Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наука и Религия

Featured Replies

преди 3 минути, _Aumi_ написа:

Дали животът който им се подарява, ще е изпълнен с добри дела.

Ауми ... какво лошо може да направи един инвалид?! 

• Отговори 442
  • Прегледи 39k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...кажи го на Стив Джобс... ...Мир на праха му... ...тъй вярно...Зигмунд... ...слушам...

• отново грешка. Въобще че нещо няма значение, не означава че "няма значение за мен". Освен това последното въобще не означава че вие нямате значение ( вашата незначителност). Това, че само от няко

• Без такива хора светът отдавна да е загинал. И да, образите им са важни. Още от деца хората мечтаят да са герои. Да, далеч не всички успяват, но самият стремеж не е случаен. Той идва дълбоко от човешк

току-що, dioib написа:

Ауми ... какво лошо може да направи един инвалид?! 

В какъв смисъл инвалид? Инвалидът обикновено се приема за човек ограничен в движенията си.

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

В какъв смисъл инвалид? Инвалидът обикновено се приема за човек ограничен в движенията си.

И мислиш, че след като е получил нов орган вече не е инвалид ли??? :) 

Ауми ... Бъди жива и здрава и прави Любов!!! Какво пак си се завряла в нещастието на другите??? 

Какво, няма ли с кой да си щастлива в тези дни, моменти или и  ти като ИИ си в депресия??? :) 

преди 1 минута, dioib написа:

И мислиш, че след като е получил нов орган вече не е инвалид ли??? :) 

Ауми ... Бъди жива и здрава и прави Любов!!! Какво пак си се завряла в нещастието на другите??? 

Какво, няма ли с кой да си щастлива в тези дни, моменти или и  ти като ИИ си в депресия??? :) 

Декември е прекрасен месец!

Нека го напълним с положителни мисли и теми!:cheers:

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Никой не знае кога това което си мисли, че е добро, дали наистина е добро.

Важен е стремежът. Знанието за това кое наистина е добро,се учи с опита. Иначе, ако сме безразлични или лоши, не само няма да се научим на добро, но напротив.

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Не знаем в бъдеще хората, на които са им присадени тези органи, какво ще направят. Дали животът който им се подарява, ще е изпълнен с добри дела

Не е нужно да знаем. Каквото и да направи в бъдеще дареният с орган, то си е за негова сметка. Иначе по същата логика родителите трябва да носят кармата за действията на децата си, защото когато ги раждат не знаят какво ще направят през живота си.

преди 6 часа, Just a Stranger написа:

Важен е стремежът. Знанието за това кое наистина е добро,се учи с опита. Иначе, ако сме безразлични или лоши, не само няма да се научим на добро, но напротив.

Не е нужно да знаем. Каквото и да направи в бъдеще дареният с орган, то си е за негова сметка. Иначе по същата логика родителите трябва да носят кармата за действията на децата си, защото когато ги раждат не знаят какво ще направят през живота си.

А знаеш ли в какъв мръсен бизнес се е превърнало донорството и трансплантацията, и колко хора и деца биват убивани ежегодно за органи?

https://pik.bg/първо-в-пик-и-"час-пик"-шокиращо-разследване---черен-бизнес-с-човешки-органи-се-ви-news320926.html

преди 51 минути, _Aumi_ написа:

А знаеш ли в какъв мръсен бизнес се е превърнало донорството и трансплантацията, и колко хора и деца биват убивани ежегодно за органи?

https://pik.bg/първо-в-пик-и-"час-пик"-шокиращо-разследване---черен-бизнес-с-човешки-органи-се-ви-news320926.html

Дядо ми - лека му земя - му се спука апендисита , но той не даде да му правят операция щото Библията забранявала и умря. А сега хората бизнес правят с органите . 

Да се спаси живот за сметка на друг живот , въобще не е хуманно , но всеки си има морал и разбиране .

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Да, знам. Но това какво общо има с доброволното и безвъзмездно даряване на органи? Ако някой реши да си продаде бъбрек за пари, това вече е друго и тогава последствията ще са тежки. Не се наемам да кажа колко, защото купуващият органа може да няма друг избор, а и да е примерно за детето му. Но все пак мисля, че ще има негативен краен резултат за него. За случаите на недоброволно "даряване" предполагам е ясно какви са в същността си.

преди 12 часа, _Aumi_ написа:

Декември е прекрасен месец!

Ти какво правиш??? 

Не мисля, че дали е декември или .. = но ти все посягаш към познанието. Защо??? 

Отгоре на това съм забелязал, че гадаеш ... :) = а не знаеш!!! ;) 

Няма как да знаеш истината, но си обидено, че Ошо знае ... :) = което не е истина, а твоя изява тук!!!

