Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

накрая се получава:

Идваме да ви освободим от нацистите с нацистки методи.

Къде са колоните от бежанци към Русия ?

Защо в източна Украйна все още се бият при положение че са про руски настроени.

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 7 минути, jhoro написа:

Типично за етноса поведение - нагло и не изслушващо!

Да на забравят бурките!

А ти - защо „фесовЕ“ (мн. ч.)? Колко броя носиш едновременно?

Марокански, турски, египетски фесове. Еврейски фес Tarboush май нямам. Трябва да проверя. И ермолка няма.

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

И какво да ги прегръщаме ли русите? Затова, че са ни заличили като нация. 

И са водили антибългарска политика от векове.

Те ни бият, ние ги обичаме. 

Мине - не мине и някой те зомбира сякаш, та почваш да ръсиш едни небивалици- бетер берковската откачалка. България е заличена от световната карта , когато пада под турско робство и това продължава 500 години. България се появява на картата като държава, след руско- турската война, в която изгонват турците и се оформят Царства България и Източна Румелия. учи я тази история, чети съвременниците на тези събития- наши и чужди, а не кълви на всяка тъпотия, която поредният "Мирко" ти пробута като най- нова и съвременна от истина по- истина! И не се ласкай, че някой ти е длъжен пряко интересите си, да ти отвоюва държавата, оставяйки жертви в полята й. А, се радвай, че покрай техните интереси са защитили твоите. Можели са да не го направят точно така, че да я има държавата. Можели са просто да си я поделят. 

преди 2 минути, BANKATA написа:

накрая се получава:

Идваме да ви освободим от нацистите с нацистки методи.

Къде са колоните от бежанци към Русия ?

Защо в източна Украйна все още се бият при положение че са про руски настроени.

Не си разбрал!

Това „про руски“ - не идва от „за русия“, а от „профешънъл рашън“! Затова хлапетата - дето си мислели, че отиват на учение - ще ядат ... голям бой!

преди 4 минути, absurt написа:

Мине - не мине и някой те зомбира сякаш, та почваш да ръсиш едни небивалици- бетер берковската откачалка. България е заличена от световната карта , когато пада под турско робство и това продължава 500 години. България се появява на картата като държава, след руско- турската война, в която изгонват турците и се оформят Царства България и Източна Румелия. учи я тази история, чети съвременниците на тези събития- наши и чужди, а не кълви на всяка тъпотия, която поредният "Мирко" ти пробута като най- нова и съвременна от истина по- истина! И не се ласкай, че някой ти е длъжен пряко интересите си, да ти отвоюва държавата, оставяйки жертви в полята й. А, се радвай, че покрай техните интереси са защитили твоите. Можели са да не го направят точно така, че да я има държавата. Можели са просто да си я поделят. 

Аха, и ти имаш още потрет на Георги Димитров, все пак е успял да излъже немците с неговата памет. Уникална памет.

преди 5 минути, absurt написа:

България се появява на картата като държава, след руско- турската война, в която изгонват турците ...

Забрави да уточниш - след 12-тата Руско-турска война (1877 – 1878), а е можело да стане още при 10-тата Руско-турска война (1828 – 1829), завъшила с Одрински мирен договор (1829). В който обаче - думите „българи“ и „България“ липсват!

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, щом за 500 години не стана туркиня, а за 50 години стана комунистка и рускиня, значи че са те заличили.

Като хората, българите във Вардарска Македония. Те не са българи вече, а северомакедонци. Рода на Александър Македонски. Не на кан Аспарух, на Александър Македонски.

Човече, наистина не си добре, казвам ти го възможно най - сериозно и меко. Ходи се прегледай на психиатър. Не знам дали не посещаваш някаква политическа секта, като такъв звучиш.

Аз не съм дискриминирана, нито заличена. Обичам България и нашите природа, история, култура и език. Обаче България не е единствената страна на света. Харесвам и други страни, истории,култури, нормално е.

Да, на страната на Русия за някои неща съм. Подкрепям Русия, защото руснаците са били жертва на отвратителни престъпления на расова основа, защото руснаците са истински хора и никога не лъжат и защото сме славянски страни и култури.

Няма как да блея по всичко немско. От личен опит се убедих какво точно представляват германците. Съжалявам, култура не мога да ги нарека. Престъпления не мога да подкрепям. Това са хора без морал и съвест, сляпо вярващи, че има световен заговор срещу тях, и че заговорът е еврейски.

