Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 39 минути, badr написа:

Питах тук един - кога ще наложат санкции на Лукойл?Завалийката отговаря - бензина ми е от Гърция.

Искаш да кажеш ,че не е разбрал ,че Лукойл има рафинерии в Гърция,верно ли има такива шматки ?!:lol6:

Кажи му на "умника",че компанията има такива и в Румъния.

Направо му разкажи схемата. Собственика на суровината е Русия. Тя е оторизирала само един търговец  да изкупува и продава от нея -Лукойол. В България пък той продава само на "Шел " и "ОМВ".  Така е в Гърция, Румъния, Сърбия....Износът на рафинерията  се осъществява от "Литаско", дружество, регистрирано в Швейцария. 

Имате ли си тия брандирани бензиностанции в България-имате ги. Те част ли са от схемата-част са. Тогава за какви санкции се говори?!

Някой наказва ли големите играчи-не. Доказателството е линка който даваш.......и това,което написах и аз.....вратичките, които САЩ оставя. За арабите да не говорим-те също ще намажат от случващото се в Украйна и глупавия и инатлив президент. Дотогава ще прибират парите на руснаците, на  които глупавата политика спря достъпа до Европа.

Апропо.. не разбрах само защо балетът на Болшой театър, примата Анна  Нетребко и пр..бяха  спрени от участия?  И руската култура , изкуство и спорт  ли са заплаха за националната сигурност на държавите в Европа ?

То поне да изкярите нещо от тия звукоотделяния, ами то....

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Апропо.. не разбрах само защо ....

Горката тя - пък уж от всичко разбираше. 😏

Моите спомени от соца са как имаше всичко по магазините с най-доброто качество и в същото време гледахме стока и копахме градина за да не останем гладни.Спомням си и като строихме къщата какви връзки трябваха за да може дядо ми да намери достатъчно цимент, че му се полагали еди колко си чувала пък ни трябвали малко повечко.

Спомням си и че много хора се отопляваха с евтин ток и в същото време крадяха ток. И бензина беше много евтин, пък всички крадяха от ТКЗС-то. 

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Кажи му на "умника",че компанията има такива и в Румъния.

Прощавай Принцесо, но поотвикнах да споря с такива юнаци. Да не би да поумнее.Нека бензина му да е гръцки.Той си го плаща.

преди 23 минути, insec написа:

Ти па с твойта Дачия, по- добре и не казвай, че имаш. 😏

Ако е ново „румънско Рено“ - бива, ама неговата вероятно е N-та потреба.
Като самия него.

преди 14 минути, Hristo52 написа:

За русофобите и русофилите ...

Много си писал, ама не ми се отговаря на всичко. Само главното.

Россия не е виновна!!! Една цяла държава - няма как да е виновна.

Но Путин - не е Россия! И обкръжението му - пак не е Россия!
Именно те са виновни. И следва - „Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме!“

преди 2 минути, jhoro написа:

Но Путин - не е Россия!

Е, те вече си казаха, че за тях Путин е Русия - нищо, че самите руснаци ще го разпнат: българския русофил, най- големия русофил в света.

преди 15 минути, valkiria1 написа:

Направо му разкажи схемата. Собственика на суровината е Русия. Тя е оторизирала само един търговец  да изкупува и продава от нея -Лукойол. В България пък той продава само на "Шел " и "ОМВ".

Поредните простотии!

Ако не знаеш - да ти кажа! Лукойл-България (а не Лукойол) не продава директно на бензиностанции! А тези - на „Shell България“ са основно на франчайзинг! Отвън пише „Шел“, ама собственик е „бай Иван ЕООД“!

преди 8 минути, jhoro написа:

Поредните простотии!

Тая гладната ..... само кокошки сънува. Щял да стане бенза пет лефа - "да живее другаря Путин". В следващия епизод, ще дръпне една лекция по морал, нрави и възвишена духовност от най- древни, даже първи времена на сътворението.

преди 10 часа, BANKATA написа:

Спомням си и че много хора се отопляваха с евтин ток и в същото време крадяха ток. И бензина беше много евтин, пък всички крадяха от ТКЗС-то. 

Манталитет.

Един пък тук се хвали ,че кризата с бензина няма да го засегне,защото си кара джипа с краден от работодателят му бензин. И го лайкват представи си. Герой .