= Това е "завой" = "КУ"рвенскъ оостъпкъ!!! = Не си православно ил праведна!! 

ОК, ме ми е все инъкъва с кой ще се тъкъвъм, но ти момаш ли чест??? Едва ли!!!

преди 1 минута, dioib написа:

Ти какво правиш??? 

Не мисля, че дали е декември или .. = но ти все посягаш към познанието. Защо??? 

Отгоре на това съм забелязал, че гадаеш ... :) = а не знаеш!!! ;) 

Няма как да знаеш истината, но си обидено, че Ошо знае ... :) = което не е истина, а твоя изява тук!!!

= Това е "завой" = "КУ"рвенскъ оостъпкъ!!! = Не си православно ил праведна!! 

ОК, ме ми е все инъкъва с кой ще се тъкъвъм, но ти момаш ли чест??? Едва ли!!!

Идват празници, отидете се забавлявайте стига сте се джафкали! 

току-що, Емил Костов написа:

Идват, но ... тя е самотна Емо ... ;) = Оставам аз!!! НО, аз не съм с лопатата. а с правите слова!! = То ти ...хард ... ми ... оди ти ... я дърт пергих въ .. :) = Нямам инструментъ въ ... = Грабвай не лопатат, а киркътъ въ ... :) мх ... тести специалисте ... :) 

• Автор
преди 15 минути, Емил Костов написа:

Че те се забавляват като се "джафкат". :)

И...??? какво като дойдат празници... или какво толкова като  се забавляват - идват и си отиват (празниците и забавлението и празните приказки и заигравки), кое ги прави толкова важни... и за/според кого?

преди 1 час, _ramus_ написа:

за/според кого?

Ти богат ли си или не? 

За богатият не е празник, а е да си изпрзни джобовете, а за другите ... е празник да имат на масата нещо/ 

Празен ден е за този, който не знае какво да прави с него.

Това, че много предпочитат да са 'тук" = значи определено е празен ден, т.е. празник иначе опредлелено не ща "тук". :) 

Сам човек и самотен човек са различни неща. Тук сме само самотници. Това обаче не означава, че сме сами. ;) 

Богат човек е този който покани на празниците, а не скита на вън или "тук". 

Та, признай си, че не си богат!!! Все още не си пра пра родител нали??? :) = Затова и тука се правиш на родител, т.е. съмняваш се, че си направил децата си!! :) = На това му викам аз нещастен човек! :drums2::lol6:

преди 11 часа, _ramus_ написа:

Че те се забавляват като се "джафкат". :)

И...??? какво като дойдат празници... или какво толкова като  се забавляват - идват и си отиват (празниците и забавлението и празните приказки и заигравки), кое ги прави толкова важни... и за/според кого?

То едно забавление, та нямам думи! 

преди 11 часа, dioib написа:

Идват, но ... тя е самотна Емо ... ;) = Оставам аз!!! НО, аз не съм с лопатата. а с правите слова!! = То ти ...хард ... ми ... оди ти ... я дърт пергих въ .. :) = Нямам инструментъ въ ... = Грабвай не лопатат, а киркътъ въ ... :) мх ... тести специалисте ... :) 

Ти си ясен, че си изперкал вече.

преди 14 часа, Anzhel Dimitrov написа:

но той не даде да му правят операция щото Библията забранявала и умря.

Няма такова нещо в Библията.

на 18.12.2023 г. в 9:15, _Aumi_ написа:

И с някои други неща... :)

преди 17 минути, bioid написа:

Няма такова нещо в Библията.

И аз знам че никъде не пише. Но така му казали поповете на младини, че било грях да ти правят операция , и той го сметнал за истина. Лекарства от аптеките също не вземаше ,защото било грях . 

• Автор
преди 5 часа, bioid написа:

Не знам. Съмнявам се така да са му казали поповете, но е възможно.

няма нужда от съмнения... :) Има си такава религиозна доктрина. Тя не е православна, нито католическа... Тук сред форума има един от тях, дето се опитва да трупа тарикатски точки.

Така, че само един вид "попове" ръсят тия глупости, но въпроса е, че това говори за нивото на "повлияните".

Все пак - всяка намеса в "божиите дела" е богохулство. Така, че не трябва да има друго "лекарство" за оздравяване от каквото и да било, освен молитвата и опрощението. Ако бог бил решил според "плана си" да си жив, ще си жив. Ако е "решил да си болен" - ще си болен... Всяко ползване на лекарство или лечение - било намеса на дявола, защото така се променял божествения план...

Независимо че такава крайна доктрина имат някои протестантски секти , в самото християнство има подобни крайни проявления. Все пак - религиозността не отговаря за крайните психични отклонения, просто подобни субекти намират най-лесно утеха именно в религиозните приказки. Но психичните им девиации дават резултат, който умерените хора наричат "фанатизъм, фундаментализъм и радикализъм".