Никой не е заличил България и българите. В момента живеем в България, говорим, четем и пишем на български език, имаме медии на български език, сами се управляваме, да, не сме независими, но това е по вина на Запада. Да, не гледам по принцип българско кино, защото съм глуха и не разбирам за какво говорят във филмите. Щях да гледам, ако имаше субтитри. Харесвам българската народна музика, както и поп - фолкът, където също се пее на български език. Чета вестници и списания, както и интернет - сайтове на български език. Пощата ми в интернет е българска - АБВ. На компютъра ми почти всичко е на български език. Играя в българска браузър игра. Пиша във български форуми. Всяко лято пътувам из България. Имам дрехи с елементи от българските шевици. Вкъщи имам малки знаменца - българското знаме, знамето на априлското въстание, Ботевото знаме и Самарското знаме. Ходила съм на Шипка.  Кръстена съм в православната църква. Да, личното ми име не е българско, но родителите ми са ми го избрали. Освен руско, е и гръцко и френско. Да, празнувам Хелоуин и Свети Валентин, но също така празнувам и Бъдни вечер, Великден и Баба Марта, 3 март и Петровден,когато съм именничка. Иван Вазов е любимият ми български писател и поет. Любимият ми български художник е Димитър Гюдженов.  Да, така и не се научих да играя хоро, но то е, защото не ми позволиха. Обичам страната ни и родния ми край. Подкрепям българските култура и изкуство, производство.  Където съм била в България, даже в Кърджали, не са ми пречили да говоря на български език. Даже турцизми не знам и малко ми беше трудно в училище в часовете по литература с тези думи. От баба и мама обаче научих значенията на много стари български думи. Даже таблета и цифровия ми фотоапарат са с меню на български език. От 2006, откакто имам интернет, пиша само на кирилица.  Да харесвам западни марки храни и напитки, но това не ме прави по - малко българка. Всички българи пазаруват от големите търговски вериги. Светът не е само България и аз гледам да взимам хубавото от него.

Не знам за теб, но аз ще празнувам Трети март. Даже си имам националния ни химн на mp3. Харесвам и 24 май и до днес много се вълнувам на този ден. Не се срамувам да казвам, че съм българка.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Човече, наистина не си добре, казвам ти го възможно най - сериозно и меко. Ходи се прегледай на психиатър. Не знам дали не посещаваш някаква политическа секта, като такъв звучиш.

Аз не съм дискриминирана, нито заличена. Обичам България и нашите природа, история, култура и език. Обаче България не е единствената страна на света. Харесвам и други страни, истории,култури, нормално е.

Да, на страната на Русия за някои неща съм. Подкрепям Русия, защото руснаците са били жертва на отвратителни престъпления на расова основа, защото руснаците са истински хора и никога не лъжат и защото сме славянски страни и култури.

Няма как да блея по всичко немско. От личен опит се убедих какво точно представляват германците. Съжалявам, култура не мога да ги нарека. Престъпления не мога да подкрепям. Това са хора без морал и съвест, сляпо вярващи, че има световен заговор срещу тях, и че заговорът е еврейски.

Никой не е заличил България и българите. В момента живеем в България, говорим, четем и пишем на български език, имаме медии на български език, сами се управляваме, да, не сме независими, но това е по вина на Запада. Да, не гледам по принцип българско кино, защото съм глуха и не разбирам за какво говорят във филмите. Щях да гледам, ако имаше субтитри. Харесвам българската народна музика, както и поп - фолкът, където също се пее на български език. Чета вестници и списания, както и интернет - сайтове на български език. Пощата ми в интернет е българска - АБВ. На компютъра ми почти всичко е на български език. Играя в българска браузър игра. Пиша във български форуми. Всяко лято пътувам из България. Имам дрехи с елементи от българските шевици. Вкъщи имам малки знаменца - българското знаме, знамето на априлското въстание, Ботевото знаме и Самарското знаме. Ходила съм на Шипка.  Кръстена съм в православната църква. Да, личното ми име не е българско, но родителите ми са ми го избрали. Освен руско, е и гръцко и френско. Да, празнувам Хелоуин и Свети Валентин, но също така празнувам и Бъдни вечер, Великден и Баба Марта, 3 март и Петровден,когато съм именничка. Иван Вазов е любимият ми български писател и поет. Любимият ми български художник е Димитър Гюдженов.  Да, така и не се научих да играя хоро, но то е, защото не ми позволиха. Обичам страната ни и родния ми край. Подкрепям българските култура и изкуство, производство.  Където съм била в България, даже в Кърджали, не са ми пречили да говоря на български език. Даже турцизми не знам и малко ми беше трудно в училище в часовете по литература с тези думи. От баба и мама обаче научих значенията на много стари български думи. Даже таблета и цифровия ми фотоапарат са с меню на български език. От 2006, откакто имам интернет, пиша само на кирилица.  Да харесвам западни марки храни и напитки, но това не ме прави по - малко българка. Всички българи пазаруват от големите търговски вериги. Светът не е само България и аз гледам да взимам хубавото от него.

