Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наука и Религия

Featured Replies

Така е. Няма друг такъв като теб тук...

• Отговори 442
  • Прегледи 39k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...кажи го на Стив Джобс... ...Мир на праха му... ...тъй вярно...Зигмунд... ...слушам...

• отново грешка. Въобще че нещо няма значение, не означава че "няма значение за мен". Освен това последното въобще не означава че вие нямате значение ( вашата незначителност). Това, че само от няко

• Без такива хора светът отдавна да е загинал. И да, образите им са важни. Още от деца хората мечтаят да са герои. Да, далеч не всички успяват, но самият стремеж не е случаен. Той идва дълбоко от човешк

току-що, _ramus_ написа:

и какво от това - трябва да набъбва ли? Никоя плява, дори и милион страници, няма стойността на едно качествено написано, защото би го оставил качествен и компетентен автор. 

И да - всеки може да даде началото на тема. И в нея да лъсне с поредните клишета. И като го питаш за нещо извън тях - и... почват измишльотините...

Аха, в твоята глава е ливадата с плява.Едни и същи психодиспансерни брътвежи тип Едвин Сугарев без лекарства.

току-що, _ramus_ написа:

..

след изтрещелия, дето го е избрал бог, твоите фантазии се явяват бледи сенки. Оригиналността ти остана някъде във героичния ти образ на смелчага... Кофти малко за образа, с който толкова години го ползваш сред виртуала.

Интересно е, че от зъболекар се вживяваш и на психиатър... Пак добре - щото героят ти е и физик, биолог, вирусолог, идеолог, вселенски мъдрец и провидец за "великото бъдеще"... И най-вече - каузата, на тия преди теб... и колко си ок, колко си спокоен, балансиран...

Що сте толкова повторяеми и скучни изтрещелите, се питам... Сигурно е заради духовността и величието на героите, които сте.

По форумите  се ползват литературни и митологичнуи провокации, подобни заигравки.

Ами ............ някои биха казали , че съм велик...........нямаш си на идея какво бях и какво направих. За такива като мен е от значение Как ще си отидат , по тая причина с възраст и болести, слабост съм длъжен да запазя онова което имах и да го отнеса с мен. и то да е видно за когото съм предвидил.

• Автор
преди 39 минути, laplandetza написа:

че съм велик...........нямаш си на идея какво бях и какво направих.

Въобще не ме интересува и никой не го интересува - ти попита ли някого сред калдата - ИНТЕРЕСУВА ЛИ ВИ КОЛКО СЪМ ВЕЛИК, какво бях и какво направих... и какво за мен имало значение и как ще си отида, как ще пазя нещо си, щото трябвало да бъде видно.

Направи си тема и си спиши личните мемоари, като толкова те напира отвътре. Тук на идиотия и шизофрения реколтата е прилична, но проблемът е, че никой с тия диагнози не се интересува от другия... щото за личния филм има място само за автора си. Всичко останало са негови построения... и двама няма как да се реализират, какво останало за повече.

Революционни и бунтарски филми - са направо банални клишета щото много тийнове блокират в тия етапи и цял живот го играят на бунтари, додето компенсират блокажа си.

Личния ти филм въобще не интересува никого и ще си отиде заедно с автора си. Това става със всеки филм, и всеки автор, дето се е сгушил сред него.

току-що, _ramus_ написа:

......

и цял живот го играят на бунтари,...

Лошо ли е да си бунтар? Би ли било грях да пуснепш по една сЪчма между близките очички ............ примерно на некой мастит трилионер , скрит на сянка из пердетата на <инвестиционни фондове> и  приятелски милиционери. Ей го на , рзбонтувал се някой и ................... направил белята с трилионера.

преди 11 часа, Гражданин написа:

Как си получават заслуженото насилниците, убийците и т.н.?

В тоя или оня свят?!

Понеже сме в раздел психология, то не ще споделя за оня. Отделно, че в "откровението" е описано. 

В тоя пък -> Гражданин си, трябва да знаеш. 

