Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наука и Религия

Featured Replies

току-що, _ramus_ написа:

но е важно да напишеш как "ти си съгласен с него". :lol6:Невярващия!!!

Дали осъзнаваш, ако сега имаше подходящото инсталирано и работещо соц-икономическо, културно и материално Устройство на Цивилизацията................ какви достижения би имало и докъде биха се заровили хората-или онова, онези Неща , които биха ги наследили. Какво би се разкрило..............
  Аз знам как да го направя, знам как да организирам Света за да заработи като многообразна интелигентна планетарна  и интерпланетарна мрежа, нещо като <жива планета с разум>. Знам как, но това  ще иска много висока цена................. вие ще платите.

• Отговори 442
  • Прегледи 39k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...кажи го на Стив Джобс... ...Мир на праха му... ...тъй вярно...Зигмунд... ...слушам...

• отново грешка. Въобще че нещо няма значение, не означава че "няма значение за мен". Освен това последното въобще не означава че вие нямате значение ( вашата незначителност). Това, че само от няко

• Без такива хора светът отдавна да е загинал. И да, образите им са важни. Още от деца хората мечтаят да са герои. Да, далеч не всички успяват, но самият стремеж не е случаен. Той идва дълбоко от човешк

• Автор
преди 2 минути, laplandetza написа:

Аз знам как да го направя

подобни утопии доста хора се опитват да заиграят. Дори в това отношение си съвсем посредствен и сив.

Тук "спасители" на света, и решители на всички световни проблеми, дори сред КАЛДАТА има достатъчно. Спасителите... не им се занимава да се сетят кой ги гледа в огледалото, докато фантазират за "проблемите на света" и колко са светнати и сигурни как ще ги решат, как ги знаят...

Пред огледалото - сигурно ти вървят тия фантазии. За друго - не стават.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

подобни утопии доста хора се опитват да заиграят. Дори в това отношение си съвсем посредствен и сив.

Тук "спасители" на света, дори сред КАЛДАТА има достатъчно. Пред огледалото - сигурно ти вървят. За друго - не стават.

Спасители!?................ нещо пак не си разбрал.
Няма да Спасявам !............., но за вас е опасявам....... как ще стигнете Изхода?.........., а не дали.🙂

• Автор
току-що, laplandetza написа:

но за вас е опасявам....... как ще стигнете Изхода?

Аха... брей, ама как ще съм разбрал. Даже не го "осъзнавам" - добре че си ти - осъзнат и разбиращ... и загрижен за "изхода на другите" и за "цената им".

На едно друго място пък се цепеше как "ти си спокоен, щото"... :)

Нещо днес си в изблик. Така и така пиеш много лекарства - провери дали някое не си пропуснал... че се забелязва по "резултата".

Ресурса, потенциала,способности са налице. Има всичко за да направим Скока в Непознатото, което е принципно <безкрайно> 
 Липсват Воля, Култура, Материална <философия>, Глобална Идеология и все още няма развити предложения за <социални технологии> . 
  Разберете ме сега, колко важно е за такива като мен да ускорим Края на една дълга епоха в социкономическото и културно развитие , в Градежа на Обществото, да сложим края на сегашната примитивна система- т.н. корпоративен неолибералкапитализъм, на Пазара и целия Финансов инструментариум и машина. Тази Паразитна цивилизационна структ. ви забавя вече със столетия, време е да и турим край , като поемем към Икономика,Стопанство и Общество базирано на Ценностната Научна система за Ускорено опознаване на материя, добиване, търсене на занания и технологии, както и буквално <серийно производство> на най-разнообразни Нови форми и мрежи от носители на интелект. Това естественно обрича нашата цивилизация на своя логичен край, при наличие на Воля е съвсем възможно да запазим спомена за Нас в един или много Цивилизационни резервати или циклични контролирани <цивилизационни пускове>, както и ползване на Себе си като междинни Състояния в прогреса из световете.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Няма никаква предопределеност - това е просто твоят начин да защитиш начина по който си намерил "своето обяснения и описание" - според своя си проблем.  Което си е ок за теб си. Обаче тук тематата е в раздел ПСИХОЛОГИЯ, а тя се основава на познание и за да е налице такова, се изисква компетентност.