Не знам за теб, но аз ще празнувам Трети март. Даже си имам националния ни химн на mp3. Харесвам и 24 май и до днес много се вълнувам на този ден. Не се срамувам да казвам, че съм българка.

Ако не бяха другите глупости - в тази и други теми - щях да кажа „браво“!

преди 6 минути, jhoro написа:

Забрави да уточниш - след 12-тата Руско-турска война (1877 – 1878), а е можело да стане още при 10-тата Руско-турска война (1828 – 1829), завъшила с Одрински мирен договор (1829). В който обаче - думите „българи“ и „България“ липсват!

Или през 1833 година, но заради Кримската война, защото загубва влияние. Особено на Босфора. Русия решава отново да нападне османците.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Аха, и ти имаш още потрет на Георги Димитров, все пак е успял да излъже немците с неговата памет. Уникална памет.

Тъпотии отново! Нямам "потрет" на Димитров, но пък имам енциклопедии, чета на 3 езика. Стига да искаш- факти и данни, че и по часове за войната, има. Та, като ме дърпаш за езика- ти пък, за разлика от Г. Димитров, не успя да излъжеш немците че ставаш за друго, освен да им миеш кенефите.

преди 7 минути, absurt написа:

Тъпотии отново! Нямам "потрет" на Димитров, но пък имам енциклопедии, чета на 3 езика. Стига да искаш- факти и данни, че и по часове за войната, има. Та, като ме дърпаш за езика- ти пък, за разлика от Г. Димитров, не успя да излъжеш немците че ставаш за друго, освен да им миеш кенефите.

Какво да чета, след поредната война русите с османците България пак не е освободена. Само Босна.

Тогава през 1878 година България е трибутарно княжество.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Трибутарно_княжество

Независимостта на България е през 1908 година. 30 години след войната. Уж, освободителна.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Или през 1833 година, но заради Кримската война, защото загубва влияние. Особено на Босфора. Русия решава отново да нападне османците.

1833 също, но тогава са били съюзници - Русия помага във войната с Египет.

1828 са превзели Одрин и цялата сегашна територия на България. Накрая - разоръжават българските войници, арестуват Георги Мамарчев и си заминават!

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

И теб какво те бърка това, че не можах да разбера? Възмутен си колко войни е водила Русия с турците ли или че не е водила специално война под надслов" Ние обявяваме война на Турция, защото българите не могат и ще я наречем "Българо-турска", че Аспекта и другите, дето търсят кой да ги почеше, да са доволни!? Абе, ти наистина да не си се присламчил към някоя секта на малоумието?

преди 1 минута, absurt написа:

И теб какво те бърка това, че не можах да разбера? Възмутен си колко войни е водила Русия с турците ли или че не е водила специално война под надслов" Ние обявяваме война на Турция, защото българите не могат и ще я наречем "Българо-турска", че Аспекта и другите, дето търсят кой да ги почеше, да са доволни!? Абе, ти наистина да не си се присламчил към някоя секта на малоумието?

България се конституира като самоуправляващо се княжество под суверенитета на Негово Величество султана...

преди 18 минути, absurt написа:

България е заличена от световната карта , когато пада под турско робство и това продължава 500 години.

През това време българите са запазили езика си, обичаите си, историческата и културната си принадлежност.

Възраждането е било по време на това робство.

Българската екзархия като върховна църковна национална организация е учредена с ферман на турския султан Абдул Азис.

В такъв случай не може да се говори изобщо за някакво заличаване на хора,етнос или нация. Те живеят даже на собствената си територия.

Заличения е човек с изключително ниско ниво на обща култура ,който дори няма собствена представа за това дали е турчин или българин.

преди 7 минути, jhoro написа:

Ако не бяха другите глупости - в тази и други теми - щях да кажа „браво“!

Благодаря. Аз съм си възпитавана като българка от малка. Като бях малка, баба и дядо много са ми говорили за Левски и Ботев. 9 септември не помня да сме празнували. В детската градина не сме имали потрети на Ленин, Сталин, Георги Димитров или Тодор Живков. За последния научих кой точно и какъв е, чак като почина през 1998 година. Не съм имала церемония за за даване на име, но имам православно кръщение. Вкъщи също не сме имали портрети на гореизброените. Руски не исках да уча, защото ми е близък до българския и почти разбираем. Пък и не беше модерно тогава. В училище така и не сме учили националния химн, аз сама си намерих текста и музиката и си го научих. И се сърдех, че по музика учим много малко народни песни. Покрай поп - фолка научих доста нови за мен и хубави - "Сестра брата кани",  "Назад, назад моме Калино", "Катерино моме", "Македонско девойче",  както и много нови хубави авторски народни песни, включително "Хоро" на Ваня Костова.