По-скоро се опитай да спориш с някой, който  счита, че има ад и той да ти обясни: Как има Ад?! -> Кой от насилниците, убийците и т.н. се е свързал с него и му е съобщил, че е в ада?! :) 

Това дали е атеист може да го потвърди само той, което явно няма да направи, за да види на всеки реакциите. 

Той не хули Бог, а вярващите в различното на неговото. ;) Атеистът е откровен, т.е. споделя, че е такъв. Не крие и определено е прагматик. Примерно: Той не би спорил и/или дискутирал теми в раздел "Религия, мистика, езотерика". = Него не го интересуват божества и/или Бог. 

Въпросът е защо някой си прави труда да убеждава друг в своите вярвания и с каква цел?

Първо това не е труд! Уж си гражданин, а и ти показваш в тоя случай, че не владееш български. = Задал си неправилно въпроса. 

Въпреки това: Някои са настоятелни, за да променят поведението на другите. Те не се опитват да убедят другия, а да лансират (популяризират) своите вярвания. Целта им е да приобщят различно вярващият към своята кауза и/или Църква, по-общо изразено, към общността в която те изповядват съответната вяра. Във всяка религия или ерес е различно. Някои са консервативни, други агресивни, а има и пасивни, т.е. методите които ползват се базират на канони застъпени в техните вероучения или възприети техники прилагани от техните учители. 

Заглавията на темите при такива дискусии не са от съществено значение, защото мненията могат да залитнат навсякъде.

Това изречение е написано непрокопсано.

Има първо тема! После е дискусия по нея или не. Дали ще има съществено значение е без значение, а мненията, да, може да увличат темата в различни посоки. = Заглавието на темата може да е строго дефинирано, но може да е и "отвеяно", т.е. да е провокативно с незнайна цел. 

Науката си мисля, че винаги ще е на поне крачка след религията. Ролята и е евентуално след време да обясни, постави в рамките на вече точни закономерности и правила, всичко това, което религията преди това е подсказала. Истината надхвърля всякакви представи и възможности за разбиране и осъзнаване. А първите стъпки в нови области няма как да бъдат подплатени с доказателствата и сигурността, която науката се опитва да даде. Добре познатата представа на знанието с окръжност и непознатото с всичко извън нея може да бъде допълнена с една малко по-голяма окръжност от познатото. Това е областта на доказуемото от науката. Трябва ли да оставаме слепи за останалото и да се правим, че го няма? Но пък егото трудно може да приеме, че с цялото си "велико" знание е само капка в океана. То трябва да е голямо, а съпоставяйки се с безкрайното, дори и само допускайки го, илюзията за величие ще рухне.

• Автор

преди 14 минути, Just a Stranger написа:

Науката си мисля, че винаги ще е на поне крачка след религията.

И по-големи глупости си писал... Свикнали сме и на мнооооого повече.

Добре все пак че религията ти направи интернет, компютъра, клавиатурата, мишката, смартфона и монитора - за да има да снасяш тия "бисери".

И това "мислене"... е прекалено претенциозно... но то всеки вярващ претендира че "мисли, че е разумен"... Даже пък и "истина" :), но така работят заблудите.

И дилетантите в науката почнаха да имат мнение по нея - и то с претенция... даже с предвиждане... Ама то - сред останалите глупости, какво да е.

Трябва ли да оставаме слепи за останалото и да се правим, че го няма? Но пък егото трудно може да приеме, че с цялото си "велико" знание е само капка в океана. То трябва да е голямо, а съпоставяйки се с безкрайното, дори и само допускайки го, илюзията за величие ще рухне.

Душко - и цялата тази изходица само и само да се спишеш отново като проповедник... :lol6:и с обръщение към миряните... Напира те отвътре, вероятно ти е несбъдната мечта да водиш миряни, да говориш пред тях, да ги оКУРажаваш, напътстваш, закриляш, защитаваш ... Синдром си е - сигурно е трудно да му устоиш, като все пак тук сред КАЛДАТА толкова години се вживяваш... къде другаде ще имаш шанс - като няма как да стане и на ужким по виртуала. Не че някой ти се вързва на театрото, но играта на осъзнавания и величието, значението и силата на вярването... Луда работа, ей, но от време на време е като комедийно шоу!