Девиантите до каквато идеология да привидят пристан, задължително стигат и в нея до девиация. Форумът тук, с раздела си за "религия" е чудесен пример за изразеното.

В този смисъл - не са проблемни доктрините. Докато имат следовници - ще ги има и ще са примери за човешките възможности за самозаблуда и степените на изтрещелост, когато става въпрос за психично оцеляване и... "спасение".

преди 22 часа, Търсещ истини написа:

Една психиатрична версия.

Ако приемем, че Исус е бил отглеждан от майка си сред маниакални идеи, че е божи син, става разбираемо, че реализацията му като дърводелец е невъзможна. Тръгва да проповядва, че носи нов закон, а месианството сред евреите е традиция, благодатна среда. Маниакално вярва, че евреите ще го последват и е подкрепян от бога, следва реалистичната му екзекуция, която, както и при дон Кихот го води до отрезвяване, че никаква жертва, никакво изкупление не е направил. 

При тази версия, Исус е повече за съчувствие заради биполярното му разстройство, което във фаза мания е много очарователно. По същия начин симпатизираме и на дон Кихот. Все пак и Сервантес има еврейски корен.

Тази версия е напълно невярна!!! 

Това е поради грешното ти "приемане"! 

Фактите са: Той е отгледан от Пастрока си!!! = Нормално е да му е чуждо дърводелството след като майка му на определена възраст казва, че е с царско потекло. 

Не може да му се "предписва" мания и да се оприличава на дон Кихот!!! :) 

Отделно, да му се поставя с лека ръка, че е имал биполярно разстройство. :)

Най-смешното обаче е, че ти му съчувстваш! :laughing5:

преди 1 час, dioib написа:

...

Фактите са: Той е отгледан от Пастрока си!!! = Нормално е да му е чуждо дърводелството след като майка му на определена възраст казва, че е с царско потекло. 

Няма факти да е имал пастрок.Ние не знаем. Възможно да е бил баща му и е <припознал> сина си, не съм се ровил, ако разликата между Мария и Йосив е голяма, друга традиция при много от семитите е Бащата да се жени за вдовица на някой от синовете си и припознава децата, същото и с много близки роднини.  За сега не е ясно.Не е и толкова важно. Изобщо Исус и баща му , Неговия Бог и еврейския бог са посочени на суеверните, малки хора и те го приемат, щат-нещат през поколенията като Богоотвод на техните страхове, надежди, болки и примитивизъм.

• Автор
преди 5 минути, laplandetza написа:

За сега не е ясно.Не е и толкова важно.

ми да - но не ти попречи да си изпишеш измишльотините и нагласациите си, нали? Все пак някак си ... що да не ги споделиш и да ти олекне?

преди 9 минути, _ramus_ написа:

ми да - но не ти попречи да си изпишеш измишльотините и нагласациите си, нали? Все пак някак си ... що да не ги споделиш и да ти олекне?

Да ми олекане.......... ами не съм препил, не ме боли глава. нямам подут корем, не съм напрегнат, нямам притеснения и пр. мъки.......какво да ми олеква.
  Споделям си мислите тука в тоя форум, не ми пука за разни пернати бибоести индивиди търчащи из форумите, тея са за Фермата и Академика от Банкя--------булйо-булйо......... ей ти булка с 200 !.................скорост към то про100Киро на кристали ипр. комиксни герои.

• Автор
преди 54 минути, laplandetza написа:

Споделям си мислите

ти си единствения за когото това са "мисли". :) Става моделно повторение всеки изтрещел да фантазира колко и как "споделял" и как настоява и се надява колко ценно, важно и нужно на други.

И да - "споделя се онова, с което разполагаш", което говори достатъчно какъв ти е пълнежа...

И когато пишеш 'за какво да ми олеква" първо се сети - каква ти е мотивацията, стига да си в състояние да си откровен и да не си в криза.

преди 8 часа, dioib написа:

Тази версия е напълно невярна!!! 

Това е поради грешното ти "приемане"! 

Я направи едно циганско колело. Хоп!

преди 9 часа, _ramus_ написа:

ти си единствения за когото това са "мисли". :) Става моделно повторение всеки изтрещел да фантазира колко и как "споделял" и как настоява и се надява колко ценно, важно и нужно на други.

И да - "споделя се онова, с което разполагаш", което говори достатъчно какъв ти е пълнежа...

И когато пишеш 'за какво да ми олеква" първо се сети - каква ти е мотивацията, стига да си в състояние да си откровен и да не си в криза.

Хмм, болен човек, психоБиболя. Приличаш на някакъв празнословец пиещ лекарства................., който не ги пие редовно.

Дай ми основание да те зачитам като един мислещ човек...........................

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.