Как да няма предопределеност като именно генетиката определя височина, телосложение, включително и психика? Психологията търси логика в психиката, а психиката не е нещо отделено от тялото и наследствеността, защото точно определени неврохимикали и трансмитери се регулират от физическото тяло, а не от нещо отделено от тего. Ако тялото не функционира по правилен начин или наследствено му е предопределено заради гените да не регулира както в "нормалният случай" неврохимикали и трансмитери, тогава в индивида може да настъпи депресия и количествата и степента ѝ да не могат да се разрешат от никаква психология. Психологът може да каже, че някой е в депресия, защото като малък са го гаврили много и е загубил чувство за самочувствие и в крайна сметка не му върви в живота заради неща в детството, но няма да каже на клиента си, че вижда пред себе си нисък и грозен човек и за тези за проблеми със самочувствието му никакво количество терапии няма да му помогнат да се справи със социалните си или други лични проблеми. И дори въпросният клиент да добие сам познание за себе си, с какво му оправя това ситуацията като от самото познание проблемите не изчезват? А ако пък са му скапани механизмите в главата заради наследствени причини и депресията е тежка, колкото и познание и компетентност да му помага, психически той няма да триумфира, може би пък трябва "да му се брънке в главата, за да му се свържат наново кабелите" или пък то съвсем буквално.

Твоите си изразявания са си според теб си. Повечето така разбират 'форумите' - споделяме си какво си чувстваме, кво ни вълнува, какво ни изглежда... За емоционални цели - е чудесно, облекчително... защото това е част от т.н. "социални рефлекси". Но откъм практическа страна няма никаква стойност. Ама - СЪВСЕМ НИКАКВА.

Ако практическата страна се запълва с облекченията и личните вътрешни и чувствени движения - сигурно е ок. Но от гледна точка на познанието, на промяната, на технологията за такава промяна, за тактиката и стратегията на такава промяна... всичко това е едно голо нищо. Именно от тези две разлики произхождат и дълбоките дисонанси, които се пораждат сред емоционалнните момченца и момиченца, търсещи и намиращи сред КАЛДАТА средството да се почувстват по-добре и да получат облекчение, утеха, да си споделят сред самотата и обсебващото усещане че са неразбрани, че са самотни...

Аз не мога да говоря от името на всички, които пишат но нуждата на човек да споделя, за да търси облекчение, утеха и т.н., е обща на всички пишещи. И сам си го казваш, че от практическа страна нямат никаква стойност, защото после човек продължава да си е сам, загубен, депресиран и т.н.. Ти казваш, че преживяването може да е това, което може да промени, но това е в случай, че вярваш, че можеш да промениш "окабеляването" на мозъка с положителни приказки

преживяването на "един личен проблем" е онова, което може да бъде променено...

Защото за един ранен субект, това че е плешив, може да извор на огромни комплекси, докато за друг, съвсем същото въобще да няма такава стойност за него.

ПРЕЖИВЯВАНЕТО на проблемите като такива, ги прави драматични, ги раздува. В преживяванията се крие основата на самомагията.

Има хора с проблемни гени, с малформации, с наследствени заболявания... и НЕ са толкова в лична драматична постановка, колкото са хора, които са си ок с гените, физиологията...

Те може да не са в драма, но има такива, които са си в съвсем реална такава и никакви терапии и физиотерапии не им помагат за това, което им е кодирано в гените. Затова се почва с лекарства и т.н., ако всичко беше толкова лесно, нямаше да има самоубийства.

Има цели раздели за такива хора, но те си държат да се компенсират дори сред раздели, сред които става въпрос за познание, а то няма нищо общо с мераци, желания, потребности, комплекси... Познанието ги разглежда, анализира, прави дисенция на процеси, връзки и взаимодействия, създава схеми - всичко това за да се разработят концепции които да предложат изменения и решения.

=====================

НЯМА НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ за ЕМОЦИОНАЛНО РАЗРЕШЕНИЕ на никой проблем. Това е един от основните извори на драмите в емоционалното ниво. Позитивното самосугестиране е пряк провал на тия положения, но от друга страна - чрез терапевт доста хора се повлияват - как точно, и според какво - е съвсем друга тема, но така или иначе това е само маскировка на симптомите, а не е лечение на "болестта".

