с другарке? Госпожо другарко? Ти си живяла в някаква паралелна вселена.

Казвам ти как беше при нас. При вас не знам как е било. Ходех в детската градина на село Боровци, "Червената шапчица". Хората така си бяха свикнали там............

преди 3 минути, Anneliese написа:

Казвам ти как беше при нас. При вас не знам как е било. Ходех в детската градина на село Боровци, "Червената шапчица". Хората така си бяха свикнали там............

Вие сте явно някакви проруски сепаратисти. Някаква секта. 

Униформа и защо синя? Може да е останало някъде още в яслите. Ама синя? Поетапно да отпада.

Ами нашия район винаги си е бил социалистически, даже след промените. В нашия град още си пазим социалистическите паметници.

Униформа и защо синя? Може да е останало някъде още в яслите. Ама синя?

А , за синьото не знам. Сестра ми е имала червена. Не знам дали униформите са се давали от градината или са се купували. Може само това да е имало. Не знам, не съм питала за униформите.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Ами нашия район винаги си е бил социалистически, даже след промените. В нашия град още си пазим социалистическите паметници.

И щом у ваше село е така по твоята логика в цяла България е така хм ясно.........

преди 5 минути, petie1 написа:

Не е точно така договора от Сан Стефано е вид примирие а истиинския договор е сключен на Берлинския Конгрес а датата трети март може да се разглежда като една мечта за обеденение на всички земи с етнически българи или основите на българския национализъм това е колкото и да мяукаш

Датата 3 март е по-скоро символична. Точно както си го написал.

Защото с края на военните действия - 19/31 януари Одринско примирие, 19 февруари/3 март - предварителен Санстефански договор, 1/13 юли Берлински конгрес - на практика приключват и националноосвободителните борби. После е било по друг начин всичко.

Пълни глупости. Тогава аз къде съм живял?  След 1989 година, след 80те, кой ще се обръща на учителката с другарке? Госпожо другарко? Ти си живяла в някаква паралелна вселена.

Хайде бе - все едно не помниш 1990 година, как наричаха Желю Желев - „председател-президент на Република България“.

преди 37 минути, jhoro написа:

Датата 3 март е по-скоро символична. Точно както си го написал.

Защото с края на военните действия - 19/31 януари Одринско примирие, 19 февруари/3 март - предварителен Санстефански договор, 1/13 юли Берлински конгрес - на практика приключват и националноосвободителните борби. После е било по друг начин всичко.

Хайде бе - все едно не помниш 1990 година, как наричаха Желю Желев - „председател-президент на Република България“.

България се е освободила благодарение на самата себе си и продължителните борби. Постоянна съпротива, която оказва на османците. Организации, които сама предприема и сама финансира.  На храбрите войски, на борбения български народ.

Никаква Русия, никаква Германия.

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Вие сте явно някакви проруски сепаратисти. Някаква секта. 

Униформа и защо синя? Може да е останало някъде още в яслите. Ама синя? Поетапно да отпада.

Не знам кой е отсреща - бот, превключил на друга вълна или объркан човек - но е казано:

Умният човек се отнася с всички с уважение (поне в началото), докато глупавия ... както може!

преди 13 минути, jhoro написа:

После е било по друг начин всичко.

После започват борбите за обеденение на всички земи с българи и това желание кара България да води цели пет войни до 1944, може да го разглеждаш и като вид нацизъм също

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Никаква Русия, никаква Германия.

Имай предвид че Русия не подкрепя Съедененито

преди 33 минути, petie1 написа:

После започват борбите за обеденение на всички земи с българи и това желание кара България да води цели пет войни до 1944, може да го разглеждаш и като вид нацизъм също

Имай предвид че Русия не подкрепя Съедененито

Какво да ти кажа, пропаганда яка. После се чудят българите, тия от Вардарска Македония а.к.а Северна Македония не ги разбирам, що не казват, че са българи, а са потомци на Александър Македонски. Ми, те горките и те са промити мозъци от школата на русите. Същият препарат са използвали и те.