Науката си мисля, че винаги ще е на поне крачка след религията.

Това разбирам така:

• появява се необясним проблем.
  • религията казва "Това е творение на бога" и всички се успокояват
  • науката продължава да се чуди, да се опитва да го обясни, да реши противоречията в обяснението и все не догонва лесното обяснение, което вече хората са възприели
  • науката обяснява проблема и го прави възможен за решение и използване от човека. 
  • науката изпреварва.

Целият алгоритъм се повтаря за всеки нов необясним проблем пред хората общо. Когато проблемът е само пред учени, те действат с научните методи. Прим. ядрото на атома не дочака религиозно обяснение. Обаче построяването на пирамидите не минава без божествената помощ.

В съвремието вместо бог, религиозните си обясняват необяснимото с инопланетяни, технически чудеса и тайни знания. Важното е да има обяснение. Това успокоява в някаква степен.

• Автор
преди 15 минути, Търсещ истини написа:

Това успокоява в някаква степен.

ЗА неграмотните и когнитивно-немощните най-важното нещо остава емоционалното им въприятие.

В този смисъл за тях "ОБЯСНЕНИЕТО" има тясно емоционално значение да свали тревожността и донесе успокоение, сигурност, да изведе конфликта и намали страха. За да запазят това възприятие и за да го задържат идва на ход "вярването" и как е "истина".

Така се пораждат заблудите и самозаблудите - нуждата да се преповтори усещането за успокоение дава основание на несъзнаваното че е "намерило начина" и се превръща в автоматизъм.

За да се блокира провала на това и за да се запази на всяка цена - се подават сигнали към съзнанието и когнитивните му аспекти започват да генерират картинки, образни истории, да имитират логика, че даже и "доказателства". Всичко - само и само да се запази уловеният начин за сваляне на страховия фон, който застрашава психичния разпад на личността и влошава функционалността. Все пак - защитните механизми са призвани да запазят и поддържат стазиса, функционалността, баланса... и за тях няма никакво значение на каква цена.

преди 10 минути, Търсещ истини написа:

Това разбирам така:

• появява се необясним проблем.
  • религията казва "Това е творение на бога" и всички се успокояват
  • науката продължава да се чуди, да се опитва да го обясни, да реши противоречията в обяснението и все не догонва лесното обяснение, което вече хората са възприели
  • науката обяснява проблема и го прави възможен за решение и използване от човека. 
  • науката изпреварва.

Целият алгоритъм се повтаря за всеки нов необясним проблем пред хората общо. Когато проблемът е само пред учени, те действат с научните методи. Прим. ядрото на атома не дочака религиозно обяснение. Обаче построяването на пирамидите не минава без божествената помощ.

В съвремието вместо бог, религиозните си обясняват необяснимото с инопланетяни, технически чудеса и тайни знания. Важното е да има обяснение. Това успокоява в някаква степен.

Това трябва да се разбира в контекста на даваното от религиите. Тези частни случаи, които извеждаш, нямат връзка с религията. Религиите са системи от възгледи, които са свързани с определено време и етнос и излагат някакъв аспект от непознатото на хората. Всичко това се прави целенасочено и контролирано. Тези представи, че някой не знаел нещо и решил да го обясни създавайки религия са нелепи. 

• Автор

преди 10 минути, Just a Stranger написа:

Религиите са системи от възгледи, които са свързани с определено време и етнос и излагат някакъв аспект от непознатото на хората.

Пак измишльотини и пропагандни нагласации...

"Аспект от непознатото"... за някои "познатото" е "непознато" за други... Целият форум е пример за това.

Ти си чудесен пример колко е ялово и повърхностно онова, което си "опознал" през призмата на готовите мистични и митологични приказки и описания. И би направил всичко, за да задържиш ползата, която ти носят.

