Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наука и Религия

Featured Replies

Само манипулативни послания, без обосновка. Едни и същи провокации, едни и същи утвърждавания, един и същ подход. В политиката такъв подход насочен към очерняне на опонента, на неудобните, на пречещите може и да ти свърши работа. В рекламата по-малко, всъщност почти никак. Ти да не си политик? Само там има толкова безскрупулност и мръсотия.

• Отговори 442
  • Прегледи 39k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...кажи го на Стив Джобс... ...Мир на праха му... ...тъй вярно...Зигмунд... ...слушам...

• отново грешка. Въобще че нещо няма значение, не означава че "няма значение за мен". Освен това последното въобще не означава че вие нямате значение ( вашата незначителност). Това, че само от няко

• Без такива хора светът отдавна да е загинал. И да, образите им са важни. Още от деца хората мечтаят да са герои. Да, далеч не всички успяват, но самият стремеж не е случаен. Той идва дълбоко от човешк

То и в политиката ,последните години са по добре от Рамус . Рамус ако му построиш къща , ще се заяде за това че не си отлепил фолиото от дограмата ,и ще ореве целия форум. Но толкоз за атеист като него.

преди 29 минути, _ramus_ написа:

това са фрамгенти от вярвания... Така, че митологичния твоя "АЗ", дето иначе бил "невярващ" е твой личен мит. Това че не ти трябва 'бог' сред твоите лични митове, те право просто "А-теист" и си точно "безБОЖник", но нищо повече.

Въобще не си наясно какво означава НЕВЯРВАНЕ и как се стига до пълно ОТПАДАНЕ на вярването като психична категория, (през какви етапи се преминава, каква е "технологията за деконструкция на идента", принципите...) която е толкова дълбоко и инстинктивно проникнала в несъзнаваното у всеки от хората.

Присвояваш си етикет някакъв си... но това е обикновена плява за твоя лична употреба.

Пак се пуйчиш, отива ти пилешкото поведение.
 Аз съм Невярващ. Моля да се замислиш има ли, няма ли разлика, в това да правиш и действаш по план или по предварително осмислени подбуди, знаейки , че си далеч от реалност  и си  много извън посокат, но така Изисква Стратегията  , която ти си приел да Играеш , плащайки Немислимото дори, ................. Пълно Забвение , Забрава и Прав Скоростен път към Бездната на Нищото. Защо......... Защото Не си толкова ценен за да се Пазиш и Запазваш, просто не си струва...........................напират други и други..........

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Невежите...

Мисля........... ти си Невежа, не само познавателно, но принципно .......Интелектуално, Емоционално,Биологично и пр. Не казвам, че е порок да си Невежа и аз съм такъв и трябва да бъда такъв, нали съм човекоживотно, в такава форма е тази <флуктоация> и е Неизбежно да бъде друго.
  Изисква се много Смелост да приемеш, че не си Незаменим, не си Уникален, дори не си достатъчно ценен, интересен и със някакво описуемо значение за времевия си просвет в който Филм се намираш и Където и с Които се <намираш>Същевременно си отхвърлил нуждата от Вярване , както и нуждата от Някаква Игра и След Биологичната Смърт, т.е. с теб се Приключва Абсолютно и Неотменно. Ако можехте повече индивиди да осмислите жестоката Реалност, това би ви дало Свобода и силата , волята и дързоста да се обедините в Един Общ Свят  и заедно да свършите нещо полезно, като например да превърнете тази малка планета във <Фабрика за Богове> и да го правите докато е възможно и докато не решите сами да сложите Край на Вашия Филм !

• Автор
преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Само манипулативни послания, без обосновка.

плочата се върти, игличката е зациклила по пистата, папагалчето си кряка...

преди 20 минути, laplandetza написа:

Изисква се много Смелост да приемеш

Въх, не думай... Ми че ти си бил герой - такъв смелчага... :lol6:Един от безкрайните и вечни "герои"... дето бил заменим, но е пък изключителен смелчага.

преди 19 минути, laplandetza написа:

докато не решите сами да сложите Край на Вашия Филм !