Аз очаквах и една статуя на издигнат на Мики Маус в Скопие, след признананието на едни люде в САЩ, че македонец е открил Америка.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5483861

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Какво да ти кажа, пропаганда яка. После се чудят българите, тия от Вардарска Македония а.к.а Северна Македония не ги разбирам, що не казват, че са българи, а са потомци на Александър Македонски. Ми, те горките и те са промити мозъци от школата на русите. Същият препарат са използвали и те.

Аз очаквах и една статуя на издигнат на Мики Маус в Скопие, след признананието на едни люде в САЩ, че македонец е открил Америка.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5483861

помисли Гърците искат да строим АЕЦ - оновния доставчик на такова оборудване е Русия - Гърция иска още да ни набълбука

защо Гърците искат ние да строим АЕЦ а не те

преди 6 часа, glen написа:

Много странен начин как украинските нацисти защитават собственото население-

https://t.me/rybar/26108

Този клип ми го махнаха от профила в фейса...защо ли? Вероятно е "монтаж". На "добрите" Хамериканци истината не понася! :giggle1:

преди 3 часа, дръндю написа:

сега запада с участието на САЩ, саздадоха антируския проект "Украйна" и до какво ще доведе това не зная...страх ме е от война в Европа
Русия е твърде мощна страна за да си играйкат с нея

НАТО вече не е отбранителен алианс, а инструмент за агресия (статия в Труд/Автор: Пол Робъртс)

Не оправдавам руснаците,но разбирам действията им. От доста години опитите за преговори на Русия с НАТО прилича на спор с радио.

... и се стигна до ситуацията,,Бий самара ,та да се сеща магарето."

преди 3 часа, Anneliese написа:

Освобождението на България от турско робство!!!

Може да сме били 500 години под Турско робство, но не са ни избили и заличили като НАРОД!

Руснаците ни избиха и заличиха за разлика от Турците! Ама ти това не го знаеш защото е забранено да се учи, не го пише във учебниците.

преди 7 часа, Hristo52 написа:

Ще ми се да разбера, ако ти живееше в Домбас и си руснак, и твойто дете беше убито от наказателните отряди на Киев, каква песен щеше да пееш тогава? Ама да се пише и да се правите на велики е лесно нали?

И какво, вечно да търсим за оправдание на нашите грешки, грешките на другите преди нас и да продължаваме да ги правим, до никъде няма да стигнем, оставям ви на принцесата, тя ще ви каже как най-добре се кове мир.

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Руснаците ни избиха и заличиха за разлика от Турците! Ама ти това не го знаеш защото е забранено да се учи, не го пише във учебниците.

Правиш ли връзка с главния мозък въобще?

:angry:

преди 28 минути, jhoro написа:

Това - защо го плясна?

Не е ли ясно?

Цитат

По непотвърдени данни в Одеса е започнала саморазправа между проруски настроени групи, които, в очакване на руската армия, предприемат действия спрямо одеските националисти.

Сред членовете на тези групи има немалко роднини на запалените живи хора от бандеровците на 2 май 2014 г., всичките жители на Одеса. Тогава членове на профашисткия "Десен сектор" изгориха около 40 души в Културния дом на града, а полицията не се намеси. Жертвите бяха споменати и в речта на Владимир Путин преди два дни. За тяхната гибел руският президент каза, че Западът си е затворил очите, но подчерта, че руснаците знаят имената на извършителите и ще ги намерят до един, за да ги изправят пред съда.

Браво на руснаците! Не вярвах, че ще доживея да видя този ден!

Не да ги съдят, да ги избият направо! Един съд само ще превърне тези хора в "мъченици" и "герои" като Степан Бандера! Жестока смърт, това заслужават тези, барабар със семействата им! За да няма кой да отмъщава за тях! Разплата до дупка със нацистите!:yanim:

Това не са хора и аз няма как да ги съжалявам!