Не че със сходните по ниво на развитие и зрелост, имате някакъв "избор" или алтернатива - на това ниво, така работят защитните механизми. Има да се извърви път... за да може да се променят еволюционните наследства.

преди 35 минути, Just a Stranger написа:

Тези представи, че някой не знаел нещо и решил да го обясни създавайки религия са нелепи. 

Имаш ли свое обяснение как се появяват различни религии и ереси? Защо се създават?

Хайде измисли нещо ново де. Ставаш банален вече. Едни и същи простащини, но пък иначе големият провокатор. Ами ето с едно мнение провокирах трима човека, и то без да използвам нито една обида. Осъзнаваш ли колко си жалък?

преди 1 минута, Търсещ истини написа:

Имаш ли свое обяснение как се появяват различни религии и ереси? Защо се създават?

Имам да. Но по-важното в случая е, че това обяснение, което атеистите се опитвате да представите, е наивно. Нищо лично. Това е общоприетото удобно обяснение за атеистите. 

Иначе не веднъж съм споделял, че смятам целия процес свързан с духовното развитие на хората за воден и контролиран. То не е въпросът само да създадеш нещо, но и да го изведеш до едно по-зряло и отговорно осъзнаване. В този смисъл религиите представят опитността на други вече преминали по-същия път, който извървява в момента човечеството. Ако се абстрахираме от идеята за Бог като Абсолют, то "създатели" на човечеството са просто  по-напреднали в развитието си същества. Религиите от своя страна са просто вид наставление. Следването им разбира се е доброволно, защото насилието е част само от човешкия етап на развитие. При животните то е инстинкт и необходимост, а при по-висшите етапи на осъзнатост е изключено, надживяно като импулс. И пак да напомня, че религиите колкото и да изглежда, че си противоречат, това е привидно. Те са съобразени с нуждите и възможностите на хората в конкретен регион и  време и това трябва да се отчита, когато се изучават. 

• Автор

преди 35 минути, Just a Stranger написа:

Осъзнаваш ли колко си жалък?

не, не го осъзнаваш и няма как. Дори и не го четеш, но не ти пречи да ръсиш глупостите си - вероятно заради силни духовни и възвишени пориви. :)

И да - обяснения може да си имаш каквито си измислиш...  Но стойността и значението им е отново утвърдителна на повярваното, воден от заблудите си. Най-яркия пример за това си сред КАЛДАТА.

преди 20 минути, Just a Stranger написа:

В този смисъл религиите представят опитността на други вече преминали по-същия път, който извървява в момента човечеството. Ако се абстрахираме от идеята за Бог като Абсолют, то "създатели" на човечеството са просто  по-напреднали в развитието си същества. Религиите от своя страна са просто вид наставление.

Това не обяснява различието в религиите. Защо едни напреднали същества дават едни наставления на арабите, други напреднали същества наставляват евреите, трети- християните. Сигурен съм, че не за да има религиозни войни, обаче така се получава. Пък може да е и като в елинската религия- някои от напредналите да се противопоставят на други и да си делят територии на влияние:

Та теб Европа, на мен Близкия Изток
Ама аз искам повече и ще пратя моите на завоевателни войни.
Не, аз ще ти попреча.
Няма да можеш, аз ти давам шах.
Аз пък ще го покрия с коня и ще стигна до Америка
Аз пък до Африка и чак до Гренада.
Мен защо ме забравяте? Искам ивицата Газа и Голанските възвишения. А Йерусалим да е вечно наш.

Иначе е така, аз мисля, че религиите са човешко дело и обяснение на някакви нови неясноти, а различията идват от представата за интересите. Може би тази дума иска по- продължително обяснение.

• Автор
преди 16 минути, Търсещ истини написа:

Това не обяснява различието в религиите.

това дори не са обяснения, нито са дори със стойност на теза, а доста повърхностни нагласации. Въобще не е само проблемен казуса "защо различните... ", а и много други въпроси. Но критичността няма как да бъде критерий...