Душицата смела - така и не събра смелост цял живот да сложиш "край" на своя си филм... Иначе - юруш на посланията и приготвените раздути и парадни щуротийки от личната филмова колекция.

преди 20 минути, laplandetza написа:

Ако можехте повече индивиди да осмислите жестоката Реалност

:lol6:да, да... Жалко че 'не можем'... но пък именно заради това точно "вие/ти" сте изключителни и невероятно смелчаци... Психиатрите са ги чували доста от тия "рецитации"...

Луда работа, ей. Има ли още изтрещели в тема за "Наука и Религия". Нито ви е науката, нито ви е религията, нито ви е каквото и да е друго. Всеки си намерил мегдана да си рекламира дивотиите сред които се живее... за да се спаси някак си от самотията и страха от лудостта.

Героични революционери и духовни герои, възвишени будисти и обичани от бога... Да не ви е психиатрия това, деца?

преди 11 часа, Anzhel Dimitrov написа:

За мен е вечност изпълнена със съкровени мечти . Аз видях в отвъдното че свят от филмът ,, Междузвездни войни " е реалност след смъртта , срещу един живот в добри дела . За теб вечността може и да е друга ,примерно каквото си мечтаеш там , алкохол ли? Вечна младост ли ? Или там за каквото си мечтаеш . Но трябва да се спазват заръките от ,, Библията " . Общо казано : Има ,, земен живот " и Бог преценява доколко съкровените ти желания ще се изпълняват през ,, вечността " . Формулата е проста - имаш младост и преценяваш какво ти харесва , след това живееш в,,  работа ,малко удоволствия , изпълнение на отговорности , правене на добро до колкото можеш " и след смъртта си - Вечност в ,която мечтите ти се изпълняват . Не е трудно , като се преодолее лъмтежа за пари и егоизма - всъщност живота става лек , особено като проумееш че човешкият живот е толкова кратък в сравнение с вечността . 

Кой ти каза, че трябва да се спазва нещо от Библията? И как така няма да си вечно млад? Има ли смисъл да си вечно стар? Или пак може да старееш и да умираш? Разкажи повече как се случи твоето пътуване в отвъдното. И междузвездни войни звучи малко като, че е имало войни. Как така войни в Рая?

Рамус се опитва да убеди всички ,че всичко свършва в гроба , Но - Не - Всичко започва от там . Трудно е да го повярваш , но по добре да не проверяваш дали има задгробен живот , щото след това земният ти се струва много семпъл и ще ти се иска във Вечността . А тук имаме отговорности , до края на живота си . Работа , малко удоволствия , отговорности ,правене на добро доколкото можеш , и Прекрасната Вечност ти е гарантирана - там с твоите си блянове и мечти - това е . Не ти трябва повече да знаеш , за подробности ,, Библията 1  - десетте божи заповеди 2 - тук https://www.biblegateway.com/passage/?search=Матей 5-9%2CМарк 4-6%2CЛука 5-8&version=ERV-BG  . 

Пак повтарям - струва си и най - малкото добро и всяка изпълнена отговорност .

Цитираш Библията, но там не се възнаграждава само доброто. Като цяло е пълно с луди истории, които не знам какви поуки може да извлечеш от тях като примери има много. Даже би било нечестно да извадя само един, но ти можеш и сам да провериш колко много противоречия има в "Книгата на книгите". 

Мани го рамус , Нищо ми няма , работя си , и се ровичкам в този форум за да свидетелствам за , Бог и Вечността . Това че рамус си мисли че съм халюцинирал и всички свидетели на задгробния живот ,че са халюцинирали , си е негов проблем . Той по принцип е алчник и егоист , и не може да приеме нормални човешки качества , като доброта , и скромност , смиреност , които те правят Божи човек .

А каква друга може да е рационалната причина, че си видял свят като в Междузвездни войни освен, че си фен на поредицата?

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

То и в политиката ,последните години са по добре от Рамус . Рамус ако му построиш къща , ще се заяде за това че не си отлепил фолиото от дограмата ,и ще ореве целия форум. Но толкоз за атеист като него.