преди 6 минути, M.Николов написа:

Не е ли ясно?

Щом питам - значи не е!

Първо - инфото и видеото не са нови, имаше ги преди време. Второ - не са убити, ами са в плен! Което не е сигурно.
Когато някой падне в морето - сума си и време се води безследно изчезнал, а после - умрял.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Правиш ли връзка с главния мозък въобще?

:angry:

А ти имаш ли си напрестава какво е България?

Ние тук сме една малка част от Стара Велика България. Ние сме Дунавска България, и идваме от територията на днешна Русия. Тогава Русите живееха на територията на днешна Москва а ние Българите се простирахме на 50% от територията на днешна Русия! На изток от Русите и на Юг.

преди 3 минути, jhoro написа:

Щом питам - значи не е!

Кое не е ясно?

Статията свързана ли е с темата?

Да.

Статията дава ли някаква нова информация?

Да.

Тогава?

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Ние тук сме една малка част от Стара Велика България. Ние сме Дунавска България, и идваме от територията на днешна Русия. Тогава Русите живееха на територията на днешна Москва а ние Българите се простирахме на 50% от територията на днешна Русия! На изток от Русите и на Юг.

Това твои собствени спомени ли са?

преди 2 минути, M.Николов написа:

Това твои собствени спомени ли са?

Разбира се че са мои спомени. Ти си нямаш престава къде сме били и от къде сме тръгнали и кой ни е избил и заличил. Руснаците! Това е тъжно, но е истината, а истината винаги боли.

прочетено в Инстаграм :

•  

---------------------------------------
  •  

@sveta_sveta_k жалко, что Украина и ее руководство раньше не прозрело - 8 лет глаза закрывали на Донбасс, обстрелы и бомбежки мирного населения, на уничтожение русского языка, искоренение русской культуры, инициировали раскол в православной церкви - и все это там, где исторически русские земли и русское население живет. Я живу на границе с Украиной, у нас наплыв беженцев и сейчас, новых, и в 2014 мы их принимали! Знаете, что они нам рассказывают? От чего они бежали и тогда, и сейчас? Конечно, у нас тоже есть правда. Наше руководство страны 8 лет пыталось договориться с вашим. Мирно! На разных уровнях! С доказательствами, на которые ваше правительство и их западные покровители закрывали глаза. Почему ВЫ все не прозрели вовремя? Почему ВАША страна допустила эту войну? Почему Украина потакала США, которые провоцировали РФ как могли на эту войну и даже публично начало войны, конкретную дату называл Байден? Почему вы во все это втянулись сами и втянули нас?! Думаете, мы тут радуемся, что ли? Да вы не представляете, что в наших сердцах творится! Наши деды воевали в том числе и за ваш народ в 1931-1945 не для того, чтобы вы уничтожали русское население, русскую культуру на наших исконно русских землях! Почему вы не хотели мира эти 8 лет? Ответьте, пожалуйста, хотя бы себе на этот вопрос, если не осмелитесь ответить мне здесь
--------------------------------

и едно много интересно изказване за "свободолюбеца" Зеленски -от очевидци и пострадали от събития свързани с негови действия

Так благодаря Зеленскому, который недавно Азербайджану продал оружие (фосфорное и кассетные бомбы) погибли тысячи армян. А сам он поздравлял президента Азербайджана с победой. Мы, наши дети, умоляли его не продавать оружие, прекратить войну, но ему было всё равно, а сейчас он национальный герой и об этом умалчивают!
-------------------------

Армения  да, кстати, только что посмотрела видео Т.Кеосаяна - его мнение о происходящем сейчас: «не мы эту войну начали, но мы пришли ее закончить. Где вы 8 лет были, говорит он, почему не кричали тогда «мы хотим мира?», а вы видели Аллею детей в Донбассе? Я видел.» Видео очень сильное, найдите в интернете, посмотрите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.