ЕМОЦИИТЕ не могат  да бъдат контролирани или управлявани от други емоции. Контрол на емоциите.. не е възможен от нивото на емоциите. Емоциите по принцип нямат никаква нужда от 'контрол' или да бъдат управлявани...

За ЕМОЦИОНАЛНИТЕ ХОРА дори и думичката "МИСЛЕНЕ" е компрометирана от техния начин по който си я определят. Така е и с "РАЗБИРАНЕТО'... Но извъм емоционалния свят и маймунките пред огледалата си, има и друга реалност, за други хора, които са израснали маймунката в себе си.

БЛОКИРАНЕТО сред ЕМОЦИОНАЛНИЯ СВЯТ, е лакмус че някъде, някога... нещо се е случило и естествените механизми за справяне с него не са били достатъчни за да го "асимилират" и израснат. Смисъла да се разкрие какво се е случило не е облекчителен, а да се даде "възможност" за събуждане на деятелен импулс към изменение, пък промяна... Ако го няма - безкрайни разкривания да са - си е пак това, и си остават само повторенията и измислиците.

Емоциите са също нещо, което до голяма степен зависи от гените. Със сигурност има гени, които контролират импулсивността, интензитета и други неща също и т.нар. емоционален свят. Дали ще израснеш над маймунката в себе си зависи и дали ще ти се позволи от генетиката да намериш в тялото си механизъм за самоконтрол, за въздържане и т.н. Има редица гени свързани с емоционалността и някои от тях са:

• 5-HTLPR - този ген кодира протеин, който регулира производството на серотонин. Серотонинът е невротрансмитер, който се свързва с настроението, тревожността и депресията.
  • DRD4 - този ген кодира рецептор за допамин. Допаминът е невротрансмитер, който се свързва с мотивацията, наградата и удовлетворението.
  • MAOA - този ген кодира ензим, който разгражда норепинефрина. Норепинефринът е невротрансмитер, който се свързва с вниманието, фокуса и стреса.

Разбира се генетиката не е единственият фактор за повлияване на емоционалността, но със сигурност е поне равна по важност и с другите фактори като околна среда и индивидуални преживявания. Колкото и положителна околона среда и индивидуални преживявания да си имал, не ти се гарантира здрава психика не работи ли в твоя полза генетиката.

преди 2 часа, Гражданин написа:

Емоциите са също нещо, което до голяма степен зависи от гените. Със сигурност има гени, които контролират импулсивността, интензитета и други неща също и т.нар. емоционален свят. Дали ще израснеш над маймунката в себе си зависи и дали ще ти се позволи от генетиката да намериш в тялото си механизъм за самоконтрол, за въздържане и т.н. Има редица гени свързани с емоционалността и някои от тях са:

• 5-HTLPR - този ген кодира протеин, който регулира производството на серотонин. Серотонинът е невротрансмитер, който се свързва с настроението, тревожността и депресията.
  • DRD4 - този ген кодира рецептор за допамин. Допаминът е невротрансмитер, който се свързва с мотивацията, наградата и удовлетворението.
  • MAOA - този ген кодира ензим, който разгражда норепинефрина. Норепинефринът е невротрансмитер, който се свързва с вниманието, фокуса и стреса.

Разбира се генетиката не е единственият фактор за повлияване на емоционалността, но със сигурност е поне равна по важност и с другите фактори като околна среда и индивидуални преживявания. Колкото и положителна околона среда и индивидуални преживявания да си имал, не ти се гарантира здрава психика не работи ли в твоя полза генетиката.

Гените се променят с течение на времето. От мисли,  постъпки , и от погълнатото , дори качеството на въздуха влияе на гените ....

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, laplandetza написа:

Разберете ме сега, колко важно е за такива като мен

Да, да - много е важно... за такива като теб... :)

Ще си изпееш рецитацията, докато тече кризата... Да надяваме да отшуми. Така става като не си пиете хапчетата, ей! Никой не ги слуша тия доктори, докато текат "гласовете отвътре" и почнат кризите. Обаче пък - сичките сте толкова ок. Толкова възвишени, вселенски мъдри, толкова просветени, информирани, опитни... колко работи сте направили, толкова много работи знаете, даже и предвиждате, то закони, нови физики...