Ама той не каза, че е атеист. Даже каза, че гледането на кафе му било семейно хоби, изследвал е света на сънищата и им е придавал мистичен смисъл или нещо такова, вживявал се даже по едно време до толкова, че ако сега го изпитат на дисциплините, по които тук сте се правили, че разбирате щял да изкара по-висока оценка даже и от вас, ако реши да ги защитава вместо вас (четох сутринта, не е задължително да са ми точни думите, но не ми се препрочита пак). Тоест човекът явно е преживял някакъв катарзис или му е омръзнало и е решил да обърне палачинката в името на това да троли тук, което отново не прави аргументите му невалидни.

преди 13 часа, dioib написа:

Ад няма!!! 

Принципно първите "погледи" към небесните висини ги въвежда християнството. После католическа църква въвежда понятието ад, за да контролира християните под нейната власт. 

И как така да няма ад? Как си получават заслуженото насилниците, убийците и т.н.?

Рамус е играч, т.е. той преобръща котлите из ада и търси следващо ниво. Своего-рода е Дон Ки Ход, но без Сан чо, без Дол си нея, който се бори с измислените божества, а то е поради факта, че не е приел Бог в сърцето си. = Прилича на типичен деист. Не е атеист! ;) 

Това дали е атеист може да го потвърди само той, което явно няма да направи, за да види на всеки реакциите. 

Излишно е да го убеждаваш за задгробния живот. ;) Това не го интересува!!! 

Въпросът е защо някой си прави труда да убеждава друг в своите вярвания и с каква цел?

Отделно, че сега е във възторг. :) Неговата тема е "изплувала" и по нея се води дискусия. ;) Това му е по-потребно, а не друго.

Заглавията на темите при такива дискусии не са от съществено значение, защото мненията могат да залитнат навсякъде.

преди 45 минути, Гражданин написа:

И как така да няма ад?

Моля изчакайте сутринта. В момента дядо поп е зает за граждани. 

• Автор
преди 59 минути, Гражданин написа:

Отделно, че сега е във възторг. :) Неговата тема е "изплувала" и по нея се води дискусия. ;) Това му е по-потребно, а не друго.

Взимам го така, защото въпросния ми е в блок-листата. :) Все пак хигиената ми е важна...

Та... - в такъв случай много моля дежурната шепичка от изтрещели баламурници и празнословци да напуснат темата и да не пишат нищо. Те така или иначе са спамъри и флудъри в нея.

Даже бях забравил че това била "моя тема"... и всъщност въобще не ме интересува "авторството" и бълбукането на глупости и простотии ( дето за интелигентните хора НЕ СА ДИСКУСИЯ ) по темите от едни и същи никове, които по традиция и театрални костюми и грим пред монитора са "учени" или "духовни пастори", "вселенски говорители", че даже и "религиозни проповедници".

А отвъд маските и игрите пред монитора са си самотни и травмирани момченца и момиченца, опитващи се да трепят самотата, нищетата и пропадането в "нищото".

преди 4 минути, _ramus_ написа:

много моля

КЮ!!! :) 

От къде това се изтръгна от теб??? Ти да молиш .... :laughing5:

На културен ли се опитваш да се направиш??? :) 

Нито в науката си нещо, нито в духовността, а че някой ти е в .... двора ти .... т.е. считаш го за домашно животно, то тук е форум!!! = Не уважавам молбата ти!!!

Аз казах!!!

преди 24 минути, Гражданин написа:

Кой ти каза, че трябва да се спазва нещо от Библията? И как така няма да си вечно млад? Има ли смисъл да си вечно стар? Или пак може да старееш и да умираш? Разкажи повече как се случи твоето пътуване в отвъдното. И междузвездни войни звучи малко като, че е имало войни. Как така войни в Рая?

Цитираш Библията, но там не се възнаграждава само доброто. Като цяло е пълно с луди истории, които не знам какви поуки може да извлечеш от тях като примери има много. Даже би било нечестно да извадя само един, но ти можеш и сам да провериш колко много противоречия има в "Книгата на книгите". 

А каква друга може да е рационалната причина, че си видял свят като в Междузвездни войни освен, че си фен на поредицата?