преди 6 минути, absurt написа:

Наистина не си ред! Чувала си си какво е казал генерал Иван Дибич-Забалкански на българите - след подписване на Одрински мирен договор, 1829 година:

„Българи! Стойте си мирно, че ще обърна топовете да ви избия!“

преди 17 минути, jhoro написа:

да и с участието на Русия е бил създаден антибългарския проект "Македония" след освобождението от османската империя, ама Бълария е малка страна и не може да се противопостави
сега запада с участието на САЩ, саздадоха антируския проект "Украйна" и до какво ще доведе това не зная...страх ме е от война в Европа
Русия е твърде мощна страна за да си играйкат с нея

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

България се конституира като самоуправляващо се княжество под суверенитета на Негово Величество султана...

Добре. Копринен ли ти е феса или просто имаш извезана дупка на потуурите отзад? Баси, правилно са те назначили.

преди 11 минути, absurt написа:

Добре. Копринен ли ти е феса или просто имаш извезана дупка на потуурите отзад? Баси, правилно са те назначили.

Какво освобождение празнувате на 1878 година след като половината България е под турско, а другата е васална на султана. 

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Източна_Румелия

Ей, това руската пропаганда няма граници. По-добра е и от немската.

Празнува се примерно 1908 година. Какво се празнува през 1878 година и аз не знам.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Обявяване_на_независимостта_на_България

преди 37 минути, Anneliese написа:

Не се срамувам да казвам, че съм българка.

Да бе повярвах ти......

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Какво освобождение празнувате на 1878 година след като половината България е под турско, а другата е васална на султана. 

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Източна_Румелия

Ей, това руската пропаганда няма граници. По-добра е и от немската.

Празнува се примерно 1908 година. Какво се празнува през 1878 година и аз не знам.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Обявяване_на_независимостта_на_България

Освобождението на България от турско робство!!!

преди 5 часа, jhoro написа:

„Хора с увреждания“ е едно, а „хора, със сбъркан фърмуер“ - съвсем друго!

Май става дума за грешен алгоритъм за обработка на данните а не за сбъркан фърмуер

преди 29 минути, Anneliese написа:

Благодаря. Аз съм си възпитавана като българка от малка. Като бях малка, баба и дядо много са ми говорили за Левски и Ботев. 9 септември не помня да сме празнували. В детската градина не сме имали потрети на Ленин, Сталин, Георги Димитров или Тодор Живков. За последния научих кой точно и какъв е, чак като почина през 1998 година. Не съм имала церемония за за даване на име, но имам православно кръщение. Вкъщи също не сме имали портрети на гореизброените. Руски не исках да уча, защото ми е близък до българския и почти разбираем. Пък и не беше модерно тогава. В училище така и не сме учили националния химн, аз сама си намерих текста и музиката и си го научих. И се сърдех, че по музика учим много малко народни песни. Покрай поп - фолка научих доста нови за мен и хубави - "Сестра брата кани",  "Назад, назад моме Калино", "Катерино моме", "Македонско девойче",  както и много нови хубави авторски народни песни, включително "Хоро" на Ваня Костова.

Какви портрети през 1998 или 2000 година. То през 1985 година или 1988 година вече не проверяваха за бележник и дали имаш приличен вид за ученик. Нокти, облекло, униформа, пола къса или дълга...  Бяла якичка. 

Ти 2000 година и портрет. Портрет на Рейгън, освен.

преди 8 минути, Anneliese написа:

Освобождението на България от турско робство!!!

Ама ти не четеш ли? България е все още под турско до 1908 година. 30 години след 1878 година.

Щом твърдиш че освобождаването е през 1878 година, тогава 1908 година какво е? Отново освобождаване от турско робство? 😂

току-що, АСПЕКТ написа:

Какви портрети през 1998 или 2000 година. То през 1985 година вече не проверяваха за бележник и дали имаш приличен вид за ученик. Ти 2000 година и портрет.

Аз съм родена 1984 година. От 2 - годишна имам спомени. Помня как изгледаше дома ни преди ремонтите през 90 - те. За периода 1986 - 1989 години ти говоря! На детска градина тръгнах септември 1989 година. До края на престоя ми в градината - 1991 година,се обръщахме към учителките с "госпожо другарко", а към приятелчетата - с "другарче". И престилки носехме. Моята беше синя. Хич не я харесвах, момчешка ми се виждаше. Не разбирах защо нямам червена. И Дядо Мраз помня.  Дядо Коледа беше вече като бях ученичка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.