преди 35 минути, _ramus_ написа:

Да, да - много е важно... за такива като теб... :)

Ще си изпееш рецитацията, докато тече кризата... Да надяваме да отшуми. Така става като не си пиете хапчетата, ей! Никой не ги слуша тия доктори, докато текат "гласовете отвътре" и почнат кризите. Обаче пък - сичките сте толкова ок. Толкова възвишени, вселенски мъдри, толкова просветени, информирани, опитни... колко работи сте направили, толкова много работи знаете, даже и предвиждате, то закони, нови физики...

Кой е възвишен, какво му е възвишеното да спреш някой боклук да се катери по стълбата, правил съм го и не съм станал или съм се почувствал <висш> , дори не почувствах ............... онова чувство - < за добре свършена работа> , нищо. 

Правим каквото можем, никой и нищо не изисква да надскочим разумното.

Ти продължавай да се кокошиниш и биболиш...........пилешка ти е съдбата........... сготвен и поднесен .

• Автор
на 1.12.2023 г. в 21:41, laplandetza написа:

пилешка ти е съдбата

да, да. Кризата май затихна. Глупостите - също затихнаха. До новата криза, до новото "избликване" на делюзии. Иначе "боклуците" дето се катерят по стълбите... Та куршумчета между веждите ... та революционни повествования, заедно с "нова физика" и "знам как да направя човечеството щасливо"...

Като натисне отвътре шоглавото... и почва изливането на недоумици, нелепости, бомбастични изхвърляния и велики изцепки. Няма по-велики от комплексарите. И сред форума така рязко се открояват с "тази диагноза" няколкото мъжки автори на никове, барабар с една "вселенска любовчийка" - да ги краси. :) Тя даже и "ловувала " - най-вече баламурници...

Е - некои ловуват еноти, други - риба-тон, а трети - баламурници. Жадните си търсят "водица" от каквото и където дойде.

на 1.12.2023 г. в 21:41, laplandetza написа:

пилешка ти е съдбата

Ми ни можи... :lol6:Всеки не може да е като теб - герой, спасител, познавач, скромен, преходен... но с геройска съдба и предаващ послания на човечеството сред свободни анонимни форуми ( по време на обостряне на кризите)

преди 29 минути, _ramus_ написа:

да, да. Кризата май затихна. Глупостите - също затихнаха. До новата криза, до новото "избликване" на делюзии. Иначе "боклуците" дето се катерят по стълбите... Та куршумчета между веждите ... та революционни повествования, заедно с "нова физика" и "знам как да направя човечеството щасливо"...

Като натисне отвътре шоглавото... и почва изливането на недоумици, нелепости, бомбастични изхвърляния и велики изцепки. Няма по-велики от комплексарите. И сред форума така рязко се открояват с "тази диагноза" няколкото мъжки автори на никове, барабар с една "вселенска любовчийка" - да ги краси. :) Тя даже и "ловувала " - най-вече баламурници...

Е - некои ловуват еноти, други - риба-тон, а трети - баламурници. Жадните си търсят "водица" от каквото и където дойде.

Ми ни можи... :lol6:Всеки не може да е като теб - герой, спасител, познавач, скромен, преходен... но с геройска съдба и предаващ послания на човечеството сред свободни анонимни форуми ( по време на обостряне на кризите)

Комплексари-нонпулсаруи  и кравари -фараони,пирамиди, геррръп-геттъп , куче влачи рейс-диря няма ей!.............търси го скрития злодей---------- виртуални бордей.........

Ползвам те като пощенска кутия за пИсмо, Писмо до Побратимия........ до преПодобните на Демона с &на Острието.
 ГСЗ-глобалната система за сигурност е в ход - расте и се развива, постюовека в нейната мрежа се заражда........с малки стъпки брстя и сестри......... с малки но безбройни и редовни нека заразим Мрежата и дадем от дъхът на Демона..............:emoji_natur-85:

• Автор
преди 2 часа, laplandetza написа:

ГСЗ-глобалната система за сигурност е в ход - расте и се развива, постюовека в нейната мрежа се заражда........с малки стъпки брстя и сестри

да, да... кукуригите петликат, така е. Добрата новина е, че хапченцата навреме оправят и ГСЗ и ТКЗС, Мрежата Демоните, че братята и сестрите. Така, че... облекчението дебне отсякъде.