Ама той не каза, че е атеист. Даже каза, че е гледането на кафе било семейно хоби, изследвал е света на сънищата и им е придавал мистичен смисъл или нещо такова, вживявал по едно време до толкова, че ако сега го изпитат на дисциплините, по които тук сте се правили, че разбирате щял да изкара по-висока оценка даже от вас, ако реши да ги защитава вместо вас (четох сутринта, не е задължително да са ми точни думите, но не ми се препрочита пак). Тоест човекът явно е преживял някакъв катарзис или му е омръзнало и е решил да обърне палачинката в името на това да троли тук, което отново не прави аргументите му невалидни.

И как така да няма ад? Как си получават заслуженото насилниците, убийците и т.н.?

Това дали е атеист може да го потвърди само той, което явно няма да направи, за да види на всеки реакциите. 

Въпросът е защо някой си прави труда да убеждава друг в своите вярвания и с каква цел?

Заглавията на темите при такива дискусии не са от съществено значение, защото мненията могат да залитнат навсякъде.

Всички , вярващи ,а около мен имаше доста и спазвах правилата ,заучени от възпитанието ми във вяра . Можеш да си на колкото си искаш откъм външен вид , и пак да си като в спортист в разцвета на силите си - вечно ( като включим и проекци обединени с общо съзнание - става доста привлекателно ) . Наръгаха ме щото попаднах на нацисти , изпаднах в кома в линейката и си видях живота на лента ,после ме свестиха в операционната * помислих си ,, няма нищо -прави пари колкото може повече и забавления до последен дъх " * , карат ме към скенера и изпаднах в кома за малко * докато бях в комата оп пред Бог отец ( смятай бащата на Христос ) почувствах вечността и си помислих си ,,  - Всичко е истина " - истината че с добри дела в земния живот след смъртта ти се изпълняват всички мечти , ( Бог ми показа как съм в изстребител от междузвезни войни , и не воюваш а - играеш ,и след умиране се минава малко време и пак в играта без болка ,без скръб и без нерви от загубата.  За малко да остана там но си спомних че ще изпреваря родителите си и се върнах да помагам без да знам"  как ?" Но ето ме тук във калдата 20 години по- късно - правя квото мога за знаят хората че библията е пътеводител към една вечност с изпълнени мечти . Обясних по горе , че фантастичните светове се превръщат в реалност и всичко е като игра изпълнена с положителните чувства от съревнованията , други пък като от филма ,,, Билет до рая " просто си живуркаш в мир и без негативите.

И аз мислех че има противоречия ,но откак ми се яви и Христос , преосмислих и разбрах ,че Христос като Божи син е пратен да донесе утвърждаване на завета з щото стария завет е изпълнен със житиетата на хора със свидетелства на хора като мен , докато новият завет самият ,, Син на Бога " е пратен да ни напътства без посредници Между Бога и Хората ( може би Бога ще се прояви , но тогава ще настъпи раят и адът ,което не е желателно за тези ,които са живяли в заблуда поради ред причини . Признавам си и аз живях в заблуда известно време , Дори и след отвъдното ).

Щото може и да ти прозвучи малко по детски но обичам състезанията просто заради състезанието и обща отборна цел заради участието пък наградата и друг да я вземе. Там после в ерата на компютърните зали много ми харесваше . Но това ,което върша в калдата ми е като мисия ,и рядко остава време за игри.( даже по едно време ги бях спрял напълно заради мисията и някои вътрешни противоречия и личности от миналото ми ).

За рамус , може га само да му кажа ,че най - великата мисия на един човек е да стане миротворец , и всичките му там практики като гледане ,гадаене  хороскопи са безсмислени на фона на градежите и миротворството ( една книга като ,з пилешка супа за душата е доста по добре от всякакви там гадаенета и хороскопи . Изключая общите молитви на работниците и отрудените. )

Има ад - няма страшно , гадовете ще си го получават.

Е изразявам се,че рамус е  Атеист , за не  кажа сатанист .