преди 10 часа, jhoro написа:

Ако не знаеш - да ти кажа! Лукойл-България (а не Лукойол) не продава директно на бензиностанции! А тези - на „Shell България“ са основно на франчайзинг! Отвън пише „Шел“, ама собственик е „бай Иван ЕООД“!

….

преди 10 часа, valkiria1 написа:

Износът на рафинерията  се осъществява от "Литаско", дружество, регистрирано в Швейцария. 

Та в този смисъл Лукойл чрез свое подставено дружество на кого продава ?!

Тръгнали да говорят за санкции на Русия, пък от години Лукойл България е нулев данъкоплатец. Голи пък на едро. Смешници.

Всеки един път в който спрете до бензиностанция правите богати руснаците...ама иначе звукоотделяте, андрешковци жалки

преди 10 часа, badr написа:

Прощавай Принцесо, но поотвикнах да споря с такива юнаци. Да не би да поумнее.Нека бензина му да е гръцки.Той си го плаща.

Верно си прав. Това е защото познаваш манталитета на българина в голямата му част.

Краде на дребно. Живее на дребно,сврян между копитата на атовете . ..и си вярва колко  е велик.

Обаче материално изражение на тази величавост- "любовни месеци" с този и онзи от атовете , от които излизате зарязани и "бременни" с проблеми.

Редактирано от algor (преглед на промените)

Ще ми се да знам защо русофобите стоите тук на топло, а не хукнете да воювате за откачената си нацистка идеология?

Мен не ме бройте, аз съм жена, а жените от моя набор казарма не сме ходили, защото тогава в армията не приемаха жени.

преди 24 минути, valkiria1 написа:

.....

Брей, брей, ма колко си загрижена за цената на бендзина в България специално. 😂

преди 19 минути, Anneliese написа:

Ще ми се да знам защо русофобите стоите тук на топло, а не хукнете да воювате за откачената си нацистка идеология?

Ти пък. И ще го накривят на някой.

Газпром продължава да подава газ през Украйна и заявители са точно тези,които го "санкционират" .

"Газпром" осъществява подаване на руски  газ за транзит през територията на Украйна в обичаен режим според заявките на европейските потребители - 109,6 млн. куб метра на 1 март",

https://www.vesti.bg/sviat/gazprom-prodylzhava-podavaneto-na-gaz-prez-ukrajna-6138845

Я виж тарикатите,членки на НАТО:

"Ердоган: Няма да се откажем нито от Украйна, нито от Русия".....и вярвай ,много добре ще изтъргува с руснаците, възможностите ,които дават на Турция  Конвенцията от Монтрьо..

https://www.vesti.bg/sviat/erdogan-niama-da-se-otkazhem-nito-ot-ukrajna-nito-ot-rusiia-6138828

преди 47 минути, jhoro написа:

Ако е ново „румънско Рено“ - бива, ама неговата вероятно е N-та потреба.

Ами като си изгубил от години всякаква надежда да имаш собствена кола и не четеш темите за каруците, аз ли съм ти виновен че не си разбрал за чисто новата мароканска Дачия на Белгиеца?

Знаеш ли как хубаво вози само, стига до всяко място до което бих стигнал и с 3 пъти по-скъпа германска каруца.

преди 29 минути, valkiria1 написа:

Я виж тарикатите,членки на НАТО:

Значи за другите тарикати даваш, за българските тарикати не даваш - и поради що тази ненавист към българските тарикати специално? 😉

преди 27 минути, Белгиеца написа:

Ами като си изгубил от години всякаква надежда да имаш собствена кола и не четеш темите за каруците, аз ли съм ти виновен че не си разбрал за чисто новата мароканска Дачия на Белгиеца?

Знаеш ли как хубаво вози само, стига до всяко място до което бих стигнал и с 3 пъти по-скъпа германска каруца.

Много си странен! Това, че в момента нямам нужда - не означава, че не мога да си купя още утре!

Засега - „Рент-а-кар“ ми е по-изгодно!) Взимам автомобил с преглед, платен данък, винетка и застраховка (включително - Пълно каско), с хубави гуми и поддържан. Плащам само наем и гориво и карам!

Защо да „храня още един член на домакинството“, когато не ходя често настрани? Или ако ходя - ще е по работа със служебен.