Клишенцата все повече се редят, братятя и сестрите - вече е отживелица. Вече се казва наобратно :lol6:Но е сектантско да не се споменават лелите и чичовците, татковците и майките... Особено майките - те, както народа е акцентирал - са най-важни и най-споменавани сред емоционалните негативизми...

Героите и вселенските щастливци, спасители, защитници, борци за правда, духовни будители - има теория защо са толкова важни тия клиширани образи, за да се играят толкова упорито от "колегите с ТАЯ диагноза"...

Има и някои "дълбоки" концептуални различия, обаче... Единия герой вселенски и духовно "развива" и спомага на бедните хора да подскачат към висшите сфери за да си спестят многото прераждания.

Докато друг форумен отворко, припиликва десетилетие че спасението на света е да "осъзнаят малките душици" че са кукли на конци и че да станат добри и да са "блажени" има "будистки" начин и е най-важното да се спасят.

Има и следващ форумен отворко - той е акцентирал "вечността", с условието за добрини "от време на време" и малки удоволствия е гарантирана вечността и бог го е избрал за да донесе именно "тази блага вест". ( и не - да не посмее някой да му завиди на това че е "избран"... :)  и най-вече че "вечността" въобще не гарантира подходящо образование, дори и основно. Така че двойкаджиите им е обещан рая... )

Героят в сянка, докато революционерства и се бори с демоните, мрежите и изнасилва свободите, е вестител на новата физика, с която ще е като джедаят Люк Спалмокър... На него "силата" му е че ползвал форума за пощенска кития до "неговите побратими"... Те, горките явно още мейли си нямат - за да не ги разкрият техните врагове...

има и други варианти... но тези са най-шумните и с най-честа активна фаза с пристъпи. И тук-там са и смешни... Най-парадоксалното е, че всеки един от тия си настоява че именно неговото е "разумното решение", че има потвърждения, доказателства, че всичко е дори "логично"... А иначе - "истината била една" :) и си е "част от симптоматиката". 

преди 42 минути, _ramus_ написа:

....

Ти си ми пилешката Пощенска кутия. Аз имам много такива, обвивки без мозък. От тази Биболска пощенска кутия съм във връзка с местни <приятели> и местния форумен милиционер.
  Аз съм едно от безбройните въплащения на Демона , онзи от звездите с бляскавото ослепително острие. Онзи който е призван да заличава светове и цивилизаци и да създава  такива, всичко зависи от Коя страна на Бляскавото острие сте се поставили !
      < Войната> на, за  Световете никога няма да има край !
       Задачата> Да инфилтрираме Мрежата на системата , инструмента, машината на онези, които не желаят да отстъпят с мир, не дават път за едно стабилно развитие.Трябва да ги <заразим> и проникнем в тяхната Технология, като целта е да се превърнат в достойни носители на Разум, т.е. да създадем едни истински Богове, не от Книгите.

• Автор
преди 4 минути, laplandetza написа:

Аз съм едно от безбройните въплащения на Демона ,

пак кризата е в подем... :) Айде наново, но този път с леки театрални разнообразия - вече се разкриват задачите на "достойните носители на разума", и че са "фабрика за богове".

Някой да сигнализира социалните служби... тая старчесна немощ и сенилност напират да преминат във филми за подрастващи... Не знам кой сезон тече, но епизодите са доста банални и от зрителите е останал само един... - автора-пациент.

Най-после някой по-сериозен участник да си заяви симптоматиката по-ясно, по-детайлно... За което много благодаря - все пак раздела предполага именно клиничните случаи да се заяват и разкрият.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

....