Виж сега , аз убеждавам другите в моите вярвания , щото след смъртта се наваксват всички  пропуснати мечти и блянове срещу ,, Доброта " и защото като видях какво пропускат хората в алчността , егоизма си ,и борбата за да си властелин ( считай още  преди 20 години ) , бях потресен , и взех твърдо решение че ще променям света към добро за да може всички да се наслаждаваме  цяла вечност с положителните чувства.

• Автор
преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Е изразявам се,че рамус е  Атеист , за не  кажа сатанист .

Е, разкри ме - рамус е сатанист даже той е самия сатана. Макар че... за 'рогата' може да има и друга причина.

Чу ли че дрънка звънеца за хапченцата? :lol6:Сещай се сам деее... бог ли искаш да ти напомня или Дарт Вейдър? 

преди 3 часа, Гражданин написа:

Кой ти каза, че трябва да се спазва нещо от Библията?

Въпрос на избор е. Примерно, ти не спазваш ли десетте Божи заповеди?!

преди 3 часа, _ramus_ написа:

...

Въх, не думай... Ми че ти си бил герой - такъв смелчага... :lol6:Един от безкрайните и вечни "герои"... дето бил заменим, но е пък изключителен смелчага.

Душицата смела - така и не събра смелост цял живот да сложиш "край" на своя си филм... Иначе - юруш на посланията и приготвените раздути и парадни щуротийки от личната филмова колекция.

:lol6:да, да... Жалко че 'не можем'... но пък именно заради това точно "вие/ти" сте изключителни и невероятно смелчаци... Психиатрите са ги чували доста от тия "рецитации"...

Луда работа, ей. Има ли още изтрещели в тема за "Наука и Религия". Нито ви е науката, нито ви е религията, нито ви е каквото и да е друго. Всеки си намерил мегдана да си рекламира дивотиите сред които се живее... за да се спаси някак си от самотията и страха от лудостта.

Героични революционери и духовни герои, възвишени будисти и обичани от бога... Да не ви е психиатрия това, деца?

Както и да връткаш гъз-Т , където и да го завираш или чепиш, развяваш или криеш, все ти е червен  и подут , като на шебек ! Тиси едно жалко същество без никаква стойност, едно пернато , пуяюо се, пуйчещо, биболещо  Нищо ! Празна болна глава , причинител на Глобалните Климатични промени със своите полюции от Празнословия !😀

• Автор
преди 10 минути, laplandetza написа:

Както и да връткаш гъз-Т

Браво!!! :) Много геройски и изпълнени със смелост, сила, героизъм и вселенска енергия, думи. Достойни и съответствени на мизерията отвътре.

Отгоре на всичко - тия идиотизми и полюции са повторяеми за няколкото психотични ника, за които рамус все е... някакъв си, докато те са изключителни смелчаци, духовни разбирачи, божествени избраници ... докато са изтрещели отсякъде.

И клубът на изтрещелите - да вземете да си направите клубен съвет и да се разберете договорено какъв точно е рамус... :) Щото тоя разнобой дава грешна представа за дълбоките ви духовни, етични и морални качества и изтънчената ви вселенска мъдрост.

току-що, _ramus_ написа:

Браво!!! :) Много геройски и изпълнени със смелост, сила, героизъм и вселенска енергия, думи. Достойни и съответствени на мизерията отвътре.

Отгоре на всичко - тия идиотизми и полюции са повторяеми за няколкото психотични ника, за които рамус все е... някакъв си, докато те са изключителни смелчаци, духовни разбирачи, божествени избраници ... докато са изтрещели отсякъде.

И клубът на изтрещелите - да вземете да си направите клубен съвет и да се разберете договорено какъв точно е рамус... :) Щото тоя разнобой дава грешна представа за дълбоките ви духовни, етични и морални качества и изтънчената ви вселенска мъдрост.

Хахах, ти си ясен, местна форумна откачалка. Псевдоинтелигент-психар. Ти си от тея , дето като ги видя в кабинета и се чудя как да ги разкарам, едно време се цакахме с колегите и подобни чикирикита ги давахме на Другарчето, -Всеки се бори Другия да вземе психарника ............ дори залагахме пари, а някои дори подкупваха кукумицина да ходи при колегата...................ееех, какви времена бяха..............Едно време какви откачалки имаше?.............. пък сега само форумни пУйчарници !😀

• Автор
преди 11 минути, laplandetza написа:

Едно време какви откачалки имаше

е, знаем ги вече - ти си им достоен представител, пък и мощно изхождаш блясъка на идиотизма.