Пп. За немските автомобили - не съм казал нищо. Френските си ми харесват!

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Драга ми Ауми,

това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Арабите пръста не си мърдат и даже няма никакво отразяване на новините.Никъде, никой не гледа телевизия,сякаш няма някъде военни  действия.На всеки три минути излитат и кацат самолети пълни с туристи,бизнесмени и живеещи в емирствата.

Виждаш и четеш   реакцията на българите/ не само тук/. Казваш му ,че ще гладува и мръзне, ще плаща непосилни цени за гориво и храна. Обаче голия тумбак веднага ти вади от 10 кладенеца вода да ти покаже колко  е бил велик някога и колко на кухо му дрънчи тиквата днес. Първото никой не го грее,вълнува  и има значение  освен пишман смешните националисти, а от второто боли по всякакъв начин.

Политика ви Ки-рето  да не говорим. Ще целува з@дници , а народа ви ще плаща. Хранихте едни мигранти,сега ще храните други. Политиците ви ще се джавкат помежду си. Толкова ли пък е трудно да си държиш малко езика зад зъбите и да си по-умерен. Не обичаш Путин-ок...и други не го обичат . Ама може ли да обещаваш на шефа на НАТО да  строиш втори мост на Дунав,като такъв имате вече доста години?Щял да улесняма инфраструктурата на Алианса. И като му цъфне лъжата наяве ?Не че ще му е за първи път,де.

Реже снимки с политици. Почват да падат министри, които го съветват да бъде премерен,да бъде по- щадящ в квалификациите и действията. Наясно ли сте ,че САЩ не е съгласен с много от санкциите срещу Русия. Знаете ли колко руски капитали и собствености има в САЩ ? Само си помисли ,ако започне забрана за дейности  и ползване какъв ще е авторитета на САЩ  и  на колко други инвеститори няма да им светне червената лампичка,че това може да се случи и на тях? Всички ограничения и санкции са половинчати и убрани. Колко вратички има отворени, и идея си нямате.

Зеленски си е зелен в политиката. Нахъсан ,заплащан, поощряван  и поддържан  от САЩ,които винаги "работят" на два фронта.Оставиха го сам срещу силен враг. Отказват му и директна намеса и забрана за руски полети над небето на Украйна.Защото тъпия политик не разбира ,че това би означавало разполагане на американски бойни части в страната му,нещо което САЩ и НАТО изобщо не желаят.Хиените просто го обикалят и чакат да заробят Украйна с договори за доставки за милиони долари. Смяна на един господар с друг. Това е съдбата на малките .

Това да има ракетни удари и ти да въвеждаш вечерен час ,задължавайки хората да си стоят в къщите под обстрел си е използването им като жив щит. Руснаците предупреждават цивилното население да се изтегли, зеления политик  ги кара да стоят в къщи и ги разстрелва след 17, ако ги мерне на улицата.

Естествено че човек го боли сърцето когато вижда всичко това. Човек с нормална психика не може да желае смъртта на хора и особено деца. Един истински политик винаги може да намери начин да спаси народа си и да извлече ползи от случващото се  по друг по-щадящ начин. Примери много.

За съжаление, Украйна ще понесе още много жертви,заради ината и вироглавството на глупавия си президент,ще бъде разрушена в голяма част.Ще бъде разделена или поделена  на сфери на влияние както едно време Полша. Хилядите, които я напуснаха, не желаеха да се бият в безмислена война. Вероятно по-голямата част от тях няма да се върнат и ще се възползват от ситуацията за да бъдат икономически и политически емигранти. Сега ще получат европейски документи по улеснена процедура и ще бъдат новите гастарбайтери в Европа и света.

Големите ще си стиснат ръцете,руснаците са си изчислили рисковете, има държави , компании които им предлагат да са посредници в сделките срещу комисионна по един или друг начин.

Европа ще изгладува и изстудува поредната  глупост на политиците си , а вашия президент Радев трябва да свика Националния ви съвет по сигурност и  първата точка от въпросите за обсъждане е как да ви спаси  от глупавите ви политици.

+

Хареса ми това мнение.

Лелеееееееееееееее, какъв страхотен репортаж даваха по руската национална телевизия................. Раздадоха на евакуирани от Донбас дечица раници, учебници и учебни пособия, а едно момиченце се разплака. Горките, трябвало е да си изоставят тези неща................:( Хубавото  е, че пак ще ходят на училище, макар и друго, макар и в друг град.