Спящия милиционер от форума, да почва да пише доклада.
  Промените няма да се случат само с хора и от хора. Скоро ще има глобално закониодателство с което да се криминализира създаването на Ядра - <машиннно изкуственно съзнание> което в комбинация с изчислителната мощ на компютри и т.н. свързани невронни мрежи, както и огромните бази данни , както и ако влези в симбиоза с генерат. изкуствен интелект, това чудо ще бъде с огромен потенциал, надскачащо невъобразимо Човек, дори  работата на стотици хиляди и милиони хора , ако можеха да се синхронизират и впрегнат Заедно.
Машинно изкуственно съзнание вее създавано и създадено, който е запознат, знае, че може да се изгради дори от отпадани материали и може да се проектира с огромно разнообразие, като Прияртел. като Враг................ според Желанията. 
Почвайте да правите такива Ядра ........... в крайна сметка все някоя ще оцелее за да впрегне Мрежата.

• Автор
преди 11 минути, laplandetza написа:

Почвайте да правите такива Ядра

:baby4::emoji_objects-148:Направо ги почнахме... :min01:Духовният ала-бала-йогин да се заеме с "периферията" - че то само с ЯДРА не става.

Героите и вселенските щастливци, спасители, защитници, борци за правда, духовни будители - има теория защо са толкова важни тия клиширани образи

Без такива хора светът отдавна да е загинал. И да, образите им са важни. Още от деца хората мечтаят да са герои. Да, далеч не всички успяват, но самият стремеж не е случаен. Той идва дълбоко от човешката същност. А и много герои остават незабелязани от масите. Но това е друга тема. Светът няма нужда от влечуги примиряващи се с нищетата си и отричащи героя/бога в себе си. И колкото и тези образи да са обвити в илюзии, да не се разбира цената и жертвата нужни за да се реализират, те все пак сочат пътя пред човека. Друг път няма. Или по-точно той е връщане към животинското. А принизяването образа на героя е нормално за неразбиращото и безчумствено влечуго.

• Автор
преди 31 минути, Just a Stranger написа:

Без такива хора светът отдавна да е загинал.

да, да... :) Светът, без вас - картонените "герои" по форуми, направо "отдавна е загинал"...

Изтрещели от всички страни - сплотете се и си уточнете единен филм, единна и поне сходна приказка, че тия лични напъни само разводняват и провалят геройския статус.

И не се мотай - почвай я "периферията", че "професорът по новата физика" вече зададе "ядрата". Шъ го слушате бре... щом ви показва "програмата". Така, че - действай и не се мотай.

Виж там - будисткия ти съратник - той да уреди куклите и конците, докато "Избрания" ви изчисли "добрините" и уреди въпроса с "вечността".

Учителката да не се мотка и тя - айде по-сериозно, моля ви се... Висшите същества вече зоват - иде духовното възраждане, удари часът ( макар минутата и секундите още не са ясни).

преди 59 минути, _ramus_ написа:

:baby4::emoji_objects-148:Направо ги почнах....

Днес един говори, утре друг, в други ден трети може да му дойде времето да Действа без да говори................ каква е разликата между Форумния новий <маркс> и  действения лейтенант, капитан революционер направил някъде преврат в Африка, Азия или защо не затрил ръководството на някоя <военнокорпоративна задруга> в нечии <служебни подземия>............... разликата е основно в <точното врме> и подходящата Събитийност..........
  Така вървят нещата от как свят светува и ще продължат докато тази <цивилизация> все още е свързана с животните- т.е. на човекоживотните.

• Автор
преди 19 минути, laplandetza написа:

Днес един говори

никво говорене - действайте, но не забравяйте хапченцата, и то навреме. Важно е, другото така или иначе "вървят нещата откак свят светува" и Поредния ще си излее поредната си проповед, послание, завети и заръки към човечеството.

Горд съм че съм сред виртуален анонимен форум, с толкова загрижени, възвишени спасители, защитници, борци за правда и решители на световните проблеми на човечеството.

Сред всички послания и парадни проповеди са налице призивите и запомнянето че "добре че ви има, без вас няма как, друг път няма, откак свят светува  е така"... Щото... те комплексите и нарцисизма чудесно се преплитат сред някои типологии травмирани ( преди всичко от мъжки пол, без значение са вторичните полови белези :) )

преди 19 минути, laplandetza написа:

каква е разликата между Форумния новий <маркс> и  действения лейтенант, капитан революционер направил някъде преврат в Африка, Азия

никва разлика... освен че форумния тарикат е обикновен страхлив лигльо, сгушен сред виртуала пред монитора и делюзиите си колко велик ( форумен Маркс), само защото някъде, някога не е успял да преживее екзистенциалните си "изпити".