Произхода на неговата заемка е от ехото от романтичните окултни фантазии, станали модерни преди близо век. Тия тогавашни модернизми бяха част от социалните търсения, заради идеологични кризи и други исторически събития... Въпроса е, че тази мода отдавна е отшумяла, но това не пречи хора, търсещи и намерили пристан в тях, да ги ползват за екзистенциална черупка.

преди 11 минути, _ramus_ написа:

не, не го осъзнаваш и няма как. Дори и не го четеш, но не ти пречи да ръсиш глупостите си.

И да - обяснения може да си имаш каквито си измислиш...  Но стойността и значението им е отново утвърдителна на повярваното, воден от заблудите си. Най-яркия пример за това си сред КАЛДАТА.

Да, имам обяснения. Не за всичко, разбира се, също и недостатъчни (за мен). И няма нищо по-естествено в един форум хората да споделят гледните си точки. Но има и сбъркани индивиди, които търсят нещо друго, нечисто, разрушително. Но да не обръщам повече внимание на мизерията ти. Някой ден тя ще стане видима и за теб.

• Автор
преди 16 минути, Just a Stranger написа:

Да, имам обяснения.

вече написах - това няма никакво значение извън теб. Всеки може да си измисли или ползва заемки, като ги съшива от "парченца". А вътрешните си вселенски вълнения и преживелици нямат никаква друга стойност извън фантазиите и вярванията ти. За никого нямат стойност и целият форум дотук са ти го писали неведнъж. За личните преживелици си имаш свой блог и там си ок, но ти е самотно - точно както и халтурника, с етикет "светски будист" и няколко други театрални тариката.

Споделянето между хората на вътрешните им лични забежки има значение само по народните седенки и клюкарници ( като ФБ), пред пастора или психиатъра, или в кръчма пред приятели. Всички тия варианти имат емоционална стойност, а не познавателна.

Темата и раздела тук имат друга насоченост освен просто споделяне - раздела касае познание, и в частност научно познание, основано на рациум. За споделянките сред форума има други раздели и теми, вкл и ако напираш да се изповядаш.

Липсва ти достатъчна форма на интелигентност, поне за да установиш че си некомпетентен и твърде неграмотен по казусите в тази тема, така, както са заложени от антрето, името на темата и името на раздела, и че форумът е част от технически сайт, създаден за ограмотяване и спомагане в техническата информираност, компетенция и взаимопомощ в тия посоки.

А ТЕХНИКАТА е резултат от рационално познание и ти в него си пълен дилетант, за да настояваш колко ти е важно да си споделяш вярванията.

преди 15 минути, Търсещ истини написа:

Това не обяснява различието в религиите. Защо едни напреднали същества дават едни наставления на арабите, други напреднали същества наставляват евреите, трети- християните. Сигурен съм, че не за да има религиозни войни, обаче така се получава. Пък може да е и като в елинската религия- някои от напредналите да се противопоставят на други и да си делят територии на влияние:

Не, аз ще ти попреча.
Мен защо ме забравяте? Искам ивицата Газа и Голанските възвишения. А Йерусалим да е вечно наш.

Иначе е така, аз мисля, че религиите са човешко дело и обяснение на някакви нови неясноти, а различията идват от представата за интересите. Може би тази дума иска по- продължително обяснение.

Защото времето и необходимостта са различни. Хората са различни. Ценностите са различни... И не, не са толкова различни (противоречието отново е привидно). Всъщност различията идват с късните тълкувания, които неизбежно изопачават всяка религия. Ето виж диоид - християнина. Че то разминаването при него с християнството е колосална. Ама той си държи, че е християнин, че и някакъв Отец му ги говорил тези неща. Примери и тук не липсват. Но истината така или иначе не е във външната форма и може да бъде открита с натрупването на опит и разбиране. За съжаление хората масово държат на формата, а те е само обвивка. Вярно е и че понякога ученията се изопачават умишлено, особено в последните две хилядолетия. Но и това време преминава. Развитието изобщо и в духовен план е циклично и е въпрос на столетие-две да се усети масово новия духовен импулс. В момента е трудно, защото материализмът и егоизмът са изявени до крайност и се създава впечатлението, че имат превес. Това разбира се е илюзия.