Мизерията с каквито и филми да си измисляш, си остава мизерия и се излива колкото и да я маскираш с измишльотини. Така, че таман си набрал инерция - разкрий целия й потенциал и количество, което си събирал цял живот. Все пак... бъди мъж, бъди достоен и покажи "събраното"... Това че ще смърди няма да има значение, щото си смелчага и герой, и че "не си единствен"...

преди 50 минути, bioid написа:

Защо пак не ми цитираш целият коментар, рамусе? Въпрос на избор е.

Ако го напишеш още няколко пъти може и да добие значение - ще опиташ ли още повторения? И без това е изразяване с такава дълбочина, с такава мъдрост... Щото ти, вероятно си "направил избор" - тц,тц,тц!!!

• Автор
преди 3 минути, bioid написа:

Въпрос на избор е.

тц, бавните повтарят, щото толкова си могат. Не е никакъв избор. Именно - защото дали ти си го "направил" е точно същия... "въпрос", дето нито е въпрос, нито е отговор, а просто готово клише.

Да папагали някой клишета и заучени приказки, вероятно ти се струва "избор" ли? Защото за мен - толкова си можеш. Ако можеше друго - щеше.

току-що, _ramus_ написа:

е, знаем ги вече - ти си им достоен представител, пък и мощно изхождаш блясъка на идиотизма.

Мизерията с каквито и филми да си измисляш, си остава мизерия и се излива колкото и да я маскираш с измишльотини. Така, че таман си набрал инерция - разкрий целия й потенциал и количество, което си събирал цял живот. Все пак... бъди мъж, бъди достоен и покажи "събраното"... Това че ще смърди няма да има значение, щото си смелчага и герой, и че "не си единствен"...

...

Ти беше от пловдивския диспансер.............. има вероятнос да съм те лекувал и да помниш........... за това си се издокарал тука..................да демонстрираш психично здраве!?, няма да се хвана........... аз съм щастлив Пенсионер, отивай да досаждаш  и вдигаш кръвното на младите пкловдивски колеги🙂

• Автор
преди 19 минути, bioid написа:

Клишетата обикновено са верни.

Ми не - точно в конкретиката е пример че клишетата НЕ са верни, а и няма как да са. Те са измислени и служат на тия, дето друго си нямат и запълват празното в себе си с тях.

Въобще не е "въпрос на избор", нито ти си избирал каквото и да е. Защо точно некомпетентните толкова напирате за тоя раздел?

преди 12 минути, laplandetza написа:

има вероятнос да съм те лекувал и да помниш........... за това си се издокарал тука

след изтрещелия, дето го е избрал бог, твоите фантазии се явяват бледи сенки. Оригиналността ти остана някъде във героичния ти образ на смелчага... Кофти малко за образа, с който толкова години го ползваш сред виртуала.

Интересно е, че от зъболекар се вживяваш и на психиатър... Пак добре - щото героят ти е и физик, биолог, вирусолог, идеолог, вселенски мъдрец и провидец за "великото бъдеще"... И най-вече - каузата, на тия преди теб... и колко си ок, колко си спокоен, балансиран...

Що сте толкова повторяеми и скучни изтрещелите, се питам... Сигурно е заради духовността и величието на героите, които сте.

И какво точно напиране виждаш? Темата е създадена преди повече от две години и още е пет страници. И ако не пишеха т.нар. от теб некомпетентни, вероятно нямаше да има и толкова.

• Автор
преди 3 минути, bioid написа:

И ако не пишеха т.нар. от теб некомпетентни, вероятно нямаше да има и толкова.

и какво от това - трябва да набъбва ли? Никоя плява, дори и милион страници, няма стойността на едно качествено написано, защото би го оставил качествен и компетентен автор. 

И да - всеки може да даде началото на тема. И в нея да лъсне с поредните клишета. И като го питаш за нещо извън тях - и... почват измишльотините...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.