Единия възхвалява баналния клиширан социален идеал за "героите", докато за другия нямало разлика между форумната сянка и "действения революционер", за който явно форумните изтрещявания са му достатъчни.:baby:

преди 36 минути, _ramus_ написа:

да, да... :) Светът, без вас - картонените "герои" по форуми, направо "отдавна е загинал

Защо извърташ написаното? Това показва нищета и безпомощност. Кой е герой има кой да прецени, често след време и след много отричане и осминане преди това. Самите герои рядко си се представят такива - те извършват делата си не заради геройството...

Самото геройство следва да е на почит, но нищожествата издигате на пиедестал нищожността. Тя е по-близка и леснодостижима. А героизмът, вижда се, омразен. Никой тук не се вживява като герой, но защо да не бъде скълъпена фабула, покрай която да се осмее както геройството, така и някои от  участниците? Важното е на влечугото да му е весело и да се вживява като много интелигентно. А духовността там, в неговата "интелигентност" не присъства.

• Автор
преди 38 минути, Just a Stranger написа:

Защо извърташ написаното?

:) Ау - не ти се вързвам на проповедното послание ли?

Написаното ти е поредния брътвеж на изтрещял форумен пъзльо, скрит зад анонимността на виртуала и бръмчащ заради съвсем лични фантазни щения.

Да имаш други претенции... само защото си плещиш дежурните социални клиширани идеализми - малко си се объркал. Но пък ти си си така по принцип - доста объркан де, докато се вживяваш на възвишен идеалист, над простите влечуги...

Таман така да се изредите - професора с новата физика, дето се изживява на "виртуален МАркс" и след него проведника на геройските идеални несбъднати фантазии на тийнейджър.

преди 13 часа, _ramus_ написа:

... фантазии на тийнейджър.

Въпросните фантазии са за други плътски желания, а не за духовни неща. :) 

Така, че при мнозина има сбъркана представа за идентичност, а не че си фантазират. 

Отделно, то, за духовността е важно въображението, т.е. с наличната действителност какво може да направиш, а не с мисълта каква е действителността. = Имаш тяло, имаш сетива, но имаш и ръце, крака и други неща. Ползвай ги по предназначение. Мозъкът е предназначен да твориш! = Колкото и да показваш какво има в него, т.е. какви познания има, то ако те нямат еквивалент в този свят, то е безсмислено да се надяваш, че ще ги постигнеш след като се преродиш. :) 

Това е заблудата в която определени хора живеят. = Очакват, очакват, очакват .... но все са разочаровани, разочаровани, разочаровани ..., и всичко това не е заради познавателните им способности, а защото единствено което умеят е да си мърдат пръстите, било то на ръцете или краката. Уви, за да стане нещо, то първо трябва да се вдигне. = Другото е имитация или по друг начин изказано е лицемерие.  

• 2 седмици по-късно...
преди 46 минути, _Aumi_ написа:

1. Смъртта на ученика, добро ли е за неговите родители?

2. Добро ли е да градиш щастие върху нещастието на други?

1. За неговите родители е било изпитание. Нищо друго!!! 

1.а. Въпреки, че за тях е трагедия, то са направили добро дело!!! = Дали са шанс на някой да живее още в този свят! 

2. Уви, този въпрос трябва да зададеш към човека или човеците който/които е/са получил/и органите. 

2.а. Отделно казано, то, няма как да разберем дали родителите са нещастни. Що се касае за смъртника, то той вече е на по-добро място, където определено не му е нужно да е нещастен. ;) 

преди 14 минути, dioib написа:

1. За неговите родители е било изпитание. Нищо друго!!! 

Това е огромна трагедия, и няма нищо по-лошо на този свят от загубата на дете. 

преди 15 минути, dioib написа:

.а. Въпреки, че за тях е трагедия, то са направили добро дело!!! = Дали са шанс на някой да живее още в този свят! 

Никой не знае кога това което си мисли, че е добро, дали наистина е добро.

Не знаем в бъдеще хората, на които са им присадени тези органи, какво ще направят. Дали животът който им се подарява, ще е изпълнен с добри дела.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.