преди 12 минути, _ramus_ написа:

вече написах - това няма никакво значение извън теб.

Което е лъжа. Значението разбира се всеки сам си го определя. Ти не си критерий за другите. Опитваш се да правиш някакви жалки внушения и в този смисъл Анжел беше прав, че те съвсем не са чисти. Е, всеки ще понесе последствията за действията си. Не е моя работа да съдя, въпреки че виждам някои от последствията.

• Автор
преди 27 минути, Just a Stranger написа:

Това разбира се е илюзия.

И защо да "се разбира", след като "не се", нито ти го "разбираш"?

Точно егоистът, който сред форума дори се играе и на проповедник навсякъде сред темите, където "го притисне кризата" да говори за "бъдещето", само защото вярвал кое как щяло да стане. :) упс - не вярвал, а "знае" и с такъв апломб, с такава убеденост, с каквато му се иска да парадира за пред огледалото/монитора си.

Точно ти - да го играеш на проповедник, само защото останалите не им пука на нищо и не един или друг си изливат сред калдата девиациите си.... И какво проповядваш като си се вживял сред фантастиките на една отминала романтика и толкова хора сред калдата ти дадоха знак колко е нелепо всичко с което парадираш. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Трябва ли да оставаме слепи за останалото и да се правим, че го няма? Но пък егото трудно може да приеме, че с цялото си "велико" знание е само капка в океана. То трябва да е голямо, а съпоставяйки се с безкрайното, дори и само допускайки го, илюзията за величие ще рухне.

Просто за напомняне - как клиничните форми на изтрещяване са за някои "лице" през виртуала.

И... "той имал и обяснение..." :) "Трябвало едно две столетия..." - то столетието мина и подмина, а нищо... Пак като в комичните фантазми за "края на света", дето колко пъти вече го "преживяха", вкл и като трепетно очакване - на тая дата, на оная... И още има от тия лумпени - пак си чакат, щото приказките според които живеят така трябвало да е... както е и твоята приказка

преди 27 минути, Just a Stranger написа:

Ти не си критерий за другите.

бебчо - кои са "другите"? :)  Кои са "тия, пред които се преживяваш как проповядваш" - нека се обозначат сами...

Колко човека са клубът на изтрещелите от клинични и психиатрични случаи, бебчо, спрямо целия форум? Пред кого въобще се фантазираш че си говорител - с такъв размах и такъв ампломб - с това множествено число първо лице "НИЕ", но с обръщение към "един, към останалите"?

За наука става въпрос и проблемът на религията по отношение на науката. Ти си примерът за това и за тъжната инерция от хилядолетния натиск на примитивизмите.

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Не, аз ще ти попреча.

Че религиите са малко кривнали към печалбарство , кривнали са. Но без религии няма запазване на словото и свидетелствата .

преди 5 часа, Just a Stranger написа:

Развитието изобщо и в духовен план е циклично и е въпрос на столетие-две да се усети масово новия духовен импулс. В момента е трудно, защото материализмът и егоизмът са изявени до крайност и се създава впечатлението, че имат превес. Това разбира се е илюзия.

И какъв е новият духовен импулс? Предполагаш, че хората няма да са материални след време ли? Няма никакви индикации човечеството да върви към нематериалното, това се нарича естествен подбор и полезните за организма наследствени черти се срещат все по-често във всяко следващо поколение. Онези, които решават да са нематериалисти и да се отдадат на монашески живот например по естествен път не предават "нематериалните си предпочитания" като се отказват от секс, семейство и други съвсем материални допотопни неща. Материалното подобрява успеха при размножаването. Хората, които предлагат повече като външност и средства за отглеждане на следващо поколение са тези, които се размножават, а не тези които се отказват водени от някакъв "духовен импулс".