На нашите медии съм дала пълен бойкот. Нацистката пропаганда ме вбесява.

Украинските деца, дето не се знае какви са и какво са им втълпявали в главите, хич  не ме трогват. Жалко, че страната ни дава толкова много за тях и нищо за българчетата.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Лелеееееееееееееее, какъв страхотен репортаж даваха по руската национална телевизия.................
Раздадоха на евакуирани от Донбас дечица раници, учебници и учебни пособия, а едно момиченце се разплака. Горките, трябвало е да си изоставят тези неща................:( Хубавото  е, че пак ще ходят на училище, макар и друго, макар и в друг град.

На нашите медии съм дала пълен бойкот. Нацистката пропаганда ме вбесява.

Украинските деца, дето не се знае какви са и какво са им втълпявали в главите, хич  не ме трогват. Жалко, че страната ни дава толкова много за тях и нищо за българчетата.

Забрави са уточниш, какви са тези „евакуирани от Донбас дечица“?

Но щом казваш, че „украинските деца хич  не ме трогват“ - ясно.

преди 2 минути, jhoro написа:

Забрави са уточниш, какви са тези „евакуирани от Донбас дечица“?

Но щом казваш, че „украинските деца хич  не ме трогват“ - ясно.

Мен пък ме трогват и едните, и другите дечица, та в случая не я разбирам тая радост на Анне-то.

Иначе наистина има евакуирани от Донбас деца (в посока Русия естествено), Азов си ги обстрелва от години с артилерия на поразия.

преди 3 минути, Camera Obscura написа:

Мен пък ме трогват и едните, и другите дечица, та в случая не я разбирам тая радост на Анне-то.

Иначе наистина има евакуирани от Донбас деца (в посока Русия естествено), Азов си ги обстрелва от години с артилерия на поразия.

И теб те радва, че са обстрелвани? Само защото са рускинчета? И за тези рускинчета няма нито дума по българските медии.

А украинчетата с какво са по - специални? С това, че ги учат, че са велика арийска раса, произхождаща от Атлантида ли? Че ги учат да почитат Степан Бандера?

току-що, Anneliese написа:

И теб те радва, че са обстрелвани? Само защото са рускинчета? И за тези рускинчета няма нито дума по българските медии.

А украинчетата с какво са по - специални? С това, че ги учат, че са велика арийска раса, произхождаща от Атлантида ли? Че ги учат да почитат Степан Бандера?

Казах, че не се радвам нито за едните, нито за другите. Ама чукча писатель, чукча не читатель.

Щото си представям какво ще е ако ни нахъсат например нас срещу "македонците"... 🙄

преди 3 минути, Camera Obscura написа:

Щото си представям какво ще е ако ни нахъсат например нас срещу "македонците"...

лесна работа - македонците ще трябва да се предадат, инак ще им стане бенза пет лефа и кеф ти Македония, кеф ти Румъния, те ти България на 11 океана.

преди 1 час, jhoro написа:

Россия не е виновна!!! Една цяла държава - няма как да е виновна.

Но Путин - не е Россия! И обкръжението му - пак не е Россия!
Именно те са виновни. И следва - „Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме!“

Прав си, но и за войната, както и за тангото, а доскоро и за любовта, са нужни поне двама. За това, което гледаме сега, виновните са повече и са държави, защото техните граждани избират кой да ги представлява. Ето, ако не бяхме позволили да изберат ПростоКииро, нямаше да седим на тръни сега, какви ги върши и колко вреди на страната ни.  С други думи- години наред, европейските държави си затваряха очите за агресията и имперските мераци на янките, както и за въоръжаването на Путин, в отговор на пълното незачитане на интересите на държавата, избрала го за свой глава.,. После пак същото стана- преди 8 години, когато нещата ескалираха. И сега, са изненадани, че Путин започнал война. Ми, ще започне. Когато не се говори и не се зачитат интересите на враговете до степен да има равновесие, везната удря с едното блюдо земята и разтриса всичко.

преди 3 минути, Coco1 написа:

За няколко лева на ден мелят една и съща пропаганда

На Анне-то не й плащат. Тя отдавна бленува комунистическия рай.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.