току-що, Гражданин написа:

И какъв е новият духовен импулс? Предполагаш, че хората няма да са материални след време ли? Няма никакви индикации човечеството да върви към нематериалното, това се нарича естествен подбор и полезните за организма наследствени черти се срещат все по-често във всяко следващо поколение. Онези, които решават да са нематериалисти и да се отдадат на монашески живот например по естествен път не предават "нематериалните си предпочитания" като се отказват от секс, семейство и други съвсем материални допотопни неща. Материалното подобрява успеха при размножаването. Хората, които предлагат повече като външност и средства за отглеждане на следващо поколение са тези, които се размножават, а не тези които се отказват водени от някакъв "духовен импулс".

Така беше, но тази епоха е към края си. Копелдаците обсебили Власт няма да имат, а вече първите и сега нямат нужда да се размножават по <стария> начин. Тях ги води  Серията за Преиздаване на нови подобрени частични свои Духовни Копия. Проспал си Началото на Постбиологичния зажаднял за Още Власт <милиционерски> псевдоразум.🙂

преди 56 минути, Гражданин написа:

Донякъде си прав почти на 100 %. 

Но пресилваш нещата като посочваш като хора с ,, духовен импулс " само монасите . По голямата част от хората са с ,,  духовен импулс " и без да се замонашват . Работа , малко удоволствия, изпълнение на отговорности , спазване на заръките от Библията  ,и ,, Вечност изпълнена с удоволствия "  ти е в кърпа вързана. Някои се съмняват в ,, Ония свят - Вечността ",  ( дори от духовните лица ) но нормално е -  Безгрешни хора няма , затова всеки има възможност за ,, Изкупление " за да не попада в забвение , както се изрази Диоиб , или пък други със свидетелства за ,,  Ад " .

Принципно тези с духовен импулс по библията си живеят най - добре. За пример ще ти дам американци и европейци , австралийци също - поне в последните години след втората световна е така ( всеки иска в САЩ,или в Европа ), и там хората са доста набожни и си живеят добре . 

преди 29 минути, laplandetza написа:

Така беше, но тази епоха е към края си. Копелдаците обсебили Власт няма да имат, а вече първите и сега нямат нужда да се размножават по <стария> начин. Тях ги води  Серията за Преиздаване на нови подобрени частични свои Духовни Копия. Проспал си Началото на Постбиологичния зажаднял за Още Власт <милиционерски> псевдоразум.🙂

Това кърти 😅

преди 25 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Донякъде си прав почти на 100 %. 

Но пресилваш нещата като посочваш като хора с ,, духовен импулс " само монасите . По голямата част от хората са с ,,  духовен импулс " и без да се замонашват . Работа , малко удоволствия, изпълнение на отговорности , спазване на заръките от Библията  ,и ,, Вечност изпълнена с удоволствия "  ти е в кърпа вързана. Някои се съмняват в ,, Ония свят - Вечността ",  ( дори от духовните лица ) но нормално е -  Безгрешни хора няма , затова всеки има възможност за ,, Изкупление " за да не попада в забвение , както се изрази Диоиб , или пък други със свидетелства за ,,  Ад " .

Никъде не съм казал, че хората с "духовен имупулс" (каквото и да е това всъщност) са само монасите. Няма доказателства за никаква вечност на тленното, при това изпълнена и с удоволствия. Удоволствията идват от тленните желания и тленното тяло, което ги усеща. Дори и да предположим, че има нетленни неща и вечност за тях като например душите, как те ще изпитват удоволствия без тяло от плът и кръв? 

преди 25 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Принципно тези с духовен импулс по библията си живеят най - добре. За пример ще ти дам американци и европейци , австралийци също - поне в последните години след втората световна е така ( всеки иска в САЩ,или в Европа ), и там хората са доста набожни и си живеят добре . 

"там хората са доста набожни и си живеят добре". Едното не е следствие от другото и обратното. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.